Bütün dünyada bu boylemidir bilmiyorum ama ülkemizde neden boşanmış kadınlara kötü kirlenmiş gözüyle bakılıyor ben boşandım ama çevremde bu hep böyle oldu boşanan erkek için hiç sorun olmuyor ama kadına tekrar düğün bile yapılmıyor hatta çoğu saçma sapan kisilerle evlenmek zorunda kalıyor her türlü pisliği yapmış insanlar var ben görücü usulü evlilik yaptım o benim ilkimdi daha önce sevgilim bile olmadı ama şu an kirlenmisim gibi davranılması çok ağrıma gidiyor... Biri var ahlaklı bı adam ama tabi başından böyle bişey geçmemiş yani hiç evlenmemiş onu beğeniyorum gerek ahlâk konusunda olsun gerek kişilik ama bi yandanda boşanmış biriyle ciddi ilişki düşünmez diyorum bi adam evlenmiş boşanmış birini sevebilir mi gerçekten
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvlenmek kadar Boşanmakta haktır. Toplumda Kadına bakış açısı halen çok değişmedi maalesef. Bu durum halen eski kuşak dediğimiz nesil tarafından farklı gözle bakıyorlar.
Artık Boşanma vakaları o kadar çok arttı ki, bunu eleştiren Ailelerin başına bile geliyor. Hani derler ya Büyük Konuşma diye. İşte o hesap.
Büyük şehirlerde bu algı biraz daha esnek. İnsanlar bu duruma alıştılar. Anadolu kültüründe Boşanan Eşe halen farklı gözle bakılıyor. Belki bir iki kuşak sonra da bu durum değişecek.
Bu insanların ayıbıdır. Bilip bilmeden yargılamak çok acımasızca. Kaldı ki kişiyi insan olduğu için seversiniz, değer verirsiniz. İnsanlar kusuru kendinde görmez. Hep başkalarında görür. Sanırsınız ki sütten çıkmış ak kaşık.
İlgi gösterdiğiniz kişi sizin ile alakalı ne düşünür bilemeyiz. Konuşmadan yol alınmaz. Önemli olan onun Ailesinin sizi sevmesi, olduğunuz gibi kabûl etmesidir. Bu durumu iyi düşünün. Belki konuştuktan sonra size gönül meyledebilir ama Ailesinin tavrı da çok önemli. Bu yarın bir gün yaşayacağınız mutluluğunuzu mani olmasın yeter ki.
Rabb'im hakkınızda hayırlısını nasip eylesin inşallah.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu konu varya bütün boşanmış cocuklu ya da cocuksuz kadınların belası. DUL. BİTTİ. Bakışlar düşünceler direk değişiyor. Dul denince. Bi çok kişi tanıdım hepside pırlanta gibiydi ama yaşadıklaeı hayatı zorlaştırıyodu DUL etiketi. Her yönde hemde birde bu bahsettiğin mevzularr. Valla adam gibi karakteri oturmus biriyse lafı dahi geçmez bu konun ama değilse problem ne yazikki
13 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende de o etiket var mesela herkes beni biliyor çevrem akrabalarım boşanma konusunda sonuna kadar haklı olduğum ds bilindiği halde boşandılar demiyor kimse o kızı boşadilar her türlü namusduzlugu yapan adam hiç bi sıkıntı çekmiyor ama ben her türlü sorunla karşılaşıyorum gerçekten kadın olmak çok zor... sadece dul değil ki hep bi kadın erkek ayrımı var Karşı taraf hatalı olduğu halde erkektir yapmış bi hata diyorlar.. keşke bu zihnjyeti degistirebilsek
Soran+1 yılBilmiyorum herkesim için demiyorum ama. Benim akraba çevrem eskiden bu tarz boşanma olaylarında kimse sorun etmiyiyirmus hatta çok yaşlı insanlar var mesela benim dedem boşanmış iki çocuklu bi kadinla evlenmys akrabalarda bu tarz çok örnek var ama şimdiyse aman Allahım öyle bi duruma gelmisler ki boşanmasınlar diye elinden geleni yapıyor aileler. bi tanıdığımız vardi adam karısını bicaklamisti saçma bi nedenden dolayı ama kimse kadının arkasında durmadi gerisin geri gitti yine aradan yillar geçti hala evliller ama ben mutlu olduklarını düşünmüyorum.. hade bi şekilde bosananlara da dünyayı dat ediyorlar tabi erkeğe değil kadına... Dul kadına da genelde kendinden en az 10 ysda 20 yaş büyükl talipler getirirler mesele yaşta değil ne ahlâk ne edep olmayan adamlar bunları yakistiriyorlar..
Bekar kızlara nazaran boşanmış kadın açık kapı gözüyle bakılıyor erkekler tarafından.
Yaşanan cinsel ilişki konusunda sorun olmayacağını düşünüyorlar.
Evlenmiş ve ilişkiye girmiş kadınların tek yaşamaları onların gözünde istekli ve seks objesi olarak görülüyor.
Erkeklerin bozuk ve iğrenç zihniyetleri burada da karşımıza çıkıyor hatta öyle ki kadınlar bile bu yönde düşünüyorlar.
Bir kadın boşanmışsa etrafta bir sürü kocası oluyor.
Çünkü niye kadın Tem başına yapamaz başına yapamaz, başında erkek olmalı tabiiiii çünkü bizim yularımız hep onların elinde olmalı...11 Yorumla
Soran+1 yılEvet gerçekten bazı kadınlar bile böyle düşünüyor ama kişinin zikri neyse fikri de odur herkesi kendi gibi bilmek oluyor bu galiba
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü insanların çoğu aptal. Kaçıncı yüzyıldayız ve dertlerimize bak. Kirlenmiş olan sen misin yoksa onların zihinleri mi? Biriyle evlenmek, anlaşamayıp birlikteliği sürdürememek kadar normal bir şey yok. Bir arkadaşım vardı mesela anneme dul dediği için bir daha görüşmedim. Cahil, vasıfsız, okumayan insanların yapacağı yorumlar bunlar. Sen sakın o tatlı canını üzme güzek kalpli insan.
