Kızlara soruyorum. dini olarak tesettüre bakış açınız? Düzgün cevaplar?
Cevabın nedir?
Aile & Toplum konusunda 708 cevap paylaştı. Öncelikle şunu söyliyim kapanmak gibi bir düşünceye sahipsen bunu sana nasip eden Allah'tır. O yüzden sevinmelisin herkese nasip olmaz şeytanı alt ederek nefsi yenerek böyle bir kararı kendi isteğinle almak. Ben önce namaz kılmaya başladım bilirsin namaz dinin direğidir önce Allah onu nasip etti daha sonrasında kapanma isteği yaklaşık bir ay oldu çok huzurlu mutluyum pantolon ya da dar giymiyorum içim ferah bana nasip oldu inşallah sanada olur. Ha bide sana engel olan bütün seslerin şeytanın sesi olduğunu bilmelisin bunlar;kapanırsan kısıtlanırsın, daha kötü durur kimse sana bakmaz, yakışmaz, insanlar yadırgar, cahil görürler vsvs hepsini yenmelisin bunun için sana yardım edecek olan içini imanla dolduracak beş vakit namazdır.
31 Yorumla- +1 yıl
+1 haklı arkadasın dediği dogru.. namazla basladım bende.. zamanla kapanmak istedim.. eksik yarımmıs gibi geliyordu... Islam sonsuz bir derya cünkü.. ne kadarını yaparsan o kadar haz duyuyorsun.. umarımhayırlısı olur
En İyi Cevaplar
şahsen şu an kapanmayı düşünmüyorum. ancak birgün kapanırsam bu piyasadaki sözde kapalılar gbi olmayacağım kesin. farkedilmemek için tesettürlenmek günümüzde çoğu kesim tarafından bambaşka algılanır olmuş.
yorumlarda saçları açık olanlar kesin yollu kadın, hatta yerine göre namussuz oo.. gibi oksimoron bir ifade çok fazla. açıkları dinsiz imansız motor vs.. diye tanımlamak sizin nenize hadsizler. imanın Allah ve kul arasında olanı makbuldür. üstelik açılanın da kapananın da vebali günahı kendine. burada herkes hakkında yorumlarda bulunmuş oluyorsunuz ve günaha giriyorsunuz. çok gerzekçe yapmayın!51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu ülkede insanlar Atatürkçü olmak demenin dinsizlik demek olmadığını ne zaman öğrenecek?
Ya da dindar olmanın Atatürk düşmanı olmak olmadığını? Oysaki gerçek inançlı insanlar (bağnaz olmayan gerçek dindar kişiler yani yobazlık yapmayanlar) Atatürk`e minnettardır. Atatürk dinsiz de değildir. Bu ülke de Kuran-ı Kerimi insanların daha doğru öğrenmesi bazı menfaatçi kesime muhtaç olmaması için ilk kez Atatürk`ün emriyle Türkçe meali hazırlanmıştır. Dinsiz olsa bunu yapmazdı. İLGİLİLERE ÖNEMLE DUYURULUR.42 Yorumla- +1 yıl
haklısın..
- +1 yıl
Atatürkçü demek tamamen farklı bir şey olduğu için !
Bu site DHKPC'li insanlarla dolu olduğu için yorumların yarısından fazlası dalga üzerine olur... Kapan bacım ama süslü püslü kapanma o zaman kapanmış hükmünde olmuyosun... Çünkü kapanmanın amacı itici gözükmek kendini saklamak... O kapanma kapanma olmuyo yani... Saygılarımla...
70 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
17Cevap
Yorumlardan bazılarını okudum da bir cevap vermek istedm genel olarak. hazır hissediyorum hissetmiyorum olayı değil başörtüsü. Eğer muslumansaniz dinin gereklerini yerine getirmelisiniz. Nasıl bir Katolik günü geldiğinde kiliseye gidip ibadetini yapıyorsa müslüman da öyle yapmalı. Hazır hissetmiyorum olayı sadece kendini kandirmadr. Başı açık ve imanı tam bir şekilde ölmezsen ki çok zor bir durum Rabbimin huzuruna çıkınca kendimi hazır hissetmiyodm mu diyeceksin. Aklını mantığını kullan ve doğru yola yönel
00 Yorumla
+1 yılÇok yakın zamanda kapandım ve doğru karar verdiğimi düşünüyorum
66 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
Allah daim. etsin ne guzel
- +1 yıl
Amin inşallah :)
kesinlikle kendimi hazır hissettiğimde kapanıcam. ama şu an değil. kapandığımda tekrar açılmak istemiyorum edebimle kapanmak istiyorum.. tesettür kesinlikle çok güzel bir şey. ama başını kapatıp kısa etek giyeni de gördüm açık olup bol pantalonlarla gezeni de. edep önemli.. dinimiz bize kapanmamızı emrediyor ne mutlu ki kapanıp edebiyle durabilenlere..
10 Yorumla
+1 yılCanim eger sen dusunuyosan ne guzel.. bu konuda kiimseyi dinlememelerini soylerim cunku bende kapanmak istedim ve annem acik oldugu icin bana izin vermedi ve bende arastirdim eger allahin emrettigini anne babanda olsa karsi cikiyosa dinleme dsmisleer ben 5yildir kapaliyim ve cok mutluyum insan kapAliyken daha iyi ibadet yapiyo misal carsidasin ve namaz vakti geldi namaz kilman lazim hemen gider kilarsin cunku giysin musaittir allah istiyen herkese nasip etsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki erkeklerde tesettüre girecek mi? hayır yani dinin bunu bir tek kadınlara veba görmesini aklım almıyor da? Kadının saçı, kıçı, başı, ayak tırnağı bile görülmesin haram, erkekler davar gibi gezsin bacaklarını açsınlar sonuna kadar hatta her b. ku yesinler bunlar haram değil ! Çok sinirlendim hee.
42 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin bacaklari gogusleri vs. dikkat cekiyomuda onlar tesetture niye girmiyo diye soruyosun allahin enrettigini nasil sorgularsin. erkeklerin bakislarindan ve zarar gormemizden kacinmak icin mevlam emretmis istersen acik kal ama allahin emriyle dalga gecme kufre dusersun allah muhafaza dinden cikarsin
Cevap sahibi+1 yılUlan iki şeyi sorgulasak baş kaldırsak ama Allah inancıyla demagoji yapıyorsunuz ! Allah beyin de vermiş kullanmaya ne dersin? İnancım tamdır benim ama salak değilim! Bu dünyada he şey mi kadına yasak olur arkadaş? Saçını açma, öyle oturma, böyle konuşma cart curt.. Ben açık saçımla ve Allah inancımla ahlakımla her şeyimle iyi durumdayım. Kapanmanın da saçmalıktan ve eziyetten başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Erkeklere gelince bacaklarını açıp oturmaları dikkat çekiyor ben rahatsız oluyorum, yasak mı?
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ailemden birisi bunu yaparsa asla yüzüne bakmam. Arkadaşım filan yaparsa gözümde değeri düşer. Bu kadar netim yani bu konuda. Ve çocuğumu da muhafazakar bir aileye asla vermem. Giderse de gözden çıkarırım.
41 Yorumla- +1 yıl
Muhafazakarliktan ne zarar gordunde boyle kesin konustun merak ettim
şu an kızların çoğu başı kapalı (yarı) bir pantolon bir tunik artık tunikde yok halbuki DIŞ KIYAFET FARZDIR Allah saklamamızı istemiş kızlar değerlidir bu kadar açıp segilemek göstermek amacı nedir ha açıyosan bari saygın olsun başındakini çıkar!!! Herkes bir gün evlenecek kim ister helaline bakmış olsunlar vs. Adam olun la sinirlendim >_<
11 Yorumla- +1 yıl
Bazi kizlar guzel gorunmek icin kapatiyo basini ama tesetture uyulmadiktan sonra vasini ortmussun neye yarar
Tesettüre giren insana saygı gösteririm ama türbana asla. Ananem teyzem tesetturlü. Atamızın zamanındaki gibi kapalılar. Türban = akp siyasi acıdan baktıgım icin annem türbanlansa yanında yürümem. Ki buda onu biliyor aynı düsüncede. Simdi lütfen müslüman (!) bilgelerimiz altına nutuk atmasın
01 Yorumla- +1 yıl
Senin turbandan kastin nedir basortusumu rahatsiz etti seni anlamadim yorumunu
+1 yılBaktılar kadınların kapanmasını önliyemiyeceğiz bu seferde kadınları kapalılık adı altında açık kadınlardan daha beter bir hale soktular
Artık kapalılık moda olmaya başladı
BU DURUMA DIKKAT EDEN KARDEŞLERIMIZE DUACIYIZ...21 Yorumla- +1 yıl
aynen tesettürü modayla vurdular diye bir söz var...
Ben geçen sene 4-5 ay gibi bir süre kapalıydım. Ve gerçekten zor oluyor çünkü kapandığın zaman sadece başörtüyle bitmiyor iş , kıyafetlerine de dikkat etmen gerekiyor yoksa çevrendekiler kötü şekilde eleştirebiliyor.
00 Yorumlakendime güvensem kapanırım ama henüz hazır hissetmiyorum iyi düşünmek lazım arkadaşlarım var bir hafta kapanıyorlar sonra yapamayıp geri açılıyorlar bende öyle olmak istemem kapanırsam açılmam o yüzden biraz bekliyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu sitede %80 i dinsiz ataturkcu dolu
Gelip burada laf yapicaklar aldanma
Kapan bacim insallah namazada baslarsin75 Yorumla- +1 yıl
İşte bunlar hep tayyip kafası
- +1 yıl
Sensin o dinsiz hain kopek... Ataturk iyi koymus size anlasilan yavsakkk...
- +1 yıl
kardeşim düşünceni daha güzel bir biçimde acıklasaydın keske... yanlıs anlasılmalara sebebiyet veren cümleler bunlar.. aşağıya yorum yapan arkadaslarda tepkilerinin ölcülerini edep ve insanlık cercevesinde ayarlasaydı cok güzel olurdu...
- +1 yıl
@MissGizem bitti yavrum?
tesettür "bana bakma" demektir. Dizel motorlar bunu anlayamaz.
713 YorumlaHerkesin inancına saygı duyarım sorgulamak bana düşmez. Fakat, ben şahsen hiçbir zaman kapanmayı düşünmüyorum.
30 Yorumlagerek yok tesettüre, türbana filan. sadece insan olmanın bilincinde olsun herkes bu tüm dünyaya yeter.
42 Yorumla
+1 yıldinim emrettiği için yerine getireceğim Allahın izniyle. en doğrusuda bu zaten.
40 YorumlaHocam ben de kapanacam o derece:))
Çök saygı duyarim helal olsun onlara...22 Yorumla
+1 yılya herkesin dini var ve onlara uymak zorunda senin dininde o varsa ister kapanırsın ister kapanmaz sana bağlı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Güzel bir şey bence ama kendim için daha zamanım var diye düşünüyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılhakkıyla olcaksa neden olmasın sadece başını kapatmak değil mesele tabi tesettürun bilincin de olmak şartıyla
00 Yorumla tesettür manasıyla yapabilene cok yakısır. ama nefse agır geliyor vesselam
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılbir süredir bende istiyorum ama cesaret edemiyorum umarım aşarım bu duyguyu
01 Yorumla- +1 yıl
Nefsini dinleme o duygu icine dogsuysa hemen uygula.. ben hep kendimi kapanmak icin soyle teskin ederdim bu gunesin sicagina dayanamiyosun cehennem sicagina nasildayanacaksin.. bunlari dusunerek ve kapali kizlara imrenerek kapandim cokta mutluyum keske ergenlige girer girmez kapansaymisim.
Bayanlara sormuşsun ama bence güzel birşey kanka. Tesettürlü olmanın çağdışı olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumlaİnsanın kendine yakışanı giymesidir.
Ulan makara diye yazdım ama harbiden çok manalı oldu ha.00 YorumlaBayan demissin ama. bende cevapliyim
hayalimdeki bayan tipi desem. artik anlarsiniz. ne kadar iyi oldugunu00 Yorumla
+1 yılKardeşim tesettüre geçeceksende erkeklerle el ele gezme gözümde küçülüyorlar o gezenler
30 Yorumlatesettüre girsinler ama giripte altına dar pantolon giyinleri anlamıyorum
20 Yorumla
+1 yılDinimizin gerektirdigi budur Islam dini zorluk dini degildir ama rahatlik dini de değildir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de örtünecem, kafama baş örtüsü takacam. Takmasam kızlar tahrik oluyor. :D
00 Yorumla
+1 yılKadınları mal olarak gösteren bir örtü. :/
15 Yorumla- +1 yıl
hayır ben sadece fikrimi söyledim yinede herkes özgür, ben giymesin mi dedim?
Gelişim gösteren mesleklerde çalışamayanlar yine türbanlılar :) beni ırgalamaz - +1 yıl
bir amaca mal diyen birini ilk defa görüyorum :) O halde senin nefes alman bile mallik kusura bakma
- +1 yıl
Ha bide görüntü olarak beyninin kurtlaşmış fikirleri yuzune vurmuş. ALLAH herkeze hakki suretinde yuz vermiş. Biraz kalbi duygularibi cikarda pisliklerin temizlensin.
+1 yılBen ama mesleğimden dolayı bıraz zor...
01 Yorumla- +1 yıl
Meslegini dusunuyosan baska bir ise girersin emin ol bu dunya cok kisa allahin emrini yerine getirmeyi dusunuyosan kapan kardesim huzuru bulucaksin
bu sene düşünüyorum bende :D
22 Yorumla- +1 yıl
Yarin kapanirsin insLlah
hayatta girmem gebertseler bile kesin ve net
25 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOldurseler giremem tiksinc !!
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllaha inanmak zorunda mıyız kuş beyinli! tanrıya inanıyorum ben deistim
Cevap sahibi+1 yılTanri sana soracak neden yanlis yaraticiya inandin diye sen ezis buzus ne yapacaksin bakalim embesil
- +1 yıl
Ahaha güldürdün Tanrı mı sorcak Allah mı sorcak bakalım hesabı. Sen Tanrıya inan Tanrı seni Allah bizi korusun
- +1 yıl
Bu deistim diyenlr tam kaşar. Nerden geliyo acaba size ilahi emirler. Hiç aracı olmadan doğrudan vahiy mi alıyorsunuz. Hiç tanrı vs inanıyom deme peygamberi inkar eden dolaylı olarak herşeyi inkar edip kafir olur. Felsefi terimlerle iman aranmaz. İman ancak kalplerdedir. Kendisine fayda sağlamamış adamların düşünceleri senide ancak yoldan saptırır
Gizli Üye(30-35)+1 yılTesettür bana girsin knks :)
20 YorumlaÇok istiyorum aslında bir gün yapacağım inşallah:)
22 Yorumla- +1 yıl
Allah sanada nasip etsin kardes cok mukemmel bir duygu
+1 yılistiyorum ama cesaret edemiyorum
00 Yorumla
+1 yılBelki ileride kapanırım
00 Yorumla
+1 yılannem izin vermiyor :D
04 Yorumla- +1 yıl
Dinimizin emrettigini uygula aileni dinleme.. ben 3sene annemi dinledim kapanmadim sonra dusundum bu benim kararim bna karismaya hakki yok. ondan habersiz kapandim gittim is yerine beni kapali gorunce sasirdi ama kizmadi:)
- +1 yıl
yok okulum için diyor annem okul bittikten sonra istersen kapan diyor şimdi okulun var vs diyor
- +1 yıl
Canim artik okullardada kapali olmak serbest inan bu dunyada herkes tektir annende olsa senin gunahin tek hesapta yaziliyo ve o sana engel oldugu icinde gunaha giriyo..
- +1 yıl
Kapanmak okula engel mi?
Ninjaworrior seçmelerine geçmek gerekiyor önce
20 Yorumla
+1 yılHayır istemiyorum :)
10 Yorumlaİstemiyorum.
10 YorumlaGirmem.
20 Yorumla
+1 yılgayet hoş
10 Yorumla
+1 yılBayılırımm
10 Yorumla