Ne mi Düşünüyorum Hemen Söyleyim Saygısız Şerefsiz Olduklarını Düşünüyorum öyleler Zaten bu Yaptıkları Şimdi biraz Argo konusacam Kusuruma Bakmayın özür diliyorum Rahatsızlık verirsem şimdiden Ama o Saygısızlara ağır sözüm Her gence demiyorum Neyse ya arkadaş Sakat değilsiniz Bir sorununuz yok Neden yer vermiyorsunuz ayakta kalınca bir şey olacak sanki ya Yaşlı ya yaşlı İnsan saygı gösterir Ayakta duramıyor yaşlı bile bile eziyet edilmiş olunuyor Saygısızlar sizin ya ben
Toplumumuza o kadar işlenmiş ki bu sanki o an otobüste yer vermeyince size kötü gözle bakılıyormuş hissine kapılıyorsun. İstemeyen bile vermek zorunda kalıyor. Keşke şartsız koşulsuz içimizden gelerek yapsak bunu ve daha nice iyilikleri bize bizden başkası yardım edemez güçlü bir milletiz ama insanlığımızı kaybediyoruz.
Ben genelde yer vermeye çalışıyorum. Ama bizlerin de insan olduğunu unutmamak gerek. Saatlerce labda ayakta çalışıp akşam eve dönerken uyuyakalırım bazen. Yaşlı birine yer vereyim diye koskoca insanlar yorgunluktan uyuyakalan beni uyandırıp kaldırır bilmeden. Ben de buna sinir oluyorum. Sadece bana karşı değil, kaç kez şahit oldum böyle olaylara.
Akşama kadar ayakların kopana kadar çalışıyorsun, yorgunluktan ölmüşsün ayakta duracak halin yok ve insanlar seni birine yer vermediğin için yargılıyor. Empati sıfır. Hatırlıyorum bir gün hastaneden geliyorum çok hastayım bayılacağım gözlerim gidiyor utanıp kimseden yer istemedim ve otobüsten indim. Bazı teyzeler amcalar gelip direkt yer istiyorlar sebepsiz, akşama kadar dolaşmış eli poşet dolu iki dakika ayakta duramıyor. Hastaya ayakta duramayana veririm, diğerleri beni ilgilendirmez.
Banada benzer şey başima geldi... hastane işleriyle koşuştur durdum sonra eve otobüsle dönerken orta yaşli bir teyze benden yer istedi ve ayakta durabilcek sağli yerinde biriydi bende durumu izah ettim midemdd bulaniyordu söylendi durdu benim şahsima yakişmayacak şeyler söyledi bide nasil sinirlendim
Hiçbir şey düşünmem kendine göre sorunu olan insanlarda var tamam yaşlılara yer vermek büyük bir incelik ama dışarıdan bakınca bir sorunu olup olmadığı belli olmayan insanlar da var kimse kimseyi yer vermek zorunda bırakamaz.
Belki yorgun belki hastadır ya da yaşlıyı fark etmemiştir tabii canı istemiyor da olabilir. Oturmak isteyen yaşlı oturan gençten müsaade istesin, sürekli herkesten hürmet görmeyi ummak gereksiz.
Yemin ederim bazen aynı dolmuşta 3 kez yerimden kalktığım oluyor yer vermek için ve benden başka kalkana da pek rastlamadım 😂 nereye gidiyor bu amcalar teyzeler bilmiyorum