22 Yorumla
Soran+1 yılYaa 😍 öncelikle teşekkür ederim kardeşim 🌺 evet bende normal görüyorum çocuk bile istemedim
Soran+1 yılSırf gelecek goremedigim için çünkü mutsuz bi aile bi çocuğu mutlu edemez diye düşünüyordum ama anlamıyorlar işte insan ister istemez üzülüyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
113Cevap
- Aile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılO senin yaşadığın çevreye ve kardeşim verdiğin tavize göre değişir. Toplumumuz iğrenç derecede karaktersiz ve cahil. Kültürel olarak da tam bir çöp toplum. Aile kültürü, gelenek ve görüş olarak 5 para etmez bu toplumda, sana yöneltilen yargılamaları dikkate almamalısın. Çünkü kimse kardeşim değil. Boşanmış kadın diye bir şey yoktur. Kadın kadındır. Sıfata ihtiyacı yoktur. Karşıtı erkektir. Yani iki cinsten birisidir. Medeni hali, yaşantısı ve yaşadıkları onun özelidir. Gerisi de kimseyi ilgilendirmez. kardeşim hayatında tutmadığın sürece, insanlarla da tanışabilir ve kendi kimliğinle huzurlu olabilirsin. Kirlenmiş nedir ya? O zaman biz de kadınlarla ilişkiye girerek kirleniyor muyuz? Eşekle mi birlikte olalım. Çok saçma çoook.
10 Yorumla
+1 yılSen kendine değer vermezsen kimse de sana vermez. Kişi kendi değerini kendisi belirler. Sen o değer görmediğin ortamlarda bulunmaya devam edersen işte böyle kendini hep değersiz görür, sonra da ‘toplum niye böyle bakıyor boşanmış kişilere’ diye sorarsın kendi kendine. Boşandıktan sonra tekrar evlenmek zorunda değilsin, ‘hep kötü pis insanlara layık olarak görülüyor boşanmış kişiler’ diyorsun mesela... bir yerde çalış, ayaklarının üzerinde durup kendi kendini geçindirip kimseye minnetsiz kalmadan yaşa. Kendini bir erkeğin inisiyatifine bırakma, ailenin üzerine kendini yük etme... kendi düşüncelerini değiştir önce. Birinin seni layık olduğunu düşündüğü yere koymasına izin verme. Kendini o kadar yükseğe taşı ki kimse erişemesin bile sana.
12 Yorumla- +1 yıl
Baslarda dediklerin cok dogru, kendini degerli hissetmek gerek. Ama senin yasadigin hayatla bu soran arkadasin hayati cok farkli olabilir. Ailesini secemez, sehrini secemez. Senin boyle sorunlarin yok belki rahat rahat konusuyosun. Aile, toplum baskisi var bunu gozardi edemeyiz.
Soran+1 yılHaklısınız bazı konularda ama çalıştığım aileme yük olmadığım halde bile kendi annem bile sırf boşandım diye hala saçma sapan tavırlar gösteriyor ha o zaman evde durma dersen de benim yaşadığım ortamda ayrı eve çıkmak mümkün değil illa evleneyim de demiyorum evlenme meraklısıda omadim hiç ama anne olmayi çok istiyorum biraz bundan dolayı da tekrar evlenmeyi düşünürüm tabiki gerçekten doğru düzgün biri olduğunu düşündüğüm biri çıkarsa karşıma.. teşekkür ederim sizede yinede uzunca yazmışsıniz..🌺
+1 yılSen kendine değer vermiyorsun elin adamı mı sevecek saygı gösterecek!!! Senin değerini SEN belirlersin. Elalem ne deri dinlemekten ciddiye almaktan vazgeç.
Ben de boşandım ve Harika bir ilişkim var. Çok da mutluyuz.
Nedne boşanmak ciddi ilişki yaşayamamak için bir sebep olsun? Sana dayatılan ne varsa bak aklına yerleşmiş işte
Kendindwn şüphe ediyorsun!!! Bırak bu saçmalıkları, adam seni isterse istet istemezse keyfi bilir. Birilerinin fikrine göre kendine kıymet biçmekten vazgeç!!! kadınsın sen GÜÇLÜ OL11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız 😐
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi ilk Görüşmelerinde Evlenip Boşandığını Kadın olarak Söylememen en doğrusu olur.
Eğer Söylersen Çoğu Erkek Seni Sadece Yatağa atma derdinde olur ( Yol Açık Mantığı) Kadının Duyğusu kişiliği önemsenmez değer verilmez.
Hernekadar çoğu Erkek Yanlış yapsada bu böyle devam eder.
Kirlilik Duyğusunu at kenera Silkele kendini kendine gel.
Her Kadın gibi Seninde Kendine Özel bir Çekiçiliğin ya da Özeliklerin var. Seninle olacak Erkek Seninle olmayı Senin değerli zamanını Çalmayı hak etmeli.
Senin Özel Hayatına Sana Sayğı Duymalı.
İlişkilerinde tercihlerinde kendine zaman ver Seçiçi ol. Hernekadar zorda olsa herkesle muhatap olma.
Her İnsan gibi Özelsin bunun bilincinde yol al.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sen adamın hakkında zaten karar vermissin
Sonra tutup diyorsun ki neden insanlar böyle dusunuyor?
Kendi ön yargini kir baskalarininkinide kirarsin
Herkes öyle bakmaz
Az sayıda kötü niyetli insan öyle bakar onların sesi biraz fazla çıkar öyle bilinir
Benim bi çok tanıdığım var çocuklu boşanmış kadınlarla gönül rızasıyla evlenmiş yeni bir hayata başlamış insanlar
Tekrar çocuk yapan hayatını yeniden kuran arkadaşlarım var
Sen on yargini bi kenarda bırak
Adam ister istemez o ayrı bir konu00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Kirlenmis gozuyle bakilmiyir sadece art niyetli erkekler icin bekaret sorunu olmayan, ve censelligin tadini almis yapmadan duramaz diye daha cazip geliyor. Yoksa kirlilikle alakasi yok. Ben de bosandim ve hic evlenmemisler cikti karsima, ama benim gibi bisanmis biri daha cazip geliyor. Cunku kizlar evliligi hayallerindeki gibi saniyor ve evlenince gereksiz seykere takiliyor. Ama kotu bi ese denk gelip bosanan bi kadinin evlilikten beklentileri daha makul. Bos hayaller pesinde kosmuyor. Daha mantikli hareket ediyorlar yani.
00 Yorumla
+1 yılBen evlenmediğim için evlenip boşanmış birini tercih etmem muhtemelen. Ayrıca evet ülkemizde boşanan erkeğe ve kadına ayrı muamele yapılıyor. O konuda haklısın. Benim önyargım şunlar sanırım.
+Boşanan insanların geçimsiz biri olma ihtimali daha fazladır. Uysal biride olabilir ama boşanması geçinme konusunda sorunların olduğunun bir göstergesi olabilir. (Tamamen karşı taraftanda kaynaklı olabilir ama diğer ihtimali göz ardı edemem)
+Daha önce bu heyecanı yaşayan kişi için bu evliliğin çokda özel olmaması.(ilk heyecanla bu bir olmaz)
+ Boşanan insanın geçmişiyle ilgili karşıma birşeylerin çıkması
+ Ailenin önyargısı ve böyle bir evliliğe karşı çıkacak olması
Benim önyargılarım bunlar sanırım. Aklıma başka şey gelirse yazarım.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamanında ben bir kızdan çok hoşlanıyordum. Bu kız sözlüydü diye açılamıyordum. Neyse bu kız 3 yıl sonra boşandı şiddetli geçimsizlikten.
Ben gidip kızı istemek istiyordum ama maddi durumum el verişli değildi bir ev geçindirmek için gelirim iyi değildi. Bende hırs yaptım gidip bodoslama işlere giriştim sırf o kızın karşısına güçlü çıkmak İçin ilk zamanlar kaybettim hep 2 yıl sonra kazanmaya başladım tabi kızı uzaktan takip ederdim. Bendeki bu değişimi fark eden annem kazanıyor bu demiş ve gidip hiç tanımadığım bir kızı benim haberim olmadan istemiş bu kızın ailesi de kızı vermişler. Şansa o kız İçin girdiğim bu yolda nasip başka bir kızın oldu. Sonra yıllar geçti halen unutamıyorum o kızı.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHikayenin devamı var
- +1 yıl
Bu ne canım bir hikaye yahu? Tanımadığın biriyle evlenmişsin anan istedi diye. Bariz biçimde kim olsa evlenecektin belli ki.
Cevap sahibi+1 yılAklımı karıştırdılar kızda güzel olunca
Soran+1 yılUnutmadan niye evlendin ki eşine yazık değil mi
Cevap sahibi+1 yılKonu bana döndüde 😃. Yani demek istediğim boşanmış birininde taliplisi ciddi düşüneni çıkar.
İçimizde öyle kaldıki hatta bundan 1 ay önce gittim konuştum onunla. Çok huşuna gitti göz yaşları süzüldü ama evlisin ve 1 çocuğun var dedi.
Soran+1 yılBöylesi olacağına hiç olmamasını tercih ederim.. eşin için üzüldüm cidden umarım üzecek bişey yapmazsın
Cevap sahibi+1 yılBende çok pişmanım. Eşime söyledim mutlu olmadığımı boşanalım dedim. İstemedi. Her ay nafakada veririm dedim istemedi.
+1 yılmaalesef ulkenin gorusleri bu sekilde kadin hep bir alt katmandadir keske bu gorusu degistirebilsek
akli basinda ve sevgiyi bilen bir insan boyle bir durumu sorun kabul etmez kirlenmek cok cirkin bir kelime asla boyle dusunme dusunenleri de kafana takma bir erkek veya bir kadin karsisindaki kisiyi gercekten isterse evlenip bosanmasini sorun etmez10 YorumlaBence biraz bu durumdan rahatsız olduğun için gocunuyorsun benim hakkımda ne düşünürler acaba diye ama gözlemlediğim kadarıyla bu problem değil. karşındaki insanla güven ve sevgi içindeyseniz gerisi gelir diye düşünüyorum. Ailesinden geri kafalı olanlar ilk başta belki ön yargılı davranırlar ama o insanlarla ilişkilerini sağlam Kurabilirsen kimse senin geçmişinle ilgilenmeyecektir. Düğün de yaparlar seni severler de
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Toplumda bunu yapan kadınlar emin olun, O kadınların yetiştirdiği erkekler de bu düşüncede.
Ben bekarım diye evli arkadaşlarım pek görüşmez mesela ben eşleri yüzünden oluyor sanırdım öyle derlerdi
fakat eşlerden biri kadınlar istemedi dedi.
Bu yüzden bu ayrımı yapan kadınlar O yüzden takılma buna bence hayatını yaşa.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 313 cevap paylaştı.
+1 yılAy ablacim kim kotu kadin muamelesi yapiyor yaa. Gunumuzde herkes bosaniyor cogu kadin 4 kere 5 kere evleniyor bizde bir kere evlenemedik🙄
Kimse kotu gozle bakmiyor artik o eskidenmis. Cocugu olan kadinla bekar erkek bile evleniyor eskiden olsa ooo millet ayaga kalkardi cocuklu kadinla evlendi diye. Daha gecen cuma bi akrabam (oglan bekardi) iki cocugu olan kendinden 2 yas buyuk kadinla evlendi. Kimse bir sey demedi 🤷🏻♀️ Hepimiz saygi duyduk.12 Yorumla
Soran+1 yılBenim çevrem hala o eski kafadan işte sorunda orada
- +1 yıl
O kotuymuss yaa boş ver takilma sen. Isteyen istedigini dusunsun hayatini yasa millet konussun
Toplumumuzda bi bakire olayı vardır yani namusun bacak arasından geçme olayı, bacak arasını kullanmadan her haltı yiyenler var bakireyse sorun olmaz ama namusuyla evlenip anlasamayıp bosanan namussuz gibi görülür, evlenip boşananda bakirelik olmaz ve her zaman o işleri serbestce yapar düşüncesi var ki bazıları gerçektende öyleler ama bazılarıda namusuna tam sahiptir evlenmeden kimselerle birlikte olmazlar, istediklerini alamayan y. a. v. s. a. k kesimde çamur atarlar. İşin özeti bu
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet tam olarak böyle keşke degistirebilsek şu algıyı
+1 yılEvet sevebilir. Evlenmemişse eğer o adam ve sevgilisi de olmadıysa kendisi gibi birini isteyebilir bu doğal bir şey. Kötü kadın muamelesi fazla yapılmıyor aslında sen kötüsün gibi olmuyor. Öncesinde başka biriyle olmuşsun artık bu şekilde bakan olabilir ancak ki bu boşanmış bir erkek içinde olabilir.
03 Yorumla- +1 yıl
Aynı zamanda düğünde yapılıyor yani ama neden düğün istiyorsun ki gereği yok ha ilk sefer ha ikinci sefer. O değilde bu evlenmeyi biriyle tanışmayı nasıl başarıyorsunuz onu anlayamıyorum cidden
Soran+1 yılYok illa düğün derdinde değilim tabiki sadece çevremde böyle olduğu için söyledim görücü usulü tanistirildim o şekilde evlenmistim
- +1 yıl
Tanışma oldu yani. Neden boşandınız?
+1 yılMerhaba,
Tabii ki bütün dünyada böyle değil. Kişilerin zihniyetlerine göre değişiyor.
Evlenip boşanmıs bir yakınım, bekar hiç evlenmemiş bir erkekle evlendi gayet de mutlular, düğün de yaptılar kına gecesi de.
Bazı sığ zihniyetli erkekler maalesef "boş kale, kapı açık" gibi saçma canım düşüncelerde oluyor.
Allah bütün kadınları öyle tiplerden korusun.
#Cassie01 Yorumla
Soran+1 yılAmin... benim bütün çevrem böyle sığ bi zihniyete sahip maalesef böyle düşünen insanlar belki tek tük vardır
+1 yılBu memleketin insanı okumuşu da cahili de kafa yapısı inanılmaz geri çünkü. Ataerkil toplum yapısında, kadını sürekli ezmeye çabalayan bir kitle var. Erkek ne yapsa erkektir yapar, kadın durduğu yerde günaha sokan bir birrymiş gibi yaklaşılıyor. Ama ben çevremdeki o kitleyi susturmayı başardım, bunu susarak değil cevap vererek yapabilirsin ancak. O yüzden öncelikle susma sana ilk tavsiyem bu olacak. Bir mesleğin yoksa meslek edin, işe gir ve kendi ayakların üzerinde dimdik dur. Sonrası zaten akıo gidecek, kendine yetebildiğini gördükçe insanların sesini kısacak ve sen ne istiyorsun ona odaklanacaksın. Lütfen kendine iyi davran olur mu?🌸
01 Yorumla
Soran+1 yılİşim var kimseye muhtaç değilim çok şükür ama haklısınız ben insanlari susturmsyi basaramayorum daha dikkat edicem ams buna teşekkür ederim 🌺
+1 yılözellikle şu cümlelerin çok önemli , o benim ilkimdi , kirlenmiş muamelesi görmek ağrıma gidiyor.
boşanmada haksızmısın bilmem ama sen başı dik bir insansın seni kimse bilmese bilen biliyordur. Senin gibi bir kadına sahip çıkamayıp elinden kaçıranada enayi denilir...04 Yorumla
Soran+1 yılHaksız olsam boşanmazdim.. eşim bana ihanet etti boşanmak istemediğimi söylediğim de şöyle dedi " bana bişey olmaz olan sana olur boşanmak sana zarar verir" dedi gerçekten de öyle oldu ben kendimi biliyorum bazen kimseyi takma be diyorum kendime ama gerçekten mümkün olmuyor insan takıyor kafasına hasta ediyor kendini.. şerefsizler anli akmış gibi utanmadan yaşıyor utanmadan eşine şu cümleyi kurabiliyor..
Soran+1 yılAma onlar toplum içinde hiç dislanmazken boşanmış bi kadın olarak dislanmsk hor görülmek zoruma gidiyor şahsen
- +1 yıl
Haklısın ne diyeyim , imtahandayız biraz sabırlı ol. Adam gibi birileri vardır , kardeşim seni çıkarabilecek biri
- +1 yıl
Yanlış anlamazsan eğer takip etmek isterim
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvliliklerde denklik önemli 👍 Denklik olmadığı zaman ilk ters düştüğünüzde bu durumun konusu açılır. Her ne kadar burada modern erkekler zar benim için önemli değil dese dahi iş evlilik yapmaya gelince çok önemli oluyor. Boşanmış kadın demek rahat rahat ilişkiye girebileceği kadın demek o yüzden bir ihtiyacın olduğunda söyle diye başlar ve bunun nereye gideceği bellidir. Sağlıklı bir evlilik yapmak istiyorsan boşanmış bir erkek bulmanı öneririm.
14 Yorumla- +1 yıl
maalesef ki böyle düşünen insanlar çok , biraz hak veriyorum size ama
Bu şekilde düşünen insanlardan uzak kalmak tek çözüm bence... aslında akıp giden gerçek hayat bu değil gayet tabi de olabilir evlenmemiş biriyle, herkes bişeyler yaşıyor kimileri sizin gibi resmiyete taşıyarak yaşıyor belki de en güzeli bu.
Bu demek değil ki bu sebeple yargılayalım öyle bir hak yok kimsede... ve herkes yaşayabilir bu durumu çok normal... siz sadece çevrenizdeki insanların kalitesine bakın
Cevap sahibi+1 yıl@Nilayto Bana mı?
Yanlışlıkla mı cevabımın altına yorum yazdın?
Cevap sahibi+1 yıl@Nilayto Noluyoruz dedim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba, ben de boşanmış çocuğu olmuş biriyim. Nişanlımın ilkiyim iki düğün yapacağız. Seven seviyor yani dert etme. Umarım doğru insanı bulursun.
42 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah daim olsun mutluluğunuz 🌺
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederiz <3
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılTürk insanının aklı şöyle çalışıyor: Bakire değil, kocası yok, bu her an zikişebilir. Benimle de yapsın, sonuçta onun da ihtiyaçları var, yapmıyorsa orspudur.
Kafa genel olarak böyle. İnsanımız kadınların kendini kime ziktirdiğine takmış vaziyette.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılKötü gözle değil de senelerdir bunu bize tv de olsun sinemada olsun boşanmış bayanları affedersiniz ama kolayca yatağa atabilirsin gibi empoze edildi. Toplum bundan cesaret alarak nerede boşanmış bayan görse değişik hallere giriyor. Erkek arkadaşın konusunda umarım mutlu olursun
00 Yorumla Evlenmiş boşanmış kirlenmiş olmuyor evlenmeden herhaltı yiyen kirlenmiş oluyor öyle bir kızı kabul etmiyorum zaten evlenmiş boşanmışla evlenirim diyordum önceden kabul ederdim ama 2021 yılında yasıyoruz onu da kabul etmiyorum artık benim hic bir sekilde sevgilim olmadı evlenmedim boşanmadım kızlarla yatıp kalkmıyorum da ben yapmazken hani erkekler yapiyor ediyor kafası var ya ben yapmıyorum karşımdakinde böyle olacak zaten evlenmeyi düşünmüyorum evlenecek kız kalmadı evlilik de kalmadı
00 YorumlaYine bir cinsiyetçi yaklaşım ona bakılırsa bir erkek bir kadını taciz ettiğinde içeri alınıyorken bir kadın bir erkeği taciz ettiğinde hiç sorun olmuyor bu toplum böyle boşanmış kadına kötü gözle bakmıyorlardır veya kirlenmiş kendi düşüncenizin yansımasını çevreniz de ki insanlar da görüyorsunuz. Düşüncenizi değiştirin.
00 Yorumlaona kalsa cok evli kasar var her boku yiyen. mesele bosanmis ya da evli olmak degil. bazilarinin olmayan beyninde. evinden haberi olmayanlar baskalari hakkinda atip tutmayi biliyor ancak. sulalesindekileri bi yoklasa neler neler cikar da... iste
10 Yorumla
+1 yılYa acikcasi toplumun ben dusunce yapisini s**keyim onlari boş ver sen uzulme yeri geldiginde dindar takilip milletin namusuna goz dikerler kardesim.. Sen canini sıkma umursamaz ve guclu dur
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKonu sadece Kadın degil erkekde aynı sorunu yaşıyor bir çok vakada yaşadım boşanan kişilerde özgüven eksikliği oluyor kendinde hep eksik görüyor ve hep mutsuz olacağına inanıyor bu şekilde sanki herkes ona bir şey diyecek arkasından konuşacaklarmis gibi geliyor çözümü var ama sizin elinizde emin olun mutluluk her şey sizin elinizde yeter ki isteyin çocuk var mi
04 Yorumla
Soran+1 yılTamda bahsettiğiniz gibi gerçekten geleceğe karşı o kadar karamsar bakıyorum ki bu durumdan kurtulamıyorum da.. çocuğum yok
Cevap sahibi+1 yılBen sosyoloji mezunuyum inan kurtulursun bir kaç yöntem önemli sadece
Soran+1 yılNasıl yöntemler
Cevap sahibi+1 yılDetaylar önemli her şey yani olabilir isterseniz takip edin silersiniz sonra
Gizli Üye(36-45)+1 yılKİRLENMİŞ demeyelim, kardeşim yanlış olur.
Sonuçta bir nikahla evlenmiş.
Çocuğu varsa çoğu bekarlar soğuk bakar sadece. Çünkü sonuçta kardeşim babasının sürekli görme hakkı var ve bu durumda sürekli gelip çocuğu alması bile ciddi rahatsızlık verebilir.
Ama boşanmış ve çocuksuzsa şahsen ben bile evlenirim yani, hiç sorun olmaz...05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSistem kafayı yemiş galiba, ne yazsam "kardeşim" e çevirmiş🤦
Cevap sahibi+1 yılHiç küfür yoktu ki "0 ç0k yanlış olur" yazmıştım🤷
Cevap sahibi+1 yılama sistem başka yerinden anladı😏
Soran+1 yılHerkes böyle düşünmüyor yani en azından çevrem için öyle diyebilirim
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖyle değil aslında. Bende olsam boşanmış bir kadını istemem çünkü evlenmedim hiç sevgilimde olmadı ve evleneceğimi de sanmıyorum. Sen bir şeyler yaşamışsın karşındaki yaşamadıysa istemeyebilir. Evlenip boşanan birine bakman daha iyi bence. Nasıl tanışıyor evleniyorsunuz onu anlayamıyorum. Ben kimseyle tanışamıyorum bile çıldırmalık
04 Yorumla
Soran+1 yılBende normalde kimseyle tanısamam ilki görücü usulü tanistirildim biraz aile baskısıyla evlendim başka türlü de kimseyle bu tarz konularda tanismadim bahsettiğim kişiylede aynı dernekte gorevliyiz sadece o şekilde tanıyorum onuda
Cevap sahibi+1 yılGörücü usulü değil o zaman tanışmışsın çünkü. Aile baskısı olsa da ben yapabileceğimi sanmıyorum bu işi gittiçe daha da kötü düşünüyorum. Muhafazakar mısınız? Hem siz hem aileniz?
Soran+1 yılEvet ama bizde ki görücü usulü farkli sadece bir defa görüşüp karar veriliyor sözle düğün arasi 3 aydı nişanliyken biseylerjni fark ettim nişan atmak istedim ama hiç bir şekilde ailem nişanın bozulmasına izin vermedi razı oldum kader dedim ama evliyken ne olduğu çıktı ortaya
Cevap sahibi+1 yılİslami olarak yapsaydınız keşke sizinki saçma olmuş cidden
+1 yılboşanmış kadına kötü gözle bakılır çünkü erkek evlide olsa bekarda olsa boşanmışta olsa her türlü cinsel hayata sahip olabilir ama biz kadınlar evlilikten öncede cinsel hayata sahip olamayız eğer boşanırsakta olmamalıyız ve boşanmış kadınlarda bakire olmadığı için kiml ne yapar ya da sevişir mi bilmiyorlar o gözle bakıyorlar
23 Yorumla- +1 yıl
Valla çok doğru konuşmuşsunuz
- +1 yıl
kadın erkek eşittir diyorlar birde 😂😂
Soran+1 yılKadın zaten namussuz olsa zina etmekten utanmasa bu inancida yoksa bunu evliykende bekarken de bi şekilde yapar var böyle bildiğim örnekler bekar kız her haltı yiyor sorun yok ama bu konularda gerek inancım gerekse namus konusunda çok hassas olduğum halde bana sanki bi... Mism gibi muamele edilmesi zoruma gidiyor
Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Siz namusunuzla evlenip ayrilmissiniz birilerinin bakmasindan cok siz kendinize böyle bakmayin artik devir degisti evlenmedenn yapanlar bilinmediği için kendini namuslu gösteriyo
Ama unuttuklari sey allah görüyo herseyin bi hesabi var02 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben kendimi bildiğim için zoruma gidiyor evet Allahta görüyor biliyor beni zaten Allah'a havale ediyorum artık sadece.. zanda bulunmakla kalmıyorlar benim gerçekten psikolojim bozuluyor şu durumlardan dolayı bunun hesabını nasıl verecek bu insanlar.. kafama takmayayim diyorum ama gerçekten mümkün olmuyor ister istemez insan üzülüyor
- Aile & Toplum konusunda 658 cevap paylaştı.
+1 yılDunyada veb ulkemızde boşanmış kadınlar boş durmadıkları için yedıklerı naneyıdı fark edılınce ıyı gözle bakılmaz tabın. kac tane boşanmış kadın gotdumse rahat durduğu yok. bızde bıle calışan 3 tane vardı ucude aynı naneyı yıyordu 😏😏
03 Yorumla
Soran+1 yılBen her konuda dikkat ediyorum nefsime de sahip çıkabiliyorum çok şükür bende insanım herkes gibiyim ama bizi hayvanlardan ayıran bi özelliğimiz var akıl ve irade bu konularda da iradesine sahip cikamayan da ben insanim demesin ki zaten iradeyi geçtim böyle bişeyi kuldan uyandığım için değil Allah'tan korktuğum için bile yapmam ölmeyi yeğlerim şahsen.. onlar öyle diye herkes öyle değildir şahsen kendi adıma söylüyorum bosaninca anlattiginiz gibi biri olacak olsam boşanmam zaten kendine saygısı olmayan insan davranışı
- +1 yıl
S3bnıradebe sahıpsonnyanlı
- +1 yıl
Sen ıradene sahıp olabılrsın yanlız bazı kadınların zaafı var boş hıc duramıyor 🙂😏😏
+1 yılBence sevebilir. asagıda oldugu gibi bazı daly*raklara bakma sen ülkemiz zihniyet olarak aştı mı bir şeyleri ki bunu aşsın…
10 Yorumla
+1 yılboş ver milletin ağzı çorba değil ki süzesin. Onların tuhaf düşünceleri bitmez sen kendi hayatını yaşa
10 YorumlaKirlenmiş vb gibi mide bulandırıcı etiketleri basmak haddim de hakkim da değil...
Sadece bazı dul kadinlar gerçekten acayip ateşli ve doyumsuz oluyorlar...
Öylesini cidden seviyorum
Hele ki sert ve küfürlü becerilmeyi seviyor ise...00 Yorumla
+1 yılBir adam için sorunun cevabı evet, diğeri için ise hayır. İnsana göre değişir bu durum. Ülkede böyle davranılması da yine çevreye, kardeşim oluşturan insanlara göre değişen bir durum. Biraz kültürel, biraz nefsi, biraz cehalet kaynaklı.
00 Yorumla
+1 yılKirlenmiş kismi maalesef cok saçma. Toplumun cahilliği ile ilgili bir durum ama ikinci kisim yani hic evlenmemiş birinin dul birini istememesini cok da fazla yadırgamıyorum. Insan ne olursa olsun evlendiği kisinin de ilk evlili olması, bunu beraber tatmasını isteyebilir, yani bu bir tercih ama dul birini de isteyebilir. Boyle seylere takılmayan insanlarda fazla.
01 Yorumla
Soran+1 yılO durumu bende yadirgamiyorum ama iki kişi birbirini sevse insanlar yadirgiyor işte
1. Soru. Erkekler boşanan kadının erkeksiz kalamıyacağını bir şekilde ilişkiye girmesi gerektiğini düşünür. Ve önüne gelenle yatabileceğini düşünür.
2. boşanmış bir kadınla elbette evlenilir.02 Yorumla
Soran+1 yılBana göre şöyle her önüne gelen adamla yapabilecek potansiyele sahip bi kadın evliykende bunu yapar hiç evlenmemiskende bunun bosanmislikla alakası yok karakter meselesi
- Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvet sevebilir.
O kadın kaliteli bir insansa, evlenilecek bir kadınsa evlenir.
Evet, toplumun kafasında böyle aptalca bir yargı var.
Ama o yargıları kırmak o kadının elindedir.
Yeter ki karşısında ki erkek ötlek ve sığ zihniyetli olmasın.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Çünkü geriizekalı bir topluma sahibiz..
Öldürüldüğünde bile kadınlar konuşuluyor "kim bilir ne yaptı da öldürdü" diye..
Bu yüzden fazla düşünme bunları hayatını yaşa..10 Yorumla
+1 yılBak konuştuğun karşına çıkan çoğu adam aslında ciddi düşünmez sever gibi yapar ama amacı çok farklıdır
16 Yorumla
Soran+1 yılBunun farkindayim az çok insanları bakışlarından bile tanıyorum artık bu yüzden çoğu gerek iş yerinde olsun gerek dışarda olsun mecbur kalmadıkça muhattap olmuyorum o tarz kişilerle
- +1 yıl
En iyisi aynen
Soran+1 yılYani kimseyle bu noktaya gelecek kadar yakınlık göstermiyorum
- +1 yıl
Cocuk var mı bilmiyorum ama varsa daha imkansız bir boyuta geçiyo durum ama drdiğim gibi çoğunun bakış açısı farklı kimiisinin farklı emellrri olur kimisinin emeli amacı iyidir hoşdur ailesi istemez bi ton yaygara insanda biraz şans olacak ya
Soran+1 yılBak onu doğru dedin gerçekten insanda biraz şans olacak o da bende hiç olmadi şu güne kadar bakalım bundan sonrası ne olacak
- +1 yıl
Hakkımızda hayırlısı olsun diyelim
+1 yılBoşanmış birine kötü düşünmek kişinin ön yargıları aslında insanlar içi ne ise düşüncesi de o oluyor
Kötü bir şey yok evlenmek de boşanmak da normal durum00 YorumlaKalbinde iman olmayan insanın kalbi kararır nefsine köle olur zihni hastalıklı olur kimseye faydası olmaz yaptığı işler de düşüncesi de kendisi gibi pis olur.
00 Yorumla
+1 yılAta Erkul toplumun getirdikleri kadının mal olarak görüldüğü ikinci planda görüldüğü bir düzenin yanlıları bunlar... erkek yapar milli olur kadın yapar irispi algısı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim tandığımız oğlan daha bekardı iki çocuğu olan bir hanımla evlendi çok mutlular allah daha mutlu etsin zihniyet önemli
10 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye göre değişir böyle düşünen insanlarda cıkar karşına böyle düşünmeyen tam tersi kişilerde cıkabilir nasip kısmet kimseyi dinleme bu senin hayatın sen Allaha yönel Allah bit kapıyı kapar birini açar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBirtek türkiyede durum böyle ben hollandada yaşıyorum burada hiç o gözle bakılmıyor tam tersine tecrübeli görülüyor boşanmış kadınlar daha çok isteniliyor.
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılBende boşandım bana da öyle yapıyorlar sadece kadın değil
02 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa duydum bunu
- +1 yıl
Öyle gerçekten
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kökü çürüp ağaçtan tatlı bir meyve beklenmez insanin içi pisse temiz düşünceler türetemez o kişiye bağlı adam gibi adamsa sıkıntı olmaz
00 Yorumlaİlerde tartışma çıkınca sorunu sende bulup neden boşandığin belli oldu diyip eziklemicekse seni seviyordur.
00 YorumlaTövbe tövbeee, Neye göre kime göre kirlenmiş? Peygamber Efendimiz s. a. v evliliğinde böyle mi düşündü?
00 Yorumla
+1 yılsizin taraf çok geri demek ki İzmir'de böyle olmuyor öyle bakan olsun hayatını cehenneme çeviririm
02 Yorumla
Soran+1 yılGüneydoğuluyuz İstanbul'da yaşıyoruz ama zihniyetler hiç değişmiyor bizde boşanmakta çok zor akrabalarında çevremde boşanan insan neredeyse yok denecek kadar az ihanete uğradım ama bunu bile boşanma sebebi olarak gormuyirlardi hatadır etmiş diyorlardı ama ben öyle düşünmüyorum guvenmedigim tekrar yaoicagindan emin olduğum için herkese karşı çıkıp bitirdim
- +1 yıl
oha artık
+1 yılŞahsen ben yapmıyorum. Kimsenin geçmişi beni ilgilendirmez. Trajikomik bir şekilde evlenip boşananlara sadece acıyorum o kadar.
00 Yorumla
+1 yılBen boşanmış iyi niyetli kadınlara kötü kadın muamelesi yapanlardan da ezelden tâ ebede kadar nefret ediyorum nefffreeeeett!
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesela ben boşanmış bir kadına aşığım. Açıldım ve reddedildim. Halbuki iş, maaş fizik olarak gayet iyi olduğumu da düşünüyorum. Ben boşandım boş ver beni kendi dengini bul dedi.
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte bende kendim bu yüzden açıklamıyorum hade diyelim o açılsa gene sorun olur diye düşündüğüm için olmaz gözüyle bakarım ama bu tamamen çevrenin laflarını kaldırmamaktsn nkaynaklı olur çünkü kafama herşeyi takan bi insanım
Cevap sahibi+1 yılçevrenin ne dediği değil senin ne yaşadığın önemli. Başkalarının dediğine göre hayatımızı şekillendireceksek, hayatımızı yaşayamayız ki. Başkalarının hayatını yaşamış oluruz. Toparla kendini. Her kadın güçlüdür. Sende güçlüsün.
Cevap sahibi+1 yılYaşam koçuyu. destek istersen özelden yazabilirsin
+1 yılKötü örnek bizim için örnek değildir onları kaale alıyor olman bile sana zarar veriyor.
04 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim kaale almamak elde değil ki çünkü herkes böyle ben kendimi motive ettikçe saçma sapan düşüncelerle karşılaşıyorum girdiğim iş yerinde artık boşanmış biri olduğumu saklıyorum ki kimse bana karşı sınırı aşmasın bu yüzden kaç işten çıktım sert bi insan olduğum halde bu bakışlara maruz kaldım
- +1 yıl
Ablacım benim annemle babamda boşandı ben beş yaşındayken. Başlarda annem de senin gibi çok takıyordu ama sonra geçiyor sen seni biliyorsun değil mi? Kendini yıprattığına değmez omurgasız insan her şartta kendi bildiğini doğru kabul eder. Oralı olamaya gayret göster..
Soran+1 yılÇok şükür ki ben kendimi biliyorum belkide dediğin gibi bi süre sonra alışırım ama şu an ciddi anlamda kaldıramıyorum
- +1 yıl
Konuşmak ister misin? İyi bir dinleyiciyimdir istersen seni dinlerim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden sevmesin? Gereksiz anlamlar yüklüyorsunuz. Sonra da toplum bu hale geliyor. Günümüzdeki sevgililiklerin evliliklerden bir farkı yok. Çok fazla kasmamak lazım değil mi?
07 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum genelde bazıları böyle düşünür hade bi şekilde oldu bu sefer aileler oğullarına layık görmüyor.. evet bende onu diyorum millet evlenmeden zatdn evli gibi yaşıyorlar kimsenin hayatı beni ilgilendirmez ama ben evlilik dışı beraberliğe karşıyım evlenip helalimle yaşamak isterim sevdiğim biriyle evlenmek istiyorum bu yüzden ama ne yazık ki toplum hep böyleydi karşımdaki insanın iyi bi insan ama genede kimsenin içini tam manasıyla bilemeyiz ben açılırsam kötü algılar diye dr tereddüt ediyorum
Cevap sahibi+1 yılAilesinin lafıyla iş yapandan hayır gelir mi? Öyle olacağına hiç olmasın daha iyi. Aileler çocuklarının sahibi değil. Bunun dışında evlilik dışı beraberlik olayı çok başka bir boyut. Bunun helalidir haramıdır tartışılır. Zaten insanlar sevdiği kişilerle evlenmeli, görücü usulü mü kaldı bu devirde? Birbirini tanımayan ve sevmeyen iki insan böyle evlendiğinde ne olduğunu yakınen sen gördün. Karşındaki insanın iyi mı kötü mü güvenilir mi değil mi hiçbir zaman emin olamazsin. Senin açılman zaten absürt kaçar ve seni basit gösterir. O yüzden onun açılmasını beklemelisin.
Cevap sahibi+1 yılBu arada evliliğin biteli ne kadar oldu?
Soran+1 yılİki sene
Cevap sahibi+1 yılAnladım. Umarım dilediğin gibi bir ilişki yaşayabilirsin.. Biraz özel bir soru sorsam sorun olur mu? Hep merak ettiğim bir şey ama reedeki boşanmış arkadaşlara sormak pek mümkün olmuyor. Burada sanal platformda gizliyken sormak ve cevap almak daha kolay sanki. Cevap veririm diyorsan sorayım?
Soran+1 yılYok özelse sormayın
Cevap sahibi+1 yılTamam teşekkür ederim yine de. Umarım gönlünce olur her şey.
+1 yılHerkes boşanan kadına kötü gözle bakmıyor bundan emin olmalısın, senin ne yaşadığını tabiki de hiç bilmiyorum. Ama inşallah bir gün iyi kısmet gelir sana.
10 Yorumlamaalesef dinle yönetilen teokrasiyle yonetilen butun ulkelerde bu boyle. Bizim ulkemizde de oldugu gibi. Namus sadece bayana ozgu birsey olarak goruyorlar kizligin gittiyse sen bir hicsin gozuyle bakiyolar.
112 Yorumla- +1 yıl
Ülke dinle yönetilmiyor dinde de gidip boşanmış kadına laf atın diye bir şey yok
- +1 yıl
@Darkness_Queen hay ağzına sağlık. Boşanmış kadını ağzına dolayan zihniyetle dini ağzına dolayan zihniyetin bir farkı yok , varsa yoksa her kötü işin kaynağı din...
- +1 yıl
Ne? Cümleden bunu mı çıkardın? Yazık kafana
- +1 yıl
@Darkness_Queen sen benim cümlemden ne çıkardın , sen adam olsan tanımadığın birine yazık kafana demeden önce bir düşünürsün , gerçi seninle neyi konuşabilirimki kendim hatalıyım
- +1 yıl
Niye illa tanımam mı lazım kendin zaten hiç böyle bir şey yapmamışsındır eminim
- +1 yıl
@Darkness_Queen ben tanımadığım birine ne konuşacağımı seçip konuşurum senin gibiler karşısındakinin nasıl bir insan olduğunu bilmeden düşüncesizce her sözü söyleyebiliyorlar
- +1 yıl
Evet öyledir (!)
- +1 yıl
@Darkness_Queen geç farkettiğim için kendim hatalıyım dedim , neyse sen seyahatine devam et. By by
Soran+1 yılBizim ülkemiz dinle yönetilmiyor insanımız ds sözde dindar dini boyutuna bakılsa bu konularda kadın erkek ayrilmaz bizim hocalarımız bile ataerkil topluma göre hareket ediyor oturarak su içmek peygamber sünneti diye çoğu kişi bunu yapıyor ama peygamber efendimiz başından iki evlilik geçmiş kendinden 15 yaş büyük Hz. hatice ile evlenmiş kimse bu sünneti yapmsz mesela.. kuranda her iki cins içinde zinaya yaklaşmayın deniyor bizim insanımız erkektir yapar kadinaysa vurun * derler boşanma konusunda dinde sırf sevmemek bile boşanma sebebi olabiliyor ama bizm toplumda boşanmak en büyük günah gibi görülüyor. Ben asla dine göre yaşadığımızı düşünmüyorum..
- +1 yıl
Amaç bir sey üzerinden dine laf atayım o olsun mantığı işte
- +1 yıl
Dinle yönetilen ülke çağdaş olmuyor mu? Anlayışa zihniyete bak. Şimdi örnek diye Amerika'nin sözünden çıkmayan Arabistan'ı söyler
Seninde öyle düşünüyorlar dediklerinden farkın yok hükmü çoktan vermişsin
10 Yorumla:D paran varsa kimse sana kötü kadın muamelesi yapamaz
10 Yorumla- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri