Ben artık kulaktan dolma şeyleri yapmak istemiyorum doğruluğunu yanlışlığını bilmediğim için inanmak istemiyorum artık Kuran'da yazılanları yapcam yok süreleri atlamadan sırasıyla okunmalı yok ettehiyyatü duası sırasında parmağımızı havaya kaldırcakmışız gerçekten bu tür şeyler Kuran'da yazıyorsa amenna ama yok ben biliyorum doğrusu böyle şöyle diyenleri yapmak istemiyorum bana ayet verin.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. bana ayet verin... çok yanlış bir yol... mealcilik... bu kafayla ehli sünnet itikadından uzaklaşır ve bambaşka yollara saparsın... sünnetleri anlatan , yüzlerce eser var.. hadisi şerif kaynakları var.. tüm dünyadaki tüm islam alimlerinin kabul ettiği ittifak ile.. al sana eser.. Buhari - Sahih.. Müslim var.. Ebu DAvud var.. Tirmizi var.. Bu adamlar ömürlerini islama ve efendimiz sav in hadisi şeriflerine harcamış ulemalardır.. bana ayet gösterin dediğin an , beni karşına alırsın.. sünnetleri anlatan bir sürü kitap var.. sen yeter ki ben bunları öğrenmek istiyorum de, pek çok geçek kaynak var.. sünnet demek , efendimiz sav e benzemek ve onun yaptığı şeyleri yapmak demektir.. bunlar farz değildir.. biat miat nereden karıştırma gereği duydun ki şimdi? parmağı kaldırmak dediğin şeyi şu an tüm hanefi ve şafii mezhebindeki herkes yapıyor.. o parmağın ismi bile şehadet parmağıdır.. şehadet getirirken kaldırılır ve indirilir.. anlamı da şudur.. parmağı kaldırdığın an ,, Allah dan "başka ilah yoktur" anlamında , diğer ilahları reddetme anlamı taşır.. sünnet olan şeylere bilip bilmeden bidat deyip başından atma.. ayuptır, yanlıştır.. bana ayet gösterin Kuran dan dediğin an da , ehli sünnet vel cemaat den çıkarsın ve sapkın itikatlara geçiş yaparsın.. çok , çok yanlış yollara kulaç atmaya çalışıyorsun.. hadi bilmiyorsun, öğrenmeye çalışıyorsun diye sabrediyorum ama bu gidişle senden gelen soruların bildirimlerini kapacağım üzülerek.. bilip bilmeden bir sünnete bidat demek , ve bana ayet gösterin demek... bütün ehli sünnet hocalar , mealcilere savaş açmışken, nedir bu mealcilik sevdası? çok çok yanlış ve üzücü.. bu tipsorular açmaya devam edeceksen , ciddi söylüyorum beni sorularına davet etme artık... Bana ayet gösterin diyen mealci ilahiyatçıların yumurtladıklarına örnekler... Allah senin kimle evleneceğini ne bilsin? Meryeme birisi tecavüz etmiş olabilir. Meryem çift cinsiyetli olabilir , kendi kendini döllemiş olabilir.. İsa nasıl hala hayatta olabilir ki , gökte oksijen mi var ki , yaşayamaz ki... Haşa ve kella... İşte mealciler.. Bana ayet gösterin, bu Kuranda var mı diye başlarlar.. sonra bence böyle ye dönüşür o.. Sen kıldığın namazı nasıl kılıyorsun? O da sünnetten geliyor.. Kuranda namazı nasıl kılacağın yazıyor mu? Hayır... Bunca insan kafasına göre mi kılıyor namazı sence? Ümmetim , sapkınlık üzerinde birleşmez , çoğunluğa uyunuz.. hadisi şeriftir.. dünya üzerindeki tüm müslümanlar , o parmağı kaldırıyor.. ki istemeyen kaldırmak zorunda değil.. sen gelmiş diyorsun bu bidattır bana Kurandan ayet gösterin... Sen cidden yanlış sularda kulaç atıyorsun. . veya niyetin bozuk... hadi kırmayayım gencecik insan diyorum , ama sorularındaki sapkın görüşler gitgide artarak devam ediyor.. artık ikinci şık konusunda da şüphelenmeye başlayacağım az kaldı.. öğrenmek istiyorum bilmiyorum bilgilendirin ayağına , insanların itikadını bozmak mı niyetin yoksa? diyeceğim bu gidişle.. Kuran da, hayvanlarla cinsel ilişkiye giremezsiniz diye bir şey yazıyor mu? ayet göster ,, hadi hepimiz gidelim hayvanlara saldıralım.. ? senin dediğin şeyin sonu buna çıkar farkında mısın?
