• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Dine bakış açınız nedir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
Dine bakış açınız nedir? Sizce din nedir ve neye inanıyorsunuz?
Dine bakış açınız nedir?
Nedir Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ÇöldekiPenguenn
    ÇöldekiPenguenn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Din Allah tarafından bize verilen bir nimettir. İyi bir insan olmanın yanında yaratıcıyı tanıyıp onun buyruklarına uyarak dünyayı imtihan olarak görüp ahiret hayatına çalışmak için yaratıcının belirlediği kurallar çerçevesinde bir hayat tarzıdır. Elhamdülillah Müslümanım, Allah'a inanıyorum.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Soruma cevap veren birisi bunu dedi "Hem hükmetmek, yani kontrol etmek, hemde kontrol altındakileri düzende tutmak. Amaç açıkça bu. Burada uslu duranlar İçin vaadler ile de taçlandırılmış. Uslu durmayan İçin de ateşler dumanlar var. Sevdiğini yakar mı? Kendinden bir parça olanı yakar mı? Mantık hatası var. Herşeye gücü yettiği söylenen bir varlık, neden can sıkıntısına test etmek için bir canlı türü yaratsın? Eğlenmek için mi? Sorularıma mantıklı cevaplar verebilecek birisi yok. O istedi ve oldu derler en fazla. Tamam ama niye? Ortada olmayan bir canlıyı yaratıp sonra test etmekte olan amaç ne? Herşeye gücü yeten birinin neden duaya ihtiyacı var? Neden yalvarılmaya ihtiyacı var? Bu yönden bakınca çok acımasız ve köle zihniyetli görünüyor dimi?" ne düşünüyorsunuz

Yorumla
    • ÇöldekiPenguenn
      ÇöldekiPenguenn
      +1 yıl

Evet bu konuda ben de çok sorgulamıştım hatta ünlü bir hocaya soruluyor buna benzer bir soru.. Adam diyor ki "böyle olmayabilirdi, ben imtihan edilmek istemedim ve bana sorulmadan bu dünyaya geldim. Eğer yaratıcı isteseydi herkes iyi olabilirdi. Dünyada kötülük ve zulüm olmazdı." buna benzer şeyler soruyordu çok da zeki bir adamdı soruyu soran, deist ve agnostik arası bir şey olduğunu söylüyordu. Neyse cevap olarak hoca dedi ki "bize dünyaya gelmeden önce bu soruldu ve biz bunu kabul ettik, sonra da bu bize unutturuldu." Deist de "ben böyle bir şey hatırlamıyorum." dedi. Hoca "hatırlasaydın imtihan olmazdı.' dedi. Ben bile ilk başta cevaplardan tatmin olmadım açıkçası. Sonradan ibadetlerimi yapmaya başlayıp okuyup öğrendikçe şüphelerim azaldı. Aslında sorguladığın şey Allah'ın adaletinden başka bir şey değil ve ben artık Allah'ın adaletinden hiç şüphe duymuyorum.. Yalnızca ahiret hayatı hakkında, cehennem azabı hakkında çok kafama takılan şeyler vardı "sınırlı dünya hayatına karşılık, ebedi cehennem" gibi.. Sonra şöyle bir mantık yürüttüm, dedim ki bu Kur'an'ı Kerim bir kez geldi yeryüzüne.. Eğer onun içinde yazsaydı şu kadar günaha karşılık şu kadar azap çekersiniz diye bu pazarlık gibi bir şey olurdu.. O zaman samimiyet de kalmazdı, 5 dakika günah işleyeyim sonra 5 dakika yanar cezamı çekerim gibi bir mantık olurdu.. O yüzden Kur'an'ı Kerim'de geçen ebedi cehennem ayetlerine şüpheyle bakmayı bıraktım.. Yalnız son yorum şahsıma ait belki yanlış bir düşünce olabilir...

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Petscat
    Petscat Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

İnsanları zaptedebilmek için uydurulmuş şeyler. İnanç olsa bile içerikleri zırvalıktan başka bir şey değil. Batıl bir çok şey var dinlerde akıl mantığa sığmayacak hikâyeler var hiçbir açıklaması yapılamayacak. Sorgulamaya izin yok reddediliyor sorgularsan dinden çıkıyorsun. Kendi düşünceleri olabilmeli insanın bilinmeyene tapmak ve bu kadar açıklanamayan mantıksızlık içerisinde bunların tamamıyla doğru olduğunu düşünmek yanlış.

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki sorgulayıp araştırma yaptınız mı yaptıysanız ulaştığınız sonucu özetler misiniz?

Yorumla
    • Petscat
      Petscat
      +1 yıl

Sorgulamasam araştırma yapmasam bunları değilde Elhamdülillah Müslümanım derdim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tamam araştırmanız sonucunda neler farkettiniz? Neler düşünüyorsunuz? Açıklar mısınız kısaca

Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.

Bakış açım aşağıdaki gibidir ;

Bir inançsız Hz. Ali'ye sorar; Allah'a ve ahirete inanıyorsunuz. Peki ya yoksa der. Hz. Ali: Yoksa ben bir şey kaybetmem, ölünce toprak olurum. Peki ya varsa sen ne kaybedersin?

0
    4 Yorumla
    • betuldnr
      betuldnr
      +1 yıl

Menfaat uğruna inanılıyor yani

Yorumla
    • XG10AV
      XG10AV
      +1 yıl

@betuldnr Hayır, ben inandığım için inanıyorum.

Görüşüme inançsız biri salça olursa diye, direkt cevabını yazıyorum sadece.

Yorumla
    • betuldnr
      betuldnr
      +1 yıl

Ee yanlış sey yazdın o zaman

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yazdığınız şeyde anlam bütünlüğü yok. Sonrasını sormuş. Var olup olmadığını değil. 5 defa okudum anlamak çok güç. Anlatmak istediğiniz şeyi yanlış cümleler ile dile getimişsiniz. Tekrar okuyun anlarsınız

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

20

Cevap

• Kptknn
    Kptknn Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı.

Elhamdülillah Müslümanım.
    Din bir insanın vicdanıdır,
    Bizim dinimizde islamdir..
    Seni yaratana teslim olup emirlerini yerine getirmekte imandır..
    Bizim imanımız, inancımız bu hayata geliş amacımızdır.

0
    16 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim 😊

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

O sizin güzel görüşünüz, rica ederim 🌺

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

😊.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Soruma cevap veren birisi bunu dedi "Hem hükmetmek, yani kontrol etmek, hemde kontrol altındakileri düzende tutmak. Amaç açıkça bu. Burada uslu duranlar İçin vaadler ile de taçlandırılmış. Uslu durmayan İçin de ateşler dumanlar var. Sevdiğini yakar mı? Kendinden bir parça olanı yakar mı? Mantık hatası var. Herşeye gücü yettiği söylenen bir varlık, neden can sıkıntısına test etmek için bir canlı türü yaratsın? Eğlenmek için mi? Sorularıma mantıklı cevaplar verebilecek birisi yok. O istedi ve oldu derler en fazla. Tamam ama niye? Ortada olmayan bir canlıyı yaratıp sonra test etmekte olan amaç ne? Herşeye gücü yeten birinin neden duaya ihtiyacı var? Neden yalvarılmaya ihtiyacı var? Bu yönden bakınca çok acımasız ve köle zihniyetli görünüyor dimi?" ne düşünüyorsunuz

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

Öncelikle kendimce şöyle yorumlayayim.. evet bu işin sonunda bir mükafat var.. çünkü bu kendi elimizde olan bir konu.. bir insan biseyi kazanmak için çaba harcamalidir... öte yandan Allahu Teâlâ insanı yaratilanlarin en şereflisi olarak yaratmıştır. ona kendi seçimlerini yapabilecek iradeyi ve aklı bahşetmiştir.. İslam despot bir din değildir bunun kanıtı ise ergenliğe girene kadar olan tüm çocukların (dili, dini, ırkı ne olursa olsun) masum sayması, günahsız saymasidir.. yani burdan anlayabilirizki bu bize verilen iradenin ve aklın bir amacı var.. kâinatı yaradan Allah bizleri de melekler gibi iradesiz yaratabilirdi.. işte asıl o zaman hiç bir anlamimiz olmazdı insan olmamızın.. çünkü bizim açıkça Kur'anımız ayetlerimiz peygamberlerimiz bekliyken bu kadar her şey ortadayken bide bizi yanıltan şeytan vardır.. bizim bu dünyadaki amacımız Allah'a isyan eden şeytanın yolundan gitmemek.. e bu kadar amaç sonuç ilişkisinin olduğu hayatımızda mükafat ve cezaların olması gayet doğaldır.. Allah yarattığını ateşte yakma kudretine sahiptir çünkü insanı şeytanın yolundan gitsin diye yaratmamıştır.. insana irade vermiştir ama herşeyi serbest kilmamistir.. eğer bu konuyu kendi yarattığını yakmak olarak yorumlayan ve saçma bulan insan o zaman önce ölümü konu alsın.. çünkü onun mantığıyla insan hiç olmemeli ve melekler gibi ebedi yaşamalıdır.. inancı zayıf insanlar genelde ölümü ve cehennemi konu alırlar hep.. gaddar bir din derler çelişki var derler.. oysaki ölüm gerçek Müslümanlar için bir mukafatin ilk kapısıdır.. kendi hayatları ve yaşantıları İslam karşıtı oldukları için vicdanlarını böyle rahatlatirlar..

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

mesela bir örnek daha verirsek bir öğretmen öğrencilerinin hepsini sever onlara herşeyi anlatır derslerini geçmeleri için belirli doneleri verir.. lakin sınıf geçirmek için yinede bir sınav yapar ve sınıfı sadece sınavı başaranlar geçebilir.. başarısız olanlar sınıfta kalır. bu öğretmenin sevgisiz olduğu anlamına ya da zalim olduğu anlamına gelmez.. çünkü şartlar sınıf içinde herkes için aynıdır.. dünyada bizim sınıfımız, hayat sınavımız, amellerimizde karnemizdir.. bugün İslam'da insana kötüyü emreden mantığa sığmayan hıc. bir şey yoktur.. Allahu Teâlâ İslam'ın doğruluğu ve gerçekliğinden öyle emindirki. insani iradeli kendi kararlarını verebilen bir canli olarak yaratmıştır.. insana sorgula demiştir beni İslami hayati sorgula.. ve oku demistir.. aklını kullanıp düşünen bir insanın İslami bulamama şansı yoktur..

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

Biliyomusun Kur'an'ı Kerim dünyada tüm bilim dallarınca araştırılmış, muhtesemligi tescillenmiş tek dini kitaptır.. dünyada Altınoran diye bişey vardır yani en muhteşem oranlarda olabildiginin en güzeli demek.. Kur'an'ın Altınoranina bakıldığında Kabe kelimesine denk gelir.. dünyanın altın oran merkezi işte tam Kabe'nin üstüdür.. bu muhtesemlik sence tesadüf olabilirmi arastirmani tavsiye ederim bunu mesela pek kimsenin bildiğini sanmıyorum bu konuyu.

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

Daha sana böyle sayamayacagim bir sürü şey anlatabilir birsürü örnek verebilirim.. kusura bakma lafı fazla uzattım.. sürçü lisan ettiysem affola 🙏sunu belirteyim ben kimsenin inancını yargilamiyorum benim her kişiye ve görüşe saygım var çünkü benim inançlarım bana bunu emrediyor.. ha bak sana şu örneğide vereyim unutmadan Hz Ali (r. a) bir savaşta (İslam'ın ilk yayıldığı zamanlar) bir düşmanını öldürecekken, kılıcını çeker. yere düşen düşmanı onun yüzüne tükürür.. sonra Hz Ali kılıcını geri yerine koyar ve onu serbest bırakır, adam bunu hayretle sorar ben seni daha çabuk. oldurmen adına kızdırmak için yüzüne tukurdum neden bıraktın der.. Hz Ali ise onu cihat için öldüreceğini ama tukurunce kutsalina nefsinin karıştığını ve sırf öfke ve isteği için kimseyi olduremeyecegini beyan eder.. adam bunun üstüne İslami seçer ve müslüman olur.. bu kadar ince bu kadar hassas bir din Sence ne kadar kötü olabilir ya da ne kadar gaddar olabilir?

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

İslam insana oku der (beynini kullan)
      Araştır der (amaçsız olmadığını anla der)
      Kul hakkı yeme der (inancı dini dili ırkı ne olursa olsun herkese eşit davran der)
      Yalan söyleme der (ne pahasına olursa olsun yaptığın herşeyin sorumluluğunu bedelini ustlen der)
      İslam kötü Olan hiç bir şeyi istemez emretmez..
      Dediğim gibi bu örneklerden bir dünya verebilir üstüne bir çok konu konuşabiliriz.. şundan eminimki gerçekten mantıklı düşünen insanlar bu konunun sonunda kesinlikle ortak noktada bulusacaklardir çünkü aklın yolu birdir 🙏
      Tekrar Allah'a emanet olun 🌺

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Uzun uzun anlattığınız için teşekkürler öncelikle. Peki ya Allah sizce neden hiç ortada olmayan bir varlığı yaratıp onu test etme ihtiyacı duymuş olabilir?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Şüphesiz, iman edenler; yahudilerden, hıristiyanlardan ve Sâbiîler’den de Allah’a ve âhiret gününe inanıp sâlih amel işleyenler için rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur; onlar üzüntü de çekmeyecekler.
      —-

Kim İslâm’dan başka bir din arama çabası içine girerse, bilsin ki bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o âhirette ziyan edenlerden olacaktır
      Üstteki Bakara alttaki Ali İmran suresi imiş. Arasında çelişki var diyor soru sorduğum bir kişi

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

Çünkü kendisine karşı gelen kendini herşeyden üstün gören bir şeytan vardı.. şeytan kendini kıyamet gününe kadar insanları yoldan çıkarmaya kendi yolundan götürmeye adamıştır kendini.. sebebi budur.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ey iman edenler! Size izin verilmedikçe Peygamberin evlerine girip de yemeğin hazırlanmasını beklemeyin; fakat yemeye çağırıldığınızda girin; yemeğinizi yiyince de hemen dağılın, söze dalıp oturmayın. Bu davranışınız peygamberi rahatsız ediyor, size söylemeye çekiniyor, oysa Allah hak olanı açıklamaktan çekinmez. Peygamber hanımlarından bir şey istediğinizde, onlar perde arkasında iken isteyin; bu sizin kalplerinizin de onların kalplerinin de temiz kalması için en uygunudur. Resûlullah’ı üzmeye hakkınız yoktur, kendisinden sonra ebedî olarak eşleriyle de evlenemezsiniz, sizin bunu yapmanız Allah katında büyük bir günahtır.
      Azhab suresi 53. Ayet
      Ve bana bunu attı mantıksız dedi. Sizce de öyle mi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hayır şeytan karşı çıktıktan sonra insanlar yaratılmadı mı? Şeytanın karşı çıkması insanların yaratılış sebebi olamaz. Olsa dahi tuhaf olmaz mı?

