Bir içkili mekanda ekmek parası için garsonluk yapıyorum. Günaha giriyor muyum? Ben içmiyorum , sadece servis yapıyorum.
Evet.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba. İmkan var ise daha uygun bir ortamda çalışmak çok daha hayırlı olur çünkü alkolün olduğu yerden hayır gelmez. Ancak geçim için şu an şartlar bunu gerektiriyorsa ve sen sadece ekmeğinde isen devam edeceksin tabii ki.
Soruya cevaben de evet böyle yerlerde çalışmak kerih görülür yani kötü, kusurlu bir harekettir. Ancak kazanılan para helaldir. Doğru olan daha temiz yerlerde çalışmaktır ama şartlar böyle gerektiriyorsa da bir sorun olmaz, kazanç helaldir. Allah kazancına bereket versin.
Cevap
6Cevap
evet günah ve haram ve sen o alkolü servis ediyorsun birde daha da günah ; al iç hesabı . Rabbimiz tez zaman da seni ordan kurtarır inşAllah Amin
günah değil sen kullanmıyorsun aslında sen sınanıyorsun bıle bır bakımada ıyı kötu ınsanları görursen ıckının nekadar sacma bırsey oldugunu ınsanları acız bıraktıgını görursun. calısmanın günahı yok tabıki sen haram yemedıkce. mecbur kaldıgın ıcın.
Dini boyutta soruyorsan Allah lanet etsin deniliyor
Sen para kazanmak için emek harcıyorsun, neden günah olsun.
bence değil ya
Hayır
Günah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?