Çevrenizdeki siz de dahil her ailede araba var mı, sayın cumhurbaşkanımızın sunduğu bilgiler hatalı olabilir mi? Kapıcının BİLE arabası var mı 😊
Evet var
Hayır yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her evde araba var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
önemli olan her evde arabanın olması değil.. endüstri 2.0 ile otomobillerin seri üretimi basladı bundan 100 yıl önce.. içten yanmalı motor teknolojisi.. şaşi.. diferansiyel bu mekanik unsurlar 100 yıl öncenin teknolojisi.. bugunde otomobil üretiliyor ama sadece kasası otomobil bugün mekatronik teknolojilerle artık otomobiller tekerlekli birer bilgisayar... Türkiye 1930larda..40larda..60 larda..1971 ile mikro işlemcilerin icadıyla endüstri 3.0 teknolojilerini bugün hala üremiyor..1923 den beri gelen hiçbir hükümet batının zengin olduğu bu teknolojiye yatırım yapmamış ve aksine bugün hala Türkiye itha ediyor bu otomobilleri..100 yıl önceki teknolojiyi bile üretemiyor... Türkiyenin ne kadar balon boş çakma bir düzen kurulduğunun göstergesi sadece tek bir otomobil sektörü... bugün o otomobili almak olay değil.. sen o otomobili üretebiyor musun? Hayır..üstelik 1inci ortadoğu projesinde petrolünüze çöktüler bu otomobilin temel enerji kaynağı bugüne kadar gelen nesil faydalanamadı o petrol zenginliğinden bir de üstüne otomobil sattılar ve hala satıyorlar... sonra gelmiş hala partcilik yapıyor ulan chp olsa ne olur iktidar da akp olsa ne olur adam sana golü 100 yıldır atıyor.. bu kafayla normal tabi..çakma toplum çakma devlet..çakma modernlik işte Türkiye..
Çünkü artık araba lüks olmaktan çıktı zorunlu ihtiyaç haline dönüştü bunun akabinde araç fiyatları, akaryakıt, servis, yedek parça, sigorta vs. Ücretlendirmelerinde ciddi bir artış oldu bir rant kapısı açıldı
Evet var. Kapıcınında var. Öldük, bittik , mahvolduk , çöktük, ülkeyi mahvettiler , açız diyen herkesin iki değil daha fazla arabası var aynı zamanda benim arabadan daha modelli.
Her evde araba olmasından ziyade bunu lüks saymasını sorgulamak lazım bence. Araba gereklilik bence hele ki çocuğu, hastası, yaşlısı olanlar için. Daha birkaç saat önce aracı kapıya park ederken üst komşumuz aniden rahatsızlanmış, taksi de bulamamışlar. Hemen hastaneye götürmeyi teklif ettik. Kendimiz de arabamız olmadığı zamanlarda çok sıkıntı çekerdik, felçli bir babaannem vardı. Asıl mesele bu arabaları neden herkesten pahalı aldığımız bence.
2. Ele araba yetişmeme sebebinin insanların araba alacak maddi imkanının çok olduğundan değil de az olduğundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kim istemezdi 0 araba almak? Ama para yok maalesef. İstesekte istemesekte 2. el araba almak zorundayız yani. Bununla birlikte ''kapıcı?'' orada anlatılmak istenen ne tam olarak, kapıcılar alt tabaka insan ve araba almaya hakları yok mu nedir yani?
~ Ancak çoğu kişinin arabası olduğu da su götürmez bir gerçek, bu kadar trafiği ben yapmıyorum sonuçta.
Sayın cb’nin işi vatandaşının refah seviyesini yğkseltmektir. Kapıcının bile diyerek kendi varandaşını aşağılık gören bu zihnşyetle memlekete nasıl bir fayda sağlayacağını da merak ediyorum. 20 senedir bu narsist yaklaşımı memlekete çok şey kaybettirdi
Yoo. Ayrica olsa dahi nereden cikiyor bunu söylemek? Sanki bagış yapiyorlar he. Halkin parasini halka verecekler alt tarafi. vergisiz harcadiklari maasi 100 bin tl yaptiklari surece pek de anlasamayacagiz gerci. Simdi elestirdim diye birileri cikar fetocu der chp li der pkk li der. Der de der. Hicbir orgutla baglantim yok arkadaslar bastan soyleyeyim de. Parti de tutmuyorum. Igreniyorum siyasetten.
Kocaman Ülke Yönetiyorlar Ve Hala İki Araba Felan Diyerekten Ülkedeki Gelir Eşitsizliğini Gizlemeye Çalışıyorlar. Bizim Anlatmaya Çalıştığımız Zenginin Her Gün Zenginleşmeyi Yoksulunsa Günden Güne Erimesi. Bunu Anlamak Bu Kadar Zor Olmamalı.
Cevremde ayrani olmayan içmeye aravasi olan çok kişi var. En yakın komsum asgari ücret ile çalisıyor ve kirada oturuyor 4 çocuğu var araba aldi. Allah akıl fikir versin. Mahalleyi düşündüm arabası olmayan 1 2ev anca var
Sn. CB maalesef ülkenin gerçeklerinden kopmuş durumda, burayı Almanya gibi müreffeh, bolluk içinde bir ülke zannediyor. Öyleyse kötü, zannetmiyor da farkında olarak bu ifadeleri kullanıyorsa daha da kötü.
Şimdi devlet yönetiminde ekonomimiz kötüde olsa bir yıllık istatistik vardır.. Sigaraya zam yapılıyor ama sigara tüketimi artıyor.. Arabaya zam yapılıyor araç satışı artıyor..Ötv artıyor cep telefonunda ama satışlar artıyor.. Ve Almanya wolkwagen grubu açıklmasında türkiyeye araç yetiştiremiyoruz diyorlar.. Fabrika adamlarda ama tüketim bizde.. Demekki para bizim millette
arabanın kredisini benimle mi ödedi? vergisini mi almıyor? parasını çatır çutur ödediğim malın hesabını kimseye verecek değilim. onu diyenin kaç tane uçağı var ondan bahsetsin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Adamda altındaki arabayı ben aldim demiyor zaten alım gücü var diyor
alım gücü yok hanımefendi. insanların malları üzerinden bu kıstası yapamazsınız. alım gücü nasıl olur? gidersin ev araba alırken verirsin peşin parasını ya da 3/2'sini benim alım gücüm var dersin. herkes kredi ile alıyor alacağını şu durumda o kredi bitene kadar mal kimin? devlet güvencesinde kredi kullandığın bankanın ! mal senin değil ki alım gücü senin olsun? herkes bankalara borçlu ve borcunu borç ile kapatıyor.
İnsanların sahip olduklarında gözü olan bir yönetime diyecek söz bulamıyorum Halktan en yüksek vergiyi toplayanda sizlersiniz Sandıkta herkes oy kullansın Çünkü en güzel cevap şeklidir
Ülkenin en büyük firmalarından birinde yazılım mühendisiyim ben bile zorlanıyorum araba almaya asgari ücretli için hayallikten bile çıktı neyden bahsediyor
Bizde 3 tane varda genel olarak toplumun durumu bozuk. Ayrıca ikinci ele araba yetişmesinin tek nedeni araba ihtiyacının çok olup sıfır almaya insanların gücünün yetmemesi.
Araba ile ekonomi ölçen tek ülkeyiz, Araba bir lüks değil ihtiyaçtır. Evet, herkesin arabası var ama verilere göre trafikte olan araçların %64,8i 15 yaş vr üzerinde külüstür araçlar.