+1 yılZorlada kapanılmaz şimdi. Ama öyle olmayacak gibiyse birde şöyle düşün "Ben açılıp ne yapacağım?" Yani açıldığın zaman insanlar senin sadece saçını görecekler (oda varsa saç artık). Yani açılmak sana herhangi bir artı sağlamazski fakat görürlerse görsünler bende onalrınkini görüyorum, özgür olmak istiyorum diyorsan. Ailenin seni sileriz lafına katılma böyle bir sebeple sileceklerde silsinler. Detayda yazdığın gibi 21 yaşındaysan devlet sana ayrı bir eve çıkma hakkı tanır zaten. Sen gidip istedikten sonra. Yani şu anlık yapacağın tek şey istemedende olsa bir müddet kapalı kalmak. Sonra gelir. Fakat şunuda unutma Her Allah'a inan insan kapalı olmuyor. Dinimizde evet günah. Fakat bu senin inancında kalmış bir şey.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İslam da zorlama yoktur. Lütfen aç Kuran'ı oku, dini kendin güzel bir şekilde öğren. Ailenin sana dayattığı din değil mahalle baskısı. Baksana "insanlara ne diyeceksin" demişler. İnsanlara asla hesap vermek gibi bir durumun yok ama lütfen önce neden bu kararı verdiğini düşün ve dediğim gibi dini insanlardan değil bizzat kendin okuyup öğren. Belki fikrin değişecektir ya da en azından gönlüne ferahlık katacaktır kararın ne olursa olsun.
020 Yorumla- +1 yıl
İslam'da zorlama yoktur sözünü lütfen anla ona göre konuş , İslam'da zorlama yoktur demek , yani bir insanı zorla müslüman yapamazsın , ama bir müslümana zorluk vardır, zina yapmayacak içki içmeyecek orasını burasını açmayacak
- +1 yıl
Kardeşim bunlar haram olan şeyler. Ve bunların cezaları var. O cezalar hristiyana falan mı? Yok. O cezalar bunları yapan müslümanlara. Yani Allah bizden mükemmellik beklemiyor, yarattığı kulunu çok iyi biliyor. Hatanın telafisi tövbe kapısını açmış bize. İslamın içinde de zorlama yoktur ki bununla haram olan şeyler değil ibadetler kastedilir. Bir insana anlatmadan öğretmeden, Allah'ın o güzelliğini göstermeden zorla bir şey yaptırırsan dinden uzaklaştırırsın. Hidayeti veren Allah'tır, bize sadece yol göstermek düşer.
- +1 yıl
Bak Instagram'dan Sözler Köşkü sayfasına gir. Onların daha yeni koyduğu bir video var tesettürle ilgili. Lütfen onu bir izle. Anladığım kadarıyla senin hikayen çok güzel başlamamış ve ailen dini kültürle harmanlayıp yanlış öğretenlerden. Lütfen onlara kulaklarını kapat ve kalbini dinle.
- +1 yıl
tamamda anlatırsın öğrettin diyelim ama bunu karşında ki inat eder veya yolundan dönmezse buna ceza ve zorlama vardır, örneğin bir müslüman dinden çıkarsa başka dine girerse o kişi idam edilir hadis şerif böyle diyor.
- +1 yıl
Tövbe edebilirsin diyor Allah! İslam'dan çıkıp geri dönen çok. Nasıl oluyor bu? Allah hidayet veriyor. Herkesin imtihanı farklıdır ve nasıl bir yoldan gidilirse gidilsin o insan Allah'a emanettir. Zorlama yoktur bunu lütfen anla. Ayrıca şu haram olan şeyleri bile sadece cehennemle korkutarak öğrettikleri için insanlar neyin neden yasak olduğunu bir türlü idrak edemiyor.
- +1 yıl
Kimse sana eskisi gibi bakmaz diyorlar. İş yerinde çalışıyorum herkes sana farklı gözle bakacak diyorlar, saygın kalmayacak diyorlar. Şeytanlaşmışsın sen, Allah korkusu olmayan her şeyi yapar diyorlar yarın sabah istemeyerek baş örtüsü takacağım. Ben inanmıyorum baş örtüsü takmayanların cehennemlik olduğuna iyi insanlar neden iyiler, varlar o zaman? Başları kapalı olmadığı için yaptığı iyilikler de havada kalıp cehenneme gitsinler o zaman...
- +1 yıl
Dediğim gibi ailen dini kültürle karıştırıyor. Belli ki sen de tesettürü kendin öğrenerek başlamamışsın. Açıklar cehenneme gidecek diye hükmedemez kimse ama tesettürün farz olduğu bir gerçek. Sen neden açılmak istiyorsun onu düşün. Bu arada insanların nasıl baktığı finalde bomboş bir şey. Allah nasıl bakar sadece onu düşün.
- +1 yıl
Bunu hiçbir insan sana söyleyemez. Allah bir hayat kadınını ayakkabısında bir kedi yavrusuna su verdi diye cennetine almış, bir kadını da ibadeti vs. yerinde olduğu halde evin mahremini dışarıya aktarıyor diye cehennemlik etmiştir. Yani bunu sadece Allah bilir. Onun merhametini biz tahmin edemeyiz. Sadece şu bir gerçek ki hayat bir sınav ve bu sınava talimat var. Neyi nasıl yaparsak sınavı geçme şansımız yüksek olur diye. Sen şuanda elindeki bir şansı bırakmak istiyorsun. Ben de sana neyin seni bu duruma getirdiğini merak ediyorum. Açılma kararı nereden geldi, onunla ne kazanmış olacaksın bunları düşün. Ama asla öyle şeytanlaşmış falan değilsin yani o senaryoları unut.
- +1 yıl
Onu bağlamak böyle boynuma dolamak, kafamda olması beni rahatsız ediyor. Kendimi iyi hissetmiyorum. Allahı seviyorum ama örtünmeyi sevmiyorum. Aslında yıllar önce de dile getirdim istemediğimi şimdi de getirdim ama sadece karşı çıkıyorlar. Onların beni zorlaması daha da günah değil mi? Götxünü başını mı açmak istiyorsun sen diyorlar, ahlaksız diyorlar... Her konuda pek kısıtlayıcı olmayan ailem bu konuda çok kesinler ama ben sadece nefret ediyorum onlardan böyle oldukça. 21 yaşında çalışan bir kızım ve hiçbir şeyim bunu anladım. İş yerindekiler sana saygı duymaz, farklı gözle bakarlar diyorlar...
- +1 yıl
Farklı gözle bakan zaten bakıyor, bizzat tecrübeyle sabit. Sen biraz bağlama stili ve kumaş seçiminde sorun yaşıyor olabilir misin? Dinden değil şaldan uzaksın çünkü. Ben bir açılan kızdan şunu duymuştum bir kez "her sabah kalkıp onu ütülemek bir süre sonra işkenceye dönüştü". Yani sorun aslında tesettürde değil de onu kullanma şeklindeydi. Kendi kendine zorlaştırmıştı. Ayrıca hiçbir şey falan değilsin. Ne güzel iş sahibi bir kadınsın. Lütfen umutsuz olma, gönlüne ferahlık dile
- +1 yıl
İstemiyorum, saçımla uğraşmak, rahat rahat dolaşmak istiyorum. Zamanında düşüncelerimi bastırmak için annemlerden ferace almalarını istedim sonra uzun tuniğe geçtim sonra yapamadım diz üstü tunikler giymeye başladım ama artık kıyafetleri giymek içimden gelmemeye başladı. Böyle düşündüğüm için kendimi kötü hissediyorum, sanki bir bpkmuşum gibi ama böyle olmak istemiyorum ben... Allah rızası için bir yol göster...
- +1 yıl
Peki açılmaktan kastın saçı açmak mı yoksa komple açık giyinmek mi. Neyi neden istediğini iyi düşün ve bunları kelimelere dökebildiğinde al aileni karşına onları kaybetmek istemediğini ve yanında durup sana destek olmalarını istediğini söyle. Anladığım kadarıyla sen ev ortamında da pek saçını başını süslemiyorsun. Sonuç olarsk dediğim gibi o videoyu izle ve sonrada net kararını ver. Ama unutma hayat bir sınav ve kimse bunun kolay olacağını söylemedi. Yani bu da senin sınavın belli ki. Allah rızasıyla nefsin arasında gidip geliyorsun. Net kararını verdikten sonra uygula, böyle düşüncelerle boğuşarak bir yere varamayacaksın. İcraat gerek
- +1 yıl
Açık giyinmek, dekolteli giyinmek gibi amaçlarım yok küçükken de istemezdim ama başörtüsünden kurtulup rahat bir şeyler giymek, rahat olmak istiyorum. Ailem anlamıyor. Uzun zamandır istemiyorum diyorum onlara artık ben böyle olmak istiyorum diyorum 21 yaşına gelmişsin açılacağım diyorsun diyorlar.
21 yaşındasın, bir yirmi yıl sonra daha yaşlanacaksın, ama bunu cennete saklarsan sonsuza kadar yaşlanmayacaksın. ecellin ne zaman geleceğini bilmiyoruz, tesettür imanın alameti ise, tesettürsüzlük çok tehlikeli değil mi sence de?
13 Yorumla- +1 yıl
ya bırak bu safsata cümleleri. kafayı bunlarla bozmuşsunuz
- 4 ay
Seninle aynı durumdayım ama 15 yaşındayım bunu 2 yıl önce kapandım hiç istemedim annem kapattı annemle bikaç defa konuştum asla dedi busefer babamda vardı konuştugumda babam dene dedi açık çık dedi ama böyle herşeyi söyleyerek yani bide ben hafızım hafızlıgımın çöp olucagını soyluyor Şu an düşünüyorum ne yapmalıyım açılıyımmı kapalımı kalıyım
+1 yılO aileden sana hayır gelmez yani düşüncene saygı duymazlar.
Sana tavsiyem çevrende kafa dengi birini özellikle açılmana saygı duyacak bir erkek bulup evlenebilirsin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAilenin tavrı doğru da değil, hoş da değil. Bu tavrın, seni onlardan uzaklaştıracağının farkında değiller. Yaşın olmuş 21, çalışıyorsun, açık veya kapalı olmana artık ailenin karışmaya hakkı yok. Bu tamamen sana bağlı. Burada seni açılmamaya ikna etmeye çalışan sığırları da dikkate alma, onların da üzerine vazife değil sana bu konuda tebliğde, tavsiyede bulunmak, akıl vermek. Evlatlıktan reddedecek kadar tesettür konusu senin evlat olmanın önüne geçiyorsa, o aileden zaten hayır gelmez. Aşırı yobaz tutum. "Elalem ne der" kaygısına sokayım, elaleme bk yemek düşer bu konuda. Evlatlıktan reddetmek öyle kolay değil, açılırsın ve zamanla kabul ederler. Zorla olmaz tesettür.
40 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Hayat senin istemediğin şeyi de yapmak zorunda değilsin, onların silme lafı lafta kalır sen açılmak istiyorsan açıl, silebiliyorlarsa silsinler bakalım, ibadet kul ile Allah arasındadır, ebeveynler böyle yaparak çocuklarına hem kendi hayatı hakkında söz hakkı tanımıyor, hem kendilerinden hem de dinden uzaklaştırıyor, etrafa nediyeceksin diye bişey yok, elaleme göre yaşamıyorsun. Allah korkun var sa zaten yine vardır, bunun başı açık kapalılıkla alakası yok bence, istediğini yap derim.
