Evde deli muamelesi görmek, anlayışsız insanlarla nasıl başa çıkılır?

Hayatımın zor bir döneminden geçiyorum ve aşırı hassasım. Ailemle aram pek iyi değil. Babam ve abimle hiç olmadı. Ama son zamanlarda annemi de kaybettim. Yapmış olduğum akademik seçimlerden dolayı evde zorbalığa uğruyorum. Ben sadece mutlu olmak istedim. Sadece huzura ve kafamı dinlemeye ihtiyacım var. Her neyse uzun tuttum. Ailemle aramızdaki mesafe yüzünden odamdan pek dışarı çıkmıyorum ve onlarla fazla iletişime girmemeye çalışıyorum. Ama odamdan çıkmak zorunda kaldım maalesef su almak için. Mutfağa giderken abim benimle alay etti duymamazlıktan geldim ve 3. Hatta 4. ye dek aynı muhabbet devam ettikten sonra tepki verdim ve bağırdım. Sonrasında annem üstüme geldi çok abarttığımı ve bunların hepsinin benim seçimim olduğunu söyledi. Ardından da "ruh hastası" dedi suratıma karşı. Sadece gözlerim dolup taştı susmasını söyledim sakince. Aldığım suyu orada bırakıp odama gittim. arkamdan bağırarak 3 gün ağlarsın şimdi zaten tek yaptığın bu diyerek devam etti. 2 dakika sonra gelip suyumu almam gerektiğini, onu yanlış anladığımı ve her şeyi abarttığımı söyleyip suçu yine üzerime attı. Ben zaten zor bir dönem yaşıyorum farkındayım ama onun böyle yapıp sonra benim aklımla dalga geçmesi işleri daha da kötü yapıyor. Sadece bunu paylaşmak istedim. Biraz da tavsiye almak. Acımasız yorumlar yapmazsanız sevinirim.
Evde deli muamelesi görmek, anlayışsız insanlarla nasıl başa çıkılır?