sunnetullah. com/? pnum=903&pt=Anne-Baba%2CGelin-Kaynana
linkinden ulaşabilirsiniz
Bence kişisine göre değişiyor bu durum. Bende evlendiğimde eğer imkan varsa ayrı durmak isterim bireyleri özel yaşamak en azından bir süre ama eşimin annesi rahatsız veya bakıma muhtaçtır kendi annemden ayıramam onu. Fakat şuda var toplum yapısı olarak erkek evlada düşkünlük annelerden daha fazla buda çocuk evlendiğinde kıskançlık ve paylaşamamaya neden oluyor insan sürekli bir çekişme rekabet içinde olunca ister istemez soğuyor. Tabi bazı hanım kızlarımızda eşinin anne babasını hiç istemiyorlar onlarda öyle bir grup kendilerine göre birsürü bahaneleri var. Sonuç olarak bu kişilerde aile yapısında bitiyor herşey karşılıklı...
Profil resminde ki okuduğum kitabın ismini sormamda bir sakınca varmı?
Tamam
Bir kadının, eşinin anne ve babasına ikramda bulunup iyi davranması, esasen eşine iyi davranması anlamına gelir.
Bitmiştir
Rıca
Annem evlenirken anneannem hos bir laf etmis. Kizim artik burada anan yok baban yok abin agan yok varsa yoksa kocan kocanin anasi babasi bizden umudu kes. bir gün akilsizlik yapar geri dönmeye kalkarsan burada bir evin ocagin yok ona göre.
E bu konusmadan cikan yanit evet bakmak zorunda. Bu sadece gelin icin gecerli degil ki. Erkek de kaynanaya evini acip bakmak zorunda hayat yoldasinin anasi sonucta. Tek tarafli bisi degil yani
Doğru demişde bu zamanda ki anne-babalar sanki evlilik çocuk oyuncağıymış gibi;kızım bir dene olmazsa yine gelirsin. Bu mantıkla evlenen kızdan ne hayır gelirse
Evet soran kişi haklısın, birebir ben yaşıyorum eşimle bir problem oluyor hemen bırak gel, ee sonrası ne olacak, bize bak biz ölünce ne yaparsan yap, bu mudur anne babalık?
Cok yanlis ya
en basiti eşini ne kadar seviyorsun bilemem ama ; sevdiğin eşini doğurup büyüten insan olduğu için bunun için eşine olan saygın sevgin gereği hürmet duymalısın. Bir de bu olayın etme bulma dünyası denen bir yanı vardır. Bir gün sen de yaşlanacaksın belki sen de birilerine muhtaç olacaksın bunu düşünmelisin... İçinde vijdan olan insan zaten bunları düşünmeye gerek kalmadan gereğini yerine getirir.
Cevap
5Cevap
Evlilikte eşlerin rahat etmesi ilişkilerini serbestçe yaşamaları için özellikle ilk zamanlarda kesinlikle yanlız kalmalıdırlar
Ama bu kaynanaya bakmaya engel olmamalı
Kaynanaya bakmak mecburi değil ama bence gerekli
her kadın bir kaynana adayıdır bunun dikkate alınması lazım :)
sizin dediğiniz istemem ama sağ cepime koy misali gibi birşey :-)
İlk zamanları katılıyorum. ama zaruri sebepler vqarsa buda ortadan kalkar
İnşallah
Bakıma muhtaçsa tabiki bakarım ama ilerde yoğun bir mesleğim olucak yani nasıl olur bilmiyorum. Sonuç olarak eşimin annesi elimden geleni yaparım. Ama bakıma muhtaç değilse aynı evde yaşanması çok gereksiz bir durum eşlerin mahremi olmalı diye düşünüyorum
son kısma kadar katılıyorum ama mahrem derken kaynana kaynatayı kasdetmiyorsun herhalde. Onların yanına yarı çıplak çık diyende yok
karı koca arasında mahremin yarı çıplak gezmek olduğunu düşündüğünü sanmıyorum. Yani ben oturma odamda kocamın yanına kıvrılıp film izleyemiycem mi? Ayrıca bir zorunluluk yoksa neden birlikte yaşayalım ki ben kaynanamla evlenmiyorum. Bakıma ihtiyacı varsa evimde bakarım yoksa ama yalnızsa oğluna yakın olmak istiyorsa yakın bir ev alınır sık sık görüşürülür yani
