Sana göre hayatı nasıl dolu dolu yaşamak gerekir?
Hayattan tamamen nasıl mutlu olunur?

Herkesin hayattan bir beklentisi vardır. Nankör olduğumuz için yetinme duygusunu bilmiyoruz Ablacım. Hep daha daha diyor, istiyor ve doymuyoruz.
Kimisi bir lokma ile doyar kimisi de karnı şişinceye kadar yer ama doymak bilmez.
İşte kişinin hayatı da bu doymak bilmeyen mide gibidir Ablacım. Sen bir hurma ile doymaya talipsen doyarsın, yok yetmez dersen önüne nimet sofrası kurulsa da ne miden doyar ne de gözün.
Sen neye talipsen o sana yeter.
Bazıları için Hayat Kurusoğan gibidir. Tuza banıp ekmekle yenince çok şükür bu nimeti veren Allah'a dersin.
Hayattan beklentim bu ise her şeye, her mutluluğa talipsin demektir. Dört dörtlük olmaya gerek yok. Herşeyin olmaya bilir, maddi sıkıntılar olabilir. Ama kişi de özverili olmalıdır, kendini bırakmamalıdır.
Şuna da belirteyim. Maddi olarak iyi durumda ol ya da çok zengin birisi ol. Dünyayı gez, Uzayı gez istersen. Yanında hayat arkadaşın yoksa hiçbir anlamı yok. İstediğin kadar zevki sefada boğul. Tek olduğun sürece gerçek mutluluğu bulamazsın. Hayatı istediğin kadar doya doya yaşa. Ama o da son bulacak. Yalnızlık saçlarına kar gibi yağdığında anlayacaksın. İstediğin kadar doya doya yaşa ne fark eder. Mutlu mu olacaksın. Elini birisi tutmadığı sürece, senin için çarpan bir kalp olmadığı sürece hayatı istemediğin kadar doya doya yaşa ne fark eder. Uzatılan bir el varsa onu bırakmayacaksın Abla
Yaptigin her şeyin senin faydan için ve sen merkezli bir iş olmasıyla mümkün bu. Nevresim takımını mi yıkadın en sevdiğin esanslı yumuşatıcı ile olmalı ki sonunda mutlu ol, yürüyüşe mi çıktın günde 10.000 adım mi attın kalp ve damar sagligin için yaptığının farkında olarak yap ki mutlu ol. Bu bencillik değil. Zira kişi mutlu olmadan partnerini de ailesini de mutlu edemez. Önce sen doyacaksın ki karşındakini doyurabilesin.
Mutluluğu herhangi bir şeye bağlamak mutsuzluğa giden yoldur. Anlık canın ne çekerse ve elinin altında ne varsa onu yaparak yaşamak yaşamaktır. Mesela, sabah uyandın ve baktın canın kahvaltıda yumurtalı patates çekti, yaptın yedin, diğer gün baktın canın patatesli yumurta çekti, bir diğer gün de patates ile yumurtayı ayrı ayrı çekti. Bunun gibi bir şeydir en basit şeyle. Yumurta ile patatesi yerken “halbuki kimileri portakal suyundan aceleyle bir yudum alıp, holdingine gidiyor” dememektir yani))
Peşimde istediklerimi yapmadığım için bırakacağım keşkeler olmasından ise yaptığım için bazen gülümseten, bazen tecrübe dedirten kısımlarla yola devam etmek. Sevdiklerimle bolca anılar biriktirmek. Benim için tamamen bu ikiliden ibaret hayatımı dolu yaşamak.
Cevap
14Cevap
Hayatımın her anı güzel geçmiyor tabi ki hatta güzel anlardan çok, kötü anlar kaplamakta fakat yine de o güzel anlarıma tutunarak yaşamaya çalışıyorum, amacım daha fazla güzel şeyler biriktirebilmek. İstediğim, hayalini kurduğum demeyeceğim çünkü bunu yapmayı bıraktım artık, beklentim yok hayattanda, insanlardanda. Hayatın sunduğu sürprizleri kabul ediyorum sadece, böylesi çok daha sağlıklı geliyor bana. Umudum var bir şeylere karşı hala ve umut olduğu sürece hayat daha yaşanılası geliyor. Aklıma koyduğum şeyleri gerçekleştirebildikçe ya da sorunlar karşısında dik durabildikçe ilerleyebiliyorum. Benim için dolu dolu yaşamak bundan ibaret, güzel insanlar biriktirebilmek, kendimi kabullenmek fakat insanlara kabullendirmeye çalışmadan devam edebilmek. Beni olduğum gibi seven ya da değer veren insanlarla yollarımın kesişmesini istiyorum…
Anı yaşamayı severim. Kafa. ne koyduysam onu yaparım. Genelde 1 gün bana yetmiyor. Çocukluğum genç delikanlılığım, Olgunlaşma sürecim her anını dolu dolu yaşadım.
Yaşadığım günden kazanımlarla ve kimsenin ahını almadan çıktı isem o günü dolu dolu yaşamışım demektir.
Geriye dönüp baktıgında insan ansızın onu tebessüm ettiren bir dünya hatıranın varlıgı dolu dolu yasanmış bir ömrün delilidir.
Hayatı dolu dolu yaşamak yerine nasıl yaşamak gerektiğini bilmeli insan. Dolu dolu şunu bunu yapayım derken de bir çok şeyi kaybeder.
Insan gibi standartlarda yaşasam bana yeter. Fazlasında gözüm yok.
Olduğum yerde tıkanmayı sevmem, seyahat etmeyi ve gezmeyi severim bana göre bu
Hayatı mutlu olacagın sekil yaşamak nasıl mutlu olacaksan
Hayatta aramak gerçeklerin peşinde olmak sokakları ülkeleri keşfetmek yeni insanlar bulmak...
Bana göre calisiyo olsan bile kendine vakit ayırıp gezmek , tozmak. Yani kendine her zaman vakit ayırmak demek. Kendini mutlu edecek aktivitelere yer vermek. Kendini hayatın telaşında unutmamak. Anı yaşayabilmek.
Kimseye zararın olmadan istediğini yapmak
Gezmek. Araştırmak okumak
7 den 70 herseyi görmeyi tadını çıkarmayı.
Sevmeli değer vermeli gezmeli okumalı eğlenmeli...
gezmek, görmek, okumak, izlemek, araştırmak..
Yaşanmıyor ki
dopamin seviyesi işte
benim yaşadığım gibi
Adrenalin
Hihi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?