kuranda tevrat ve incilin tahrif edildiği yazmaz din adamlarının kendi sözlerini tevrat ve incildenmiş gibi okuyup insanları kandırdığı yazar daha içinde ne yazdığını bilmediği şeyleri savunuyorlar sağdan soldan duymuşlar tahrif oldu diye hahahaha
Ben Kur'an'ın içinde Tevrat ve İncilin tahrif edildiği yazar ya da yazmaz demedim. Nereden uydurdun bunu 😅 İyi oku yazdıklarımı Tevrat ve İncilin tahrif edilmesi ayrı konu yazmışım sadece
Ben dinden falan , sence git Kur'an-ı oku , kuran Kerim'de yazıyor Allah'a inanmayanların yeri cehennemliktir diye , ben kuran kerim okudum okumanı tavsiye ederim sana , sendeki o yarım akılla bir şey senden
İnanmadığım bir kitabı okumama rağmen inanmadım sonuç olarak itimat etmediğim bir kitapta yazan beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısım da seni ilgilendirmiyor.
@parasızlar tabi tabi dünyadaki müslüman olmayan bütün bilim adamları yarım akıllı ama dünyanın gerisinde kalan asla gelişemeyen müslümanlar çok zeki :D :D :D
Bu kafa yapısı tek tiptir xhdj aileden gördüğü ahlak kurallarını ve sağdan soldan duyduklarını din sanar öyle ölür xhxjsj kendinden olamayana aşırı sinirlidir Chxjsj yaratıcıda olmayan ego bunlarda vardır falan xhxjd
@ÜstünZekalıBağyan İnanmanın bilimle gelişmeyle alakası yok. Bilim çığır açan bilim adamlarından inançlı da var inançsız da Isaac Newton, Galileo Galilei, Nikolas kopernik Hristiyan Harezmi, Biruni, Katip Çelebi müslüman bilim adamı Albert Einstein agnostik Yani inançla bilim aynı şey değil
@ÜstünZekalıBağyan O senin attığın dingil tefsir tefsir diyordu ya Enam 145 De ki: "Bana vahyolunanlar arasında, yiyecek bir kimseye, haram olduğunu bulduğum yiyecekler yalnızca şunlardır: Ölü, akmış kan, domuz eti -ki o pistir- ve Allah'tan başkasının adına boğazlandığından dolayı fısk olanlar. Kim mecbur kalırsa, zulmetmeksizin ve haddi açmaksızın, (yerse), şüphesiz Rabbin, Gafûrdur, Rahîmdir.
Tefsir Âyet-i kerîme Mekke'de inmiştir. O sırada İslâm şeriatinde bunların dışında haram kılınmış bir şey yoktu. Daha sonra Medine'de el-Mâide Sûresi nâzil oldu ve haram kılınan şeyler arasında boğulmuş, kafasına vurulmuş, yüksek yerden düşmüş, boynuzlanmış ve bunun sonucunda ölmüş hayvanlar ile, şarap ve başka şeyler de eklendi. Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) da Medine'de yırtıcı hayvanlardan azı dişleri bulunan her bir hayvan ile kuşlardan da pençeli hayvanların yenilmesini haram kıldı.
hmm demek sen ayete karşı çıkıyorsun ve hayır islamda 4 şey dışında da haram vardır diyorsun öyle mi ayet yok dediği halde anladım demek ki tefsirler yani insan yorumları daha önemli
@ÜstünZekalıBağyan Sen üye adını yanlış almışsın Üstün zeka değil de bambaşka bir şey gördüm orada 😅 Ayete karşı çıkma durumu yok Kur'an'ı Kerim 23 senede indi İçki yasağı sonradan geldi, beş vakit namazın farz kılınması hep aşama aşama oldu bunlar Tabi sen bu temel konuları da bilmiyorsun Bu arada linkini attığın şaapşall niye tefsire baktığın diyor? Attığın linkle çelişiyorsun 😂😂
@ÜstünZekalıBağyan Hubeyb Öndeşin fazla videosunu izlemedim. Neyi reddedip neyi kabul ettiğini bilmiyorum Hadi Hubeyb Öndeşi boş verelim
Ben sana Elmalılı Hamdi Yazırdan kanıt getireyim Zariyat 47 yi şöyle tefsir etti Elmalılı Ve hiç şüphesiz biz çok genişliğe malikiz. Bunun iki mânâsı vardır: Birisi, kudret genişliğini ifade eder. Kudret ve kuvvetimiz öyle geniştir ki semayı bina ile tükenmedikten başka onu daha çok genişletebilir. Bu mânâ hem, "Artık orada bize ne bir yorgunluk dokunacak ne de orada bize bir usanç gelecektir." (Fâtır, 35/35), hem de "O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır." (Bakara, 2/255) âyetlerinin mânâlarını andırır. Birisi de zenginliği, nimet ve nimet vermede genişliği ifade eder, biz darlıkları genişletiriz. Yalvaran darda kalmışlara icabet eden, sıkıntıları açan, ihtiyaçları gideren, fakirleri zenginleştiren, nimet vereniz, demek olur.