49 Yorumla- +1 yıl
Saçma sapan yorumlar acayip sinirlendirmişti senin yorumunla sakinleştim şu an böyle erkeklerin kalmış olması sevindirdi.
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 Bi göz atınca çok alakasız yorumlar olduğunu farkettim özellikle mini etmek mi giymek istiyorsun bacakların bilmem nerelerin mi gözüksün istiyorsun ya da zengin koca bul evlen gibi, düşüncemin arkasındayım, Bi insanın başını açmak istemesi hemen böyle şeyler olacağı anlamına gelmez bireyler kendini yine bilir, bu tarz yorumları yazan kişiler eminim ki açık kapalı farketmeksizin her şekilde bi hayal aleminde kendini tatmin eden insanlar, yazık!
Bence olması gereken budur ben bekarım evlenmedim çocuğum yok, ancak ben kendi çocuğumun arkasında durmaz, kararlarına saygı göstermez ve söz hakkı tanımazsam ben iyi bir baba olmam eşim böyle yaparsa o da iyi bi anne olamaz, dinde zorlama yoktur ancak aileler de bu durum ziyadesi ile fazla, biz çocuklarımıza bunları yapıyorsak onlarla konuşmak saygı göstermek yerine kendi isteklerimizi diretiyorsak bu kız evlendiğindede eşine göre bi yaşam sürmek zorunda kalır belki dövülür belki psikolojik şiddete maruz kalır, ancak paylaşmaz çünkü paylaşabileceği biri kalmamıştır, en sonunda da hiç olmadık biyerden patlak verir ya intihar eder ya öldürülür işin tuhaf tarafı ise onu çok seven ama dinlemeye saygı göstermeye tenezzül etmeyen aile varya en çok onlar üzülür, iyi bireyler yetiştirmek anne baba elindedir herşeyden önceki temel eğitim aile de başlar bu şekilde gördük öğrendik, bizim elelam neder kaygılarımız ve çocuğumuza güvenimiz yoksa çocuğa da gerek yoktur aileyede. - +1 yıl
Gerçekten o kadar iğrençler ki ben insanlığımdan utandım. Bu devirde bu kadar bencilce düşünen ailelerin olması da çok şaşırtıcı
+1 yılAçılda Gününü Gör Sapık abazan lar daha çok baksınlar Aklını başına topla Ailen haklı Açılmak haram Müslüman isen Mecbur kapalı kalmak zorundasın he sanane dersen iyi keyfin bilir Sonra niye tecavüz ettiler bana diye ağlama sonradan Yanlış anlama iyiliğin için diyorum açık olanlara bakma onlarda Ahlak edep yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılSimdi Allahtan korkmuyor musun diye sorabilirler fakat millete insanlara ne dersin diye sormalari cok sacma. Diger insanlarin karismaya seni yargilamaya hakki yok. Insanin niyeti onemlidir. Sen istemedigin halde kapandigin zmn daha inancli olmuyosun diye dusunuyorum. Tabiki kendi hayatini yasamaya hakkin var ama iyi dusun. Pisman olma bi acilip sonra geri kapanicam deme moda diye acilip kapanma. 🌼
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılInsanlar ne der diye yasamak olurmuya hani dinde zorlama yoktu islerine gelince dinde zorlama yok iskerine gelmesse baskinin zorlamanin zorbaligin alasini yapip adinada islam diyorlar bunlar neyin kafasini yasiyorlarki iki yuzlu cahil yobaz diyincede kizarlar birde iste size yapilan iki yuzluluk var zorbalik zorlama baski hepsi var 21 yasina gelmissin kendi kararlarini verdidrtmiyorlar
00 Yorumla
+1 yılKendi kararınla mı kapandım bilmiyorum ama şu an açılmak istediğine göre ya çocukluk hevesiyle kapanmayı kabul ettin ya da dayatılmayla. Kendi rızan ile kapanmış olsaydın herkesin yapmadığı, yapamadığı harikulade bi iş yapmış olucaktın. Gönülsüz yapmış olman seni rahatsız mutsuz ve başörtüye karşı bir kin besletir zamanla. Ailen baskıcı... sana ailenle konuş anlat demeyeceğim çünkü böyle bişeyin mümkün olmadığını iyi biliyorum. Kendi kararlarını pekala verebilirsin ama orada mümkün değil
23 Yorumla- +1 yıl
İşin ucunda şiddet yoksa biraz rest çekmen gerekebilir
+1 yılAçık insanlar da Allahtan korkuyor. Ne alakaysa. Açılmak istiyosan açıl. İstrdiğini yap yaşa. Hayat doyumun olmadıktan somra ne anlamı var bunca kısıtlanmanın
06 Yorumla- +1 yıl
Sen de gizlice açıl. Bi de bişey sorucam yanlış anlamazsan. Sadece saç açmak mı istiyorsun. Yani daha çekici daha kadınsı olmayı istedin mi bu kararı verirken
- +1 yıl
Ben sadece kafama onu dolamayı sevmiy3, boynumu sıkıyor, beni rahatsız ediyor. Teşhir edercesine açılmayı sevmem, küçükken de öyle değildim ben sadece daha özgür hissedeceğime inanıyorum bu şekilde... Ama ailem insanlar sana saygı duymaz, ben insanlara ne diyeceğim falan diyorlar.
- +1 yıl
Offff çok kötü be. Umarım dilediğin gibi bi hayatın plır
- +1 yıl
Evlen kurtul sen de
"Özgürsün, başka insanların özgürlüğünü kısıtlamadığın sürece" Şu cümle ilaç olsada keşke size soks.. pardon versek.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBurası üç günlük dünya. Arzularının kölesi olmaya değmez. Allah'a kul ol ebedi hayatı kazan.
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ancak içimde olmaması, istememem bunlar zorla olmuyor. Onu başıma dolamak, kafamda olması beni rahatsız ediyor.
Kimse kızı olsa dahi dinen zorlamaması lazım aile Müslüman diye Müslüman Hristiyan diye cocuklar Hristiyanlığa zorlanmamalı
00 Yorumlamini etek giymek istiyormusun peki? bacaklarının ıplak görünmesini? yoksa daha kapalı mı takılırsın yine
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kendi kararlarını kendin veremiyorsun. Çünkü ekonomik sorunun var. Örneğin ayda 10 bin TL net kazancın olsa kimi takardın.
00 Yorumla
+1 yılbenzer durumu kızkardeşim yaşadı ben destek olmuştum işin zor sana destek olacak kişi yoksa
02 Yorumla- +1 yıl
valla bilmiyorum zor süreç
Ya hayat senin hayatın yaşın olmuş 21 ailen karışamaz ki Ya
03 YorumlaAile & Toplum konusunda 555 cevap paylaştı. İnsanlar dinlerini bu kadar bilmiyorlar işte, saçma sapan
10 YorumlaDeğil mi ortaliga a. mini göğüslerini sergilemen gerekiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılzor gerçekten benim annem de cok istedi ama babam kendi kararlarini kendi versin karsima dedi o günden sonra sustu annem
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkiyamam sana
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendine sahip çıkmadığın için hep başkalarının himayesinde yaşayıp böyle şikayet ederek geçecek hayatin
11 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞu an naptinnn bende ayni durumdayim 20 yaşimdayim söylesem karişirlar yine ayni senin ailenin dediği şeyleri derler bu sene üniversiteye gidicem umarim görürsünnn
00 Yorumla
+1 yılAllahü teâlâ yardımcın olsun. Böyle şeyler güzellikle ve içten geldiğinde hoştur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıleğitim karıyerın var mı?
yok ise bır koca bul zengın evlen o acık sıze ne de00 Yorumla Zorla durduğun icin de sevabini alamazsin ki isteyerek yapmıyorsun bir hocayla konus
00 Yorumla
+1 yılEvleneceksin o zaman kendi kararların verirsin kiz evlen koca arıyorsan cok var
00 Yorumla
+1 yılBen olsam böyle bir ailede dansöz olurum akılları başına gelir
00 Yorumla
+1 yılKimseye göre yaşamak zorunda değilsin canın nasıl istiyorsa öyle yap karışamazlar.