118 Yorumla- +1 yıl
bana açık açık söyler misin dürüstçe.. sen islamı ilim olarak öğrenmeye mi çalışıyorsun gerçekten , yoksa islamda açık falan mı arıyorsun? izle bunu..
https://youtu.be/fbIzQkl1xkU - +1 yıl
Ben tamamen bilinçsizce söylüyorum ne cevap vereceksiniz diye hiç düşünmedim iyi kötü bi soru olduğunda düşünmedim bu bilgisizlikten kaynaklanıyor gelipte burada bana sen hakaret ediyorsun İslam'a bu gidişle dinden çıkarsın diye şeyler söylüyorsunuz. Allah beni biliyor bu dinden çıkmayacağımı da biliyor. ben bunları araştırıyorum siz demicem senn merak etme örnek veriyorum ettehiyyatü duası sırasında parmak kaldırmayı araştırdım her yerde farklı bir sye yazıyor buna inanmadım ama namazın sünnetleri her yerde aynı olduğu için yapıyorum eğer doğru bir şeyse misal sigara içmek günah mı bende hayır diyorum bana ayet ver nerde yazıyor diyorum illa bunun sünnet olması gerekmiyor. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır siz şimdi bilmediğim için yargiliyorsunuz. istersen fotoğrafımıda atarım ben yüzümü gostermeyipte bu tür şeyler yazabilirim dimi ne de olsa bunlar yüzümü görmüyor istediğimi soylerim diyeyim. Eğer yüzümü, sosyal hesaplarımı göstermeyecek kadar utanıyorsam gelin deyin ki bana sen ateistsin sen ırkçısin sen dine hakaret ediyorsun dersiniz. Bu arada burada en çok yorumuna güvendiğim @barraquda sendin. Ama artık son kişisin engelleyebilirsin ben biri için sorulara davet etmeyi kapatamam haa kizlarsoruyor arkadaşı aslında hesabımı takip etmeyen bilinçsizce konuşan @biradetmehmet sende benim hakkımda bilip bilmeden Bos cümlelerle gelme.
- +1 yıl
@elmirayla o halde neden beni soruna görüş yapmaya davet ediyorsun. Madem görüşümü önemsemiyorsan?
- +1 yıl
@biradetmehmet ben kimi davet ettiğini bilmiyorum özelliği açtığım için herkes otomatik davet ediliyor olabilir mi?
- +1 yıl
bak ablacım.. ben sana neden bu şekilde tepki gösteriyorum sence? sana bir husumetim mi var veya kaşına gözüne mi uyuzum? hiç biri.. tepki gösteriyorum / gösteriyoruz , çünkü senin sorundaki üslubunda problem var.. yazım üslubun , muhalif veya başkaldırır , isyan eder, sorgular hatta reddeder gibi.. hodrimeydan kardeşim , bana ayet gösterin... bu bidattır.. bu üslubun , sorduğun konu hakkında ilmin veya bilgin yetersiz hatta araştırma sonucun yanlış olduğu halde , ki araştırıyorum diyorsun buna bidat diyorsan , araştırma kaynağın veya kaynakların itikadı bozuk kaynaklar demektir , her neyse , karşındaki, konu hakkında ilmi ve bilgisi olan insanlara kafadan başkaldırı gibi.. kişiler önemli değil.. ben veya ahmet mehmet değil önemli olan.. tüm islam dünyasının ve ulemanın ittifakla kabul ettiği bir sünneti, bu bidattır ben araştırdım bana ayetle gelin dediğin an , karşındaki insanlara daha o an , ben islama teslim olmuyorum , sorguluyorum hadi gelin kanıtlayın bana , olayına bürünüyor.. sorunda şu üslubu kullanmıyorsun : böyle bir uygulama var.. bunun islamdaki yeri nedir, doğru mudur bidat mıdır , bunu bana açıklar mısınız? öğrenmek isteyen bir üslup değil, tüm islam dünyasında kabul edilmiş bir şeye karşı çıkıyorsun sen.. bu sefer karşındaki insanlar doğal olarak durumu yanlış değerlendiriyor...
- +1 yıl
... nasıl görünüyor biliyor musun? bu sitede bazı tipler var.. niyetleri islama karşı çıkmak , her hangi bir konuyu alıp , ki bu konu tüm islam dünyasında kabul edilmiş bir konu olur , bunu ortaya koyup, böyle bir şey yoktur , bana ispatlayın hadi yiyorsa diyerek , ortalığı karıştırmak gibi görünüyor.. niyetin bu olmasa bile, o tip sorularla aynı duruma itiyorsun kendini.. veya sorunu diyelim... üslubunda problem var.. konuyu öğrenmek isteyen değil, sorgulayıp reddetme eğiliminde biri gibi soru açmışsın.. anladın mı şimdi neden tepki gördüğünü.. ki @biradetmehmet benim bu sitede yıllardır gördüğüm bildiğim ve ilgili konularda olsun diğer tavırlarında olsun bir yanlışıyla karşılaşmadığım , cahil cühela olmayan benim gözümde kıymetli bir insandır.. ve bu tip konularda da ilmi olduğunu düşünüyorum.. ve bu sitedeki sayılı insanlardan bu bağlamda.. ve sen , sorundaki üslubunla anında ikimizi birden karşına almış oluyorsun, ki demene göre biz seni yanlış anlıyoruz.. olabilir.. ben şahsım adına yanlış anlayıp sana böyle tepki veriyorsam, dediğim tüm olumsuz kelimeleri geri alıyorum ve özür de diliyorum.. ama... genel geçer olarak , soru tarzın başkaldırı ve kabul görmüş bir şeyi reddetmek olunca... tabi ki bir nebze ilmi olan insanlardan tepki görmen de kaçınılmaz oluyor...
- +1 yıl
🖐️🖐️👍👍👍
- +1 yıl
... ki ben şahsım adına bu konularda vaktimi harcayıp sana sayfalar dolusu cevap veriyorsam. sayfalar dolusu yazı yazıyorsam, seni muhatap alıyorum ve sorduğun soruyu da şahsını da ciddiye alıyorum demektir.. sana bir garezim olsa veya ciddiye almasam , saçmalama islama saldırmaktan vazgeç şeklide dört kelime yazar geçerdim... senin sorudaki üslubun bana şunu çağrıştırıyor.. acaba bu kız yarın nasıl bir soruyla gelecek? ... kuranda başörtüsü kelimesi geçmiyor , türban bence farz değil, ayet getirin bana... araştırdım böyle bir şey yok.. ( ki internette örtünmeyi reddeden pek çok çakma hoca vardır.. daha en son sahte hoca Yaşar nuri yi gördü bu ülke.. adam Kurana hakaret edip öyle öldü resmen.. hani hocaydı bu adam.. deistim ben dedi ve öyle gitti.. bu adam yıllarca kendi kafasına göre islamı yorumladı insanlara televizyon kanallarında.. başörtüsü emevi adetidir.. her şey emevilerden geldi vs vs... adam iyice çıldırdı ve o şekilde öldü ) .. ve bunun gibi düşünen pek çok çakma hocanın hazırladığı kaynaklar da var.. veya.. daha önemlisi.. sigara günaha değil demişsin.. tüm islam alimlerinin ittifakı , sigaranın takrimen mekruh olduğudur ( harama yakın mekruh.. yani az buz olmayan bir günah ) ve son zamanda bazı alimler de sigaranın haram olduğu konusunda fetvalar vermeye başladılar.. sigara vücuda ölümcül zarar verdiği için bunu bile bile kendini zehirlemek sigarayı haram yapar şeklinde...
