Boyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız?

Evlisiniz cocuk yok. Eşiniz size göre daha iyi bir konumda her yönüyle. Kendini gelistirmis, mesleginde iyi yerlere gelmis,(belki akademisyen olmaya çalışan ya da olan) cok okuyan, birkac dil bilen, kültürlü ve dış görünüş olarakta baya iyi bir eşiniz var. Bir bakan bir daha dönüp bakar öyle biri. Hem huy karakter olarak, hem dis gorunus olarak, hem mesleginde/kariyerinde, maaşı da bu ulke sartlarina gore iyi, her seyiyle (hatta yatakta bile) mukemmel sayılabilecek biri.

Siz ise ortalama birisiniz. Bir lisans bölümü bitirmişsiniz ve o alanda mesleginizi yapıyorsunuz. Eşinizden biraz daha az kazaniyorsunuz. Öyle cok kitap okuma, arastirma alışkanlığınız yok. Okursunuz ama eşiniz kadar degil. Oyle kendimi daha da fazla geliştireyim kafasinda degilsiniz pek. Okudugunuz bolum ve yaptiginiz iş yeter deyip normal cogu insanin yaptigi gibi yasayip gidiyorsunuz.(ama yatakta iyisiniz. Esinizle bu konuda iyi bir uyumunuz var) tip olarakta ortalama birisiniz. Hani bir goren dönüp bakmaz ama cirkin, tipsiz de demez.(bu ozelliklere göre yukarda tanımlı kisi beni ne yapsın, neden benimle beraber ki, ne bulmus bende demeyin. O işin esprisi😊)

Evliliginizde de pek sıkıntı yok. Kavganiz falan olmuyor öyle. Iyi geçiniyorsunuz her sey yolunda ama eşiniz oyle düşünmüyor. Sizi taniyarak severek evlense de sizi kendinden aşağıda görüyor. Kültür birikiminizi begenmiyor, kendine bu konuda yakin görmüyor sizi, kendinizi gelistirmemeniz kitap falan okumamaniz, onunla bu konularda iletisime gecememeniz rahatsiz etmeye başlıyor.

Meslek olarakta keske bana denk biri olsaydı hem statu olarak hemde bilgi, kultur birikimi olarak benden bu kadar asagida olmasaydi. Bana daha denk olan biriyle evlenebilirdim acaba hata mi ettim onunla evlenmekle diyor. Evliliginizi, sizi hata olarak görüyor. Hatta bunu siz tesadufen duymus olun. arkadasiyla bunlari konusurken kulak misafiri olmus olun.

Boyle bir durumda ne yapardınız? Eşiniz sizin icin bunlari düşünüyor. Duymamazliga verip evliliginize devam mi edersiniz? Esinizin size bugune kadar baska yanlis ve kırıcı bir hareketi olmamis olsun. Bu durumda ne yaparsiniz? Yoksa madem oyle birini istiyorsun boşa beni kendine denk birini mi bul dersiniz?
Boyle bir durumda siz olsanız ne yapardınız?