@Ruzgarh tevratta da geçiyor yahudi ol tevratın mucizesi sen dersen ki kuran en güncel hali bende derim ki bende yeni peygamberim allah bana yeni kitap gönderdi içinde de evrenin genişlediği yazıyor aynı kapıya çıkar
hmm demek 4 şey dışında da haram varmış böylece kuranın allahtan gelmediğini anladık nisa/82 kuran allahtan başkasından gelseydi tutarsızlık olurdu diyor
@ÜstünZekalıBağyan Hani nerede sana gönderilen kitap? Insanlar uydurdu diyorsun. Kolaysa sen de uydur kandır insanları Ne duruyorsun? O kadar teknoloji var elinizde
Hem sen desen ki bana kitap gönderildi içinde evrenin genişlediği yazıyor bu hiçbir anlam ifade etmez Bugün evrenin genişlediği bilinen bir şey En az 100 sene önce söyleyecektin ki bir işe yarayacaktı
tevrat söylemiş işte kuran kopyala yapıştır olduğunu kendi de itiraf ediyor bu durumda kuran mucize sayılmaz yahudi ol hadi durma israile git orada yaşa israil için canını ver :D
@ÜstünZekalıBağyan tartışmayı sonlandırmak zorundayım Yorum yapan kişiye sürekli bildirim gitmesin benim yüzümden Başka yerden yaz yazacaksan sürekli bildirim gidiyor kıza
Din ve Dinsizlik tartışmanızla zerre ilgilenmiyorum, sadece dikkatimi bir şey çekti
" yaşamak muhteşem bir şey değil mümkünse ölelim ya" Demişsiniz bir insan neden bu dünya hakkında böyle düşünür anlamıyorum, Evet dünya savaşlarla dolu, kötülüklerle dolu, İnsanların adaletsizliği vesaire altını çiziyorum kendi iradesi ile yaptığı şeytanlıklarla bu sebeple, Hayata karşı olumsuz düşünce beslemeyi pek doğru bulmuyorum
Saka gibi. Her tarikatci oyle diyor. Kendi yazdıkları kitaplar icin.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Saçmalamış
0
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Anketler > Bir arkadaşım "Said Nursi'nin Risale-i Nur eseri de Kur'an gibi kutsaldır. İman etmezsen kafir olursun" dedi. Haklı mı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Kuran'ın kendisi iman edeceğin tek kitabın kendisi olduğunu söylüyor. Sence haklı mı?
kuranın allahtan geldiğini nerden bilcem uydurma olamaz mı?
Ben inananlar içinde değilim xhzj sadece Müslümanlık inancında inanılan kitabın dediğini söyledim.
