Ana baba duası kadar sırt sıvazlayan bir şey görmedim şu hayatta. Özellikle de annelerin uzakta olsalar da uzak kalmayan duaları varya, Eminsindir, kolları sığınak, dizleri yastık elleri ağrı kesicidir. Hayatta onlanlara sağlık ve mutluluk, göçüp gidenlere Allah'tan rahmet dilerim...
Benim annem öyle pek ağzı dualı biri değildir aslında. Her zaman iyiyi güzeli diler ama hiç öyle "Allah'ım şöyle olsun böyle olsun" gibi sabit bir duasını duymadım.
Sohbetlerimizin arasında Allah çok versin, Allah bereket versin, Allah korusun gibi duaları olur. Ki zaten bunlar bile çok kıymetli. ❤️
kzdıklarında yüzümüze Çok yaşa , olmaz olsun senin gibi evlat diye başlayıp bir dizi beddua ederler belki , ama ana kalbidir , gece yattıklarında veya sakinleştiklerinde, yine biz evlatları için Allah a dua ederler.. Bizi korusun diye.. Onların duaları olmasa bizden ne köy olur ne kasaba.. veya o kızgınlıkla ettikleri bedduaların tümünü kabul etse Alalh , şimdiye yeryüzünde insan kalmazdı.. Ana gibi yar olmaz diye boşuna dememişler..
Annemden pek dua duymadım ama hep akıl verdi. Beni anneannemle annem büyüttü diyebilirim babam pek ilgilenmedi erken yaşta. Olgunlaşıp bu yaşa bu şekilde gelmemde 2si çok büyük rol oynadı.
hep iyi şeyler söyler dua eder ama bunu sık yapar babamın duası kazındı ama kafama nedense bir gün öylesine hiç sebep yokken oturup dururken dedi ki -kızım senden ALLAH razı olsun beni hiç üzmedin ve başımı yere eğmedin sana hakkım helaldir inşaAllah ALLAH gönlüne göre versin herşeyi.. ya ne bileyim gözüm dolmadı değil
Rabbım sizi yormasın Allah sizlere uzun ömürler versin diye dua eder hep. Anne duası çok etkili bir duadır. Seni her türlü kazadan beladan korur. Bu yüzden anne duası almak önemli. Cennet annelerin ayakları altındadır