25 yaşımdayım 4 yıl önce babam ölmeden önce ben böyle başına buyruk, okulu filan sallamayan, kafasının dikine giden, çoğusuna göre kötü alışkanlıkları olan ve bunları paylaştığı aynı benim gibi arkadaş grubuyla zaman geçiren ve yakınlarımın hemen hepsinin değişmesini umduğu ama değişmeye de hiç niyeti olmayan bir kızdım. Babam ölünce o zaman 18 yaşında olan erkek kardeşim evde otoriteyi ele aldı. Ben tabi onu takmak istemedim. Karşı koymaya çalıştım ama 18 yaşında olmasına rağmen hem aile kaynaklarına erişimi hem de kaba kuvvetiyle uyguladığı herkesin içinde falakaya yatırması veya tek ayak üstünde tutması gibi çok can yakıcı, çok küçültücü cezalandırmalarıyla beni kısa süre içinde dize getirdi. resmen boyun eğdirdi. Çaresiz kaldım. Evden okula okuldan eve, derslerinden kafasını kaldırmayan tabiri caizse cici kız haline getirdi. Birkaç aylık süreçte Çok dayak yedim çok canımı yaktı ama boyun eğdikten sonra hiç canımın yanmayacağını da açıkça gösterince teslim oldum, 3 yıldır sopa filan yemiyorum. Bana koyduğu yasaklar içinde hiçbir riski veya zararı olmayan bir şey yoktu, zorla yaptırdıkları da hemen herkese göre faydalı şylerdi. Nden dövüyorsun neden ikna etmeyi denemiyorsun dendiğinde ise annemin babamın ikna edemediğini ben nasıl ikna edeyim, benim de bildiğim yol bu der geçer. ona boyun eğdikten sonra hayatımdaki değişiklikleri de herkes takdir eder bu da çok gıcık ama gerçek. Okulu filan bu süreçte bitrdim. Halen çok fazla kısıtlamıyor ama onun belirlediği sınırlar içinde kalmak zorundayım. İzin istemek zorundayım ama genelde izin verir.
Güncel mesele şu ki birini seviyorum. Evlenme teklifi yaptı. Hayatımda erkek kardeşime rağmen alabileceğim tek karar evlenme kararı aslında. O konuya karışmayacağını çünkü evlilikle birlikte benden artık sorumlu olmayacağını söyler. Yani bu evlilikle birlikte onun egemenliği sona erecek. Ama geçende geldi ve şunu dedi “abla senin bu kararına karışma yetkim yok, ama bugüne kadar sana her dediğimi döverek veya dayak tehdidiyle yaptırdım. İkna etmeyi bilmiyorum. Şimdi bu konuda seni dövemem ama yine benim sözümü koşulsuz dinleyip bu evlilikten vazgeçmeni istiyorum; sana nedenini izah edemem, düşüncemi ispat da edemem ama bu evlilik senin faydana değil, o dana uygun biri değil” dedi
Bu çocuğun bir bildiği olmadan böyle bir şey söylemesi imkansız gibi, ve uymadığında beni cezalandırma şeklini bir kenara bırakacak olursak hem benim faydama olacak şekilde kullandı otoritesini. Boş konuşmaz ve kolay kolay da haksız çıkmaz. Şimdi ise ucunda falakaya yatma veya benzeri can yakıcı cezalandırmalar olmayacağını bile bile tıpkı bunlar varkenki gibi itaat etmemi istiyor.
Sizce ne yapmalıyım şaşırdım kaldım.
Güncel mesele şu ki birini seviyorum. Evlenme teklifi yaptı. Hayatımda erkek kardeşime rağmen alabileceğim tek karar evlenme kararı aslında. O konuya karışmayacağını çünkü evlilikle birlikte benden artık sorumlu olmayacağını söyler. Yani bu evlilikle birlikte onun egemenliği sona erecek. Ama geçende geldi ve şunu dedi “abla senin bu kararına karışma yetkim yok, ama bugüne kadar sana her dediğimi döverek veya dayak tehdidiyle yaptırdım. İkna etmeyi bilmiyorum. Şimdi bu konuda seni dövemem ama yine benim sözümü koşulsuz dinleyip bu evlilikten vazgeçmeni istiyorum; sana nedenini izah edemem, düşüncemi ispat da edemem ama bu evlilik senin faydana değil, o dana uygun biri değil” dedi
Bu çocuğun bir bildiği olmadan böyle bir şey söylemesi imkansız gibi, ve uymadığında beni cezalandırma şeklini bir kenara bırakacak olursak hem benim faydama olacak şekilde kullandı otoritesini. Boş konuşmaz ve kolay kolay da haksız çıkmaz. Şimdi ise ucunda falakaya yatma veya benzeri can yakıcı cezalandırmalar olmayacağını bile bile tıpkı bunlar varkenki gibi itaat etmemi istiyor.
Sizce ne yapmalıyım şaşırdım kaldım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer