Merhaba! Hayatın sıkıcı olduğu gerçeğine kapılan üniversiteden bir arkadaşımla beraberdim bugün. Hayatın neyden ibaret olduğunu sorguluyordu, sizce hayat neyden ibaret?
Dışardaki hayat herkesin gördüğü, içimizdeki hayat, içimizdeki dünya bizim güzelliğimizdir. Hayatın neyden ibaret olduğu sorusu, çok yönlü cevaplanabilir. Mutlu olduğun anlardan tut, kafana yastık bastırıp hıçkıra hıçkıra ağladığın zamanlara. Kendini dünyadaki tek kadın/ tek erkek kadar önemli hissettiğin o andan tut, herkesin içinde utandığın belki utandırıldığın ana kadar hayat bi gördüklerimiz, bide içimizde sakladıklarımızdan ibarek. Güzel veya çirkin.
Hayat mücadeleden ibaret. Mutsuzsan mutlu olmak için, kendine ve çevrendekilere yetmek için, gülmek için, rahat bir yaşlılık için tüm gençliğini çalışmayla harcayarak kedini hep bir mücadeleye atıyorsun.
Hayat aslında kendini neye adarsan ondan ibaret :)
Küçük bir çember düşün merkezinde hayatının özü var. Dışına bir çember daha çiz bu kendini adadığın hayat felsefen. Onun dışına bir çember daha çiz hayatında yoluna devam ettiklerin gelir.
Hayat enerjini yitirmeye başladığında o çember dıştan içer doğru daralır ev en sonun hayat özü söner.
Hayatta öğrendiğim şeylerden biri, iki günü aynı yaşamamak. İki günü aynı yaşayan insan hayattan zevk almaz ve çabuk sıkılır. Bu monotonluğa her zaman bağlar. Mental olarak bile farklı düşünmek yeterli olabiliyor. Bunu illa eylemle desteklemek gerekmez. Tabi yeri gelince eylemlerinde pozitif etkisi olur ve bu durumu yadsınamaz.
Hayat imtihandan ibaret olduğunu söylemek yalan olmaz. Herşeyden önce bu hayatın bir gün biteceğini asıl ebedi gerçek ahiret hayatının var olduğunu unutmamak gerekir.
Benim hayatımın anlamı öğrenmekten ibaret sürekli hayatın karşıma çıkardığı olayları yorumluyor onlardan kendime birşeyler katmaya çalışıyorum. Hayatı seviyorum ama yaşamak yoruyor beni