Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nün önderliğinde Koç Üniversitesi Suna İnan Kıraç Vakfı, Sağlık Bilimleri, Rockefeller, Yale, Cardiff üniversiteleri ve Icahn School of Medicine at Mount Sinai'nin katılımı ile yürütülen araştırmada, Türkiye'nin 81 ilinden yaklaşık 4 bin kişinin DNA'sı incelendi.
Yaklaşık 10 yıl süren ve 10 milyon dolar bütçe ile yürütülen araştırmada, Türkiye'nin 81 ilinden köken alan yaklaşık 4 bin kişinin DNA'sını incelenerek Türk toplumunun detaylı genetik yapısına ilişkin önemli veriler elde edildi.
Türk bireylerin genetik açıdan en çok komşu ülkelerin toplumları ile yakınken, bunları Avrupalı toplumların takip ettiğini aktaran Özçelik, "Türk toplumunun özellikle İtalya'nın Toskana bölgelerinde yaşayan insanlarla yakın bir ilişkiye sahip olduğu izlendi. Bu yakın ilişkinin ikinci sırasındaki ülke ise İspanya olarak tespit edildi." değerlendirmesini yaptı.
Şimdi soruyorum size, hani bu İtalyanlara benzeyen yağuşuklular nerede? 🤤😍
Türkler İtalya'da yaşayan insanlarla genetik olarak çok yakınmış! Nerede bu İtalyan erkeklerine benzeyen Türkler?
DNA çalışmasına gerek yok, ben bunu 5 yıl öncesinde de söylüyorum. Akdeniz İklimi diye bir şey var ve iklimin insanların dış görünüşü üzerinde bir etkisi var. Kuzey Avrupa ve İngiltere gibi ülkelerdeki insanlar niye açık tenli ve sarışın sanıyorsunuz ya? İklimden kaynaklı. Akdeniz ikliminden dolayı İtalyan ve İspanyollar, Türklere benzerlik gösterir zaten bu şaşırılacak bir havadis değil. Boş yere tetkik edip zahmete girmişler, iklimin insan üzerine tesirleri yüzyıllar evvel ortaya atılmış zaten.
Biz evvela kızılderililerin Türk olup olmadığını tartışalım, onun açıklığa çıkması daha elzem bırakın şimdi İtalyanları :D
Bu tür araştırmalara pek inanmayın. 5 bin küsür gen olduğu tahmin ediliyor ve 2500'e yakın etnik millet. Zaten millet ve halk kavramını insanlar uydurdu. O yüzden yok efendim şu gen varsa şu türk şu varsa şu İtalyan demek doğru değil.
Ona kalırsa Macarlar ve Finlandiyalılarla kültürel bağlar var ama Y kromozomu uyumunda en düşük olasılık var.
İtalyan erkeğin yakışıklılığı içi oldukça doldurulmuş bir balondan ibaret. Gittiğin zaman yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu bir yerde Dimtri amcalar Nicolas abiler vardır ki bizim Ahmet amcaya Mehmet abiye benzermiş. Vallahi gidenlerden öyle duydum. Yani oyuncularina mankenlerine bakipta karar vermek oldukça yanlış.
İtalyanların ünlüleri yakışıklı halktaki erkekler o kadar değil aynı şekildede Türklerde böyle ünlülerimiz en az İtalyan ünlü erkekleri kadar yakışıklı yani türk erkeğinden daha yakışıklı değil normal bir İtalyan erkeği
en azından adamların hakkı var arkadaş. boy pos fena. e kadınları da öyle. dürüst olmak lazım ama kalkıp da İtalyanları da kendimizden sütün görmeyelim bir zahmet bu konuda.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Türkler İtalya'da yaşayan insanlarla genetik olarak çok yakınmış! Nerede bu İtalyan erkeklerine benzeyen Türkler?