Baskıcı aileme derdimi nasıl anlatacağım?

şu an aşırı rahatsız olduğum bir okula gidiyorum. okula iyi bir puanla girdim. okulumu tercih listesine ailem yazdı. 2 yıldır bu okuldayım. artık katlanamıyorum. hocaları olsun sınıfımdakiler olsun hepsinden rahatsız oluyorum. hiç arkadaş edinemedim. ailem çok baskıcı tek başıma markete gitmeme izin vermiyorlar. dışarı çıkmak için sürekli onlar evde yokken kaçıyorum. okulumu değiştirmek istiyorum yatay geçişle ama okulu ailem seçtiği ve çok güzel bir yer olduğunu söyledikleri için bunu onlara nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. her kararımda onlara danışmak zorundayım ve bu konuyu onlarla konuşursam muhtemelen bana bağırıp kızacaklar ne yapacağımı bilmiyorum. uzaktan eğitim döneminde bile okuldan nefret ederken okulların açılmasıyla beraber katlanılamaz hale geldi. onun haricinde arkadaşımla buluşmama da izin vermiyorlar. zaten tek bir arkadaşım var ona da karışıyorlar. tamamen yalnız kaldım. bunu aileme belli etmeye çalışıyorum ama asla anlamıyorlar. konuşmaktan korkuyorum ters tepki verirler diye. ne yapıcağımı hiç bilmiyorum artık yemek bile yiyemiyorum.
Baskıcı aileme derdimi nasıl anlatacağım?