00 Yorumla
+1 yılDinde bile zorlama yoktur. Ailen islamin amacını kavramamış.
00 Yorumlaİşk başta azıcık azıcık açmaya başla sonra iranlılar gibi yarı açık yaparsın
00 YorumlaAilen senin hakkında kötü bir şey istemez Emin ol ki yine de senin bileceğin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. Aileni dinleme kendi kararlarını kendin verecek yaşa gelmişsin çoktan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Peki sadece bir soru yarın acıldın. ben sana desem neden acıldın diye ne cvp vereceksin
020 Yorumla- +1 yıl
Kapanana neden kapandın diye soruyor musun? Açılan insan seni niye ilgilendiriyor?
- +1 yıl
@sarayyvargas kapanan kendi düşüncesine göre Allah rızası için Allahın emri oldugu için kapandıgını söylüyor! Sen ne söylüyorusn?
- +1 yıl
Ee açılan da kendi düşüncesine göre açılıyor?
- +1 yıl
@sarayyvargas ok ozman sorun yok
- +1 yıl
Boş yapma kız istediğini yapar sanane sen kimsin de ne soruyorsun
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 sanane?
- +1 yıl
Adam gibi cümle kuracaksın
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 sen kimsin benim cümleme yorum yapıyosun? Hadi işine
- +1 yıl
Sen kimsin öyle bir cümle kurabiliyorsun?
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 sanane diyorum! Derdi sana mı
- +1 yıl
Bana kardeşim insanlarla nasıl konuşacağını bilmiyorsan sus, hiç konuşma.
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 ilginç ya akşam akşam. Git kendşne bak başkasıyla ilgili konuya maydonoz olma
- +1 yıl
Söylediğin şey benim hemcinsimi etkiliyorsa istediğim gibi konuşurum sana mı kaldı kimin ne söylediği
- +1 yıl
Kızım saçmalama ağzımı bozmak istemiyorum böyle kendini bilmez insanlar yüzünden de kendinize yazık etmeyin. Okuyorsan bir süre daha sık dişini mesleğini eline alıp kendine bakabilecek kadar paranı kazanmaya başla ondan sonra istediğin gibi yaşarsın hayat senin hayatın yok açılınca ne hesap vereceksin yok günah. Emin ol saçma sapan sırf konuşmak için konuşuyorlar hepsi boş nasıl istiyorsan öyle yaşarsın.
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 diyorum ki açılırssn kendine ne vsr bunda
- +1 yıl
Bu arada @kjgtrr yorumumu siler misin. @Gizlibiruye22 bu tiple muahatap olmak istemiyorum. rica ederm
- +1 yıl
Tabi haklıyla uğraşmanın altından kalkamazsın hadi işine
- +1 yıl
@Gizlibiruye22 sen kimsin ya bi uza ufff.
+1 yılAilelere düşman değilim ama bunu gördüm ve 15 yaşımdan beri aileme kendi kararlarımı vereceğimi durmadan söyledim 4 yıl oldu alıştılar artık zor da olsa
00 Yorumla
+1 yılSen zaten Allah için kapanmamış sin canım . o yüzden başını kapatıp kıçını acanlardan olma. Ya hep aç ya da Allah için hep kapan
10 Yorumla
+1 yılAilene tesettürün gerekliliğini kafanda tam oturtamadığını uygun bir dille ifade et. Seni anlayacaklardır...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılaç gitsin bir sure sonra pes edecekler sonuçta istemeidğin şetyin sevabıda yok bir nevi
00 Yorumla
+1 yılHerhangi bir şekilde ailene bağlılığın varsa (ekonomik vb.) onların istediği gibi yaşamak zorundasın.
00 Yorumlaaçıl bu yüzden reddeceklerse etsinler onlarla yaşamazsın ayrıca baya cahillermiş elalem ne der kafası çok saçma utanılacak bir şey de değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kapanmak istemiyordum ailem zorluyordu zorladıkça dahada soğuyordum. Sonra bigün bi olaya şahit oldum o beni öyle etkilediki sabahına kapandım hemde kendi isteğimle. Ve keşke diyorum daha erken kapansaymışım.
04 Yorumla- +1 yıl
neysmis çok merak ettim seni
- +1 yıl
Aaa nasıl bir okaydiki
+1 yıldinde zorlama yokken insanlar bu gücü kendinde nasıl buluyor ya
12 Yorumla- +1 yıl
o tabir öyle değil :) dinde zorlama yoktur demek müslğman olmayanı kılıç zoru ile müslüman yapamazsın demek. çünkü islam dil ile ikrar kalp ile tasdik gerektirir. ama müslğman olan ve şahidleri olan birisi (müslüman olduğuna dair) şerri hükümleri kabul eder. sonra ben dinden çıktım (mürted) oldum derse katli vaciptir :)
- +1 yıl
@axish2s aynen arkadaş doğru söylüyor bende buna anlam veremiyorum ama gerçek bu
+1 yılKendine daha çok zarar verme. Canın açılmak istiyorsa açıl. Kimse senden önemli değil
00 Yorumla
+1 yılEvden kaç sende sonra İslam dini hoşgörü dini diyorlar
00 YorumlaBenimde kapanmama izin vermemişti ailem. Iyi ki kapanmadım
01 Yorumla
+1 yılAileni ikna etmek bazı durumlar için imkansız oluyor. Dediğim dedik Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla
+1 yılİlk başta kapanırken kendi rızan ile mi kapandın?
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende kapanmak istiyorum izin vermezler diye söylemeye bile korkuyorum yaşımda 23
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılailem açık sülalem hatta kapaliları sevmezler kapansam böyle tip tip bakar hepsi akrabalarda özenti felan derler küçseyici bakarlar kendi birinci ailem zaten ne tepki verir bilemiyorum belki kapandıktan sonra bişey demezler a tavırları sözleri beni yaralar biliyorum hissediyorum
+1 yılBiz ne yapabiliriz bu konuda
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaa senin gibi kaç kişi var tanıdığım
00 Yorumla Açılsan en kötü ne olur?
00 Yorumla
+1 yılboş ver açılıyor ailen ne yapabilir ki
00 Yorumla
+1 yılmerak ettim seni 🙄 hakkın da hayırlısı
00 YorumlaAileni boş ver istediğini yap
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Önemli olan senin ne düşündüğün. Gerisi boş
00 Yorumla
+1 yılNeden açılmak istiyorsun
00 YorumlaKapalılık güzel bişi bence açılma ☺️
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDinde zorlama yoktur Kuranda gecer
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi ayaklarin üzerinde durursan kimse karışamaz.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEe tamam o zaman ailen kabul etmiyorsa git kendine ev tut kendine onlardan uzak yeni bir hayat kur.
Cevap sahibi+1 yılO zaman evlenince açılırsın.
Cevap sahibi+1 yılO zaman ailene göre yaşamaya devam
+1 yılZorlamaktansa açıl bence
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende aynı durumdayim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Hani İslam hoş görü diniydi,
00 Yorumla
+1 yılKarışmamalılar bence.
11 Yorumla- +1 yıl
Karışmalılar yani
+1 yılAllah yok din yalan.
10 Yorumla- Devamını Gör (13)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem