ya böyle bir şey olabilir mi ya :D hangi mantıkla yazılmış bu... neyse sorgulamıyorum istediklerini yazabilirler. meme ver şarkısı bu yazanlardan daha gerçekçi en azından niyet belli :D
Dvdkks. Şükür ki orada yaşamıyorum. : ) Hani peygamber dönemi elçilerle gönderilen mektupların kalıntıları veya veda hutbesi gibi şeyler tamam eyvallah ki sonuçta peygamber kitabı yorumlayıcı. Ama daha sonrasında bende beş tane hadis sallarım şu şu hazretleri diyor diye. Abdest alımı ile ilgili bile birçok rivayet var. Mesela bazı günler Hz. Muhammed ( s. a. v. ) söylenen uzuvları tek seferde yıkamış bunu üvey oğlu mu ne söylüyordu. Bir başka sahabe hayır ben iki sefer yıkarken gördüm diyor. Daha sonra Hz. Osman ( r. a.) üçer kez yıkadığı için üçer kez yıkama kararı alınıyor. Ya da daha basitinden şimdi niye Osmanlı Devleti'nde olan her sözünde keramet olan evliyalar yok. Ki Kur'an'da bile Tanrı diyorki benim kitabımda eksik, noksan veya karmaşa yoktur. E o zaman bu kadar kişisel hususi bir mesele olan kıskançlık gibi bir şeyin böyle saçma şeylerle çözülmesi mümkün bile değil. Bu o devirdeki çay perisinin çıkarları için uydurduğu bir şey izlenimini veriyor.
Bugun bisey söylesen 10 gün sonra değisip gelir soylediğin şey geri sana, aradan 1400 yil gecmis dogruluk payı mı arıyorsun? Hadis mis bilmem neymiş, salla.
İslamin kurallari kuranda yazar. Allahin sozleri yeterlidir. peygamberin gorevi dini ogretmek ve emirleri iletmektir. elcidir. hadislerin cogu uydurmadir. kaybaklari belirsizdir. gercekligi sahteligi belirsizdir ve herkes isine geldigi gibi bir hadis uydurmaktadir
Alimlerimiz bu hadisin izahında şöyle der ; başka bir kaba sağana akıtıp içirmiştir. lakin soruyu soran din düşmanı olunca araştırmadan fitne yayması da kaçınılmaz bir husus tabi
gizliliğimle ne ilmimin ne dile getirdiklerimin bir bağlantısı yok , lakin merakınız üzere söyleyeyim ; şahsınızı çok önce den engellemişim , sorduğunuz soru Din ile alakalı okduğu için site de cevaplamak üzere Din vs İslam diye arattığımda karşıma çıktınız , yoksa gizli olmuşum açık olmuşum yazdıklarımla hiç bir alakası yok . Allah hidayet versin size ki ölmeden kurtuluşa ereseniz. tabiki sergilediğiniz o canım bedeniniz de kurtuluşa ve feraha ersin. zulmettiğiniz bedeniniz ve beyniniz birgün sizden hesap soracak . o gün hangimiz su müslümanı hangimiz göreceğiz. iyi akşamlar