keyfiyetine gelsinde kalsın diyen zaten yok
yaşlı ve hasta ise yardım edilebilir ama aynı evde oturmak saçma yeni bir aile kuruyosun kaynana ve kayınpeder ile o evin küçük çocukları gibi rahat ve kendinize göre hareket edememek evliliğe zarar verir ve büyükler müdahale etmeden duramıyo malesef dolduruşa getirmeler falan o yüzden ayrı olmalı ev ben yaşlandığımda bana bakmalarını isterim tabi ama eğer çok zor durumda değilsem aynı evde oturmalarını istemem gelinim ve oğlumun. ama bana yardım etmelerini bakmalarını isterm
Saçmalık değilde hoş olmaz diyelim isterseniz
bizi bu yaşa kadar en güzel şekilde büyüten annelerimize tabiki bakmak zorundayız şahsen benim eşimin annesine babasına bakarım hiçte sorun yapmam aynı şekilde ondanda bunu beklerim, Allah ömür verirse hepimiz yaşlanacağız herkes ne yaptıysa onu görür
Hayir, gelin kaynanasina bakmak zorunda degil, oglu bakmak zorunda. Gelin ise hicbir sekilde kocasina engel olmamali. Kimisi Allah rizasi veya esleri bakamadiklari icin hizmet ediyorlar, bakiyorlar kaynanalarina o ayri mesele
kocaya itaat nerde?
anne-babaya itaat olmadığını nerden okudunuz bilmiyorum ama yanış
Hayir, oyle birsey yok. Bak mesela kaynana ihtiyar, evde oglu yok gelin var, su istiyor veya yemek falan onu zaten dinen olarak degil, insan oldugun icin verirsn ama mesela onu yikamak veya esin evdr oldugu halde yikamak zorunda degilsin ama esin zorunda. Mesela bn tiksenerim o yuzden yapmaya dusunmuyorum bunlari. Sen itaatla ne demek istiyorsn bilmiyorum ama kadin disari cikarken, veya evde misafir cagirmak istedigi zmn veya giysilerde kaynanaya hesap vermek zorunda degil, hatta kaynana karisirsa yanlis yapiyor dinen olarak. Cikarken evden mesela haber verir ama hesap vermez veya izin istemez. Bunun icin ck eminim. O yuzden tekrar bak istersen okudugun kaynagi. Koca da esine haber vermesi lazim zaten cikarken fln.
ne diyim ben seni ikna edemem sende beni sanırım anlayamazsın ya da anlamak istemiyorsun bilmiyorum ama
linkteki yazıya bakmanı tavsiye derim
Linkteki yazı bana ait ve en alttada kaynaklar var ki hepside ayet-hadis ve sağlam İslam alimlerinden alıntılar yapılmıştır.
Bakarım ama aynı ev olmaz. aynı apartmanda bir daire tutarız bakımını yemeğini yaparım ilgileniriz falan ama aynı ev istemiyorum. rahatlık açısından o da biz de rahatsız oluruz illaki bir yerden sonra.
Sanırım yukarıda ki linkteki yazıya bakmadınız?
Ay yine mi aynı sitenin reklamı :D bakmicam
arzun bilir. Kaybedecek birşeyim yok amas enin olabilir
herkes kendi düzenini ister. erkekler de kaynanaları ile oturmak istemez ama kendi annesine gelince iş değişir. kolay değildir başkasının ailesine bakmak. erkekler bunu anlamıyor
İstisnalar her zaman mevcuttur. Hiçbir zaman o mantıkla yanaşmadım yanaşmamda. Birgün olursa eğer kendi annem neyse onuda annem olarak görürümde birde gelecek kişi aynı hareketle muamele edebilse.
Bazen anlamıyor olabilenlerde var.
genç olsa konuşur her şeyine karışır, yaşlı olsa bebek gibi bakım ister yine konuşur. huysuz değilse sorun yok ama sürekli konuşacaksa ben dayanamam. sinirli ve asabiyim yazık olur kadına :)
adresindeki yazıya bir bakmanı öneririm. Ama mantığın külliyen yanlış. Zaten yazıyı okursan anlarsın sanırım
evet anne babaya bakmak zorunlu ama eşinin annesine değil. yani gelin istiyorsa bakar, diğer türlü zorbalık olur ve buna dinimizde yer yok..
Zaten zorla sürüye giden köpek koyunu boğar.
e daha ne o zamn?
Seve seve gitmek
şöyle ki evet bazı gelinler, kaynanaları çok iyi olduğu halde istemediği, rahatının bozulacağını düşündüğü için istemiyor. bazı kaynanalar da gerçekten çenebaz ve sanki huzur bozmak için ayarlanmış gibi.
Siz insanları yükl olarak görüyorsunuz. O gençlik o sağlık hep sizde kalacak sanıyorsunuz. Ne yanlış hüküm veriyorsunuz
biz? biz kim oluyoruz ki.. gözünü iki avuç toprak doyuracak olan günahkarlar.. ben kaynanamla oturmak isterim ama babaannemi çevremdeki kişileri gördükçe çekiniyorum, korkuyorum ki çoğu kişi de böyle. neden yük olsun hem. sırtımda mı taşıyacağım. ben bakayım ki çocuklarım da benden görüp saygıyı öğrensin, bana aynı muameleyi yapsınlar.. ben sinir hastasıyım ve zaten bu yüzden evlilik düşünmediğim için şimdilik sorun yok.
Geçmiş olsun
teşekkürler :)
Kimse kaynanasıyla oturmak istemez özel hayat denen bişi var ama bakıma muhtaç olur başımda beraber bakarım kaynanama netice de hayat arkadaşımı yetiştirmiş hakkı var, hem ALLAH'tan korkarım ben
Zaten ben keyfiyetine kaynananla otur demek istemedim. Bakıma muhtaçsa eğerYani çok yaşlılar ise veya eşi ölmüşse. Bu mantıkla sormuştum ki Allah'tan korkuyorsan sorun yok ama bu özeli var derken senin özeline kimse müdahale etmez.
yokk. Siz öyle hissettiniz belkide
kaynana dırdırı çekilmez, yatalak olsun o ağzıyla herşeyi mahveder.. alır evime bakarım ama genede onla yaşamam onun evinde heleki asla.
sen hep öyle bokumsudüşler oalrak kalmaya devam et.
kaynanam annem gibi ise bakarım yani ne olacak.. çirkefse bende çirkefleşirim:D evde güzel geçim olur. yani her türlü bakarım.
Kötülüğe kötülük her kişinin, kötülüğe iyilik er kişinin karıdır
Ama sen bile dediğim gibi olamıyorsun veya olmayı düşünmüyorsun. Değişime kendinizden başlayın
anne-babaya vefa nerde?
Bu mantıkla ölürsen akıbetinden korkulur
Yanlış
Duruma göre degisir bu.. keyfi bir durumsa kesinlikle ayni evde kalmam ama sağlık söz konusuysa elimden geleni en iyi sekilde yaparm.. sonuçta vicdani bir olay bu herkes o günleri görecek. .
Annemle de kaynanamla da oturmak istemem. Iki taraftan biri bakıma muhtaçsa tabi ki bakarım ama onun dışında ev ev üstüne kurulmaz demişler
Kim demişse boş demiş. Ev ev üstüne kurulmaz doğru ama bu kaynana için değil eltiler için geçerli ya da iki kardeş için geçerli diye belirtsek?
Yemez. Muhtaç olmadıkça kimse kimseye bakmak zorunda değil
Belli oluyor
Hasta olmayan bir kişiye niye bakılsin ki? Saygı mecbur gösterecek göstersin ki saygı görsün
Dimi. Rüzgar eken fırtına biçer.
Keser döner sap döner gün gelir devran döner
Yani sen nasıl muamelee dersen sende senin evlatlarından aynı muamaleyi görürsün
Hiç bir iyilik zorla yapılmaz zaten ama öyle bakarım diyen kız varsa onun yeri diğer tarafta cennet lik tabi erkekte kayın validesini bakmak zorunda değil o da evde istemek zorunda değil kisasa kısas arkadaş hersey karsilikli
ev üstüne ev olmaz.
annelere bakılır.
ama aynı ev içinde değil.
