Din konusunda ki görüşleriniz nelerdir? İdeolojileriniz neler. Hristiyanlık sembolünü ekleyemedim anlarsınız artık.
İslam

Hristiyanlık
Yahudilik
Ateizm
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İnsanlar dine insan elinden çıkma bir şey olarak bakıyor. Diyorlar ki insanlar aciz kaldığı zaman kendilerini bu acziyetten kurtaracak ve kendilerinden daha üstün birinden medet umar. Ki bu doğru. Her insan o en çaresiz anında yüce bir varlığın kendisini kurtarmasını ister. İşte insandaki bu tabiat yüzünden insanoğlunun olmayan Tanrılar icat ettiklerini dile getirirler. Ve bu tip insanlar dine aşağılayarak ya da küçümseyerek bakar. Tamam belki kurda kuşa tapanların dini olan şamanizm insanların uydurması olabilir. Ancak hak dini dediğimiz din ya da dinlerin insan elinden çıkamayacak kadar mükemmel olduğunu görmek kafa işi. Maalesef ki dünyada o kafaya sahip olan çok az sayıda insan var. Bir kısım insanlar yukarıda belirttiğim nedenlerden inanmazken bir kısım insanlar da sırf çocukken anne babası öyle dedi diye inanıyorlar. Kendi hür iradesiyle gerçekleri görerek kabul edip bu şekilde iman edenlerin sayısı çooook ama çok az.
Ben deniz belli bir yaşa kadar büyüklerim öyle söylediği için Allaha inandım. Ancak her insan gibi, bak her insan gibinin altını çiziyorum, her insan gibi ben de şüpheye düştüm. Gerçeği görmek için göz kapaklarımı sonuna kadar araladım ve gördüm. Ve o saatten sonra kendi bildiğim doğrultusunda yine Allaha inanmaya devam ettim. Şimdi konu derin de , yine de eklemek istediğim bir şey var.
Bazen mantıkla içinden çıkamadığım durumlar oluyor. Tabi ki bunlar dini konular değil. İnsanlar konusunda çıkmaza giriyorum. Mesela ben deniz merak ederekten ateizmi az buçuk araştırmış, tüm detayları bilmese de en azından ateizmin temel mantığını kavramış biriyim. Dahası bir çok ateist insanla sohbetim olmuştur. Ama şunu gördüm ki özellikle avrupalı ateistler ateizmin hakkını veriyorlar. Adama niçin ateizm dediğin zaman çok da lafı uzatmadan basit bir cümleyle ''Şu sebepten dolayı din bana inandırıcı gelmedi ve ben de ateizmi seçtim'' diyebiliyorlar. Ama aynı soruyu bizim sözde Türk ateistlere sorsan Allah muhafaza!!! Neden ateizmi seçtin sorusu dışında her şeye cevap veriyorlar. Bir tek nedenini söyleyemiyorlar. Çünkü ateizmi takım tutar gibi benimsiyorlar. Fener bahçe ya da beşiktaşın şampiyonluğu neyse onların gözünde ateizm de o. Hayır demek istediğimi anlamadıysan ya da inandırıcı bulmadıysan bir Türk ateiste sor. ''Kardeşim neden ateistsin'' diye. Vermesi gereken cevap belli. ''Şundan dolayı ateistim'' demesi gerekir. Ama ben iddia ediyorum o cevabı asla alamazsın. Onun yerine sanki sen onu suçlamışsın gibi, sanki tuttuğu takımı savunur gibi bir takım salakkkk salakkk propagandalara girer. Sana en sade haliyle durumu yazıyorum.
Sen-- Neden ateistsiniz?
Türk ateist-- E ona kalırsa siz müslümanlar vakıflarda çocukları taciz ediyorsunuz buna ne diyeceksin?
Sen-- Hayır kardeşim ben kimseyi taciz etmiyorum. Ayrıca sana vakıfları sormadım. Neden ateistsin?
Türk ateist-- bir kere senin benimle bu konuyu konuşabilmen için aydınlanmış olman lazım senin gibi örümcek kafalıların anlayabileceği bir şey değil bu.
Sen-- Kardeşim sana kafa yapımı sormuyorum neden ateistsin onu soruyorum.
Türk ateist-- Bir kere siz müslümanlar mitsel hikayelerden alıntı yaparak sahte Tanrılar yaratıyorsunuz ve bu da cehaletinizin en büyük göstergesi, ki zaten ben yeterince cevap verdiğimi düşünüyorum. Hıııhhhh!!!
Sen-- Beynini siktuğumun evladu, sana görüşünü sormuyorum neden ateizmi seçtin onu soruyorum kafa tasını çıkardığım içine zıçtığım sonra geri giydirdiğimin itininnn bitinin doğurduğu pijleme seniiii.
Türk ateist--- İşte siz müslümanlar böylesiniz
Sözün özü daha ateizmin ne olduğunu bilmeyen bu mallarrrrdan ciddi bir cevap alamazsın.
Çok yanlış düşünüyorsun. Böyle söyleyebilmen için Türkiyede ki ortalama 200 bin ateistle konuşman lazım. Sana muhtemelen ergen olan 16-17 yaşlarında bir genç denk geldi. Bak senin bu bakış açınla mantık ararsak Müslümanlara da dua oku deyince ben Müslümanım gerek yok ya da neden Müslümanlık deyince çıkışıyorlar. Bu arada ateizm araştırılcak bir konu değil din değil. Sadece dinlere inanmaz Tanrıya inanmaz. Bu görüşü benimseyenlere de ateist denir. Ateistliği kavramak için araştıramazsın yani neymiş ne değişmiş diye ateistliğe ulaşılır mesela incil, tevrat, zebur ve kuran'ı okursun sonra eski uygarlıkların yazılarına bakarsın bu belki 2-3 yıl sürebilir din arasında gidip gelmeler yaşarsın sonra bir uyanmışsın takk. Gerçekler. :D. Ateistliğin kuralları yok kardeşim sadece çeşitleri var işte kesin ateizm, bilinmezci ateizm falan. Bazılarıda kendi görüşünü oluşturuyor. Bak bu senin dediğin şey mesela neden ateizm dersen elemanlara Müslümanlara neden Müslümanlığa inanıyorsun demiş gibi olacaksın buna Türkiye'de ki Müslümanların %80'i doğru dürüst cevap veremez. Ayrıca Türk ateistler'in cevap vermeme olayı konuyu uzatmamak tartışmaya girmemek için çünkü Türkiye'de görüşlere saygı göstermeyen insanlar fazla olduğu için alışmışlardır tartışmaya onlarda her Müslüman'ı öyle sanmaya başlamışlardır. Çünkü bak ateist olduğunu açıklıyorsun ve şundan dolayı diyorsun direk din satmaya dinine çekmeye çalışıyor. Sen zaten araştırıp ateist olmuşsun anladın mı kafa yakıyorlar. Bu arada Avrupa'da ki ateistler nedenini çok rahat söyleyebilir orada görüşlere saygı denen bişey var. Ayrıca Müslümanlarda taraf tutar gibi tutmuyor mu sence :D Bu arada sen bu nedenini açıklayamayan ateistlere kesin raportajlarda denk geldin :D her insana aynı değildir 200 bin ateist var. Aynı şekilde kul hakkı yiyen Müslümanda var Suudi arabistan müslümanlarıda var.
Kendini Müslüman zannedenlerin hakkında söylediklerin doğru. Ve doğru söze ne denir? Ama ben Türk ateistler konusunda iddialıyım. Gerçekten bizim Türk ateistler (belki 5-10 tanesi hariç) bildiğin sığır. Dine küfredip dalga geçmeyle medeni ya da aydınlanmış olunmuyor
O konuda haklısın. Onlara ben y*baz ateist diyorum. Ama ben şu anda kadar dine küfreden görmedim sadece çok ağır bir şekilde eleştirenini gördüm.
Canım benim de küfürden kastım ana avrat sövülmesi değil. Aşağılayıcı söylemler. Ama sen olayı çözmüşsün. İster ateist geçinin ister Müslüman cahil her yerde kendini belli ediyor
Görüş yazan kişiyle aynı görüşeyim. Böyle düşünen insanların olması beni sevindiriyor gerçekten.
@Nightwalk35 teşekkür ederim. bu konuya özetle albert einstain ın görecelik kuramını ekleyelim. doğru kavramı görecelidir. kişiden kişiye değişir. diyelim ki 3 kova su var. biri sıcak su, biri soğuk ve diğeri ılık, müsülüman soğuk suya elini soktu. ateist sıcak suya elini soktu. birinin eli yandı öbürünün ki dondu. sonra 2si de aynı anda ellerini ılık suya soktu. donmuş müslüman dedi ki ''ooohhh bu su ne kadar sıcak'' ateist de dediki ''ooaahhh ne kadar serin bir su elimin yanık acısı geçti'' peki hangisi doğru? Tabi ki her ikisi de. Günümüzde hemen hemen her insan kendince bir doğru tutturmuş, iğrenç bir bencillikle dillerinde ''İlle de benim dediğim doğru'' türküsü çığırıyorlar. Ancak bir kavram var ki bu kavram görecelikten çoooooooooooooooooooooooooooooooooook uzaktır. ''GErçekler'' ve gerçekler sana göre bana göre değişmez. Gerçek gerçektir. Ve Tanrı gerçeğini göremeyenler üç beş aptalın hurafesini örnek göstererek nasıl bu gerçeği göremiyorlar işte ben de bunu anlayamıyorum.
