+1 yılAgnostiksindir arkadaşım ;
Agnostik şudur ;
Agnostisizm, bilinmezcilik[1] ya da bilinemezcilik;[2] Teolojik anlamda Tanrı'nın varlığının ya da yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır.[3] Bu akımın takipçilerine agnostik veya bilinemezci denir.[2] Agnostisizmin iki türü vardır. Zayıf agnostisizme göre hiç kimsenin Tanrı hakkında bir bilgisi yoktur; ancak bu belki bilinebilir; güçlü agnostisizme göre ise Tanrı hiçbir şekilde bilinemez. Agnostisizm genel olarak olaylara kuşkucu yaklaşır, kuşkucu sorular sorar ve yanıtları kuşku ile bulmaya çalışır.[3] Agnostik sözcüğünü ilk olarak İngiliz biyolog Thomas Henry Huxley 1869 yılında kullanmıştır.[1][3] Buna rağmen daha erken düşünür ve yazarların da bu düşünceye sahip olduğu bilinir. Örneğin Eski Yunan düşünür Protagoras da agnostik olarak anılır.[4]
Agnostisizm, ateizm ile aynı şey değildir.[5] Ateizm, tanrının var olmadığını veya var olamayacağını savunur.[6] Buna rağmen, agnostisizm tanrının var olup olmadığının bilinmediğini veya asla bilinemeyeceğini savunur.[3] Demografik araştırmalar için ise ateizm ve agnostisizm diğer tüm dinsiz felsefeler ile aynı kategoridedir.[7] Bazı kaynaklar ise agnostisizmi "tarafsızlık" olarak yorumlar.[8] T. H. Huxley ise agnostisizm hakkında şunu demiştir:.
« Agnostisizm bir inanç değildir; ancak özü tek bir dinç uygulamaya yatan bir metottur. Bu ilke kesinlikle akıl olarak gösterilebilir; ancak sonuçlar kanıtlanmış veya kanıtlanabilir denebilecek kadar kesin gösterilmemelidir.[9] »010 Yorumla
Soran+1 yılGaliba ben buyum.
- +1 yıl
Aynen öylesin :) merhaba Agnostik arkadasımmmmm :)
- +1 yıl
Deistler allaha inanir fakat din e inanmaz o yüzden sen bunada uymuyosun bu arada :D
Soran+1 yılSonunda buldum kendimi sığdıracak bir kavram :DA
- +1 yıl
Sen şu an dinede inanmiyorum gibi ama inaniyorum gibide diyosun bu yüzden tanrıumursamazcılık oluyor yani varsa var yoksa yok ben birşeye karışmam gibilerinden :D
Soran+1 yılEn güzeli varsa Tanrıda kendi kafasını yaşasın bende :D
- +1 yıl
Ahahaha en iyi cevabı hak etmedimmi brothers? :D
Soran+1 yılAl senin olsun :)
- +1 yıl
Uuuvv tsk ederim :D
- +1 yıl
tam yazıyodum yazını gördüm yazmadım :) agnostik benim gibi arkdş belliki
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteizm din ya da Allah kabul etmeyen bir şey olduğuna göre Ateist olmasan bile sadece Allah inancı ile de Müslüman olunmaz. Kuran'a da inanman lazım ve içinde yazanları inkar etememen lazım, gönülden inanman ve şehadet getirmen lazım, anca o zaman Müslüman olursun. Bu şekilde anca "Deist" diye tanımlanan bir inanışa sahip oluyorsun...
01 Yorumla
Soran+1 yılAgnostik oldum çıktım.
