Bir hayvanı öldürünce insan neden kendini katil gibi görmez? Allahın yarattığı bir dilsiz, insana karşı savunmasız bir şeyi öldürmek neden cinayet sayılmaz? Aklım almıyor.
Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin
Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin
Tabiki katil hemde bence insan öldürmekten daha büyük bir suç. Çünkü bazen insanlar kavga esnasında kendini savunurken karşısında olanı öldürebiliyor ya da karşıdaki kişi onu kışkırtıyor tabiki asla hakkı değil ama bir şekilde sinirden veya bir sebepten dolayı öldürüyor. Çoğu zaman böyle. Her zaman değil elbette. Fakat hayvan sana ne yapmış olabilir ki ne konuşabilir ne sana gücü yeter sadece masum masum bakar seversen oda seni sever seninle oynar. Bir hayvanı öldürebilen bir insan canidir hayvanlardan daha masum varlıklar yok ki şu dünyada 😭
Sivrisinek fare hamam böceği gibi canlıları evden uzaklaştırmak için mecburen öldürdüğümüz oluyor buna saygı duymak mecburi benim için, ama köpeği tel ile bağlayıp kedileri sırf sevmedikleri için kışın donup ölmeye terkeden zevk için avlanan nesil, hele ki kürk yüzde yüzden bile daha fazla karşı olduğum bir olay.
Canlının değeri kadar vicdan azabı duyuyoruz insanlık olarak. Önümüzde gördüğümüz bir karınca da can ama ezip geçerken varlığını bile önemsemiyoruz. Kötü bir şey ama doğaya hangi tür hakimse onun egemenliğinde geçer.
Ağaç kesmek bile eş değer. Esasında o katiller kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor. İnsan bile diyemiyorum böylelerine. Çok güzel bir soru ama yine enerjimi düşürdü.
Cevap
16Cevap
Haberlerde kadın cinayetlerini şiddetlerini görmek pekte beni etkilemezken, hayvana yönelik şiddet ve ölümler gözümü kana buluyor. Tek derdi başını sokup güvenle uyuyacak bir yer ve karnını doyurabilecek bir kaç lokma arayışı olan candan ne istersin insanoğlu? Bu yüzden insan sevgisi yok içimde.
Tabiki en büyük günah bence en büyük katil hayvanlara zarar verendir... hayvanın b. kunu yesinler Bi keresinde otobüstydim yavru yeni doğmuş kediyi yaşlı pislik adam fırlatmışti dışarı hemde tekme vurmuştu içim gitmişti orspucocugu
katildir ama canına kast ediliyorsa değildir bence birinin korkusu varsa mesela köpeğe karşı refleks olarak vurabildiyse onu ben saymam ama bilerek vurup öldürüyorsa katildir.
Allah katında öbür dünyada vitir, vitir cezalarını çekecekler inşaallah Cani insanlar.
Ha insan ha hayvan öldürmüşsün değişen bişey yok bir de acı çektirenler var onların yatacak yeri yok.!
Bunu hayvan ne yaptıysa aynısi yapacaksın hammurabi kanunları geçerli olmalı bazen
Katildir ve bu dünyada en katlanamadigim şey hayvanlara zarar verilmesi. Ve bunu yapanın canını okumak en büyük Arzum oluyor.
Çocukken karıncaları ikiye böler kendimi seri katil zannederdim
Kurban kesenler katil değil midir?