Kesinlikle katılıyorum
@Nightwalk35 Ooo birileri uyumamış :) Bu lanet virüs senin de düzenini bozmuş olmalı.
Ben normalde de geç uyuyan biriyimdir. Alışkınım yani virüsle pek ilgisi yok
Ben bişey yazmıştım ama görmedin sanırım
@Nightwalk35 şimdi gördüm.
Sen bu mevkiye olamadığı için, bu mevkide olabilecek insanları aşağılama kompleksine giren bir insansın. İçten içe, Allah'a aslında şirk koşan, Allah'ın müjdelediği birşey dahi olsa, sırf kendin bu mevkide olamayacağın için, inanmamak isteyecek kadar iyi niyetli ama kör, güçlü ama zayıf olmayı seçen birisin. Peygamberlerden sonra her çağda, Allah tarafından gönderilmeye devam edilen, farklarını belli eden, ama yalnızca kendilerinin açıklayabileceği insanlar da olmuştur. Bu çağdakide benim ki, ne şükür sana cevap verebildim, direk. Bu benim hissetmek istediğim değil, ben bir salak değilim.
Allah'ın bizzat hissettirdiğidir. O yüzden hissetmek istediğim. Yani bu görüşün bana ne kadar ters anladın şuanda. Ve ben herşeyi kanıtlayabilecek bilgiyi tek bakışımla sunuyorken, sen bunu hissetmek istemezsen, kafir olan sen olursun. Çünkü kanıtlayabilecek bilgim varsa, ve bunu hissediyorsan, herkes bunu hissediyorsa, hissedebiliyorsa. Haşa peygamber değilim, ama kral olarak yaşamış bir insanken, zaten fal bakabilen bir insanken, sadece iyi insanlara. Tüm hayatlarını, ruhlarıyla anlaşma içine girdiğim için, bunu istediği için, eksiklerini gösterebildiğim için, yardım edip, iki tarafın, hatta bunu isteyen herkesin, ama yapamayacak güçte olanların yerine yaptığım için, bu görev bana verildi, ve bana asla yanlış yapmayacağım için. Çünkü kötülük yoktur, Allah kötülük yaptırır mı? Bunu kim söyleyebilir?
Kim Allah'ı kötü görebilir? Dünyaya ilk gönderilen cinlerdi, şeytan onlardan biriydi Azazildi adı. Ve cinler kötülüğü çıkardığında, Allah'a secde etmemeye başladığında vs, Azazil fark edilip, tüm cennetleri gezip, Allah katında secde etmiştir. O secde ettiğinde melekler nurdan kanat yapıyorlardı ona. Ve sonrasında şeytan oldu. Bir gün öldüğünüzde, tüm suçları ona atmak isteyeceksiniz, ama değerini o zaman anlayacaksınız, merak etme. Allah'ın karşısında kim rakip görebilir? Allah karşısına rakip yaratırı kim diyebilir? Herkes zekası kadar dini yorumlar fakat, hissedebildiği kadarını. O yüzden, şamanizme lafım yok, ama özellikle diğer dinlere lafım yok diyebilmeli, bunu gösterebilmeliydin. Allah gönderdiği dinlerin hiç birinde kötülük yoktur, iyilik, güçlülük ve doğruluk vardır. Ve insan beyni güçlendirilmiştir fakat tabikide son din, olması gereken dindir. Herkes bu dünyada müslüman olmalıdır, bunu anlayabilecek kapasitedekiler fakat, iyiki benim gibi insanlar çağdan çağa gönderilmiş ki, şu an bilgisizliğini anlamış, gerçek doğrularına ayna tutmuş, sana gücümü kanıtlamışım. Demek istediklerimi anlıyorsun, kötülüğün bir gücü olmadığı için hileye başvururlar, bunlar anlaşılır zaten. İyi, güçlü, ve doğru olduğum da aşikar
Cevap
4Cevap
allaha inanıyorum çünkü ondan başka hiçbir seçenek mantıklı değil
İslam, dinimi seviyorum doğduğumdan beri böyleyim
İslamın içinde dolanan agnostik
guncellenmiş modern islam..😂 bye
İslam
Hicbiri
İslam
Islam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?