Sana şunu örnek vereyim. Elinde bir kurşun kalem olduğunu düşün. Bu kurşun için kaç işçinin çalıştığını ve kaç işlemden geçtiğini göz önüne getir. Bir kalem için binlerce işçi çalışıyor. Peki şu içinde bulunduğumuz evren (İçinde milyarlarca yıldız, milyarlarca gök ada, milyarlarca gezegen var) ve bunların hiç biri kendi kendine hareket etmiyor. Hepsi bir birinin parçası ve olağanüstü bir düzen içindeler. Peki bir kalem için binlerce işçi çalışırken bu muazzam evrenin hiç bir güç olmadan var olmasını nasıl açıklarsın? Eğer yaratan var diyorsan sana önerim Müslüman olmak olacaktır :) Eğer ben bildiğimi okurum diyorsan bir şey diyemem :)
00 Yorumla
sen ateist degisin bunu kabullen.. insanlar sınava tabi tutulmak için yaratıldılar eger Allah isterse şu an butun dunyada huzur olur ama bu sefer insanlıgı tabi tutacagı sınav kalmaz... insanlar iyiyi kotuyu ayırt edebiliyor cunku akıl sahibi... eger Allah insanı serbest bırakmamış olsaydı o zaman ceheneme gidecek olanlara haksızlık olurdu buda insanın iradesine mudahale olurdu.. eger yer yuzundeki zengin insanlar zekatlarını tam anlamıyla verselerdi aç insan olmazdı y demekki yer yuzundeki savaşların yoksulugun sebebi insan
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Saçmaladın. Ateistler Allahın varlığına gram inanmazlar bütün herşeyin (insanın varoluşu evrenin oluşumu gibi ) başka bir nedenden kaynaklandığını mantıklı bir açıklaması olduğunu savunurlar... ( Din mantıksızlık demiyorum bende teistim ) . Ve dediklerin kendinle çelişiyor hem Allah var hem yok diyorsun. Kararsızsın yanı kesin bir fikrin yok. Büyük ihtimal agnostiksin
11 Yorumla
Soran+1 yılKararsızlık esir aldı tüm bedenimi şu sıralar.
ne olduğunu bilmiyorum. Ama ne olmadığını söyleyebilirim. Müslüman değilsin. Müslüman olmak için Kelime-i Şehadet getirmen gerekiyor. Yani "ALLAH yektir ve ondan başka tapacak ilah yoktur, Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir" demen lazım. Bunun dışındaki her durum islamiyetin dışındadır.
02 Yorumla
Soran+1 yılBende onu ölsemde demeyeceğim için sorun yok.
En güzel yapman gereken bir hoca veya ilim sahibi biriyle konusman olacak bütün sorularına cevap bulablrsn buralarda pek bulacagını sanmam herkes çok ayrı konusurz.. Çoğu ben müslümanım dye geziyor ama müslümanlıkla alakası yok :)
02 Yorumla
Soran+1 yılSüslümanlar onlar :)
+1 yılAllaha inanıyosan ateistim demen saçma neye dayanarak ateistim diyosun yani Allaha inanıyosan ne alaka? he eğer demek istiyosan bir yaratıcı olduğuna inanıyorum ama kim bilmiyorum diyosan o deistlik oluyo
05 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorum ama görmediğim için inanasım kaçıyor arada kaldım yani
- +1 yıl
önemli olan görmeden inanmak, herkes gördüğü şeye inanır zaten
Soran+1 yılAllahın şekli varmıdır?
- +1 yıl
bir şekli var mıdır yok mudur bilinmez bir ara bende bu olayları çok araştırıyodum deli ediyo insanı. sana sorgulama demicem bir beynimiz var ve bu bişeyleri çözmemiz için olan bir organ sen araştır oku ney sana doğru geliyosa onu seç dinde zorlama yoktur ve düşünerek doğruyu bulacağına eminim. mesela düşün ki bu kadar muazzam bir dünya tek başına bir toz bulutuyla oluşmuş olamaz diye düşün ama tam tersini düşünüp dünyada türlü kötülükler varken niye herkes sefalet içinde niye Allah kimseye yardım etmiyo savaşlarda çocukların ölmesine izin veriyo diye düşünürsen işin içinden çıkamazsın. ama düşün ki bunların hepsi bir sınavda olabilir
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAteistlikle alakasız birşey söylüyorsun ve daha ne olduğunun bile farkında değilsin. Deistsindir sen onu bir araştır önce. Ateistler Allah'a inanmaz çünkü.
14 Yorumla
Soran+1 yılsen hiç allaha inanan ateist görmedin mi?
- +1 yıl
Ateistlik zaten Allah'a inanmamaktır. Allaha inanıp dinlere inanmıyorsan deistsindir. Önce bir ne olduğunu öğren yahu.
Soran+1 yılHer ateist kısmen allaha inanır.
- +1 yıl
Sen daha kavramları çözememişsin. Neyse hayırlısı.