kuranı okumayan müslüman cahil, okuyan müslüman ise tehlikelidir demiş ünsüz bir düşünür
Okuyanların çoğunun müslüman olmadığı bir gerçekte var tabi
türkiyede böyle olsa da arap dünyasında ve birçok islam ülkesinde kuranı okuyanların çoğu müslüman
Böyle düşünmüyorum aslında ben ama bir yerde bir problem var kısacası bana göre
İkinizde cehenneme gideceksiniz
Kuran'da İncil ve Tevratın da Allah geldiği yazar
Onların tahrif edilmesi ayrı konu
kuranda tevrat ve incilin tahrif edildiği yazmaz din adamlarının kendi sözlerini tevrat ve incildenmiş gibi okuyup insanları kandırdığı yazar daha içinde ne yazdığını bilmediği şeyleri savunuyorlar sağdan soldan duymuşlar tahrif oldu diye hahahaha
@parasızlar kitabın sana diyor ki her şeyi bilen Allah'tır şirk koşmayın chdj dinden çıktın kanki geçmiş olsun ya xhxj
Ben Kur'an'ın içinde Tevrat ve İncilin tahrif edildiği yazar ya da yazmaz demedim. Nereden uydurdun bunu 😅
İyi oku yazdıklarımı
Tevrat ve İncilin tahrif edilmesi ayrı konu yazmışım sadece
Ben dinden falan , sence git Kur'an-ı oku , kuran Kerim'de yazıyor Allah'a inanmayanların yeri cehennemliktir diye , ben kuran kerim okudum okumanı tavsiye ederim sana , sendeki o yarım akılla bir şey senden
Neticede inanmayanların yeri cehennemdir
İnanmadığım bir kitabı okumama rağmen inanmadım sonuç olarak itimat etmediğim bir kitapta yazan beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kısım da seni ilgilendirmiyor.
@parasızlar tabi tabi dünyadaki müslüman olmayan bütün bilim adamları yarım akıllı ama dünyanın gerisinde kalan asla gelişemeyen müslümanlar çok zeki :D :D :D
okumuşsun ama anlamamışsın
kendinden olmayan herkesin ateşte yanarak işkence görmesini doğru görüyor bu beyinde birinin ışidden farkı yoktur
Öyle ya hala gelmiş okumuşsun ama anlamamışsın diyor ama banane demiyor xhsj halbuki kitabında hoşgörü gerçeği de var xjxkz
şu an nerde o bilim adamları hepsi cehennemde , ama inananların hepsi cennete gidecek ebedi cennete
Tabi sonradan bi agresifleşmiş kâfirlere karşı chxjz ama işte dememiş ki yanacaksınız diye gezin xhdj gereksiz kafa şişirin xhxjs
Sen nerden biliyorsun ya cehennemde olduklarını vahiy falan mı indi xhxjzk
hoşgörü var ama doğruyu söylemekte , siz dinimizi kötülüyorsunuz ne diyelim aferin mi
cehenneme kadar yolunuz var
neyse ki sağdan soldan her duyduğumuza at gözlüğü takarak kanıtsız şekilde inanacak kadar zeka özürlü değiliz
Ben dini kötüleyen bir cümle daha söylemedim xjxj ama senin demediğin kalmadı chxjx
hadi şu bilim adamları ölüme bir çare bulsun bulabilirler mi
Xvzhzh senin kitabı okumadığına o kadar eminim ki ya xhxjz
okudum hemde çok okudum senin gibi cahil değilim
Bu kafa yapısı tek tiptir xhdj aileden gördüğü ahlak kurallarını ve sağdan soldan duyduklarını din sanar öyle ölür xhxjsj kendinden olamayana aşırı sinirlidir Chxjsj yaratıcıda olmayan ego bunlarda vardır falan xhxjd
Çok belli cidden bak bilgi birikimin konuşuyor şu an xhxjsk
hani siz bilime inanıyorsunuz ya ölüme bir çare var mı
norveçteki 5 milyon insanı çıkar yerine bunun gibi 5 milyon insan koy norveç avrupanın yüz karası olur
Ölüme şahsen ben çare aramıyorum xhsj yaşamak muhteşem bir şey değil mümkünse ölelim ya xhsj
cehenneme gideceksin nasıl olsa ama orada ölüm yok ebedi azap var
@ÜstünZekalıBağyan İnanmanın bilimle gelişmeyle alakası yok. Bilim çığır açan bilim adamlarından inançlı da var inançsız da
Isaac Newton, Galileo Galilei, Nikolas kopernik Hristiyan
Harezmi, Biruni, Katip Çelebi müslüman bilim adamı
Albert Einstein agnostik
Yani inançla bilim aynı şey değil
@parasızlar kanıtsız konuşanları ciddiye almıyoruz neyse ki kanıtı olmayan bilgilere yüzde yüz doğru diyecek kadar beyinsiz değiliz biz
bilim kanıta deneye dayalıdır öyle kanıtsız şeylere yüzde yüz doğru demek bilime aykırıdır bilim düşmanlığıdır
Sen cennete git canım benim benim gram ilgim yok @parasızlar
Hurilerinizle de nurilerinizle de ilgilenmiyorum
Cehenneme kadar yolun var
Cehenneme bir yol mu var? Fazla somut değil mi doğaüstü bir oluşum için?
