Kendisi Kürt ve asiretleri var. Bense Hollanda'da dogup buyudum. Sizce uygun muyuz birbirimize?
Bu arada benim icin onemli olan sevgidir ve o kisinin kisiligi.
Bu arada benim icin onemli olan sevgidir ve o kisinin kisiligi.
Batman doğunun en gelişmiş ili insanlarıda modern, tabi sizin evleneceğiniz insanla ne kadar birbirinizi tanıyorsunuz birde Hollanda ile Türkiye arasında kültür farkı var evlenmezden önce çok fazla düşünmeniz lazım hemde çok fazla neden derseniz evlilik çocuk oyuncağı değildir evleneyim olmazsa ayrılırız bunları göz önünde bulundurun bunlar en önemli konular.
Benim icin aslolan sevgidir her zaman. Ama bilemiyorum kultur farkinin sevgimizi etkileyip etkilemeyecegini. Ama soyle bir sey yok mu sanki. Hollanda'dan biriylede evlensem, yine bilemezsin ki sonunun ne olacagini. Evlilik birazda sans isi sanki. Ona cok asigim ve o cok iyi biri.
Benim kardeşim kuzenlerim var hepiside kültür farkından dolayı boşandılar, başta her şey iyi gibi görünüyor sonrasında tamamen birbirini kültürünü anlayınca yapamıyorlar hatta bunlarda akraba olanlarda dahi var o kadar birbirlerini aile olarak tanıyorlarki anlaşaklarındn hiç şüphe etmiyorlar birkaç yıl sonra kültür farkından dolayı yapamıyorlar, siz oradaki aynı kültürde yetişmiş biri olursa aile yapıları birbirine uyarsa burçlar uyumluysa oradan biriyle düşünseniz daha iyi edersiniz, bizim buradan erkeği veya bayanı götürüyorlar anlaşamayınca ayrılıyorlar tabi burdan giden hayatını orada idame ettiriyor biraz parası oldumuda burdan götüren başlıyor bizim sayemizde adam oldu bizim sayemizde parası oldu sanki burada kalsa acından ölecekti, birşeyi unuttum burada akrabadan alanlar araları o kadar iyiken can ciğerken birden düşman kesiliyorlar, daha yazacak bu konuda çok neden var benim yatmam lazım size iyi geceler.
Tesekkur ederim yorumunuz icin. Kultur farki olacak, ama umarim asilmayacak derecede olmaz. Size de iyi geceler.
Yahu hayatında ne zorun varda oradan Batman'a geliyorsun. Aşiret kavgasıdır, cinayetler falan.
Yeminle şu kadınları anlamıyorum
Ben cok asigim, belki o yuzden tam bilemiyorum nasil olur diye. Ama dogululari cok seviyorum kendim dogulu degilim. Benim asik oldugum adam cok iyi biri. Ama sonrasi nasil olur hic bilmiyorum.
Aynen bende aşık olduğu adam için öldürülen kadın cinayetlerini okumayı seviyorum.
O Hollanda'ya gelsin. Aklın varsa sen gelmezsin.
O buraya gelmeyi istemiyor, nede olsa dogulu benim gelmemi istiyor. Ama kultur farkinda tereddut ediyorum. Yani Kürt kültürü ve tamamen Kürtce konusulan bir sehir. Sanki birazda korkuyor gibiyim. Ama kultur farkindan. Cinayet minayet bunlar hic aklima bile gelmemisti. Cinayet derken, doguda ne zaman cinayet islenir, mesela bosanmak istedigin icin falan mi?
Yahu adamı tanımıyorum ama sırf ayağını yıkamadın diye bir dayak yiyebilirsin.
ÜStüne kuma getirmek isteyebilir.
Dışarıda birisi sana bakar, niye kışkırttın diye dayak yiyebilirsin.
Birisi iftira atar, namus temizleme ayağına öldürülebilirsin.
Türkiye'deyiz maalesef. Herkes Anadolu çok naifcilik oynuyor ama hiçte öyle değil.
Sevdigim adam okumus biri. Ayak yikatacagini dusunmuyorum. En azindan boyle bir konu gecmedi, zaten sanmiyorum ayak yikayacagimi. Dayak yemek mi, yani sanmiyorum ama bilinmez. Nasil bir cocukluk gecirdi nasil adetleri vardir tumden bilmiyorum. Ama yok ayakti, yok dayakti bunlar bana gercekten cok ters seyler. Umarim boyle seyler beklemiyordur benden.