Sanırım yukarıda ki linkteki yazıya bakmadınız?
o zaman birdaha okuyun. Sanırım anlamadınız
Farkındayım
insan değer vermediği kimseye bakmak zorunda değil.
bu mantıkla mı evlilik yapacaksınız?
herkes kendi annesine baksın çok kıymetlisyse kardeşim benim
senin annen senin için sanırım değrsiz
haklısın biyere kadar değeri
Valla kaynanam edepli hanım hanımcık biriyse başımn üsütnde yeri var ama çirkefse benden uzak olsun
Kendini temize çıkarma istersen. İyi olanla herkes anlaşır, herkes geçinir. Asıl maharet huysuz olanla geçinmek. Yarın senin durumun ne olacak nerden biliyorsun?
Ve unutmayın ki insan yaşlandıkça çocuklaşır ve çocuklarında kusuruna bakılmaz
çevremden biliyrm gellinini sevmeyen onla uğraşan çok kaynana var. aynen iyi olanla herkes anlaşır sen kötüsüne denk gelmemişsn belkide hiç bilmiyorum ama iyi olanla herkes geçinir demicem iyi kaynananın cadaloz gelinide var çnkü
Öncelikle insan Eşinin Ailesini'de sevmeli,
Şunu aklından çıkartmamak gerekir yarin kendisi'de bakıma muhtaç olabilir o zaman kendisine kim bakacak.
Anlayana yeter cevap olarak
kaynan ıle yasamak ıstemem kendı annemlede... ama hasta ya da bakıma muhtacsa bakarım
Senin gibi bir eşim olmasını istemezdim. Bekar kalmak sanırım bu mantıkla harekete den birisiyle yaşamaktan daha iyidir
Benim bilip bilmediğim önemli değil. Önemli olan sizin yaklaşımınız ve düşünce tarzınız
Kadınlar birgün kendilerininde yaşlanacağını düşünmeden kaynanayı bir yük görüyorlar
Maalesef acı ama gerçek
Geleceğin kayınvalideleri olarak büyüklerimize iyi davranmalıyız ki bizi görerek büyüyen çocuklarımızda bizlere aynı şekilde davransın
Bakmak zorunda değil. Bakarsa insanlık namına. Eşinin annesine saygısından bakar.
adresindeki yazıya bir bakmanı öneririm.
Evlilik bu ya iki insan kaynananın yanında ne kadar rahat olabilirkii
bilmem. Neden rahatsız olsun ki?
O kadar ateş başına vurduysa duşa gir. Geceyi kurt mu yedi. Sırf zevkin için anne-babaya sırtını dönmek akıllı bir insanın yapacağı bir davranış değildir
Halen bekarım
Peki eşin annesinin yanlız kalmasına gönlü razı olmuyors ne oalcak? eşinin gönlünü nasıl alacaksın.
Keşke biraz okusaydınız ve araştırsaydınız
Sana gelmesin diyen yok ki. Ben bunada karşı değilim aksine olması gereken odur
Kimbilir belkide dahada sıkı bir bağ oluşur. Kişilik meselesi sanırım
Kaynana gencse eyer birlikte yasamayi kesinlikle istemem ama yaslaninca yasarim bakarim o zaman ona
Hak ederse kendi annem gibi görür bakarım..
Hak etmesede sen hak etmesi gerektiği gibi muamele et. İnsanlık sende kalsın. Mükafatını kaynana değil Allah verecektir. O zaman kulun rızasından çok Allah'ın rızası gerçeği ortaya çıkmaktadır
beş tane kötü insan için beş bin tane insanı yok sayamazsınız. Bir kasa domates alıyorsun. Biri çürük diye tüm kasayı atmak doğru mu sizce?
zorunda değildir ve olmamalıdır.
#bakmak zorunda değilim.
Sen hep öyle sinek olarak kalmaya devam et. sonbahar gelince solar gidersin. O zamand a yüzüne kimse bakmaz
Bakmıycan mı?
Böyle bir eşe maruz kalmaktan Allah'a sığınırım
bu mantıkla iyi olduğunuzu söyleyemem. ama kötüsünüzde demiyorum
Ne bilyim ben ya
Sen bilmezsen benmi bilecem?
:-)
Ayni evde zor olmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar