Şimdi bazılarınıza garip gelebilir ama ben hiç Kur'an'ı Kerim'i okumadım o yüzden de ne yazdığını hiç bilmiyorum. Kur'an'ı Kerim'in içinde ne tür şeyler yazıyor yani ne konu hakkında?
İbadetler, Kur'an'ın inişi, Peygamberler, Son peygamber dönemi, Son peygamberin hayatı kısacası 4 büyük din ve islam kelimelerini birleştiğinde aklına neler geliyorsa onlar.
dostum sana söyle soylyim herkesin inancına saygı var öncelikle birkac yıla kadar cuma namazına giden bir müslümandım ben de. okudukca arastırdıkca fikrim degisti. bir kere islam dini maalesef barış dini degil. zorlama yok diyor ama kendisine inanmayanları yakmakla tehdit ediyor. bu nasıl yüce bir varlık ya? gerçekten yüce bir varlık korkutur mu ve insanların kendisine tapmasını ister mi* namaz kılmak bir nevi tapınmak bence. bunları ypamazsan da istersen dünyanın en iyi insanı ol seni yakıyor. bu çok vicdansızca degil mi ya?
herkes kendi dinini doğru kabul ediyor hristiyan benim ki doğru müslümanlar yalancı diyor yahudiler yeni mesih gelmesini bekliyor ayrı bir kafada ve ortada somut bişey yok. hangisi doğru ben neredne bilebilirim ki sırf coğrafyadan ötürü müslüman cogumuz sahsen ben öyleydim. amerikada olsam kiliseye gidcektim muhtemelen. e hangisi doğru ya? din dogmadır degismez ama dünya insan böyle degil dogmalıga karsıyım ben gelişimi önler.
Oradaki şiddet farklı şartlarda geçerli kimseyi durup dururken öldürmesini istemiyor. Ve ben yaşayarak farkettim ki ibadetler insanın düzgün huzurlu bir hayat yaşaması için var ben bunu deneyimledim. Teslimiyet istiyor yaradan ve bir sınava sokuyor sen öğretmen olsan yapamayanı geçirir misin. İnanmayınca direkt yapmıyor işte boş kağıt vermek gibi bşr şey
dedigim gibi coğrafya ile alakalı bişey. sen şu an abd de doğsan hristyandın ve bana cayır cayır şu an islamı savudnugun gibi hristiyanlıgı savunuyordun. diyordun ki hristiyan olmayanlar cehennemlik. e hangisi doğru aga? somut bir kanıt var mı?
Kullanıcı adına bak ya kafayı yicem hem bu ulkede yaşa o şehitler sen g. tunu devirip rahatça yat diye şehit olsun ve sen bu ülkenin şehidine bayrağına hakaret et domuz pisliği ya
Hayır ya niye sana diyeyim ateist olabilirsin buna lafım yok ben o hani bayrağımiza küfür ederek hesap açan domuz pisliğine hatta öldürülmesi gerektiğini düşündüğüm kişiye diyorum