Bir sey daha sorabilir miyim size? Simdi biz cok baska yerlerde dogduk buyuduk ya, sizce ondan mi bu kadar cekim vardir aramizda. Zit kutuplar birbirini cekermis ya, onun gibi mi? Hani bazi dogulu erkekler kibar kadinlari begenir ya, bu beni onun icin daha mi cekici yapiyordur sizce?
Şimdi o kadarını bilemem sizi tanımıyorum ama daha çok zıttan ziyad etrafında görmediğin karakterler seni çeker. Türklerin sarışın sevme merakı gibi basite indirgersek. Onun farklı olması ilgini çekiyor olabilir. Farklı şeylerde olabilir fakat buları uzun uzun konuşup irdelemek gerekiyor.
Sevgilim okumuş etmiş diyorsun ama sence kendini geliştirmiş biri seni Batman'a neden çağırsın? Ben açıkçası evlenecek olsam çocuğumun geleceği içn bile Avrupa'ya giderim.
Belki ikna etmem gerekebilir onu buraya gelmesi konusunda, ama sanmiyorum isi orada, ailesi orada.
Avrupa'da kazandığı para ile çok rahat Türkiye'ye gidip gelebilir.
Ne iş yapıyor kendisi
Dis hekimi
Çok ala Hollanda'da iş bulamaz mı? Sende yardımcı olursun iş yeri açmasına
Ve senin mesleğin ne?
Ogretmenim
Branş nedir meslekteşım
Ilk okul ogretmeniyim ben, siz?
İngilizce öğretmeniyim ben. Türkiye'de çalışmanıza ne diyor peki ya da siz çalışmak istiyor musunuz?
Calismam taraftari degil, ama bana birakiyor. Ama ben cocuklari cok seviyorum. Ilk okul ogremeni olarak calismamda ne mahzur olabilir ki.
Bence yok ama gidip sana 4 çocuk dogurtup sürekli anneliği sana yikarsa ne olacak?
Sana dediklerim abarti gelebilir ama inan bu ülkenin gerçekleri bunlar.
O konuda benim kulturum onunkinden farkli degil ki. Cocuklarima seve seve bakarim insallah. Ama siz sanki ustume buyuk bir gorev yukleyecekmis gibi soylediniz.
Çocuklarına bakmak farklı.
Hayatını sadece 1 evde çocuklara bakarak geçirmek farklı. Sabah kalk çocukları okula gönder, en küçük çocuğa gün boyu bak, etrafı toparla, yemek yap, çocuklar okuldan gelsin, onlarla ilgilen, ödevlerini yaptır, o sırada akşam yemeğini hazırla ama çocukları doyur akşam kocan gelsin sofrayı kur ortalığı bir tekrar topla. Akşam kocanla çocuklarla vakit geçir (oda kocan öyle biriyse) yoksa akşam çocukları uyut sonra fırsatın varsa kocanla az vakit geçir yorgun değilse ya da yorgunsa o yatar sende TV izleyip gene uyursun sonra. Ve yarın aynı rutin ve yine aynı rutin.
Siz peki bir ongoruluymussunuz :)
Saka bir tarafa soylediklerinizin bir kisminin ben de dogru cikacagini dusunuyorum.
Ama yani su anda kafa yapilarimiz uyusuyor ve beni tipik bir dogulu gelini gibi hayal etmiyordur o da. O da farkliliklari goz onunde muhakkak ki bulunduruyordur. Bakalim aşk mi kazanacak, yoksa asiret kulturu mu :)
Bunu kanıtlamak için kendi hayatinla kumar oynamaya değer mi:))
Ben hayata gerçekçi bakmayı öğrendim maalesef yaşadıklarmdan sonra ve insanlara cidden güven duymamayi bana insanlar öğretti. Ben Türkiyede kadınların kendilerini heba etmelerine üzülüyorum ve sizi böyle duyunca napiyor bu dedim kendi kendime 😅
Evliligin kendisi bir kumar degil midir sizce? Sadece bizim aramizda birde kultur farki var ekstra olarak. Sadece dedigime bakmayin, bunun onemini biliyorum. Ama sanki tam idrak edemedim gozle gormeyince... Ama hayati bir karar, sadece kendim icin degil, onun icin de oyle, ileride dogacak cocuklarimizin hayatini da etkileyecek. Ben sandiginiz gibi basiretsiz biri degilim. Her ne kadar su anda duygularim beni esir almis olsada bunun ne kadar onemli bir karar oldugunu cok iyi biliyorum. Umarim en dogru karari veririm :)
Cevap
2Cevap
kültür farkı illaki yaşarsın zor olabilir ayrıca eden Hollanda da yaşamıyorsunuz ki
O ben gideyim istiyor oraya
senin için zor olur orayı bırakıp buraya yerleşmek alışkanlıklarindan vazgeçmen yinede sen bilirsin tabi
Benim icin saf sevgili onemli olan. Yeter ki arada samimiyet olsun. Ve nedense Kürtlerin arasindaki aile sicakligi bana cok guzel geliyor. Ben de cok dik basli degilimdir zaten. Bu yuzden asiri korkmuyorum. Ona bagli zaten. O bana sahip olursa ben de mutlu olurum ve mutlu ederimde insallah.
