Aziz Sancar yurt dışına gidin fakat geri dönün demiş. Yani temelli yerleşmek için bir fırsat bulsam zannetmiyorum ki döneyimm :D Siz döner misiniz gitseniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYorumlara baktım da gençler dahi neden özellikle beyaz yakalıların yurt dışına gittiğini anlamamış, arkadaşlar 70 80 lerde mavi yaka göçü gibi yorumlamışlar olayı, bu beni ayrıca üzdü, şu anda yurt dışına giden veya benim gibi çift çalışan ama covid sonrası tamamen yerleşecek insanların yurt dışına gitme nedeni para değil, (bunu özellikle beyaz yaka ve işinde kıdemli insanlar yani ülkenin gerçekten ihtiyacı olan insanlar için söylüyorum).
ben zaten tr de de alamadığım yiyemediğim giyemediğim yok, peki neden gidiyorum? İşim kariyerim yerinde yılda 1 ay 5 yıldızlı otelde tatil yapabiliyorum peki neden gidiyorum? ya da benim gibi olanlar özellikle yazılım sektöründe tam da ülkeye adam yetiştirecek noktaya gelenler neden gidiyor?
Cevabım şu kadar net, gitmemizin veya gitmek istememizin nedeni yeni gençlik için iphone almak olabilir ama bizim için yaşam standardı, insan, muhabbet, inanın tv izlemez oldum, çünkü dizi yok, inanın haber izlemez oldum kanal yok site yok, sokağa çıkıyorsun adam gibi muhabbet edecek insan yok, çoğu yerde paran olsa da hizmet yok, aile evimde dahi aynı frekansda değilim insanlar ile, dedikodudan bıktım, insan odaklı yaşamak istiyorum, din ya da dogmalar odaklı değil gerçek sorun bu. Kendi çevremin çogu için de aynı şeyleri söyleyebilirim, kısacası yoruldum arkadaşlar, kendimi geliştirmek için boğaziçi - manchester-doktora özel sektör derken ömrüm çürüdü, insanlar ile sanat konuşmak istiyorum, komşunun kızını değil.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Büyük ihtimalle dönmem ama gittiğim ülkeye ve yaşayacağım deneyime de bağlı. Adaptasyon yeteneğim yüksek, büyük ölçüde uyum sağlarım ancak aidiyet duygusu önemli. Gittiğiniz ülkedeki insanların çoğu size ‘öteki’, ‘yabancı’ etiketleri altında bakıp olumsuz önyargılar yüklüyorsa bunlarla uğraşmak bir müddet sonra yorucu oluyor. Tabii bir de ortak geçmişten ve duygulardan uzak olunacak, bu da bazı huzur veren, rahatlatan sohbetlerden uzak kalınması demek.
Özetle bazı şerhlerim olsa da gidersem döneceğimi sanmıyorum.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 493 cevap paylaştı.
+1 yıl
Bu görsel her şeyi anlatıyor. Bu ülkede bir ev, bir araba için ömrümü harcayamam deyip intihar eden en az 2 genç biliyorum. Bu ise sadece medyaya yansıyanlar. Bunun daha fazlası var. Malum partililer burnundan pudra şekeri çekip, Porsche Cayenne' ye binecek diye gençler %300 vergi ödeyemez. Onun için gençlere kızmak yerine Türkiye' de gençlerden topladıkları paraları kendi partisinin şımarık pudra şekercilerine yedirenler düşünsün.
00 Yorumla
Bence insan büyük konuşmamalı. Yurt dışından yaşamak güzel olduğu kadar zor. Yurtdışında herzaman ikinci sınıf muamele göreceksiniz mesela. Yerel dili istedigibiz kadar mükemmel konuşun fark etmez. Bizim Türkiyede bildiğimiz bayramlar gibi değil orada Türklerin bayramları. Helal gıda bulmak zor. Türk marketleri var helal et satıyorum diyor halbuki Yerli mezbaneden alıyor helal olmayan etleri. Tek tek araştırıp bulmak gerekiyor helal ürünleri. Ev konusuna gelirsek kendi vatandaşları daha avantajlı. Okul konusunda yabancı öğrenciye şart koyulan Harç yerel vatandaşın 5 katı bazen. Demem o ki Yurtdışında yaşamak güzel ama her yiğidin harcı değil.