https://www.youtube.com/watch?v=vPQJRfCMvLM
@ÜstünZekalıBağyan maskeli bir palavracının videosunu atmışsın 😂
Fuhuş ve eşek eti helal diyor tam sahtekar ya
@Ruzgarh kurandan ayetler var yoksa sen enam/145 ve nisa/24 inkar mı ediyorsun? ya karşı çık ya da kabul et 3. seçenek yok
@ÜstünZekalıBağyan En' * 145 te eşek eti yenir mi yazıyor?
@ÜstünZekalıBağyan
O senin attığın dingil tefsir tefsir diyordu ya
Enam 145
De ki: "Bana vahyolunanlar arasında, yiyecek bir kimseye, haram olduğunu bulduğum yiyecekler yalnızca şunlardır: Ölü, akmış kan, domuz eti -ki o pistir- ve Allah'tan başkasının adına boğazlandığından dolayı fısk olanlar. Kim mecbur kalırsa, zulmetmeksizin ve haddi açmaksızın, (yerse), şüphesiz Rabbin, Gafûrdur, Rahîmdir.
Tefsir
Âyet-i kerîme Mekke'de inmiştir. O sırada İslâm şeriatinde bunların dışında haram kılınmış bir şey yoktu. Daha sonra Medine'de el-Mâide Sûresi nâzil oldu ve haram kılınan şeyler arasında boğulmuş, kafasına vurulmuş, yüksek yerden düşmüş, boynuzlanmış ve bunun sonucunda ölmüş hayvanlar ile, şarap ve başka şeyler de eklendi. Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) da Medine'de yırtıcı hayvanlardan azı dişleri bulunan her bir hayvan ile kuşlardan da pençeli hayvanların yenilmesini haram kıldı.
@Ruzgarh 4 şey dışında haram yoktur diyor ayette sence var mı islamda 4 şey dışında haram şey?
hmm demek sen ayete karşı çıkıyorsun ve hayır islamda 4 şey dışında da haram vardır diyorsun öyle mi ayet yok dediği halde anladım demek ki tefsirler yani insan yorumları daha önemli
@ÜstünZekalıBağyan
Sen üye adını yanlış almışsın
Üstün zeka değil de bambaşka bir şey gördüm orada 😅
Ayete karşı çıkma durumu yok
Kur'an'ı Kerim 23 senede indi
İçki yasağı sonradan geldi, beş vakit namazın farz kılınması hep aşama aşama oldu bunlar
Tabi sen bu temel konuları da bilmiyorsun
Bu arada linkini attığın şaapşall niye tefsire baktığın diyor?
Attığın linkle çelişiyorsun 😂😂
@ÜstünZekalıBağyan Link öyle atılmaz böyle atılır
Kuran'da evrenin genişlemesi mucizesi
https://youtu.be/yTFaBFt3uMo
tevratta da geçiyor aynısı yahudi olsana?