Yorumla
    • Kptknn
      Kptknn
      +1 yıl

Soru sorduğun kişiye şunu şöyle.. dümdüz bakılmaz her olaya, mesela Kur'an'ın meali biraz dini bilgi olmadan okunursa insanı yaniltabilir.. Kuran evranseldir sadece müslümanları konu almaz.. tüm insanlığı konu alır.. tüm insanlığa gönderilmiştir.. ilk emir olarak oku denmiştir.. oku ey müslüman denilmemistir sadece oku, yaradan Rabbinin adıyla oku denilmiştir.. Kur'an'ı Kerim de bir birini destekleyen ayetler vardır araştırıp bakabilirsiniz.. mesela bir örnekte ben vereyim bir ayette eşleriniz tarlanizdir dilediğiniz gibi ekip biçin der.. buna at gözlüğü ile. bakan insan eşini mal olarakta görür, doverde soverde, istediğini yapmakta kendini özgür ve üstün gorurde.. oysaki buradaki amac eşleriniz sizin helalinizdir neslinizi devam ettirin sadece size helal olan eşinizle birlikte olun gibi anlamlardadir.. ve bu ayetin bir sure sonrasındaki ayette ise;eşleriniz size Allah'ın emanetidir baş üstünde tutun kıyamete kadar sahip çıkın koruyun der.. bu bir çelişki değildir. bunu şöyle düşün Kur'an'ı Kerim 604 sayfa ama Kur'an'ı kerim tefsirleri yani detaylı mealleri bir çok cilt kitaptan oluşmakta.. bu konular detaylıca anlatılmaktadır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anlıyorum dediklerinizi ileteceğim

Yorumla
  • G_Samsa
    G_Samsa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 88%
    +1 yıl

Hayır dinlere itibar etmiyorum. Çok fazla çelikli dolular. İslam dahil.

1
    13 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hımm nasıl çelişkiler mesela

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yanlış anlamayın asla sizi yargılamam. İnancınıza saygım sonsuz. Merak ettiklerimi soruyorum sadece. Bir şeye itiraz etmek için onun kurallarını her şeyini iyice araştırmak bilmek gerekli. Siz tüm dinleri araştırıp mı bu sonuca vardınız

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Azhab suresi 53. Ayetin bana kuranda ne işi olduğunu anlatabilir misiniz? Tüm zamanlara tüm mekanlara gönderilen bi ilahi kitap bu.

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Tabii ki. Zaten araştırmadan deist ya da ateist olamazsınız. Evimde en cok yıpranan kitaplardan biri kurandır. Sürkeli açar bakarım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kusura bakmayın ben bilmiyorum o ayeti. Nedir acaba o?

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Ama tam tersine inandığını söyleyen hiç bir arkadaşım kurana dair hiç bir şey bilmiyor. Nisa suresini açın türkçe okuyun. Bi kadın olarak kabullenebiliyor musunuz mesela bunları. Nisa suresini ben bi kadına anlatsam böyle böyle yapcaksın desem ama islamda kuranda olduğunu söylemesem beni mahkemeye verir

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Hanım efendi inandığınızı varsayarak söylüyorum. Neden bilmediğiniz bişeye inanıyorsunuz. Araştırsanıza 😄

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklısınız. Araştırmak gerekiyor. Doğru söylüyorsunuz. Ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp dimi? Rica etsem anlatır mısınız? Öğrenmeyi severim öğrenmek istiyorum

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp doğru bil olgu. Fakat bilmediğin bir şeyi kabullenmek farklı bir olgu. Ve bence ayıp da. Neyi merak ettiğinizi özelden sorun , elimden geldiğince yardımcı olayım.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Buradan da cevap verebilirsiniz

Yorumla
    • G_Samsa
      G_Samsa
      +1 yıl

Hanımefendi burada bunları yazdığım için bile mesaj kutuma garip garip insanlar yazıyor 😄 seviyesiz insanlarla uğraşmak istemiyorum hak verirsiniz ki. Araştırmak isterseniz size yol gösterebilirim , merak ettiklerinizi cevaplayabilirim. Ama burdan yapmak istemiyorum. Üzgünüm. İyi günler dilerim. 🍀

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Pekâlâ yazayım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Mesaj kabul etmiyorsunuz yazamıyorum

Yorumla
  • pskilog_man
    pskilog_man Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 98%
    +1 yıl

İslama inanıyorum. Bir sürü delil varken aksini düşünmek çok cahillik olur

1
    13 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Emrettiklerini yapıyor musunuz yoksa aileniz öyle büyüttü diye mi bu dini benimsediniz

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Emredileni yapıyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hım peki sizce din nedir

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Din nedir biliyor musun
      insanların doğaüstü güçlere sahip Allah'a inanma ona itaat etmek kulluk gorevlerimizi yerine getirmek

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İnsan neden kendinden güçlü bir varlığın olduğuna ve ona itaat etmek zorunda olduğuna inanmak ister?

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Çünkü yaradıni o olduğu icin

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Bunu daha detaylı konusalim istersen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Buradan konuşabiliriz

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Siz hangi dine inanıyorsun?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Akşam bu konuyu detaylıca tartışabiliriz istersen

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki

Yorumla
    • pskilog_man
      pskilog_man
      +1 yıl

Akşam kaçta musait olursun?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Din İslam Rabbim dir Rabbim de Din dir İslam dır

Kuran bir kitap değildir Rabbimin kelamı dır emir ve yasaklarıdır

Peygamber Efendimiz s. a. v şöyle buyurdu ;

Kuran okuyan kişi Allah ile konuştum dese doğru söylemiştir

0
    0 Yorumla
  • burkiidiyebilirsiniz
    burkiidiyebilirsiniz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 90%
    +1 yıl

Elhamdülillah müslümanım Allah 'a inanıyorum.
    Yerin ve göklerin sahibi yanlızca Allah'tır.

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • burkiidiyebilirsiniz
      burkiidiyebilirsiniz
      +1 yıl

Niyesini bu dünyada hiçbir zaman öğrenemiyceksin fakat o niyeyi öğrendiğinde her şey için çok geç olduğunu fark ediceksin. Ama sen ateist olmuşssun çoktan yani araştır bakalım araştırabildiğin kadar umarım doğruyu bulursun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben ateist değilim. İnandığın şeyi sorgulamak gerekmez mi? Sorgularsan dinden çıkarsın mantığı çok saçma. Ben eğer sorgulayıp araştırırsam inandığım şeye gerçekten inanıyorum diyebilirim

Yorumla
    • burkiidiyebilirsiniz
      burkiidiyebilirsiniz
      +1 yıl

Araştır ozaman herkes özgür

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Araştırıyorum zaten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Üslunuzu sevmedim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Üslubunuzu*

Yorumla
    • burkiidiyebilirsiniz
      burkiidiyebilirsiniz
      +1 yıl

Ben sana bayıldım canım ya

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Din canım uyutma biçimidir açıkça. Ama bir bakıma da iyidir kaosu engeller. Herkesin başına buyruk davranmasına engel olur.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yani din toplumdaki düzeni sağlamak amacıyla icat edilmiş bir şey midir sizce

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aynen öyle. Hem hükmetmek, yani kontrol etmek, hemde kontrol altındakileri düzende tutmak. Amaç açıkça bu. Burada uslu duranlar İçin vaadler ile de taçlandırılmış. Uslu durmayan İçin de ateşler dumanlar var. Sevdiğini yakar mı? Kendinden bir parça olanı yakar mı? Mantık hatası var. Herşeye gücü yettiği söylenen bir varlık, neden can sıkıntısına test etmek için bir canlı türü yaratsın? Eğlenmek için mi? Sorularıma mantıklı cevaplar verebilecek birisi yok. O istedi ve oldu derler en fazla. Tamam ama niye? Ortada olmayan bir canlıyı yaratıp sonra test etmekte olan amaç ne? Herşeye gücü yeten birinin neden duaya ihtiyacı var? Neden yalvarılmaya ihtiyacı var? Bu yönden bakınca çok acımasız ve köle zihniyetli görünüyor dimi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet. Ben de bunu çok düşündüm. Bir de Allah tan kork derler mesela. Ben neden sevdiğim bir varlıktan korkayım ki? Korkacaksam niye sevdim? Bu da bana mantıksız geliyor. Ben Allah a inanıyorum. İnsan inanmaya ihtiyaç duyuyor bence. Zor zamanlarımda ya da mutlu olduğum zamanlarda içimden konuşmak dileklerimi dile getirmek bana huzur veriyor. Allah ın var olduğunu düşünmek içimi huzurla ve umutla dolduruyor. Mesela evrendeki her şeyin son derece düzenli ve kusursuz olduğunu görmek şaşırmama ve hayran kalmama sebep oluyor. Ama bir yandan sizin dedikleriniz de doğru. Çok araştırmam okumam lazım bu konuları anlayabilmek için

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

dinlerin gerçek olduğuna inanmıyorum. deistim. evet bir yaratıcı var ama dinler uydurma.

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ateist ile deist arasındaki fark nedir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ateist yaratıcınında olmadığına inanır. deist dinlere inanmaz.

Yorumla
  • __pinhan
    __pinhan Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 45%
    +1 yıl

Bana bir şey ifade etmiyor genel olarak bütün dini konular ve inanç sistemleri.

0
    0 Yorumla
  • yesimly
    yesimly Takip Et
    Xper 2 Yaş: 23
    +1 yıl

gerçek bir din var mı bilmiyorum ama çoğu din saçma ve kendiyle çelişiyor.
    İslam için de böyle. Bana mantıklı gelmeyen bir şeye inanamam.

2
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sizce din nedir

Yorumla
  • kaBaSaKaLL37
    kaBaSaKaLL37 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Dinimiz islam elhamdülillah.. Ama Bizim dinimizde zorlama yok.. Yani etrafında gördüğün tüm herbirseyin Sence bir yaratıcısı yok mu? sen hangi dine mensupsun

0
    7 Yorumla
    • Zeyn_O
      Zeyn_O
      +1 yıl

Müslüman olmayan ama yaratıcıya inanan bi sürü insan var örneği ben müslüman olup olmamakla alakası yok

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben Allah a inanıyorum. İnsan inanmaya ihtiyaç duyuyor bence. Zor zamanlarımda ya da mutlu olduğum zamanlarda içimden konuşmak dileklerimi dile getirmek bana huzur veriyor. Allah ın var olduğunu düşünmek içimi huzurla ve umutla dolduruyor. Mesela evrendeki her şeyin son derece düzenli ve kusursuz olduğunu görmek şaşırmama ve hayran kalmama sebep oluyor. Ama sizin de değiniz gibi bazı şeyler zor geliyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Pardon yanlışlıkla size yazdım başka bir soruya cevap verecektim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama sorunuzun cevabı da yazımın içinde 😊

Yorumla
    • kaBaSaKaLL37
      kaBaSaKaLL37
      +1 yıl

@Zeyn_O diyorum zaten saygı duyuyorum dinimizde zorlama yok

Yorumla
    • kaBaSaKaLL37
      kaBaSaKaLL37
      +1 yıl

Huzuru bulabilmeniz çok güzel 👏👏👏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
  • kanka35
    kanka35 Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

islam gerçek anlamda uygulyn yok yoksa hiçbir ülke onun kurallarında daha demokrat olamaz

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet öyle. Peki sizce din, islam nedir

Yorumla
    • kanka35
      kanka35
      +1 yıl

ismal aslında özetlenecek olursa tek emri var kimsenin hakkına tecavüz etme bunu koruyunca kimseyi üzmesen hem mutlu olursun hem mutlu edersin hem cenneti granti edersin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • kanka35
      kanka35
      +1 yıl

hüküm sahibi sadece Yüce Yaratan Allah tır başkası kimse kimseye hükmedemez

Yorumla
  • Xihlia
    Xihlia Takip Et
    Xper 1 Yaş: 109
    +1 yıl

Din yaratıcıya inanma ve onun getirdiği kurallara uyma, yaşama.

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Siz inanıyor musunuz

Yorumla
    • Xihlia
      Xihlia
      +1 yıl

Evet

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • Xihlia
      Xihlia
      +1 yıl

Din insanları düzende tutmak için vardır kısaca kurallar bütünlüğü çocuğa sobaya yaklaşma cız olur dersin. Dinlerde böyle diyor defalarca söylüyor yapma etme yaparsan tövbe et bu yaptığın yanlıştan uzak dur bende senin ileriki ve önceki davranışlarına göre bir karar veririm. Neden yaratıldım sorusuna mesela müslüman isen Allaha ibadet için cevabını verirsin değil isen neden kendisine yeten bir yaratıcı kendisine dua edilmesini ister sorusunu sorarsın. Bunun cevabını inanan bir insan olarak sana yaratıcının güzelliğini ve üstünlüğünü görme hakkı tanınmış nimetlerin en güzeli verilmiş derdim burada net bir cevaba varılmaz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Allah çok güçlü büyük bir varlık dimi? Neden bizim ibadetimize ihtiyacı olsun? Bizi ona ibadet etmemiş için ve test etmek için yaratmış olması düşününce biraz garip değil mi

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dinimiz inancımız knka ama bazı şeyler kafama takılıyor

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Benim de öyle

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
  • İndeepth
    İndeepth Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 67%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.

İnsan uydurması derim.

1
    0 Yorumla
  • EsKiYa8154
    EsKiYa8154 Takip Et
    Yoda Yaş: 38
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı.

Çok şükür alemlerin rabbine iman ederim

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • EsKiYa8154
      EsKiYa8154
      +1 yıl

Yaşamak görmek tatmak ister misin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nasıl yani?

Yorumla
    • EsKiYa8154
      EsKiYa8154
      +1 yıl

Çok basit yaşamak görmek tatmak ister misin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Dediğiniz şey nasıl olacak anlamadım

Yorumla
  • majestetuncay
    majestetuncay Takip Et
    Mentor Yaş: 39
    +1 yıl

müslümanım ve inanıyorum..

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
  • xsarinx
    xsarinx Takip Et
    Master Yaş: 57
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.

Çok inandırıcı bulmuyorum.

1
    9 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neleri mesela

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

1- Cuma günü akşam namazından sonra kopacak olan kıyamet, Dünyanın neresinde akşam iken kopacak? Yoksa dünyayı düz sandıkları için mi böyle bir şey dediler?(akşam namazı bu yüzden 3 rekatmış hatta)

2-Cennette memeleri yeni çıkmış huriler müjdeleyen kuran, arapları kandırmanın sapıklıklarından geçtiğini anlatmıyor mu aslında?(kızlarda meme ergenlikten önce çıkmaya başlar (10-13 yaş arası).

3-Tanrının tüm dünyaya rehber olarak gönderdiği kitabın içeriğinin %60ı neden peygamberi anlatır?

4-Peygamberinizin evinde sesli konuşmayın, peygamberinizin evindeyken yemek pişiyorsa pişmesini beklemeyin, peygamberinizin kapısını 3 kereden fazla çalmayın açmıyorsa gidin diyen kitabı acaba peygamber mi yazdı?

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

5-Haçlı seferlerindeki müslümanlarında hayretle gülüp nası inanıyorlar dediği savaşa gidenlere cennetten arsa satan kliseler islamdaki savaşta ölenlerin cennette peygamberle komşu olmasına benzemiyor mu sizce de?

6- Açların halinden anlamak için oruç tutma olayından bahseden kuran dünyanın biyerinde 3 saat biyerinde 32 saniye bir yerinde 20 saat oruç tutan insanları bilmiyor mu acaba? yoksa dünyayın yuvarlak olduğundan haberi yok mu?

7-Tanrı ne için araplara para verip gidip oraları gezip para harcamamızı, araplara turist kazandırmayı ister? Kutsalda olsa bir mekanın etrafında dolaşmanın neresi tanrıya ibadettir? Putperestlikle benzeştirilmez mi?

8-Ayı ikiye bölen peygamber daha sonra nasıl birleştirmiştir?

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

9-Neden tüm mucizeler çook eskiden olup sadece efsane olarak duyduğumuz şeylerdir? Günümüzde neden mucizeler olmaz?
      EDiT: Bir arkadaş mucizeler peygamberlerin duasıyla gerçekleşir günümüzde peygamber olmadığı için olmuyor mucize demiş.

10-Dünyaya sınanmaya geldiği söylenen insanların bazılar bebek yaşta ölür. Yani ergenliğe erişmeden sınava tabi tutulmadan. Ve cennette 32 yaşında olacağı söylenir tüm insanların. Bu dünyadaki bebekler fazla torpilli değil mi?

11-Müslümanlar neden sürekli evrenden kusursuzluktan bahsedip allahın varlığını ispatlamaya çalışır? Bu sadece bir sanatcının bir tanrının varlığını ispat edebilir. Onların bahsettiği allah olduğunu nerden çıkarıyorlar?

12- Açların halinden anlamak için orucu farz tutan allah, aç müslümanları neden birdaha aç bırakır? imsakla akşam vakti arasında yemek bulan bir afrikalı yememeli midir?

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

13- Kuranda arap edebiyatını çok net hissetmek (bilimadamları dil bilimciler tarafından tespit ediliyor) allahın arap şairi olduğunu mu gösterir yoksa kuranı arapların yazdığını mı?

14- Kadir gecesi duaların kabul olduğu, belli zamanlarda ibadetlerin bin kere yapılmış gibi olduğu gibi hadisler ayetler var. Sadece o zamanlarda ibadet edip birkaçyılı kapatmış olmaz mıyız? Kadirgecesi edilen dualar neden kabul olmuyor?

15-Müslüman olmayanın giremediği cennette islamdan öncekilerin günahı nedir? iyi kalpli islamı hiç duymamış herkesce çok sevilen bir insan cennete giremiyorken, sadece kelimei şahadet getirdi diye katili hırsızı tecavüzcüsü neden cennete girer? Tanrı varsa adaleti böyle midir sizce?

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

16- Neden namazlarda kabeye dönüp secde edilir? Putlara secde etmekten farkı nedir? Allah her yerde değil midir?

17- Affedilmeyen tek günah kul hakkı yemektir. Peki hacca gidenlerin yeni doğmuş bebek gibi günahsız olmasıyla çelişmiyor mu? Kul hakı yiyen insan haca gidince günahsız mı olur yoksa kul hakkı günahı duruyor mudur? hangi ayet gerçek?

18-Dünyanın 6 günde yaratıldığını söyleyen kuran allahın ol diyince olduğunu da söylüyor. Neden ol dememiş allah sadece? Ve gün kavramı dünyanın güneşin etrafında dönmesidir. Dünya yokken neye göre 6 gün demişlerdir

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

19- Arapların kızlarını diri diri gömdüğünü peygamberin ise buna son verdiği kızlara değer verdiği söylenir. Araplar kızlarını diri diri gömüyor ise soyları nasıl devam ediyor? Nasıl 1 erkeğin 3 4 karısı olabiliyor? Kuranda kadınları değnekle dövebilme ve zina halinde taşlama cezası bulunuyor. islamın kadınlara değer verdiğinden emin miyiz?

20- 600lerde arap yarımadasında zinanın yasaklanması sizce çok normal değil mi? zaten isteyen erkek istediği kızı 10 saniyede imam nikahına alabiliyor. Ve kaç karısı olduğu kurcalanmıyor. Sizce o zaman tek karısı olabilseydi erkeklerin zinayı yasaklar mıydı kuranı yazan?

Yorumla
    • xsarinx
      xsarinx
      +1 yıl

21-Yıllarca ayet ayet indirilen kuranı allahın yaşanılan olaylardan sonra çıkarttığını biliyoruz. Örnek verirsek şarap içen 2 adamın kavgası sonucu alkolun yasak tutulması gibi. Allah bunu zaten bilmiyor mudur? Yoksa peygamber görünce mi allah görüyor? ya da kuranı yazan diyelim *

22-ilk insan adem ile havvadan sonraki kardeşler karı koca oluyorlardı bu günah değil midir? O zamanın şartları için öyle gerekiyordu diyen olacaktır. Allahın yasaları ezeli ve ebedi değil midir? günümüz için de değişebilir mi?

23- Ay yarılınca bunu neden sadece araplar görmüş? Diğer insanlar neden bilmiyor böyle birşeyi?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Öncelikle uzun uzun açıkladığınız için teşekkürler keşke çok bilgili bir insan olsaydım tek tek cevaplayabilseydim ama bilgisi olan bir insanın bir şeyler yazmasını bekleyeceğim okuyup bilgilenmek için

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

İnanıyorum ama zor geliyor

0
    8 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

İslam mı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Emirlerini uygulamak mı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İbadetleri yapmak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Emirleri uygulamak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hım anlıyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki sizce din nedir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sen?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben Allah a inanıyorum. İnsan inanmaya ihtiyaç duyuyor bence. Zor zamanlarımda ya da mutlu olduğum zamanlarda içimden konuşmak dileklerimi dile getirmek bana huzur veriyor. Allah ın var olduğunu düşünmek içimi huzurla ve umutla dolduruyor. Mesela evrendeki her şeyin son derece düzenli ve kusursuz olduğunu görmek şaşırmama ve hayran kalmama sebep oluyor. Ama sizin de değiniz gibi bazı şeyler zor geliyor.

Yorumla
  • Bad_Guy
    Bad_Guy Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Yakın bir zamanda çıktım dinden

2
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neden çıktınız

Yorumla
    • Bad_Guy
      Bad_Guy
      +1 yıl

Kuran'ı okuduktan sonra çıktım çelişkiler çoktu üstelik kadınlar konusu beni üzdü cidden kadınlar insandan bile sayılmıyor mirasta vb. az pay alıyorlar eğer bir tanrı bizi yaratsaydı eşit kılardı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kur'an arapça yazılmış ya. Diller arası farklılıklar çokmuş. Mesela bir kelimenin 40 tane anlamı varmış. Bu bizim dilimize daha sert üslup ile ya da bambaşka bir şekilde çevirilebiliyormuş. Sizce böyle bir durum olmuş olabilir mi

Yorumla
  • ismimceren
    ismimceren Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 96%
    +1 yıl

muslumanim

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Emrettiklerini yapıyor musunuz yoksa aileniz öyle büyüttü diye mi bu dini benimsediniz

Yorumla
    • ismimceren
      ismimceren
      +1 yıl

ailem bana ogretti ben de bu dini sevdim ve benimsedim emrettiklerini yapiyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hım güzel 😊

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki sizce din nedir

Yorumla
    • ismimceren
      ismimceren
      +1 yıl

dunyada binlerce din var herkesin dini de kendine guzel bir insan kendine de tapabilir asik oldugu birisine de veya eski zamanlarda ki gibi gunese ay a ve daglara da onemli olan o dinin kurallarina uymak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet öyledir tabi ama ben sizin için dinin ne anlama geldiğini sordum

Yorumla
  • Müsavirbeeeyyy
    Müsavirbeeeyyy Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 71%
    +1 yıl

Deistim

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Deist nedir ateist ile aynı şey mi yoksa arasında fark mı var

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Yüce Allah'a ve onun dinine inanıyorum

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Din sizin için nedir

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Din Allah'ın sınırlarıdır Buna göre Allah katında değerin olur Allah herkese hidayet versin

Yorumla
  • ƇɌĄƇƘ
    ƇɌĄƇƘ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

elhamdulillah müslümanım

0
    0 Yorumla
  • AmiraMirage
    AmiraMirage Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

Bakmıyorum

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ateist

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Dine bakış açınız nedir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Din görüşünüz nedir? 18 cevap verildi
Din konusunda ki görüşünüz nedir? 9 cevap verildi
Din hakkında görüşleriniz nelerdir? 10 cevap verildi
Hangi dini görüşe sahipsiniz? 4 cevap verildi
Din hakkında düşünceleriniz ve inancınız neler? 9 cevap verildi
Din algıniz nedirrr? 16 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • ChatGPT'nin Dünya Kupası tahminleri için ne diyorsunuz? Sizce Kupayı hangi takım alır?
  • Evli bir kadın iş hayatına atılırsa değişir mi?
  • Fazla kilolu olmama rağmen kadınlar neden bana ilgi gösteriyor?
  • En sevdiğiniz çorba nedir?
  • Senin için dürüstlük mü, sadakat mi daha önemli?
  • Bebekler selam 💅💗 en sevdiğiniz rengi tahmin edeyim mi?
  • Sıcak havalarda araba mı yoksa motor mu en iyi tercihtir?
  • Dağa çıkınca her tarafım kelebek oluyor, siz de doğada böyle huzur buluyor musunuz?
  • Terbiye ne zaman verilir?
  • Sevdiceğin sana bu şekilde bir kahvaltı hazırlamış ne düşünürsün?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