06 Yorumla- +1 yıl
@hiranur85 denememe gerek yok zaten türkiyede inancım yüzünden kökenim yüzünden 2. Sınıf muamelesi görüyorum yurt dısına cıkmaya ne gerek var inancından ötürü katliama uğrayanlar ötekileştirilenler var bu ülkede yurt dısında ayrıcımlık kendi ülkemde olan ayrımcılık kadar dokunmaz :))
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
81Cevap
+1 yılBuyukler derdimizi anlamıyor
Hâlâ yol tüp yeğenim diyorlar
Avrupa ülkeleri seneler önce yaptı
Bunlarda görevini yaptılar
Ekonomi ile övünürlerdi
Tekrar eskisi gibi berbat hale geldi
Ben horlanmak ve " korku duyulana saygı duyulan bir ortamda yaşamak ve çocuğumu büyütmek istemiyorum "
Ben saygı görmek istiyorum insanım ya hani
Ama ne kanunlar ne de gelenek beni koruyor
Ben sadece boş muhabbet yapan arkadaş istemiyorum
Yok futbol yok parti...
Banane arkadaşım
Banane senin dedikodunsan00 YorumlaMerhabalar
Aziz hoca dönem adamı, söylemlerinin arkasında Türk gencinin dinlemesini ve hitap için örnek alması gereken birisidir. YouTuberları değil, kriptocular değil, Aziz hocayı dinlemeleri gerekir!
Bunu söyleme nedeni Türkiye içinde gelişen olayların dönemin tamamını yansıtmadığını yani Türk gençlerinin varlığıyla düzeleceğini söylüyor, mesajını veriyor.
Biz terk edersek ve dönmezsek yurdumuza; araplar, orta Asya’dan ipini koparanlar ülkenin üstüne konacaklar. Üstelik hiç savaşmadan. Böyle bir teslimiyet; atalarımıza küfür olur.
Ben de gitmek istiyorum ama şuanlık. Türkiye şarlatanların elinden kurtulmadıkça gelmek istemeyenlerdenim. Ama iş lehimize dönmeye başlarsa ülkeme seve seve gelirim.00 Yorumla
+1 yılMadem öyle gelsin ülkesine de üniversiteler de ders versin Amerika da gençleri eğitmek ilim öğretmek yerine ülkesinin gençlerine destek versin internet çağından bu yüzden nefret ediyorum herkes şovmen olmuş sadece nasihat akıl veren var onlarda alay edercesine resmen
soru 1 yurtdışına çıkacak gencin cebinde yurtdışına çıkmaya uçak bileti almayı bırak pasaport harcını ödeyecek para yok
soru 2 bu gençler de niye pasaport harcını bile ödeyecek para niye yok
soru 3 gençlere yurt dışı hayali kurduran ne?
bu sorulara cevap verin çözün gençler yurtdışına çıkacak parayı rahatça bulunca ülkesine geri dönecek görüşe de sahip olur00 YorumlaGidin geri dönün de imkan yoksa ne yapsınlar. Şunu varsayalım ki döndüler o imkanı oluşturmak istiyorlar ve elde sermaye yoksa yine ne yapsınlar. Hadi bunu da geçelim sermaye verilmiyordu ne yapsınlar. Bunu da geçtim yeri gelip engelleniyorsa. Geç geç yapıyoruz da nereye kadar. Sancar Bey kaç yaşında dönmüş ülkeye. Bütün imkanları zaten yurt dışı. Giden orada ilk olarak olağan imkanları ve yaşama şartlarını oluşturur. Rahatken döner.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılNobel ödülü almış birisinden çok talihsiz bir açıklama olmuş, şaşırdım baya. Beklemiyordum.
Ben gittim ve temelli yerleştim, geri dönmedim. Türkiye'ye istediğim zaman gidip geliyorum zaten. Belki ilerde olabilir lakin en az bi 25 yıl temelli dönmeyi düşünmüyorum00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılacikcasi ülke ne kadar kötü olursa olsun dil meselesi yuzunden dönmek isterim. ben kendi dilimde insanlarla yasamak istiyorum. kültürüm o dilde. zaten aziz sancarin dedigi de mantikli 10 yil kalsan orada getirdigin parayla bu kur ile rahat olene kadar gecinir bir insan.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCevaplara bak
Türk halkının itip kalktığı suriyelilerden ve afganlardan ne farkı kaldi
Onlar savaştan kaçtı bizimkiler iki yüzlülüğünden kaçıp dönmem diyor
Sorsan Atatürk bu ülkeyi emanet etti diyip gururlanirlar31 Yorumla- +1 yıl
Haklisin
Dönmem Türkiye gerçekten çok güzel bir ülke her şehri ayrı güzellikte ama diğer şeyler için aynı seyi diyemiycem her şey fazla pahalı sürekli insanları kutuplaştırma söz konusu 7 den 70 e hep bi öfke nefret dolu insanlarımız hangi düşüncede olursa hangi partiyi desteklerse desteklesin mutlu değil insanımız
20 Yorumla
+1 yılDönerim. Ne olursa olsun insanın ülkesi gibi rahat olduğunu düşünmüyorum. Temelli olmasada farklı kültürler kendini geliştirme ve deneyim açısından bi 2, 3 sene kalinabilir bence
20 Yorumla
+1 yılBunu diyen kişi de kalıcı olarak yurtdışında kalıyor. Çok vatanseversin ülkene dönsene? Tabii bilim o bu ve hayatını sürdürmeyi burada yapamaz. Farklı ülkede olup milliyetçilik duyarlı kasmak kadar malca bir durum yok.
01 Yorumla- +1 yıl
Duyarı*
+1 yılBülbülü altın kafese koymuşlar ille de Vatanım demiş
50 Yorumla
+1 yılyurtdışını gezin görün ama yerleşmeyin, çünkü yerleşirseniz orayı da b. k edersiniz. Oradaki insanların huzurunu bozmayın demek istemiş bence :D Ve tamamen haklı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılyurt dışı bize yalvarmıyor gelin diye ama biz yine de oraya gitmek istiyoruz
türkiyeyi dönmemizi istiyorsa önce türkiyeyi dönülecek yaşanılacak hale getirsinler.10 Yorumla
+1 yılGidersem geri dönmem kimse kusura bakmasın. Neden derseniz de ülkemi sevmediğim için değil de ülkede bu kadar cahil insanla beraber yaşamak istemediğim için.
10 Yorumla
+1 yılValla ben İskandinavya’dan herhangi bi ülkenin toprağına ayağımı bassam beni ordan spatulayla kazımaları gerekir. 😂😂😂🤣🤣🤣Küba veya yeni Zelanda da olabilir. 🤔 🤣🤣
10 YorumlaTam bir Atatürkçü ve milliyetçi bir bakış açısı. Çoğu yorumda alay edilmiş dalga geçilmiş. Sorsan hepsi Atatürkçü :D Ama işte alakaları yok çünkü Atatürkçülük nedir bilmiyorlar.
00 YorumlaAziz Sancar hocamı severim, ama maalesef bu dediğini ben dahil bir çok kişi yapmaz. Dünyaya bir kez geliyoruz, onu da bu ülkede heba etmeye gerek yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıle tabi dönerim yazdan yaza, kazandığımız euroları çatır çatır yiyip kral gibi tatil yapmak lazım di mi
10 Yorumla
+1 yılBen öyle yaptım Almanya'ya gittim iki gün sonra döndüm çünkü dillerini bilmiyorum
22 Yorumla- +1 yıl
@MustisHH Hamburg
Vatan sevgisi gençlerde oranı düşüyor demişlerdi inamamıştım kanıt niteliğinde yorumlar...
211 Yorumla- +1 yıl
Hepsi türkçülük kemalistlik yapıyor ama ülkeden gitmek istiyorlar
- +1 yıl
@Baturözgül aynen
- +1 yıl
@Piposs kim nerde mutlu oluyorsa orası onun vatanıdır
- +1 yıl
@Piposs 70 yaşındaki AKP li amcalar gibi konuşmuşsun kdldldls. Ülkeyi inan çok seviyoruz. Baştaki malum parti sağolsun yaşama enerjisi bırakmadı bizde. Halan bu kadar şeye rağmen ülkemizi çok seviyoruz ama yıldık artık. Ayrıca halan bir şeyleri göremiyorsanız ki göremiyorsunuz gençler gördüğü için Allah yardımcınız olsun diyorum sadece. Bende mutlu olmak istiyorum kendi ülkemde ama gerçekten olmuyor. Ülkede o kadar çok sorun varki olamıyoruz. Sen kör olabilirsin evet, yalnız ben ve hatta biz kör değiliz.
- +1 yıl
Onun yazdığı doğru bir şey değil de nankör falan diyorsun büyük ihtimalle malum partidensin. Asıl bu ülkeye değer vermeyen sizlersiniz de keşke görseniz nerdeee.
- +1 yıl
@Piposs. boş ver bu aptalları. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
- +1 yıl
@Baturözgül aynen öyle
+1 yılYabancı dilim olsa hemen giderim geri gelme konusu oradaki yaşantımda bağlı ama büyük ihtimalle geri dönmezdim.
00 YorumlaGittiğim ülkeye göre değişir. Afrika ya gitsem geri dönerim. Avrupa, Amerika, Kanada gibi ülkelere gitsem geri dönmem
00 Yorumlaparayı bulduktan sonra dönerim zengin için bal gibi ülke
10 YorumlaYurt dışında aldığım eğitim ve donanım ülkem için fayda sağlayacaksa evet dönerdim
10 Yorumla
+1 yılOrdaki özgürlüğü yaşadıktan sonra neden cehenneme geri dönelim ki¿
00 Yorumla
+1 yılHiç samimi bulmuyorum bu adamı ya. Oktay Sinanoğlu abi daha samimi
00 YorumlaYurtdışında doğdum türkyeye yaz tatili dışında gelmem valla
00 Yorumla
+1 yılAlmanya'ya gitmeyi düşünüyorum ee dönermiyim geri tabikide dönerim 👍 ne kadar döner demişim ya 😅
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. yurt dısına gitsem neden döneyim ya bana dönmem için 1 tane sebeb söyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAsla dönmem. Fırsatım var kafama koydum mu yürüyerek giderim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla ta 50 yıl önce dedem demiş döneceğim diye hala dönmdi. Giden zor döner. Iki dedemde gitti ve biri döndü sadece oda zaten parası olduğu için. Diğeri para kazanıp döneceğim dedi ama olmadı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 579 cevap paylaştı.
+1 yılzaten gidip parasını çıkartırsın da dönüşe cebinde bir şey kalmaz
00 Yorumla
+1 yılÜlkenin yarısı yurtdışına gitse biz yaşarız valla😃
00 Yorumla
+1 yılBu gidenin elinde değil bence daha iyi şartlarda, ortamlarda yaşamaya alışan dönemez artık
00 YorumlaGidecek imkanı bulsam tatil dışında yaşamak için geri dönmem buraya.
00 Yorumla
+1 yılHiç geri dönesim yok ama anne baba özlüyor eninde sonunda döneriz herhalde
00 YorumlaDönerim tabiki ordan kazanıp burada harcasam zaten krallar gibi ülke
00 YorumlaPeki sayın hocam bu gençler ne ile gidecek nasıl gidecek? :D
00 YorumlaYurt dışını bırak il dışına çıkmaya cesaretim yok. Kendisi yurt dışında yaşamıyor mu?
00 Yorumla
+1 yılKimse donmem diyo. Herkes jacmaya calisiyo ama sen kacarsan ben kaçarsam nolcak bu memleket. Suriyelilete afganlara kalcak. Madem hayat sartlarimi kotu biz cok calisalim bir sonraki jenerasyon icin iyi olsun ykksa bu boyle devam eder gider
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye'de doğmadım. 5 yıl haricinde büyümedim de ama benim vatanım ve geri dönmek isterim dolar duyarı istemiyorum lütfen
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@AyhanBob kes sesini
- +1 yıl
şu an türkiyeye gelsen 1 hafta dayanamazsın, anca uzaktan milliyetçilik kasın. Sen euro duyarı kasmazsın tabii eurocukların var
Cevap sahibi+1 yıl@Laviedemoi şöyle ki sizin ne çektiğinizi anlayabiliyorum gerçekten hükümet yanlısı falan da değilim. hayat şartlarının acısını benden çıkarmanız adaletsizlik. kızmanız ses çıkarmanız gereken başka birileri sanki! türkiyeye gelsem de burada olduğu kadar iyi olmasa da iyi bir işimin olacağını biliyorum kariyerim var çünkü. hadi kalın selametle. ülke ne yaptıysa kendine yaptı. milliyetçiyim ve böyle olmayı seviyorum
- +1 yıl
Buraya gelsen alacağın en fazla 5000 tl, 5000 tl ise anca yeter belki yetmez bile. Kiralar uçtu sürekli zam var. Dolar duyarı deme, ülkemi seviyorum dönmek istiyorum de herhangi bir sorun yok. Millet euro dolar yükseliyor ekonomiden bahsediyor diye duyar demene laf vurdum.