- +1 yıl
haram kelimesini kullanamayız diyen hocalar halen çoğunlukta.. yani o kelimeyi kullanamıyoruz, hiç bir islami kaynakta sigara ile ilgili hüküm olmadığı için , ama en azından takrimen mekruh diyebiliyorz diyorlar.. sigara günahtır yani.. sigara günah değil bence demen bile , ilgili konunun üzerine tuz biber oluyor aslında.. yine bir başkaldırı ve yine tüm islam alimlerinin ve islam dünyasının ittifakla kabul ettiği bir şeyi sen kafadan reddediyorsun.. iki konu... iki kez de sen tüm islam alimlerini çöpe atıp , iki konuyu da reddettin, farkında mısın? ki benim bahsettiğim alimler, çakma hocalar değil.. fetva mercii olan ehli sünnet itikadında gerçek hocalar. şimdi nasıl hiddetlenmeyelim söyler misin? islam dünyasında otorite olan alimler vardır dünyanın her bir köşesinden.. tüm bu alimlerin tartıştığı tek konu şudur sigara hakkında.. takrimen mekruh mu yani harama yakın mekruh mu.. yoksa direkt olarak haram mı.. hayatını islama adamış ve alim olmuş insanlar bunu tartışıyor, sen çıkmışsın sigara günah değil bence diyorsun.. islamda bence diye bir şey yoktur.. veya bilmiyorum hangi kaynakları kullandığını, itikadı bozuk kaynaklara bakıyorsun.. müftülüğü arayabilirsin fetva danışma hatları var.. bu insanlar yoldan geçen ahmet mehmet değildir , ehli sünnet itikadında eğitim almış, fetva yetkileri olan insanlardır.. sigara günah mı değil mi , hükmü nedir diye sor.. aynı şeyleri anlatacaklar.. 3 kelimeden birini kullanacaklar sana.. 1 günah.. 2 takrimen mekruh.. 3 haram.. ama sen diyorsun ki.. bence günah değil.. yok öyle bir dünya..
- +1 yıl
... bilmiyorum öğrenmek istiyorum bu yüzden soruyorum diyorsan, bilginin yetersiz olduğu veya öğrenmek istediğin şeyler konusunda , sigaranın hükmü nedir? günah mıdır değil midir diye sorabilirsin oysa ki.. ama sen diyorsun ki.. sigara bence günah değil.. eğer yanlış okumadıysam senin yazdığın yerde.. büyük bir hata.. ve emin ol , karşında da bizler boş insanlar değiliz.. tamam ben bir alim kişi değilim.. fetva mercii de değilim.. her şeyi en iyi ben bilirim de demiyorum.. yıllarca islami eğitim gördüm , ama buna rağmen islam ilmi bir okyanussa, benim ilmim yalnızca okyanustan alınmış bir tas su kadardır.. islam ilmi çok geniş ve çok derin bir meseledir.. uçsuz bucaksız bir deniz gibi.. ama doğru bir itikat ,,, doğru bir temel bilgi.. teslimiyet.. bak teslimiyet.. sorgulamak ve karşı çıkmak değil.. bence demek değil.. teslim olmak.. ve gerçek kaynaklardan doğru bilgiyi ve ilmi sürekli olarak öğrenmeye devam etmek ve bunu hayatına adapte etmektir.. bana ayet gösterin bu bidattır dediğinde ve bir de üstüne tuz biber gibi sigara bence günah değil dediğinde hele ki , karşında birazcık islami ilmi olan her insan küplere biner zaten ve senin niyetini sorgular hale gelir.. sen üslubunu düzeltsen , sana kimse burada tepki göstermez.. bak gecenin ikisi.. ben şu an film izleyebilirim.. ama yarım saattir sana cevap yazıyorum.. neden bir düşün? tepki gösteriyoruz sana diye bize kızıyorsun sen, ama biz sana kızarken veya tepki gösterirken bile bir yandan sana bir şeyleri anlatmaya çalışıyoruz, soruna da cevap veriyoruz, hatalı bilgini de düzeltiyoruz.. belki ben senden çok daha bozuk bir adamım.. belki ben senden daha günahkarım ,, belki senin imanın benden daha kuvvetli.. veya belki sen Allahın benden daha çok sevdiği bir kulusun , olabilir ben bunu bilemem.
- +1 yıl
. ama bildiğim bir şey var ki , sorduğun sorular konusundan ilim olarak senin ilerindeyim.. sen ilim öğrenmek istiyorsan, sorgular ve karşı çıkar gibi bir üslupla değil, bana bunun hükmünü söyler misiniz şeklinde soru açsan , bu tartışmalara hiç gerek kalmaz.. benim mesaj kutum açık.. böyle basit konularda madem merakın var veya öğrenmek istiyorsun işin doğrusunu.. bir mesaj atıp bana bile sorabilirdin.. ama soru açmışsın tamam , iyi güzel.. ama üslubun problemli olunca ve başkaldırı ve reddedici olunca , hiddetlenmemiz de doğal.. umarım tüm bunları yazdığıma değmiştir... tamamen soru üslubu... ve bence demekten uzak durmak..
- +1 yıl
sana bu dünyadaki en önemli ve değerli hadisi şerif kaynağını göstereyim.. ki bu kaynakta hadisi şeriflerden kaynaklı olarak sünnetleri de öğrenirsin... çok değerli bir eserdir.. bu eser hazırlanırken , her bir hadisi şerif için tek tek boy abdesti alınmış , istihare namazına yatılmış , en güvenilir ravilerden gelen hadisi şerifler derlenmiştir.. raviler arasında ( ravi demek hadisi nakleden kişi demektir ) tek bir tane bile aklı kıt , hafıza problemi olan , hayatında bir kez bile yalan söylediği işitilmiş vesaire biri bile varsa esere alınmamış, sahih ( yani gerçek olduğu ittifaklı ) hadisi şerifler derlenmiştir.. hazine değerinde bir eserdir.. aslında cilt cilt serisi olan büyük bir kitap serisidir ama bu tek kitap , benzer hadisi şerifler tek başlıkta birleştirilmiş, uzun uzun açıklamaları sadeleştirilmiş halidir.. madem ne doğru bilmek istiyorsun.. binlerce yıl önce büyük hadis alimi Buhari tarafından yazılmış bu eseri edin.. aç oku... sadeleştirilmiş hali bile 888 sayfa...
www.hepsiburada.com/sahih-i-buhari-muhtasari-pm-HB000006EA7H
@biradetmehmet eser konusundaki fikrini duymak isterim... Sahih-i Buhari. - +1 yıl
öncelikle ben örnek olarak içki içmek günah mı diye sorcaktim sırf yanlış anlaşılmasın diye sigara içmeyi verdim yine yanlış anlaşılan ben oldum Ben ne sigara içiyorum ne de alkol kullanıyorum. Sen bana kerem önderi dinlemeyi tavsiye ettin diye günümün yarısı onu dinlemekle geçiyor sen tamamen sözlerini ondan esinlenerek anlatıyorsun Yok başörtü günah değil diyen mealcilerin bana kanıtla demesi gibi. Ya ben geçen seneye kadar aklım yokmuş gibi yasiyorudum simdi diyceksin sanki şimdi var da. evet var bunları araştırıyosam varr düşün yani geçen seneden beri düşünüyorum soylermis8n insanın o kadar dertleri varken dinle ilgili sorulara ne akdar zaman ayirabilirsin ki siz gelmiş bincocuga anlatır gibi neden böyle diyorsun 😡😡 ayıptır.. tamam bende çocuk olarak diyorum. İnsan çocuğa öğretir tekrarında kızar ben sana bana kizamazsin demiyorm bilmediğim bir şeye kizamazsin demeye çalışıyorum ben bı kızın sorularını gormok istemiyorum demek nasıl bı cümle ya tamam vakit harcamak istemiyorum diyebilirsin ama sırf bu soruları sorduğum için bu cümleyi söyleyip gidemezsin.. imsak vaktinden beri yazdım bı abktim hepsi silindi çok uzun oldu diye şu an özet geçiyorum. herneyse Mesele uzun yazmak değil önemli olan cümlenin anlamlı ve öz olması önemli..
- +1 yıl
Nekadar konuşursak konuşalım ikimizin de soyeldigi seyele celiskili olcak oyuzden tartışmaya gerek yok sen 9 rakamına kendi tarafından baktın diye benim 6 demem beni yanlış söyledm anlamına gelmez. Tabi bi cocuga karşı bu kadar bilgili goruneviliyorsunuz benim sorular size kolay gelebiliyor acaba yasitinizin sorularını cevap verebiliyor musunuz o ayrı bı konu. Sen o kadar dinlediğim için kendini bilgili biri sanıyorsun bende bilmediğim senin sorulara cevap verebildiği niçin seni bilgili olarak görüyorum. bu benim içinde geçerli onun videolarını izlediğimde tama ya ben herkese cevap verebilirim ne kadar çok bilgiliyim diyorum ama öyle olmuyo istee.. ben üsluba dikkat etmiyorum evet çünkü dediklerimi anlayabilen kişiler var. Sen diyorsun insanların aklını bulandiriyrosun pardonda benim takipçi kitlem çok mu sorularıma cevap veren 3 5 kişi onlarında benim sorularla aklını karıştıracak kadar canım değiller. Sorduğum sorularda bir şey yok ama varsayıyorum.
- +1 yıl
canım değiller @barraquda
- +1 yıl
salk değiller yazcaktim @barraquda
- +1 yıl
Sahihi buhari bende mevcut güvenilir kaynak, kütübü sitte içerisinde yer almakta yani en güvenilir 6 kitaptan birisidir
- +1 yıl
sana ulaşamadık.. buna gerçekten üzüldüm.. hassas noktayı anlamamakta ısrar ettin.. sana bir büyüğün ve din kardeşin olarak tek nasihatim olsun.. islami kuralları "tartışmaya" açma asla.. 5 vakit namazı , ramazan orucunu asla terk etme ve geciktirme ömrün boyunca.. ve ehli sünnet vel cemaat dairesinden asla çıkma.. alta koyduğum listedeki hocalar doğru itikada sahip olan hocalardır..
![Sünnetler Kuran'da yazıyor mu?]()
listeye hüseyin çevik hoca, ömer döngeloğlu hoca gibi bir kaç isim daha eklenebilir..
aşağıdaki listedekiler de asla ve asla dinlenmemesi gereken sapkın itikatlı hocalardır..
lh3.googleusercontent.com/.../MlTRUg9PoGghN8PE1ZH5PwAuHp2Pvjwnp5UtbATlRSV3UiXLmGIrTq4A2ikrJAWlRmWiI0fGda1cJhewt2Glei3iTjfLvw_UI9vsSirdyW4zABzOaqc_L_GyN4HZlesTdgIm4qIY3vi27DU
gerisi sana kalmış...
En İyi Cevaplar
Sünnet adı üstünde önemli olan Kur'an-ı uygulamak ha Kur'an'ı uygularken zaten 2 söz, iki parmak kaldırarak sünnetti de uygulamış oluyorsun bir taşta 2 kuş daha iyi değil mi
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
26Cevap
+1 yılKur'an kerim'i şöyle düşün kanun koyar, ama neyi nasıl yapacağını sünnet gösterir.
Sünnetlerin de sağlaması yapılır. Sünnetler de senetler olur, yani ne kadar güvenilir olduğu ile ilgili.. en güvenilir hadis alimlerin kitaplarını okuyarak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yalan yanlış dolan bilgileri ile ibadet pek doğru değil.!
Elimizde imkan var ise araştırmak en doğrusu.
Peygamberimiz Kur'an'ı yaşatmıştır.
Mesela; Kur'an da namaz kılın der ama neyi nasıl yapacağımızı yazmaz, burada Peygamberimizin hayatı bize klavuz oluyor..
Ve sünneti red etmek peygamberimizi red etmektir.20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBugün ehli sünnetten birisi namaz kılıyor ise, namazın Kuran'da farz kılındığını okumuş, o namazın da nasıl kılınacağını sünnetlerden öğrendiği içindir.
Aslında sorunuzun özeti burası.
Yani bizler farzları ve dîne dair kuralları kitaptan öğrenir, tatbik edilişini kitapta göremiyor isek de sünnetlerden öğreniriz. Sınırsız örneklendirme ile sabitlenebilir bu gerçek.
İşin diğer tarafında, yazdığınız için söylüyorum, buradan tam bilgiye detayla ulaşabilirsiniz : https://fetvameclisi.com/fetva/tahiyyatta-parmak-kaldirmanin-hukmu10 Yorumla
+1 yılEy bilgisi eksik hanımefendi;
din = Kur'an + sünnettir.
Kur'an, ne yapılacağını söyler.
Sünnet, nasıl yapılacağını gösterir.
İslam dinini en iyi kim anlamış olabilir? Elbette, Hz Muhammed (sav).
İslam dinini en iyi kim yaşamış olabilir? Elbette, Hz Muhammed (sav).
Peygamberin hayatında Kur'an'a muhalif bir şey olabilir mi? Böyle bir şey imkansız. Peygamber Efendimiz (sav) =Yaşayan Kur'an-ı Kerim'dir.
Yani Hz Muhammad sav = Müslüman birey için rol modeldir.
Se, Peygamber Efendimiz (sav) gibi yaşarsan, zaten Kur'an'a göre yaşamış olursun. Yani, ehli sünnet bu demek zaten. Sünnilik bir mezhep değildir: Kur'an-ı Kerim'i, Hz Muhammed sav gibi anlayıp, yaşamaktır. Yani yorum katmamaktır. Sen, Peygamber Efendimiz'i sav taklit ederek islamı ideal şartlar ve maksimize bir şekilde yaşarsın, Kur'an'a göre ideal müslüman olarak yaşamış olursun. Parmağa falan takma, onlar minimalist şeyler. Büyük resmi gör.11 YorumlaAile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Sen bu kafayla gidersen deist olursun. Sünnet olmadan kuranı anlayamazsın. Mesela kuranda namaz kılın der ama nasıl kılınacağı yazmaz. Veya cuma günü cuma namazı kılın der ama vakit belirtmez. Bunlar gibi pekçok detayı sünnetlerden öğreniriz. Kuranla sünneti birbirinden ayırmak imkansız bir şeydir çünkü ikisi de birbirini tamamlar. Ayrıca sünnet dediğimiz şey de zaten Allah'ın izni ile olan bir şey, peygamberin nefsani şeylerine göre değil. Kuranda peygambere itaat etmeyi gerektiren bir sürü ayet vardır. Peygamber sallalahu aleyhi vesselam de "namazı benden gördüğünüz gibi kılın" der.
11 Yorumla- +1 yıl
😧😨😨
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHicr Suresi, 13. ayet: Onlar ona (indirilen kitaba) inanmazlar, oysaki evvelkilerin sünneti geçmiştir. Ahzab Suresi, 38. ayet: Allah'ın kendisine farz kıldığı bir şey (i yerine getirme) de peygamber üzerine hiçbir güçlük yoktur. (Bu,) Daha önce gelip geçen (ümmet) lerde Allah'ın bir sünnetidir. Allah'ın emri, takdir edilmiş bir kaderdir. Nisa Suresi, 26. ayet: Allah, size açıklayarak anlatmak, sizi sizden öncekilerin sünnetine iletmek ve tevbelerinizi kabul etmek ister. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
14 Yorumla- +1 yıl
@UDixon Nisa Suresi, 26. ayet: Allah, size (hükümlerini) açıklayarak anlatmak, sizi sizden öncekilerin sünnetine iletmek ve tevbelerinizi kabul etmek ister. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
- +1 yıl
@UDixon Mü'min Suresi, 85. ayet: Ama Bizim dayanılmaz-azabımızı gördükleri zaman, imanları kendilerine hiçbir yarar sağlamadı. (Bu,) Allah'ın kulları arasında sürüp-giden sünnetidir. İşte kafirler burada hüsrana uğramışlardır.
- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılKuranda açık açık ayet var
Peygamber kendi hevesinden konuşmaz onun konuştuğu vahiydir...
Peygamber neyi yasaklıyor sa ondan kaçının...
Ayrıca hadis bir bilim dir öyle kulaktan dolma mesela değildir. Konunun eğitimini almış birisi olarak söyleyelim bu işin ciddi ciddi yazılı kaynakları var onlardan takip edin22 Yorumla- +1 yıl
ben artık bu kızın iyi niyetinden şüpheye düşmeye başladım.. numara yaptığını, bilmiyorum etmiyorum ayağına ortaya bir şeyler atarak kafaları bulandırmak içinbu tip sorular açıp durduğunu. az kaldı böyle düşünmeye başlayacağım yakında.. bana ayet gösterin , bidattır dedi ve beni kaybetti.
- +1 yıl
Ben gösteririm de görecek gözü duyacak kulağı var mı onu bilmem iyi niyetli olmadığı konusunda hem fikirim
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Şaibeli bir soru… sünnetler Kuranda yazmaz. Peygamber efendimizin yaptıkları hal ve hareketleri sünnettir ama hiç bir sünnet Kur’ana münafi değildir… sünnetler Allah’ın Cebrail aracılığı ile Peygamber efendimize öğrettikleridir ( namazın nasıl kılınacağı Kur’anda geçmez biz sünnetlerden biliriz )
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 18,3b cevap paylaştı.
+1 yılYaşar Nuri Öztürk, yıllardır bunun mücadelesi verdi zaten. Gerçek İslam, Kuran'dır diye. Hz. Muhammed'in de söylediği sözler, Kuran-ı Kerim ile çelişmiyorsa doğrudur demiştir. Ama gel gör ki adamı sapık yaptılar.
40 Yorumla
+1 yılEy! muannid vesveseli bedbaht arkadaş, eğer varsa gerçekten imâna niyetin, taklidî imân ile değil tahkiki imân ile erkân-ı islâmiye ve imân rükünlerini bil o istikamet ile ilerle, bu tarz âsîâne hareketler ile elfaz-ı küfre girerek o münkir-i gafil ve mahz-ı cehil olan deistlerin yolunda gidersin..
Îmansız islâmiyet, sebeb-i necat olmadığı gibi;
İslâmiyetsiz îman da, nedar-ı necat olmaz.10 Yorumla
+1 yılSen önce sünnet ne ayet ne hadis ne fıkıh ne kelam ne ilmihal ne iman esaslarını islamin şartlarını önce bi bunları öğren ondan sonra böyle şartlı konuş 😂😂
10 Yorumla
+1 yılKur'anda Sünnet olmaz.
Sünnetler Hz Peygamberimizin Kur'ana göre yaptıgı hal, davranış ve yaşam şeklidirler.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusu bu şekilde bence de. Namaz, örtünme vs.. hiçbirinin Kur'an da, her şeyi sünnete bağlayanların anlattığı gibi olmadığını göreceksin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılsünnet nedir başda buna bakmak lazım ikincisi kuranda geçmiyor ama peygamberin yapıtğını yapın sakndaığından saknın ayeti üzerine sünnetler uygulanıyor ücüncüsü sunnetlerde bir rahatlama var zarar yoktur
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKuran i Keeim in Turkcesini okuyun soyledikleeinizde cok haklisiniz
03 Yorumla- +1 yıl
@UDixon dogru diyorsunda en azindan okur anlarsin mantigin aklin var uc tane ayri ceviri alirsin uc ayri ceviride ayni ayetlere bakarsin soyleyen arkadas digru bir konuya deginmis bu ulke ne cektiyse hacidan hocadan hurafeden cekti daha bu halk muslumanlik sandigi arap orf adetlerine inaniyor islamiyeti yuz diye kabul edersek %50 si Turk orf adetleri %30arap orf adetleri geri kalanda islamiyetin kendisi fakat bizim toplum hepsini islamiyet saniyor
Kuranda Sadece farzlar var sünnetler hadislerde var ve inkar etme yapmıyorsan bile
00 Yorumlaİyide peygamber efendimiz Kur'an ile terbiye edilmiş kuranı yaşamış namaz kılma şekilleri de Kuran'da yazmıyor ama o bize çğretti sünnet terk edilecek şey degil sadece sahih hadislerden rivayet edilen uygulamaları yap ama bırakma
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. asla... Kuran Allah'ın sözüdür. Sadece ayetler olur.
00 Yorumla
+1 yılTabi yazıyor sünnetler Kuran'da
10 Yorumla
+1 yılKur'ani Kerim mealini okumanı tavsiye ederim
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılSünnetler Kuran da yazmaz
00 Yorumla Yazmıyor. Yazsa da bu uygulama sağlığa zararlıdır.
00 Yorumla
+1 yılSünnet, Kuran'da değil hadiste yazar.
00 YorumlaAç oku başkasından fikir alacağına
00 Yorumla
+1 yılYazıyor elbette
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılhayır Kur'an-ı Kerim'de ayet-i kerimeler yazar.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. Yazmıyor tabiki.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeal okumalısın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılYazmıyor
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026