Herkesin kendi hidayet yolculuğu fakat hem internette gördüğümüz sosyal medya fenomenleri açılıyor. Hemde benim son zamanlarda arkadaşlarım açılmaya başladı hemde benim arkadaşlarım peçeli elleri bile gözükmeyen insanlardı. Biraz önce gördüm bir arkadaşım yüzünü açmış biri açılmış biri ickiye başlamış.Bu konuyu çok düşündüm Allahım korusun Rabbim ayaklarımızı sabit kılsın bence bu konunun sebebi imani noktada zayıflıktan ve ozentilikten sizce?
Son zamanlarda tesettürden çıkmak neden moda oldu?
Merhaba,İmtihan dünyası kardeşim, herkesin kendi sayfası istediği gibi doldurur elbette...Elimizden gelen eğer sözümüze değer veren biriyse uyarmaktır. Bunun nedenleri elbette vardır; mesela bunun için uğraşanlar gelir, insanları inançlarından uzaklaştırmaya çalışanlar; hem kötüler hem de iyi görünümlü kötüler... Tabii bunun başında ne vardır? Nefs... Bediüzzaman Hazretleri iyi özetlemiş aslında ''Düşman istersen nefs yeter'' Biz eğer nefsimizi kontrol edemezsek nefsimiz bizi kontrol eder ve her şeyi yaptırır. Bahsettiğiniz arkadaşlar, nefslerine yenik düştü; bunun sebebi tesettüre bürünme hikâyesi de olabilir çağın getirdikleri de olabilir... Ben artık tesettüre uygun kıyafeti bile zor buluyorum neden acaba? Kumaş mı bitti? Aslında olabilir fdgkjkds çünkü yeni üretimlerde hep eksiklik var... Bilinçli yaptıkları apaçık, güzel bir kadını bir de cilalayıp ekranlara koyduk mu tamamdır. Kimi yırtık pantolon giyiyor ama dilencide görünce yine küçümser... Kıza 'saçın gözüküyor' diyorum, 'biliyorum' diyor. Yakında bunu görürsen şaşırma diyebileceğim bir şey kalmadı kardeşim... Dediğim gibi her şeyin başı nefs terbiyesidir.
O yüzden ben şu mesajı vermek istiyorum; Açık/Tesettürlü - İmanlı/İmansız vs diye ayırmayalım çünkü İmanlı dersin yolunda yürürsün götürdüğü yol çiçeklidir ama o yoluçuruma gidiyordur... Tesettürlü dersin iyi arkadaş bununla takılayım dersin seni içki masasına oturtur... Açık ya bu dersin bana ne katacak ki dersin zamanı gelince ibadetini aksatmadığını görürsün ilimde ne kadar bilgili olduğuna şahit olursun vs Tabii bunu önyargıları kırmak açısından diyorum yoksa %100 bu durumda diye bir şey yok. Eskiden biri açıksa onunla arkadaş olma diyenler bile vardı... Bu yargı oluşturuldu ve devam ediyor, kıralım bunu. Bugün bir ateiste Kur'an'daki mucizeleri sunmam bir Müslüman'a sunmamdan daha olumlu olabiliyor, bugün bir ateistle (kendileri farkında olmasalar bile) fıtratımıza sahip çıkmak için birlikte mücadele edebiliyoruz. Ne kadar şaşırtıcı, bir o kadar mutlu edici ve bir o kadar da üzücü di mi? Kimin ne olduğunu ve ne olacağını asla bilemeyiz.
Özentilikten veya zayıflıktan olur mu olur. Şimdi ama bence daha büyük etkende anne veya babanın zorla kapandırtması yani eğer "Eğer bu başörtüyü takmazsan seni sileriz" diye tehdit ediliyorsa bir bayan. Doğal olarak ailesi kendisini evlatlıktan reddetmesin diye takıyor olabilir. Bir diğer neden ise Yani atıyorum bir boya almıştır ve boya kutusundanda saç rengi olarak çok güzel bir renk vardır. Almak ister onu bir denemek ister. Denedikten sonrada kendi saçında çok kötü durduğunu düşünüp diğerleri görünce bir görüntü kirliliği oluşturmasın bir mide bulantısı oluşturmasın diye başartü takıyor olabilir. Halbuki kendisi dini inanç olarak ateisttir. Felan veya herhangi bir hastalıktan ya da keyfi olarak saçını kestirmek istediğinden dolayı kestirmiştir. Ve insanlar onu görünce "Ayy şuna bak, Vah vah tüh yazık, Ay kız fadime halimize şükredelim kız şuna bak ayyy" gibi gibi kendilerini gördüklerinde acımamaları için takıyorda olabilirler fakat dini inanç olarak Budist Ateist Hristiyanda çıkabilir bu kişi ve saçı uzadığında ya da saçının boyası aktığında felan artık başartü takma ihtiyacı hissetmeyebilir. Yani böyle her gördüğümüz başartülü insanı müslüman sanmasak iyi olur çünkü diğer sebeplerde var. (Kuran öyle emrediyor çünkü) Tamam başartü müslümanların tokası gibi bir şey fakat bunu amacının dışında kullananlarda var bu saydığım sebepler gibi böyle herşeyi özentilik ve zayıflık gibi görmesek iyi olur. Rahatsız oluyorsan sen açılmazsın olur biter bitti gitti yani. Herkesin dini görüşü farklı.
Bakın benim burada bahsettiğim kısım bu tarz insanlar değil zaten aile baskısıyla şunun bunun demesiyle olmaz hicbirsey çıkarsın öyle insanlar. Benim bahsettiğim kendi özgürlüğüyle tesettüre girip sonradan çıkanlar.
Sonradan fikir değiştirmiş demekki yolda yürürken açık kadınları görünce özendilerse demek. Yüksek ihtimal o. Ben yanlış anlamışım. O zaman. Özentiliktendir 👍
Ya ozentilik kelimesini yanlış kullanmışım kimse durupdururken AA aciliyim hayatımı değiştireyim demez bu bir süreç ancak ben şuna karşıyım tesettürden çıkan insanlar diyorki işte bu özgürlük siz özgür değilsiniz falan aslında konu tam olarak bu.
Ay ödüm koptu kalbime iniyodu bildirimlerde "son zamanlarda tesettürden çıkmak" yazıyordu ya yazının devamı istiyorum falan sandım hoh. Neyse. İman zayıflığından oluyor, özentidir rahat hissetmemektir vs bu sebeplerle nefse yenik düşmek imanın zayıf oluşundan. Belki ailesinin isteği üzerine kapandı belki özentiden kapandı belki gösteriş olsun diye kapandı, o yüzden her kapalıyı dindar görmemek ve onun üzerinden dindarları yargılamamak lazım.
Bunun temel sebebinin ailede yeterince iyi anlatılmamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Küçüklükten beri çocuğa bunu aşılamalıyken belli bir yaşa girince direkt fikrini dahi sormadan "Kapanacaksın" söylemlerine başvuruyorlar. Oysa bu zorakilik insanları dinden soğutan şey.
Bir kişi "Amaan sonu ne olursa olsun, ben açılıcam" diyince diğerleri de ondan cesaret alıp aynısını yapıyor. Ama bunun cesaretle alakası yok, bu tamamen inanç ve bilgi eksikliğinden ₪
Ailelerin tutumuda çok önemli çünkü tesettürü sadece gelenek olarak gördükleri icin. Ben kendimi düşünüyorum eğer beni ailem zorla kapatmış olsalardı ya da kapan deselerdi hayatta şimdiye kadar kapalı olamazdım. İnsan kendi kararını kendi verebilmeli.
Şeytanın ahir zamandaki en büyük silahı MEDENİYET ve MODA..
Kimi "MEDENİYET dediğin tek dişi kalmış canavar" yüzünden tesettürden tamamen çıkıyor, özgürlük sandığı yeni hali aslında sadece şeytanı tutsağı olmak (rabbimizden uzaklaşmak özgürlükse, desenize şeytan hepimizden daha özgür)
Kimi de "MODA dediğin tek gözü kalmış canavar" yüzünden tesettürünü bozuyor yani saçlarını kapatarak vücut hatlarının belirgin olduğu kıyafetler giyiyorlar.! Halbuki erkek kıza bakınca en az tahrik olduğu yer saçlardır, ki rabbimiz en az tahrik olunan yerin kapanmasını emrediyorsa, bu durumda diğer geri kalan yerlerin ÇOK daha fazla kamufle edilmesi gerekir yani HİÇ belirgin olmaması gerekir…