Cevap sahibi+1 yıl@Laviedemoi bakın diyorum ki benim bir kariyerim var 5k alacak kadar basit bir kariyer değil. İyi okullarda okudum iyi bir kariyer planlaması yaptım. ben orada en az 20 k alırım oldukça iddialıyım. Ben ülkenin sorunlarından haberdarım kulağını kapatıp türkiye cennet diyenlerden değilim. Gençlerin durumundan insanların yoksulluklarından. Ama başka ülkede yaşayan biri görünce herkes dolar kazanıyorsun sana kolay demesi diyip duruyor. Ben bu yüzden demiyorum bunu. Ülkemiz bulunmaz bir lütuf. Her yönüyle o kadar zengin ki. Her neyse boşa konuşuyorum.
- +1 yıl
Türkiyede işler öyle dediğin gibi ilerlemiyor, kendisini geliştirip 2 3 dil öğrenip yüksek lisans yapıp staj yapanlar kadro alamıyor bile. Her şey keşke dediğin gibi iyi eğitim aldım o bu diyip yüksek maaş alabilmekte olsa. Ülke cennet gibi ama şartları ve olduğumuz durum değil. Türkiyeye gelip yaşa durumu tam içten gör o zaman konuş. Boşa konuşmuyorsun ama uzaktan istediğin kadar bildiğini san, tam içinde olmadığın için anlamıyorsun. İyi günler dilerim
Cevap sahibi+1 yıl@Laviedemoi Türkiye'de yaşamamış biri değilim. Türkiye'de aynı eğitimleri alsam aynı yere gelemeyeceğimi gayet iyi biliyorum. İnsanların asgari ücret dahi alamadığını.. İyi biliyorum. Size de iyi günler
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yıladamcağız napsın bi yandan gerçeklerin farkında bir yandan da memleketini seviyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi ülkesinde bir yerlere gelememiş insan yurt dışına gidince onu havada mı kapıcaklar sanıyor?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonomimi iyileştirip dönerim aynen, paran varsa vatan gibisi yok çünkü.
00 Yorumla
+1 yılDönmem diyen vatan millet sevgisinden bahsetmesin
58 Yorumla- +1 yıl
@MustisHH kendi kendine mi konuşuyorsun jdkskfdkskf
- +1 yıl
ironi dimi
- +1 yıl
@PudralıHamburger çok ciddiyim
- +1 yıl
Ne kadar çay verdiler söyle
- +1 yıl
@PudralıHamburger iktidar parti umrumda değil birileri gider birileri gelir ama bu devlet baki kalır…
+1 yılKendisi gitti ve yıllarca dönmedi. Oranın refahını sürdü ve şimdi gelip ülkede keyif çatıyor. Sonra da millete gidin ama geri gelin diyor. Yersen!
00 Yorumla
+1 yılYerinden uğrayan 70 derde uğrar derler atalarımız ama gideceğiniz ülkeyede bağlı suriyede bir yurt dışı italyada isveçte 😜
00 Yorumla
+1 yılBirak ya nereye donuyom Türkiye'de baskı çok fazla giderim orada en azından sosyal hayatım rahat olur iş hayatım rahat olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılimkanım olsa yurt dısına gider, mevcut iktidar değişene kadar gelmezdim bu ülkeye
00 Yorumla
+1 yılYorumları okumadan söylüyorum donem diyenler muhalif kitle
00 YorumlaYurt dışında ne göreceğime bağlı. Muhtemelen yaşlanınca dönerim
00 Yorumla
+1 yılParam varsa dönerim tabi Türkiye cennetttt kurulu düzenimiz olmasa bir dakika durmazdım orada 😆
00 Yorumla
+1 yılTabiki dönerim canım ülkem, fakat ülkeden git gide soğutuyorlar insanları...
00 Yorumla
+1 yılTürk kızlarından göremediğim samimiyeti ilgiyi Rus kızlarında bulacağım için geri dönmem.
00 Yorumla
+1 yılAy yurdumun Nobel ödülü alan adamı bile canım
31 Yorumla- +1 yıl
canım*
+1 yılGidip gidip dönüyorummm
21 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. Kendi niye dönmemiş 😅
20 Yorumla
+1 yılAziz Sancar niye geri dönmüyo awk
10 Yorumla
+1 yılValla dönmem o yüzden gitmiyorum msjshshs
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Dediğimi yapın yaptığımı yapmayın
10 Yorumla- Devamını Gör (87)
Devamını Gör(132)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Aziz Sancar: "Yurt dışına gidin ama geri dönün" dedi. Yurt dışına giderseniz geri döner misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler