Evet
Hayır memnun değilim
İdare ediyoruz işte
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer annem konusunda şikayetçi değilim. psikolojik sıkıntıları olsa da bu onun suçu değil babamın suçu. baba konusu şanssızlık. daha ben doğmadan annemi anne evine yollamış karakter siz birisi. anannemler ikna edip kendi evlerine babamı almışlar ama babam doğum zamanında kaçmış kendisi. annem doğuma bebek babası olmadan gidip tek ebeveyn dönmüş. ve 8 ay da böyle sürmüş. bebek bakmak zor geliyor diye 2 çocuğunu terk etmiş ve parasını da anannemden almış taksi tutup götüreceğim diye. annanem de cahil bilmiyor ambulans çağırabileceğini. 8 ay sonra dönmüş keşke dönmeseydi ortalama 1 ay sonra benim ağır rahatsızlıklarım çıkmış özel ve normalde yazılmayan ilaç kullanmak zorunda olduğum için polis kontrolünde verilip her gün ilaç miktarına bakılıyormuş. babam tabi ilacı alabilmeye bile yardım etmemiş yine. annem bi ara anısı olur diye bir kutuyu çantaya koymuş orada tutuyormuş o kutunun eksikliğini polisler fark etmiş herhalde işe filan gittiyse babannem filan bakıyordu galiba annemin yokluğunda baya olay çıkmış babam annemle muhattap olmak istemediği için anneme hiç sormamış bile onun yerine birkaç gün hapiste yatmayı göze almış. büyüdük ayrıldılar uğraşla iftirayla yalanla dolanla bizi babamlar aldı. babam babannem benden nefter ederdi annem hatırlatıyormuşum kız çocuk olduğum için. zaten biz büyüyorken de hep anne evine gönderir parasını toplayıp birikim yaptığını gördükçe geri getirir en fazla bir ay içinde parayı yer geri gönderirdi. beni aç bırakırlardı babam babannem, hastalanırsam hastaneye götürmez sopalarla soba maşalarıyla döverlerdi ne hakla hasta olursun diye, evde kapalı büyüdüm dışarı abim markete göndermediği sürece çıkmam yasaktı o da 5 dk dolmadan dönme şartıyla. arkadaş edinmem bile yasaktı. ben baba evinden çıkana kadar en sevdiğim tatlıyı baklava sanardım mesela. bayramlar için babannem 2 tepsi yapardı misafir gelirse kesin yetsin diye. kalanları da yemem serbestti atılmasın diye. ben karnımı doyuruyor diye baklavaya aşık büyüdüm. şimdilerde hiç yemem. evde duş almam bile yasak bazen uyuyorum diye bile dövülürdüm geceleri. bazen uykuya dalamadım diye dövülürdüm bu yüzden de çoğunlukla uyumuş rolu yapardım. yeni kıyafetim olduğunda bazen babannem kıyafetlerimi keserdi. bazen hiç düzgün kıyafetim yok diye görüp arkadaşlarım bunları giymiyorum al senin olsun derdi eve getirdim diye dayak yerdim. bi ara mesela arkadaşlarla pazara çıktık normalde bana okul yasak bu kuralı sürekli çiğneneme rağmen bi de üstüne okuldan çıkıp gezmem büyük olay bi de mandalina aldılar yendi kaldı bana verdiler en az 2 kilo vardı ben o mandalinayı eve götüremedim beni ölümüne döveceklerini bildiğim için. çünkü ben bi yiyecek buldum ve onlara göre bi de utanmadan getirip gösteriyorum onlara bunu. o kadar saçma sebeplerden baygın halde kalacak durumlarım oldu ki çoğu da abimin onların gözünün önünde yaptığı şeylerden benim suçlu görülmemdi. abim canı sıkılıp sataşsa ailecek döverlerdi