aileden ziyade kültur bakış açılar, alışkanlıklarimiz ailesi elbette iyi olabilir ama coğrafya değiştiriyosun kolay görünen bir şey degil sevginle umarım üstesinden gelirsiniz mutlular dilerim
Cok tesekkur ederim :))
rica ederim darısı olmayanlara. ..
Amiin
Evlendikten sonra keşke dersin ama iş işten geçmiş olur
Neden ki, belki iyi ki gelmisim derim. Boyke bir ihtimal yok mu sanki
Sen evlen benim ne demek istediğimi anlayacaksın.
O zaman su soruyu sorabilir miyim size. Sizce neden olmaz?
Bak Türkiyenin Batısı ile doğusu bir değildir Batı tarafından biri olsa derim olabilir sana ayak uydurabilir ama doğusu çok farklı amaç hayatta kalmak bol bol çocuk yapmak sen evlenirsen kendinden ödün vereceksin belki 4 5 tane çocuk olacak onlara bakacaksın öyle romantiklik falan bekleme sinemaya bile girmezsin sana o derece söyleyeyim
Yani ilkel bir yer diyorsun. Ama sevgilim cok okumus biri ve konustugumuz zaman birbirimizi anlayabiliyoruz. Ama bu simdilik boyle tabii. Yani soyle bir seyde var, ben cok hassas ve kibar biriyim o da bir asirete mensup. Yani hal boyleyken iclerine karisabilir miyim, bir gram Kürtcem yok mesela. Sonra surekli misafir aglamak falan tam bilemiyorum ve cok cocuk yapmak... Soru isaretleri var tabii kafamda ama gonlume soz geciremiyorum.
Hani mantık mı aşk mı diye soruyorlar ya işte bu yüzden... bak sen bile soru işareti var diyorsun kafamda..
Aşiret ailelerinde özellikle hal ve hareketlerine dikkat edeceksin, misafir, çocuk olmazsa olmazları zaten bence çok iyi düşün örnek telefonla konuşurken dolandırıcı bile ben dolandırıcıyım demez. Kandırılan insanlar hep böyle güzel vaatlerle kandırılıyor zaten. Benimle bile konuşsan telefonda ben bile büyülerim seni konuşmalarımla ama yaşadıklarımı bilemezsin
Çok iyi düşün karar ver ben uyarmak için yazdım sonra ah vah diyip dememek sana kalmış
Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Ben 30 yasima yeni girdim ve ne kadar duygusal olsam bile, her zaman mantigimi da kullanirim. Umarim bir hayal kirikligi yasanmaz. Zaten evlilik hemen olacak degil. Sadece onu daha iyi tanimaya calisiyorum. Tekrar tesekkurler. Iyi aksamlar.
Rica ederim umarım yanlış karar vermezsin yaşını umursama hayırlısı olsun da geç olsun üstelik zaten sana bu soruyu sorduğuna göre vazgeçmek üzeresin ki kendini fazla kaptırma sonra çok büyük hayal kırıklığı yaşarsın.. bu evlilik olacaksa şayet kafanda çok büyük beklentilere de girme
Ben buralardayım sormak istediğin bir şey olursa
Tamam olursa sorarim :)
Sws niet doen
Waarom :) Hij heeft een goed hart.
Ik ben zelf niet Koerdisch, ken ook niet veel Koerden, maar ik vind ze heel warm overkomen. En dat trekt mij ;)
Nee, maar hij en zijn familie niet. Maar kan natuurlijk zijn dat een deel van die stad (Batman) wel PKK en YPG ondersteunen.
Nee, jij wel?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?