Merhabalar öncelikle 17 yaşında kız kardeşim kendinden büyük erkeklerle sosyal medyada arkadaşlık kuruyor hatta müstehcen konusmalar yapiyor bilgisayari acikken gordum. Bu konuda ne yapabilirim? Onunla nasil konusmaliyim bu arada erkeklerin yasi da buyuk sikayet etsem savciliga bunun cezasi var midir?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar önemli. Var mi bilgi sahibi?
Kardeşim yaşindan büyüklerle konuşuyor ne yapabilirim?
Yasini soylemis evet ama ikiside konusmus ayni sekilde.. hatta kardesim ben anlamam boyle seylerden demis fakat sonra kendi bilgili bi sekilde devam etmis. Cocukta konusup engeli basmis. Okudum arastirdim biraz ama 15 yasini tamamlamis akli sorunu olmadigi icin bir dava acilamazmiş
Hayır değil. Ama suç olsalar bile konuşmayı yaparken kardeşinin tcsi üzerinden yaşını mı sorguluyorlar? nereden bilebilirler 17 olduğunu belki kardeşin 25 yaşındayım diyor belki 19 diyor belki 30 diyor. Adamlar nereden bilebilir. Ayrıca ortada bir kandırmaca falan yok. Çünkü birden fazla kişiyle yapıyor bunu. Ortada bir kandırmaca bir ayıp bir yanlış varsa bunun bütün sebebi kardeşin.
Savcılığa kayıtlı belgeli olarak şikayet et. 17 yaşındaysa kardeşin ceza alırlar. 18 de yapacak bişi yok. Hak hukuk böyle yazar kitaplarda. Ama gel gör ki 13 yaşında evlendirilen var. Ceza alan yok
Sinir 15 yaşmıymış. Oy vermek için reşit değiller. Ama cinselliğe gelince resitler kafaları basıyor yani. Vay be sahte hocalar ceza yemesin diye göz yumuluyor demekki. Üzdü
kardeşine ya dini eğitim verin ya da terapi aldırın bunları yapması hiçte iyi değil , şu an uyuşturucu bile kullanıyor olabilir bir teste götürün hayatını 22-23 yaşına gelince bitirmesin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Hangi birini şikayet edeceksin ki? Sorunun ana kaynağı kardeşin.
Yaşını bildiği halde konuşuyorsa suç sayılabilir.
Yasini soylemis evet ama ikiside konusmus ayni sekilde.. hatta kardesim ben anlamam boyle seylerden demis fakat sonra kendi bilgili bi sekilde devam etmis. Cocukta konusup engeli basmis. Okudum arastirdim biraz ama 15 yasini tamamlamis akli sorunu olmadigi icin bir dava acilamazmiş
Erkekleri niye şikayet ediyorsun ki? Erkeklerin suçu ne?
17 yasinda bir kizla c*nsel konusmalar yapmişlar. Suc degil mi?
Hayır değil. Ama suç olsalar bile konuşmayı yaparken kardeşinin tcsi üzerinden yaşını mı sorguluyorlar? nereden bilebilirler 17 olduğunu belki kardeşin 25 yaşındayım diyor belki 19 diyor belki 30 diyor. Adamlar nereden bilebilir. Ayrıca ortada bir kandırmaca falan yok. Çünkü birden fazla kişiyle yapıyor bunu. Ortada bir kandırmaca bir ayıp bir yanlış varsa bunun bütün sebebi kardeşin.
Soylemis tanisirken yasini adam 26 yasinda o da kabul etmis konusmuslar
Durumu değiştirmiyor. Suçlu olan kardeşin. Hatalı olan da.
Xper dusuk yazamiyorum size ozelden
takip atabilirsin.
Savcılığa kayıtlı belgeli olarak şikayet et. 17 yaşındaysa kardeşin ceza alırlar. 18 de yapacak bişi yok. Hak hukuk böyle yazar kitaplarda. Ama gel gör ki 13 yaşında evlendirilen var. Ceza alan yok
15 yasini gectigi icin kendi istegiyle konustugu icin cezasi yokmuş
Sinir 15 yaşmıymış. Oy vermek için reşit değiller. Ama cinselliğe gelince resitler kafaları basıyor yani. Vay be sahte hocalar ceza yemesin diye göz yumuluyor demekki. Üzdü
Olgun erkeklere ilgi duyuyor demek ki konuşabilirsin
Şikaywt edebilir miyim bu adamlari peki? C*nsel konustuklari icin
Bilmem olabilir belki kardeşin ile biraz açık konuşmayı denesen?
Kardesinin orspulugunu sikayet et sen erkeklerin suçu ne?
Kardeşinle bir konus istersen sonradan hata yapıpta çok pisman olur.
Yargiya taşisam olayi? Şikayet etsek o c*nsel konusan kisiyi?
Sen bilirsin konustugu kisi kac yasinda
26 27 yaslarinda ama kendi istegiyle konusmus kardesim
Bence hiç ugrasma kardesini uyar bu konuyu uzatirsan baskalari da duyar sonra kardesin psikolojik olarak cok etkilenir.
Alla alla Sen ver bana ınstasını kulaklarını çekeyim:))
Kardeşinizi önce bi terbiyelin
Şikayet etmenin faydasi olur mu o yastaki adamlari?
evet var cinsel taciz olarak yargılanabilirler.
Ama 15 yasini gectigi icin sikayet edilemiyormuş
18 yaşına kadar kamu cezasına kadar gider bu olaylar kardeşin şikayetçi olmasa bile hakim kamu davası açar.
kardeşine ya dini eğitim verin ya da terapi aldırın bunları yapması hiçte iyi değil , şu an uyuşturucu bile kullanıyor olabilir bir teste götürün hayatını 22-23 yaşına gelince bitirmesin.
Yok okudum şartlari fiili olmadigi icin 15 yas uatu ve kendi konustugu icin hic bir sekikde bir dava acamazmisiz
15 yaş üstü ama algılama yetenekleri tam olarak gelişmiş olmalı diyor evet.
Tüm şartları okudum şikayet edemezmişiz. 15 yaş ustu ve fiili degil diye sadece mesajlaşma
evet evet.
ben o adalet sisteminin...
Peki yasal yol kapandi mi tamamen bize simdi?
Kardeşin şikayetçi olmadığı sürece evet.
ya da kardeşini ruh sağlığı bozuk gösterip cinsel taciz davası açarsın.
Psikologtan ruh sağlığı bozuk raporu al
Kardeşim sikayetci olamaz kendisi konuşmuş.. rapor alsakta zor cunki sadefe mesajlasma var bir kez bile gorusmemisler yuzyuze
Büyük seviyor
Hmm bişeyler peşinde