Sanki ikisinin arasında bir yerlerde gerçeği arıyorsun ve buda sorgulayarak oluyor, körü körüne bağlanmak hiç mantıklı gelmesede inanmamakta daha bir farklı bir sonuç çıkarıyor çünkü inandığın zaman yine bir cevap geliyor sana ama başka sorular yine kafanı hep kurcalıyor.
00 Yorumla
+1 yılDeğerli kardeşim Allah' a inancın konusunda samimi ve içten ise herşeyden uzak ve kendini huzurlu hissettiğin bir yerde O'na dua et, Allah sana yol açacaktır ve kalbine gerçeği gösterecektir yeterki samimiyetle bunu istemiş ol.
01 Yorumla- +1 yıl
Allah'ın varlığını birliğini ve bu evrenin yaratıcısı olduğunu kabul ettikten sonra Allahım senin dînin ve kuralların şöyle dursun, ben kendi kurallarımla hayatımı yaşarım demek Allah'ı ve varoluş sebebimizi yeterince algılamadığımızı ve anlayamadığımızı gösterir
+1 yılDostum senin derdi anladim ben sen aklin ateistligin cok aptalca bir sey oldugunu kabul eduliyor ama nefsin izin vermiyor bence Allaha inaniyosan zorlama muslumanliga geri don cennettende olma derim ben
02 Yorumla
Soran+1 yılYani bilinmezlik içerisindeyim dostum bunlar soruyu gotuyle okuyor.
- +1 yıl
Zor duruma benziyor ALLAH :D kolaylik versin
+1 yılIslam'i kabul edip, kurallarini uyguluyorsan muslumansin.
Her hangi bir dine mensup degilsen, ve bi' Tanrinin varligina inaniyorsan Deistsin.
Kararsizsan yani var mi ya da yok mu bunun cevabini bilmiyorsan agnostiksin.01 Yorumla
Soran+1 yılGaliba ben hiçbirşey bilmiyorum bilinmezlik içerisindeyim.
Sen daha inancının adını bilmiyorsun. Bir ateist allaha inanamaz. İnanıyorum diyorsa ateistim diyemez. Deisttir. Bir kelimeyi kullanırken anlamını öğrenin
02 Yorumla
Soran+1 yılBen anlamının biliyorum merak etme kuranı ve ateizme ait tüm kitapları okudum ateistlik ağır basıyor ama inanıyorumda.
+1 yılTamamda Allah kan akıtmayın diyor.. ve insanlara güzel işler yapanı cennetle müjdeliyor..
herşey güllük gülistanlık olsaydı.. sence bu dünya imtahan dünyası olurmuydu?
Allah kula çekebileceğinden fazla dert yüklemez03 Yorumla
Soran+1 yılBırakıın şu hergün ibadet edilmesini istenen allahınızı.
- +1 yıl
l*n terbiyesizlik yapma..
sen git din iman Kuran bilmeyenleri kandır...
Allah sadece iyiliği güzelliği emrediyor...
görürüz az bir zaman sonra Allah ne diyor.. Vaad edilen gün çok uzak değil
Fikir edinmek maksadıyla
https://youtu.be/dp_1ZIaocU4
Amerikalı bir Ateist Profösörün Müslüman Oluş Hikâyesi02 Yorumla
Soran+1 yılBu videolar çok saçma
Ateistin degilsin. burada Müslümanlarin klise düsüncelerini temellestiren birisini kandirmaya calisan siradan bir Müslümansin.
Bide butür sorularlan Ateistleri kandira bilecegini saniyorsan... Vay Müslümanlar, caresizlik sizi nerelere götürüyor.01 Yorumla
Soran+1 yılSen ne zırvalıyon l*n kimseyi kandırmakla falan uğrşaacak zamanım yok herkes istediğine inansın umrumda bile değil.
Eksik müslüman
Eksiklerini tamamlayinca tam müslüman :))
Cok kolay
Kendine vesvese vermissin boşuna03 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanlık en son seçeceğim din.
- +1 yıl
O zaman söyle soylim
Elhamdulillah Müslümanım ben.
Din seçimi kendi vicdanina kalmış veya aileden gordugundur
benim dinimde insanlari üzerek birseyler yapmaya zorlamak yok.
Din; kurallar koyarak insan gibi doğru ve dürüst yaşama biçimi benim gözümde
Hırsızlık zina vs vs çirkin şeyler ne dinen hoş nede insan olarak hoş. Inanmak ibadet dua da ruhu doyuran şeyler
Toparlamak gerekirse özde bir insan olmaya geldik
Hakkında hayırlısı olsun
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Her Allaha inanan müslüman olmuyor malesef o yüzden ne olduğunu biz değil sen karar vermelisin arkadaşım.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler cevap için.
+1 yılTeistsiniz o zaman. Eğer herhangi bir dine inanmıyorsanız ve en az bir tane yaratıcı olduğunu düşünüyorsanız, teist olursunuz.
01 Yorumla
Soran+1 yılYaratıcıya inanmaya başlıyorum
Agnostizm'i araştır..
Agnostizm, "Tanrının varlığını ya da yokluğunun bilinemeyeceğini" düşünmek anlamına geliyor..02 Yorumla
Soran+1 yılBeni özetleyen bu kavram galiba.
+1 yılsen kalbındekıne bak allaha ınanman nne güzel bişey kalbınden ne gecıyor nereye daha cok baskınsın ateitlikmı yoksa muslumanlık mı sana mantıklı gelıyor ona göre dusun hangısı mantıklıysa sen osun
07 Yorumla
Soran+1 yılBence ikiside mantıksız ama bir yanım yaratıcı var diyor.
- +1 yıl
mantıksız gelebılır belkıde bılgın oktur fazla atesitlıği kötüleyemem şimdk ama müslümanlıkta bence mantıklı müslümanlık ıcın bu kadar savasılmmıs ve bu kadar sey olmus bunlar boşa olamaz müslümanlıkla ılgılı her soruya cevap bulunur mantıklı ama ateitlikte ben hıc mantıklı cevaplar alamıyorum yıjede sana kalmıs
Soran+1 yılBen allaha sadece inansam müslüman olmasam olmaz mı yani?
- +1 yıl
o zamn ınanamanın ne anlamı kalıyorkı inancını sen bellı etmedıkten sonra
Soran+1 yılDemi illa sabah akşam ibadet edip egosunu yükseltmem lazım.
- +1 yıl
Allah'ın ne senin ne benim ne de bir başkasının ibadetine ihtiyacı yoktur.
Allah insan da değildir ki ego su olsun:((
Allah tüm varlığın, kainatın yegane tek sahibidir ve merhametlilerin en merhametlisidir.. - +1 yıl
İbadet Allah ile günde beş vakit online face to face görüşmeyi sağlayan araçtır ve buradaki amaçta kendini sürekli check etmendir. hal, hareket, duygu ve davranışlarını düzenlemendir
Oda güzel. Resulune de iman edersen tamam olur.
Soracakların varsa yardımcı olurum inşallah.03 Yorumla
Soran+1 yılİşte Tanrıya inansamda Muhammede inanmam kesinlikle...
- +1 yıl
O seni kurtarmaz işte.
Onun elçisinede inanman gerekir.
Şu an sana elçi olan nedir mesela. Kullandığın bilgisayar. Kelamların nedir. Burdaki sözlerin.
Ben şimdi sen varsın diyorum. Ama yazın ve sözlerin yok desem istek ve dileklerini burdaki sorunuda hiçe saymış olmam mı.
İşte O Allah'ın elçileride Peygamberlerdir. Kelamı ise kutsal kitaplardır.
Onlar olmasa sen Allah'ın emir ve yasaklarını bizlere neler öğrettiğini nerden bile bilirsin? - +1 yıl
Son Peygamber hz. Muhammed s. a. v efendimizdir. Son ve değişmeyen diğer kitapların hükmünü kaldıran kitapta Kurân’ı Kerim dir.
Son Peygambere iman etmedikçe iman etmiş olmazsın. Sadece ahirette azabın hafifler.
Allah'ın vadettiği cennete girebilmek için Allah'ada peygamberinede iman şart. Ve kuran ile amel.
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Kafan İyi mi senin? bonzai mi çektin? Sen ateist filan değilsin. Zır cahilin birisin.
03 Yorumla
Soran+1 yılBonzai zamanında kullanmıştım ama şimdi soruyla ne alakası var.
Soran+1 yılBonzai içtim bunları yazdım :) Yok be sağlam kafadayım
agnostık olabılrsın kanks
ama ımanın yoksa musluman degılsın05 Yorumla
Soran+1 yılEn son inanacağım din müslümanlık. Tanrıya inanmıyordum son zamanlarda inanıyorum.
Soran+1 yılBence en güzeli hiçbirşeye inanmamak. Tanrı varsada gitsin ibadet ettirecek başka şeyler bulsun :D
- +1 yıl
Bende senin dinine geleyim mi kank
Soran+1 yılKafana göre kank dilediğini yaşa.
Bilgili biriyle ciddi anlamda konusmaya ihtiyacın var. burada sorumasi sacma, sorularina cevap verecek birilerine ihtiyacın var
11 Yorumla
Soran+1 yılSen yardım et
Bazen inaniyor bazen inanmiyorsan emin degilsindir. Bu da seni agnostik yapar kisa vadede.
03 Yorumla
Soran+1 yılHem inansam hem inanmasam bu beni napar?
Soran+1 yılBeni tanımlayan kavram.
sen Allaha inanıyosun ancak dinlere inanmıyorsun galiba? o zaman sen deist'sin
03 Yorumla
Soran+1 yılYok ben dinlerede inanmıyorum sadece allaha inanıyorum
Soran+1 yılGaliba
Allah'a inanıyor fakat meleklere peygamberlere ve kitaplara inanmıyosan deistsindir.
01 Yorumla
Soran+1 yılYok ben sadece Allaha inanıyorum ama görmediğim içinde bazen inanasım gelmiyor.
Allah a inanmayanlara ataist deniyor haci sen ataist degilsin dine inanmiyorsun sanirim o da deistlik oluyordu sanirim
01 Yorumla
Soran+1 yılYok hacı ben hiçbirşeye inanmıyorum.
yarım inançlı sayılıyosun. Mantığının yattıgı seylere inanıyosun sadece, gerisi boş senn için
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen dediğin gibi.
+1 yılSorgulama aşamasındasın emin olamamışsın bir tarafın evet diyip bir tarafının hayır demesi gibi bişey bu zamana bırak emin olduğunda ismini koyarsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede haklısın dostum
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdam haklı beyler birçok ateist aslında Allaha inanıyor onu vurgulamak istemiş
10 YorumlaTanrıya inanıyorsun sen ateist değilsindir, anlatış şeklin deist inancını kavramlıyor..
Ateist değilsin, çünkü ateistler Allah'ın varlığına inanmazlar..07 Yorumla- +1 yıl
Ateist, Allahin var olmamasina inanir.
Varligina inanmamak biraz tuhaf cunku. - +1 yıl
@OlurÖyleArada https://ateistmedya.wordpress.com/ateizm-nedir/
Ateist tanrı inancını reddedir yazıyor, bakarsan..
Aslında bunu böylede bilen var.. - +1 yıl
Demek istedigim de bu. Allah onlarin sozlugunde yok yani. "Varlik" da soz konusu olamaz. Oyle bir kavram yok cunku, onlar icin. "Allah yok" diyen birine "Allahin varligina inanmiyorsun" demek sacma olur. Yani ona sacma gelir. Bilmem anladin mi ne demek istedigimi.
- +1 yıl
Anlasilir yazdigin tabiki. Katiliyorum da fakat ben "ateistler Allah'in varligina inanmazlar..."a takildim. O "varliga"yi yanlis buldum duzeltmek istedim.
- +1 yıl
Anlayamamissin beni. Neyse, iyi aksamlar.
+1 yıldeist olabilirsin, deistlik dinlere inanmayıp, Allah'a inananlara deniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkanki sen çok ynalış anlamışssın :D deist olabilirsin agnostik olabilirsin ama kesinlikle ateist değilsin
01 Yorumla
Soran+1 yılagnostikmişim ben :D
Ateist değilsin ateizm din inanç konularını komple takmamak, anlattığına göre deist oluyorsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılAteisttim son zamanlar Tanrıya inanasım var.
Soran+1 yılagnostik tam bana göre ateist değilim demek :)
+1 yılateist demek allaha inanmamak zaten mantik erorr veriyo sende
01 Yorumla
Soran+1 yılTanrıya inanmamak belki allah tanrı değil daha farklı birşey.
- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
+1 yılDeiz mi tarif etmişsin. İyi düşün taşın. Düzgün araştır gerçekten yolun yanlıştır ve doğru yolu bulman senin yararınadır.
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru yol hangi yol?
neyse en azından Allah adını ağzına aldın.. hidayetler üzrine olsun karrdeş.. buda güzel bişey enz azından sorguluyosun olumlu yönde.
00 YorumlaAllah'a inaniyorsan ateist olmazsin zaten. Ateistler tanrı yokderler. Deist falan olmayasın
01 Yorumla
Soran+1 yılAteisttim son zamanlar Allaha inanasım geldi
+1 yılFelsefe yapmaya çalışıp saçmalayan bir çocuk. Fazla ciddiye alınmaması gerekirdi.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu kendini beğenmiş cümlelerinle nereye varacaksın soruma cevap ver vermiyorsanda ikile
+1 yılAteistlik Allah'a inanmamak zaten Allah'a inandıgın için ateist falan degilsin
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman ben neyim bazen inanıyorum bazen inanmıyorum.
- Aile & Toplum konusunda 372 cevap paylaştı.
+1 yılsavaşın var olması yaratıcının olmadığı anlamına gelmez insan seçimleri kendi yapar savaşta barışta onun elinde..
Hem ateistim hem Allaha inanıyorum demişsin ayrı bir tez konususun bu arada?00 Yorumla
+1 yılDeist deniyor. Allah`a inanip dine inanmayana. Bilmiyorum dersen agnostiksindir.
01 Yorumla
Soran+1 yılAgnostik beni özetliyor.
ateizm şeytana tapmaktır istesende stemesende her kul yaratıcıyı bilir ama kabullendirilmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılBelki Tanrı vardı yokoldu gitti?
- +1 yıl
Tanrı genel terimdir evet tanrı yok Allah var o ebedi eveli dir kudret onundur dünyadaki her canlıya nimetini verir sen askerlerin neden tektip olduğunu bilirmisin uğraşamıyorlar o yüzden her bitki sırlarla her canlı mükemmellikle bürünmüştür. Her meyva ambalajlıdır bizler için söylermisin bunu kim yapıyor?
+1 yılaynı yorumu başka yerede yazmıştım sanada yazayım bu şöyle oluyor kuru fasulyeyi çok sevirem ama tanelerini değil
00 YorumlaAteistlik tanrının varlığını reddetmektir. bu durumda nasıl tanrıya inanıyorsun?
06 Yorumla
Soran+1 yılBelki Allah bizim bildiğimiz gibi Tanrı değil farklı birşey belki o hava güneş ne bieleyim kafam karışık.
Soran+1 yıldinlere inanmıyorum dostum
Soran+1 yılTanrıyada fazla inanmıyorum işte.
- +1 yıl
O zaman sende bendensin. Agnostisizm, bilinmezcilik ya da bilinemezcilik; Teolojik anlamda Tanrı'nın varlığının ya da yokluğunun, bilimsel olarak da evrenin nereden türediğinin bilinmediğini veya bilinemeyeceğini ileri süren felsefi bir akımdır. Buna inanıyorsun o zaman sen :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen arafta kalmışsın git bir abdest al doğru yolu bulursun :D
10 YorumlaAllaha inanan ateist, fahiseyim ama aska inanıyorum demek gibi oldu bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende insanım ama sokaklara dışkılıyordum böyle olmaz güzel insan olmak için ben doğru yolu buldum sende din için bul ;)
03 Yorumla
Soran+1 yılYani doğruyu bulmak için illa dışarı s*çmak mı lazım :)
Cevap sahibi+1 yılSen daha yazımı anlamamışsın. Algılaman zayıf olduğu için dine inanmıyorsun bu mantıklı insanın hallerine hiç benzemiyor
Soran+1 yılBen hiç birşeye inanmıyorum. Tanrı vardı öldü.
+1 yılDeist olur dedgin olay sadece yaradana inanmak meleklere peygaöberlere degilde bu deistliktir
00 Yorumla
+1 yılSen deistsin biraz arastir. Cesitleri var ben agnostik deistim mesela
03 Yorumla
Soran+1 yılAgnostik beni anlatıyor.
- +1 yıl
Tanri var ama kurallari koyup karismiyor desem deizmde seni anlatmaz mi? Yoksa Tanri bile olmayabilir mi? Ikincisibe evt diyosan agnostik, ilkine evt diyosan deistsin
Soran+1 yılİkincisini seçiyorum
iyi günlerinde ataistsin, kötü günlerinde müslüman:d yaşlanınca namaza başlarsın artık:d
01 Yorumla
Soran+1 yılYok be iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta ateistim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSimdi kendini cool zanneden felsefciler damlar... hani su yasi 16- 25 yaslari arasinda olan felsefeciler..
01 Yorumla
Soran+1 yılSktırsin gitsin hepsi ya.
+1 yılDünyadaki esitsiz adaletsiz şeyleri insanoğlu düzeltin diye çünki bu dünya bir sınav
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılislamın ne olduğunu biliyormusun? müslümanlığın şartlarını biliyor musun?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılinanarak güzel bir adım atmışsın bu adımın devamı getirmeni tavsiye ederim
bu durumda salaksın hacı :D:D
21 Yorumla- +1 yıl
:)))))))))
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılSizin yüzünüzden hepimiz ergen damgası yiyoruz mk.
09 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var * beynin yok mu bacım senin?
- +1 yıl
Yaptığın ergenlikten başka birşey değil senin beynin daha gelişmemiş neye inanıp inanmadığını kelimelerin anlamını bile bilmiyorsun bugün ınan yarın inanmıyorum de sonra ateistim de öyle olmuyor ışte o sen agnostik deist vs de değilsin bildiğin bosluktasin bir kalıp arıyorsun kendine
Soran+1 yılBenim beynimin gelişip gelişmediğini senin gibi bir beyinsiz mi bilecek. Ben o kavramların hepsininde anlamını biliyorum merak etme. Ama gel gelelim senin gibi tipler o aradaki inceyi anlamıyor.
- +1 yıl
Asdfg allaha inansam ama musluman olmasam diye salakca soru soran biri mi diyor bunları? Ateist olabilmen için karsindakine adam akıllı bir teori sunman lazım görmediğim seye inanamiyorum yhaa beeeen demekle ateist olunmuyor deistte olamazsin arada inanmıyorum demekle de deist olunmaz kelimelerin anlamını bilecek kadar sekizin madem bana bir teori söyle
- +1 yıl
Allah Tanrı ayrı birşey Tanrıya inanmıyorum ateistim Allaha inanıyorum mu diyorsun? Yuh sana hiçbirşey demiyorum ben Tanrı yaratıcının Türkçe karşılığıdır eski Türklerden gelir Allah arapcasidir ikiside aynı anlama geliyor
Soran+1 yılAllahın tek tanrı olduğunu kanıtla bana madem bu kadar konuştun?
- +1 yıl
Ateistim ben ruh hastası kanıtlaması. Ayrıca ikisi aynı şey diyorum anlamıyor musun sen? Kaç yasindasin sen ya? Hadi bana teori şöyle ateistcik hadi
Soran+1 yılruh hastası demen beni çok üzdü :( Ateistsen bana niye Tanrının varlığını savunuyorsun kız sorunlu musun?
- +1 yıl
Asdfg nerede Tanrının varlığını savundum? Canım benim ben senin gibi boşlukta değilim daha küçük yaşta ateizmin ne olduğunu biliyordum kendimi bildim bileli inancsizim ben benimle beyin yarısına girme. Mantık ve kelime hataların var Allaha inanıyorum Tanrıya inanmıyorum ateistim diyorsun bunu sakin gerçekte birine söyleme dalga geçerler. Ateist olman için teorin olması lazım önce kendini sonra başkalarını tatmin eden nedenler ama görmediğim seye inanmam diyerek olmaz. İlk önce Tanrı ve Allah kavramlarının aynı anlama geldiğini sadece dil farkı olduğunu öğren daha sonra inanıyor musun inanmıyor musun ona karar ver.
Ateist misin bilmemde beynini kullanmadığın kesin
01 Yorumla
Soran+1 yılhaha çok komik.
+1 yılHat var telefon yok. .:-)
01 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yaklaşım :)
+1 yılAteistlerin yüz karası =((
02 Yorumla
Soran+1 yıl:(((((((((((
Terbiyesiz adam bu nasl soru
14 Yorumla
Soran+1 yılBasbaya soru işte
Soran+1 yılYok be ne zinası daha bir bayanın elini bile tutmadım
Bunlari damı görçektik
02 Yorumla
Soran+1 yılZaman neleri gösterecek daha.
- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat