Diyelim ki bomba gibi bir parti ile siyasete Giriş yaptım ve sizden oylarınızı istiyorum. Sizi hangi cümleler ile kandırıp oylarınızı alabilirim? Alçakça bir davranış ama ben gelecek cevaplar ile biraz gülelim istedim.
Türkiye Halk tek yerden kaşınır. oda din. Sen çıkıp finnuzerinden siyaset yaparsan her türlü 1/0 önde olursun. Türk halkının büyük çoğunluğu ianndigi dinin Türkçe ne demek istediğini bilmiyor ne anlatmak istediğini bilmiyor en basiti çevrene bak ya da kendi cocuklugindam pay hiç evdekilerden ne gördü isen o üzerine kuran kurusna git kuran ogren kuranı nasıl öğretiyorlar arapça ezbere arapça okuduğunu anliyormusun hayır? O yüzden siyasette en guzeo oy toplama. sanati dini kendine alet edeceksin ki oylar gelsin
Reis gibi, Başkanlık sistemine geçelim , Uçacağız dersen, bir kez daha kandırabilirsin bu ahmak milleti. Ha birde , Milli uçak, Milli tank, dersen offfff millet sarhoş olmuşcasına oyu bırak, Hayatını , Canını verir sana 😃😂
Borçlarınızın faizini silip yapılandıracam, ödemekte güçlük çekenin borcunu sileceğim, asgari ücretliden vergi almayacağım, her iş yerinde 5 Türk işçiye karşı 1 yabancı uyruklu çalıştırabileceksiniz, asgari ücretliye sağlık bedava olacak. Asgari ücretle çalışan kişi sayısı ülkemizde %50 dir. Mantıklı davran ona göre vaat ver ve kazanınca tam tersini yap çalabildiğin kadar çal.
Türkiye gibi bir yerde vatandaşı kandırmak kolay zaten gadası. İnsanlar cebine giren paraya bakmak yerine yol ve köprü gibi yerlerin varlığının daha olduğuna inanıyor.
En basitinden çay dağıt hop oylar cepte. Her millet hak ettiği şekilde yönetilir. Medenî toplumlar, medenî yöneticiler ile idâre edilir, cahil toplumlar zâlim yöneticilerle.. Bu düzeyde bir yönetim istiyorsak her anlamda daima gelişmeli ve gelişmiş bireyler yetiştirmeliyiz..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ülkede din konusunda, düşünce sol veya sağ konusunda, umut satma işlerinde, Atatürk'ü örnek almayıp ama dilinden ismini düşürmeyerek konuşursan vaatlere gerek kalmaz. Bunlardan birisi üzerinde yoğunlaşıp rahatlıkla siyasi bir kimlik elde edebilirsin. Benim oyumu almak istersen manita vaat et derim.
Umarım güzel bir yerdir. 😅 Yazmıştım sana etiket şeklini. Tarayıcıdan girip profile tıklayıp oradan üye kısmından sonra yazan yeri kopyalaman gerekli. Yani uzun iş 😅
Haklısın. Sanki hepsi başka ülkelere hizmet verecekmiş gibi kıyasıya ve çirkince savaşıyorlar. E bizim millet de ayakta uyuyor dur diyen yok. Onlarda istedikleri gibi at kosturuyor. İmla hatalarına takılma ben hergün yüzlerce yapıyorum 🙂
Siyaset bilminde insanları yönetmenin en basit yolu korku mekanizmasını kullanmaktır. Ne açıdan kprkutacağın o topluluğun değerleri ile belirlenir. Ülkemizde mesela bu din ypeluyla yapılıyor
Ne diyordu biri. "Bir yalan söyleyeceksin, çok çok büyük bir yalan ve bunu sürekli tekrar edeceksin." Yalan bulma ve söyleme yeteneği sana bağlı artık.
Gerçek siyasi figürler üzerinden sosyal medyada paylaşım yapılmasına karşıyım. Ha illa parti kurup yalan atacağım diyorsan, çuvalla şeker dağıtacağım de :))
Kandırmana gerek yok bence Misal iktidara gelirsem alayınızın mkoycam diye tek kez bağırsan, en az 20 milyon seçmenin cepte. koyacak, koyacakkk diye sevinçten 4 köşe olur çoğu.
Mültecileri gönderirim derim (göndermem) KDV ÖTV inecek (Bindi) Asgarî ücret 4 bin olacak (olmayacak) Çiftçiye destek (baş) 1 milyon atama (ALLLL bismillah) Vergi affı (unuttum) Genel af (söz vermedim)
The Walking Dead'in 11. sezonunu getir oyum sana 😄 hemen bu hafta izleyim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok kolay ve dünyanın her ülkesinde yer: din üzerinden ikna (ikna diyelim de ayıp olmasın) dogma sonuçta, kimse sorgulamaz aksine doğrudan taraftar kazanmış olursun
Parti kurduktan sonra ağzından Allah lafını eksik etme. Ondan sonra istediğin kadar hata yap, çal çırp hiç sorun değil. Önemli püf nokta Allah demek. Arada bir de camiye gittin mi senden iyisi yok (!) :)