ya ayetin dediğinin tam tersini söyle ya da eşek eti haram de uzatma müslüman ikisinden biri
videosunu attığın kişi hubeyb öndeş de hadisleri reddediyor sen hadis ve tefsir getiriyorsun :D
@ÜstünZekalıBağyan Hubeyb Öndeşin fazla videosunu izlemedim. Neyi reddedip neyi kabul ettiğini bilmiyorum
Hadi Hubeyb Öndeşi boş verelim
Ben sana Elmalılı Hamdi Yazırdan kanıt getireyim
Zariyat 47 yi şöyle tefsir etti Elmalılı
Ve hiç şüphesiz biz çok genişliğe malikiz. Bunun iki mânâsı vardır: Birisi, kudret genişliğini ifade eder. Kudret ve kuvvetimiz öyle geniştir ki semayı bina ile tükenmedikten başka onu daha çok genişletebilir. Bu mânâ hem, "Artık orada bize ne bir yorgunluk dokunacak ne de orada bize bir usanç gelecektir." (Fâtır, 35/35), hem de "O'nun kürsüsü gökleri ve yeri içine alır." (Bakara, 2/255) âyetlerinin mânâlarını andırır. Birisi de zenginliği, nimet ve nimet vermede genişliği ifade eder, biz darlıkları genişletiriz. Yalvaran darda kalmışlara icabet eden, sıkıntıları açan, ihtiyaçları gideren, fakirleri zenginleştiren, nimet vereniz, demek olur.
@Ruzgarh tevratta da geçiyor yahudi ol tevratın mucizesi sen dersen ki kuran en güncel hali bende derim ki bende yeni peygamberim allah bana yeni kitap gönderdi içinde de evrenin genişlediği yazıyor aynı kapıya çıkar
Tevratta aynısı geçmiyor, biraz daha farklı orada
Hem ben Tevratın Allah'tan geldiğine inanıyorum zaten
Kuran'la benzer yerlerinin olması normal
Tahrif edildiğini de biliyorum
Eşek etinin haram olmasını anlattım
Sen de gayet iyi anladın
Anlamak istemiyorsun çünkü derdin bb***k atmak
hmm demek 4 şey dışında da haram varmış böylece kuranın allahtan gelmediğini anladık nisa/82 kuran allahtan başkasından gelseydi tutarsızlık olurdu diyor
@ÜstünZekalıBağyan Hani nerede sana gönderilen kitap? Insanlar uydurdu diyorsun. Kolaysa sen de uydur kandır insanları
Ne duruyorsun? O kadar teknoloji var elinizde
Hem sen desen ki bana kitap gönderildi içinde evrenin genişlediği yazıyor bu hiçbir anlam ifade etmez
Bugün evrenin genişlediği bilinen bir şey
En az 100 sene önce söyleyecektin ki bir işe yarayacaktı
@ÜstünZekalıBağcan sen kendini avut öyle içinde tutarsızlık var diye
Çocuklar bile güler sana
tevrat söylemiş işte kuran kopyala yapıştır olduğunu kendi de itiraf ediyor bu durumda kuran mucize sayılmaz yahudi ol hadi durma israile git orada yaşa israil için canını ver :D
@ÜstünZekalıBağyan tartışmayı sonlandırmak zorundayım
Yorum yapan kişiye sürekli bildirim gitmesin benim yüzümden
Başka yerden yaz yazacaksan sürekli bildirim gidiyor kıza
Din ve Dinsizlik tartışmanızla zerre ilgilenmiyorum, sadece dikkatimi bir şey çekti
" yaşamak muhteşem bir şey değil mümkünse ölelim ya" Demişsiniz bir insan neden bu dünya hakkında böyle düşünür anlamıyorum, Evet dünya savaşlarla dolu, kötülüklerle dolu, İnsanların adaletsizliği vesaire altını çiziyorum kendi iradesi ile yaptığı şeytanlıklarla bu sebeple, Hayata karşı olumsuz düşünce beslemeyi pek doğru bulmuyorum
Hastirsin ordan denyo iman esası bellidir o kesimin tek derdi yaptığı o kitaplara kutsal gibi tapmak Kuran dan bile önce gelir o beyğnsizlere
kurana inananların farkı ne?
@ÜstünZekalıBağyan Kur'an müslümanların kutsal kitabı
Yok canım alakası yok, kurandan başka kaynağın olmasın
kuranı neden kaynak kabul etsin? ne farkı var risalei nurdan. ikisi de saçmalıyor
ikisi de çağın gerisinde kalmış aklınızı ve vicdanınızı özgürleştirin birilerinin veya kitapların öğretilerin peşine köpek gibi takılmayın
Arkadaşın fetönün yan koluna mı mensup?
sadece kurana inanmak farzdır
Saka gibi. Her tarikatci oyle diyor. Kendi yazdıkları kitaplar icin.
Saçmalamış