ve abim de bu duruma o kadar alışmıştı ki bu ona eylenceli geliyordu gülüyordu karşımda. bi kere abim 17 yaşında babamdan ilk defa kendi suçu yüzünden tokat yedi. canım sıkılıyor ben sana sataşacağım diye de açıkladı. illa dövüşeceğiz diye başladı çığlık çığlığa bağırmaya. ben de o ortamda ses çıkartamaz şekilde yetişmişim tamam bile diyemedim. babam geldi tokat attı abime sonra ben ağzımı bile açmamışken senin yüzünden dedi dövüp baygına yakın bıraktı. babannem tokat sesini duydu o da dövmeye başladı o ara ben tamamiyle gittim sesleri duyuyorum sadece abim iki kere geldi diye hatırlıyorum. babam ne zaman gitti bilmiyorum ama olanı seyredip gitttiği açık. ben bi ayıldım hafif süründüm babannem sen niye yerdesin diye dövdü sonra titriyorum diye üstümüze kalmasın biz yokken ölmüş diye sanılsın diye abimin kolundan tutup çabuk ol çıkalım hemen dedi koşarak kaçtı. ne kadar süre sonra geldiler bilmiyorum tam gözlerim açıldı daha ayağa kalkacak kadar düzelmeden babannemle abim geldi babannem nasıl ağı yakıyor gözleri doluyor öfff ya bu ölmemiş diye. o ara herhalde sinirine babamı çağırdı. babam kapıdan girdiğinde elinde kalın sopa vardı sen ne hakla yerde yatarsın ev işi yapmazsın bu kadar zaman diye sopayla vura vura kaldırdı ama bıraksa vurmasa düşerim o kadar halsizim. dakikalarca mutfağa götütüp odunla dövdü 6 7 ay sadece morluğu geçmedi. ama sabahında ayrıldım o evden. zaten birkaç gündür babannem bana eskortluk yapmayı kabul ettirmeye çalışıyordu ikisi fazla geldi. anneme gittim şikayetçi olduk mahkeme olsa bile hiçbiri bir kuruş ceza almadı. abim de 18ine 1 ay kala olay oldu diye yırttı. mahkemeye babannem abim hiç gelmedi. babamı bi ara afeetmiştim ben iletişime geçtim benim oğlumu elimden aldı çocuğumu kaçırdı. bana ahlak konusundan her türlü iftiralar attı işe girdim işten attırdı. şu anki eşimi de uğraştı attırmaya. abimle birlik olup beni iftirayla hapse attırmaya çalıştı. ben hiç iletişim bile kurmazken beni sadece rahatsız etmek için eşini evini bırakıp burada kaldığım ilçede kaldı benimle uğraştı. ben şu an sadece 1,5 yıldır babamın zorbalığını karakter sizliğini çekmiyorum. şu an peşimi bıraktı. ama benim bir kız çocuğum olduğunu bilse yine peşime düşer ve oğluma yaptığı gibi sadece elimden almak için uğraşmaz. öldürmek isteyeceğine eminim. hiçbir şekilde kız torun kabul etmeyeceğini biliyorum. şu an rahatız ama ne zaman öğrenip de tekrar peşime düşer bilmiyorum. bu konu yüzünden babamın bir an önce ölüp de bize sıkıntı yaşatma ihtimali tamamen bitsin diye sürekli dua ediyorum
Hiç şanslı değilim. Sürekli kızıyla gerçek bir anne gibi ilgilenen, sevgi, ilgi gösteren annelere ve babalara imreniyorum ve daha 18 yaşındayım
Hayır değilim. Benim en zor ve kötü hikayem onlar yüzünden yazıldı ve baş rolünü ben oyandım
Bugün sizinle bir anımı paylaşacağım, öncelikle ben hayatı boyunca hiç sevilmemiş değersizlik hissi ile büyümüş biri olarak yazıyorum, biyolojik anne ve babamla aram hiç bir zaman iyi olmamıştır, ve her zaman onlar tarafından pisikolojik tacize ugradım.
Bugün yine tartıştık ve beni yere yatırıp darp ettiler, sonrasında'da ambulansı ve polisi arayıp beni hastaneye yatırıcaklarını söylediler ve bu bende korkunç bir travma oldu ambulans geldi ve beni aldı sonrasında sağolsun ambulanstaki 2 sağlıkçı bayan beni tesseli edip destep çıktılar, ve hastanedeki doktorlarda aynı şekilde ama çok korkmuştum ve ölmeyi dilemiştim o anda (felsefeye ve bilime olan ilgimden her zaman ruh hastası olarak nitelendirildim ben bu evde) sonrasında şoku atlatıp psikiyatriye yönlendirildim.
Ben 17 yaşında biri olarak yazıyorum, hayatım boyunca kendimi hiç sevmedim kendimden nefret dahi ettim ama artık kendimi sevme benligimi kazanabilme yoluna girmiş bulunmaktayım hiç bir insan tarafından sevilmedim önemsenmedim belki bi gün kendi hikayemi tam anlamı ile yazabilirim, hedefimde fransaya gidip lisans için moleküler biyoloji okumak var.
Lütfen bunu okuyan kişi çocugunuz var ise onu sevin, onun düşüncelerine önem verin, eğer yapmayı düşünen varsa insan pisikolojisi ile ilgili her türlü bilgiyi edinip çocuk dünyaya getirsin.
Cevap
26Cevap
Canım anneciğim her kesin pamuk diye.çağırdığı muhteşem anne.. Nurlar içinde yatsın mekanı cennet olsun hiç bir öz babanın göstermediği sevgiyi ve ilgiyi gösteren üvey baba.. Biliyorum şimdi onlar cennetin en mutena köşesinde.. Dünyada en büyük şansım bu ve birde muhteşem anneanne ile dede..
Maalesef bu konuda çok şanssızım. Babamı çok küçük yaşlarda kaybettim. Annemle de kafamız uyuşmadığı için ergenlik zamanında çok kavga yaptım ve halen de yapmıyor değil. Benim annem de en rahatsız olduğum 2 huy 1 tanesi ben ufak bir hata yaptığımda bunu uzatarak bana konuşması 2. ise ben 9 tane olumlu bir şey yapıp 1 tane olumsuz şey yapsam o olumsuz şeyi görüp sorun etmesi.
Bir de bize gereksiz sinir yapmaları kardeşim
Evet abi o da var
Rabbim Ailemden razı olsun ellerinden geleni yaptılar herzaman. Hatalarıda olmuştur elbet ki Hata yapmak insana mahsus derler. Kafa yapıları benle bir olmayabilir. Ben onların hayatlarını yaşamadım bu yüzden yargılayamamda. Bizim Anne-kız veya Baba-Kız tartışmamız hiç mi olmadı tabi ki oldu insanlık hali olabilir. Bazen ben haklı oldum bazen onlar. Biz yinede beraber aştık problemleri. Ben gönülden Razıyım , Allahda onlardan Razı olsun.
Çok kısmetliyim bunun değerini yaşım büyüdükçe ve insanları gördükçe daha çok iyi anlıyorum. Herkesin bir yarası var çocukluğuna dair. Ben çok kısmetliyim ki beni çok seven bir annem ve benim en iyi arkadaşım olan bir babam var ve en önemlisi bizim için herşeyi yapıyorlar onların hakkını asla odeyemem.
Cok sansliydim ama Allah cok cabuk yanina aldi iyiler cabuk gidiyor galiba hani cabuk dedigimde babam 73 yasinda oldu 7 yil sonra annemde 73 yasinda oldu biri ramazan bayraminda birde bu kurban bayraminda oldu numaralarini silemiyorum evlerine giremiyorum cok sansli cocuktuk evlilgimde oyle 27 yili doldurduk eger babasi severse kizini kocasida seviyor karisini.
Vallahi bilemiycem sen babam beni sevmiyor deme sakin evlenecgin kisiye bir kanari kirik olanin obur kanadina acimazlar unutma ben 46 yasinda bir kadinim hala rahmetli babam soyle yapardi derim
Evlen tabiki niye evlenmiyceksin. kimi seversen onla evlen mutlu olacagini anladiginda evlen yuva kur insallah mutluda olursun
27 yillik tevrube var birde evli kzm var
herkesin anne baba ıle ılgılı msıkıntılı durumları olmustur.
atsan atılmaz satsan satılmaz oda ayrı.
ama zengın 2. anne baba bulma sansı sızın elınızde :)
Doğru ama eksik. Nasıl bir babadan geldiğinizde bir okadar önemlidir
Değilim cocuklugumun yarisi Alman Devlet Yetimhanesinde gecti... Allah kimseyi Annesiz ve Babasizlikla imtahan etmesin. amin🤲
anne yönünde çok şanslıyım.. dünyalara değişmem annemi.. ama babam konusunu boş verelim.. annem candır , gerisi patlıcan... annemden gerisi umrumda değil. Rabbim hiç birimizi anne babasız bırakmasın.. başımızdan eksik etmesin..
Üzülerek söyleyecegim galiba ama ailemle aynı ortamda olup birbrimize uzak olmamız :(
Allah yokluklarını göstermesin şükür idare ediyoruz
Özellikle Hayatımda Annem gibi Bir Meleğe Sahibim Herşeyiyle Ona Kurban olurum
Anne baba yüzünden ne yazık ki pek şanslı değilim. Annem gereksiz yere çok sinir yapıyor babam da çok sorumsuz ve annem de babam da beni anlamıyor. Annem de bana çok kırıcı konuşuyor
@gencoyun-135 Gel kardeşim
Hayır, çocukluğumu tam yaşayamadım. Bu yüzden daha çocuk sayılabilecek yaşta aile evinden ayrılmak zorunda kalmıştım
annemden yana sansliyim ama babamdan yana hiç şanslı değilim
Değilim anam ayrı dert babam ayrı abilerim boylu boyunca bi dert zaten yokmuydu bana göre bi aile ahh ahh yine de idare ediyoz napcan 😕
Evet hem de çok çok şanslıyım. Harika annem var. Harika babam... Çok seviyorum onları. 💖
Anne konusunda aşırı şanslıyım, anlaşamadığımız noktalar oluyor ama iyi ki benim annem🥰
İkisini de çok seviyorum. Ama anne yönünden çok şanslıyım. Allah dengeliyor sanirim. Baba yönünden çok zorlaniyorum psikolojik olarak. Ama annem açisindan çok sansliyim elhamdulillah
Allah'a sukurler olsun evet. Rabbim herkesin yuvasina huzur, mutluluk versin insallah.
Evet hemde çok iyi ki onlar benim Annem 🥰ve Babam 🥰
Çok memnunum iyi ki varlar tombiş annem ve şişko babam.
Beni iyi yetiştirdiklerine inanıyorum. Huzur içinde uyusunlar.
Allah beni ailemle sınıyor
Çok şanslıyım, şükürler olsun 😊
Çok hem de şükürler olsun
O biraz da büyük aile de bağlı
Allah'a şükürler olsun ki evet.
Her istediğimi alıyorlar yani, şanslıyım
maddi açıdan evet ama manevi olarak avantajlı değilim
çok şanslıyım hem de :)
anne iyi de baba yönünden şanslı değilim
Bize söz düşmez.. Allah öyle istemiş.
Hayır.
Degilim maalesef
baba yönünden değilim
Hayir
He çok şanslıyım.
Kesinlikle çok şanslıyım.
Çoğu kız memnun değiliz demiş. Anneniz sizi dövüyor mu
Onlar benim en büyük şansım
Biz şanslı kesimdeniz, çok şükür.
Annem harika bir kadındır
Babam bu dünyanın en iyi babası olabilir.
İdare ediyoruz işte
Ailem yok şanssızım bu konuda
Pek şanslı sayılmam.
Çok şanslıyım.
Evet şanslıyım
Cok sukur bir ailemiz var diyim
Hemde çok şanslıyım iyi ki 🥰
Çok şanslıyım hemde
EVET ailemden memnunum
kesinlikle evet
Anne yönünden evet baba yönünden hayır
Değilim