Sözleşmem yıl sonu bitiyor. Artan kiralar sonucu kendi evime yerleşmeyi düşünüyorum. Ama kiracıdan aldığım izlenim evden çıkmayacağı yönünde. Böyle bir hakkı var mıdır? Nasıl çıkarabilirim?
Sözleşmesi biten kiracımı evden nasıl çıkarabilirim?
Yani uyuzsa zorlar 😂 mesela benjm ev sahıbım hayvan evı satıcaj fiyat vermıyor belkı alıcam sksk yok 😂 Sözleşmede yok bende cıkmıyorum sksks Neyse ev sahıplerını sevmem alınca ev kıraya vermem otururum ya da satarım dkdkkd küfür edılmesın banada skksks
Tabi gerekirse mutlaka alınacak zaten. Sadece ön bilgi için burada başlık açayım dedim. Belki yıl gösteren olur. Çok bildiğim şeyler değil diye. Teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Sözleşmen varsa bir avukata danış zor olmaz smshsjs
Amma sözleşme yoksa öldürsen cıkaramazsın sksksksk
Sözleşme var çok şükür. Ama çık demeyle de çıkarmak zormuş sanırım
Yani uyuzsa zorlar 😂 mesela benjm ev sahıbım hayvan evı satıcaj fiyat vermıyor belkı alıcam sksk yok 😂
Sözleşmede yok bende cıkmıyorum sksks
Neyse ev sahıplerını sevmem alınca ev kıraya vermem otururum ya da satarım dkdkkd küfür edılmesın banada skksks
Yasalar tamamen kiracıyı koruyor. Tabi ki korusun da ev sahibinin de haklı olduğu zamanlar var illa 😄 biraz onlara da destek vermek lazım
Ev alınca şaapcam ben konuya dahil olcam sksksk
Oturalım pazarlığa 😄 avcılarda deniz manzaralı... 😂😂
Uzak mekanımı değiştirememe shshs ama sen yınede bır fiyat ver deniz ince çizgim😂😂
Ahahs 😂 tam deniz değil.. Denizcik.. 😄 Bi su birikintisi var yeter mi 🙄
Shshsjs lanet olası ev sahıplerındkskskskskk
Eee malını iyi pazarlamak da bir beceridir 😂
Shshsh sende haklısın denizcik skskk
noterden sözleşmeyi uzatmayacağını ve kendin oturacağını bildiren ihtar ve tahliye talebini çekersen sözleşme bitince tahliye ettirirsin
sen oturacaksın çıkartırsın çıkmassa güvenliği çağır kilidi değiştirt
Bu da fazla olur yav. İçeride eşyaları filan..
Tatlı dille çıkarmaya çalışın diğer türlü biraz zorlayacak çünkü.
🙄🙄
Bütün yasalar kiracıdan yana, devlet kiracıyı savunuyor maalesef.
Yani kendi evime kendim oturacağım.. Devlet buna karşı bir yasa koyduysa bana da barınacak yer ayarlasın 😄 fazlaca saçma..
Yasal sureci var 25 gün kadar sonrasinda polis zoruyla cikartabilirsin
Yasal süreç kiracıya durumu sözlü olarak bildirmemden itibaren başlamaz heralde. Bu süreci başlatmak için de mi mahkemeye başvurmalıyım
Noterden ihtar çekeceksin. Yıla göre ihtar süreleri var araştır
İthar derken ne için? Çıkması gerektiği için mi?
Evet çıkmassa tahliye davası açabilirsin
Ancak iki kere ihtar çekiyosun
Hmm.. Umarım kalmaz oralara iş. Teşekkür ederim
Rica ederim
Almanyadan dayımın yeğenleri gelecek de
Eve benim yerleşecek olmam yeterli bir sebep değil mi 🙄
Şaka yapıyorum ya yeterli tabi ılımlı ve ikna edici olursan icraya felan gerek kalmaz herhalde iş az da sende bitiyor ağzın iyi laf yapmalı
Çok iletişim kurabileceğim biri değil maalesef 😄 ılımlı gittikçe anlayışsız bencil birisi ile karşılaşıyorum..
Çok iletişim kurabileceğim derken nasıl biri ki
🤭🤭
Ben 26 yaşındayım o 45-50 yaşlarında tek yaşıyor.. Görüşlerimiz uyuşmuyor asla. Kendi çıkarına yontuyor her şeyi 😄çıkarmak isteme sebebim biraz da bu
E daha iyi işte amcacım teyzecim canım cicim tatlı dille makul yolla anlatıp piuuvv uçurucan hahahaha
Biraz da çıkmasının şart olduğunu söyle yine ılımlı dille
Ahahaha 😄 öyle oluyor muymuş ya.. Tatlı dil kiracıyı evimden çıkarır mı..
Epey uyguna oturuyor. Güzellikle çıkacağını sanmıyorum o yüzden. Şu an çıksa en az 1.5 katına bir daire bulur hatta o bile zor
Hee çıkarırsın inşallah 😂
Çok çıkarmak da istemiyorum ama yapabileceğim de fazla bir şey yok.. Her ay o kadar kira vermek koyuyor kendi evim varken 😄
Benim gibi yaşlarla iyi anlaşan biri olsaydın ahbap olup ev arkadaşlığı yapardınız biribinize belki ahahhaha 😂
Ama anlaşamıyormuşsunuz bile
Ahahah 😄 yaşlılarla iyi anlaşırım da bu farklı..
Benim yerime sen konuşmak ister misin 😄avukatımla görüşürsünüz diyerek sana aktarayım
Yemin ederim hukuk ve anayasa bilgim olsa konuşurdum şey de mesela evlenicem de
Yav aksini ispat eder filan 😂 durduk yere evlenmek zorunda kalmayalım 😄😄
Ya yanına bitane tatlı sempatik bir kız al adamla konuşurken biz evlenmeyi düşünüyoruz de konuşun tatlı tatlı adamla biraz entrika çevir 😂😂😂
Ahahah tatlı sempatik birini bulursam denerim 😄😄
tamam 😂😂
Almanyadan oğlum gelecek de :)
😂 😂
Ev yıkılacak dersin...
Yıkılana kadar oturur 😂
Malum particiyim de bak nası çıkıyo 😂
Yapma yanarız 😄
Öhömm hocam 😂😂
Silivri başvurunuz onaylanmıştır ✅
😄😄
Aaa başvuru ne hocam djjdjedkkd (!) (onlar anca Silivriyi bilir, ne başvurusu kdkfkf) (!)
Yapma dedim.. 😄
😂😂😂😂
İcra yoluyla
Adli yoldan haklı olan taraf ben mi oluyorum? Bu sorunun cevabı lazım.. Öyle gelişi güzel icra yoluyla kiracı çıkarılmıyormuş
Sözleşme varsa haklı sensin
Sözleşme var tabi. Ama sözleşme bitiminde söz sahibi kiracıdır çıkmak istemezse ev sahibinin çık demesiyle çıkmıyor gibi bir madde var.
Yani benim eve yerleşecek olmam yeterli bir sebep mi?
Belirli süreli mi sözleşme
Yıl sonu bitiyor.
Tabi ki önceden fesih bildirimi yapılması lazım
Kiracıya bildirdim. Ancak yasal süreç tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum.
İcraya koyulur iki haklı ihtardan sonra dava açılır
Haklı ithar; kira gecikmesi gibi bir şey mi?
İhtara rağmen çıkmıyorsa
Bu iş biraz bilgi ve usul gerektiriyor hukuki yardım almalısınız
Tabi gerekirse mutlaka alınacak zaten. Sadece ön bilgi için burada başlık açayım dedim. Belki yıl gösteren olur. Çok bildiğim şeyler değil diye. Teşekkürler
Bir avukaa danışın ki hak kaybına uğramayın
1-2 hafta daha bekleyip, kiracıyı eğer sorun çıkaracak gibiyse başvuracağım
de get dicen o da cikcak
Rica ile
Rica mı icra mı 😂
Önce rica sonra icra , güzellikle olmuyorsa * * (icra)🤭
Şimdilik rica ettik bakalım ama bundan sonraki süreç nasıl gelişecek çok hakim değilim. Benim yerleşecek olmam yeterli değil mi