Aptl mslman seni
Ben et yemiyorum. Soruda diyor ki Allah'ın yarattığı hayvanları öldürmek diyor ama kendinizle çelişiyorsunuz keçi koyun vesaire kesiyorsunuz acı çekiyorlar hayatınızda kuranı Türkçe okumamissinizdır ben okudum ve böyle saçma bir dine nasıl inandığıniza hayret ediyorum inandığın o değerlere her gün sövuyorum ben ne hakaretler ediyorum var ya hayali inandığın taslah bir bk yapamıyor çünkü yok
Neyse bir müslüman zaten zeki olamaz boşa zaman kaybısınız sg
Hayatımda Kuranı okumamış mıyım 😅. Ben o Kuranı ezbere biliyorum çok sefer de tefsiriyle okudum sizin gibi meal kafasında yaşamadım. Meale bakıp mantığınızla boş boş konuşuyorsunuz. Müslümanların senden zeki oldukları kesin. Bence de bilmediğin şeyler hakkında pek konuşma önce git araştır. Allah o hayvanları bizim yememiz için yaratmıştır. Ama hayvana işkence çektirip öldürmek daha ayrı bir şey. Direkt damarı kesilir ve gözleri kapanır korkmaması için. Bu bir işkence değil. Et insanların ihtiyacıdır. O zaman ot da yeme oda canlı? Niye öldürüyorsun?
O kadar haklısınız ki...
Üstelik bunu zevk için yapanlar bile var. Nesilleri de tükenmiyor bu şerefsizlerin
katiller iyi ki cehennem var ya
Zevk için yapıyorsa evet
Katilden ziyade ZALİM, CANAVAR
cana kıyıyor cani kardeşim tekidir
Katildir tabi ömür boyu hapis yatmaları gerekiyor
1 numaralı katildir.
Evet
"Bir kadın ölünceye kadar hapsettiği bir kedi yüzünden azâp edildi ve bu sebeple cehenneme girdi. Hayvanı hapsettiğinde ona bir şey yedirmemiş, içirmemiş, yerdeki haşereleri yemesine bile izin ve imkân vermemişti." (Buhârî, Enbiyâ 54; Müslim, Selâm 151, 152, Birr 133, 134)
"Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu." [Müslim, Tövbe 155, (2245)]
@Balarısı_
aynen öyle bir tane de atalarımızdan olay nakledeyim
Kanuni Sultan Süleyman, Seyhülislâm Ebüssuud Efendi'den, manzum bir beyitle, Topkapı Sarayının bahçesindeki meyve ağaçlarına zarar veren karıncaların yok edilmesinin dinen caiz olup olmadığını sordu. Beyit şöyle: "Dirahta ger ziyan etse karınca Günah var mıdır ânı kırınca?" (Eğer karınca ağaca zarar verir, onu kurutursa onu yok etmenin bir günahı var mıdır?) Şairliği de bulunun Ebüssuud Efendi, manzum soruya manzum bir cevap verdi: "Yarın Hakkın divanına varınca, Süleyman'dan hakkın alır karınca..." *** Vali Rüstem Paşa Kanuni Sultan Süleyman, kızı Mihrimah Sultan'ı; zekî, bir devlet adamı olan Rüstem Paşa'ya vermek istiyordu. Rüstem Paşa bu sırada Diyarbakır Valisiydi. Saraya damat olacağı duyulunca hakkında bir sürü dedikodu çıkarıldı. Bunların en önemlisi, Rüstem Paşa'da cüzzam hastalığı bulunduğu iddiasıydı. Kanuni, sarayın hekimbaşını çağırarak cüzzam hastalığının en çok tanınan belirtisinin ne olduğunu sordu. Hekimbaşı, cüzzamlı bir kimsede bit barınamayacağını söyledi. Bunun üzerine Diyarbakır'a adamlar gönderildi. Bunlar gizlice Rüstem Paşa'nın çamaşırlarını kontrol ettiler ve bite rastladılar. Böylece Rüstem Paşa'nın cüzzamlı olmadığı anlaşıldı. Bahtı açık olunca... Bu hadise üzerine devrin bir şaîri şu beyti söyledi: "Olacak bir kimsenin bahtı kavi, talihi yâr, Kehlesi (bit) dahi mahallinde onun işe yarar." (Bir kimsenin bahtı açık, şansı da yaver olursa, onun biti bile yerinde, zamanında işe yarar, yükselmesine yardım eder.)
Benimde Hz Süleyman'ın Karınca ile olan hadisesi çok hoşuma gider. Ordusuyla giderken karınca vadisine geldiklerinde Karınca :'Hazret-i Süleyman’ın saltanatı, çok büyük bir saltanattır çiğnenirsiniz. Yuvalarınıza çekilin!” dedi. Hz Süleyman gülümseyip :"Hayır, benim saltanatım geçicidir! Benim dünyevî hayâtım da hududludur. Bir kelime-i tevhîdin getirdiği saâdet ise sonsuzdur." Dedi ve karıncaları ezmekten kaçındı. 😍
@Balarısı_ Ebu hureyre kedilerin babası demek ebu baba demek hureyre kedi demek mesela ebu turab da toprağın babası demek.
Davud İbnu Salih İbni Dinar et-Temmar, annesinden anlatıyor:
“Efendim beni, Hz. Aişe (ra)’ya bir miktar yemekle gönderdi. Gelince Hz. Aişe’yi namaz kılıyor buldum. Bana, elimdekini koymamı işaret etti. (Ben de bıraktım). Ancak bir kedi gelerek üzerinden yedi. Hz. Aişe (ra), namazından çıkınca, kedinin yediği yerden yemeği (bir miktar) yedi. Sonra da şu açıklamayı yaptı: “Resulullah (s. a. v): “Kedi necis değildir, o sizi çokça dolaşan birisidir” demişti. “Ben ayrıca Resulullah (sav)’ın kedinin artığıyla abdest aldığını gördüm.” Hadis No: 3514
Bir olay üzerine de yaygın olarak bu hadis söylenmiş ;
“Sahabe’den bir zât daima Peygamber Efendimiz (S. A. V) in yanında bulunur, söze karışmaz daima dinlermiş, munis, orta boylu, siyah saçlı, siyah gözlü, zayıf bünyeli fakir bir zât imiş. Eshab-ı sofa ile yemek yer, çok konuşmaz, İyiliği severmiş.”
Resûl-ü Ekrem de kendisine hoş nazarla bakar, kendisini severmiş. Ara sıra kendisi ile görüşürmüş ve bazı görüşmelerde tebessüm ederlermiş. Küçük bir kulübe gibi evde otururmuş. Sokakta kalmış kedileri götürür onları yedirir severmiş. Efendimiz (S. A. V) in bundan haberi yokmuş. Sahabeler bir gün Resûl-ü Ekrem’e söylemişler:
“Pis kedileri toplayıp kulübesinde bakıyor!” demişler.
Resûl-ü Ekrem bir şey söylememiş. Sonrasında bir gün bu zatı sokakta bir kedi yavrusunu kucağında severken görmüş. Sahabelerin kendisini Efendimiz (S. A. V) e söylediklerini bildiği için Efendimizin kendisine bir şey söylesinden çekinerek kediyi hemen hırkasının içine saklamış.
Resûl-ü Ekrem kendisine,
“Hırkanın altında ne sakladın” demiş. Hırkayı açmış, küçük bir kedi yavrusu…
Resûl-ü Ekrem yavruyu sevmiş, okşamış, ve o zâta:
“Ebu Hureyre: Sen kedi babasısın” demiş.
İsmi artık böyle kalmış.
Bir gün bir sohbette Resûlullah Efendimiz:
“Hubbül hırratı minel iman” Buyurmuş. Yani “Kediyi sevmek imandandır.”
“Niçin?” diye sormuşlar.
“Ebu Hureyre bilir” demiş, başka bir şey söylememiş.
Katildir
tabi ki katildir
Kuran okusan bu cehaletin son bulurdu cahill
Katildir.
Katildir bence
Değil
Herkes katil
Bocek buna dahilmi
@Balarısı_ bazı kızlar zevk için eziyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?