Çok sahiplenici olmak ve üstüne düşme konusunda biraz aşırı olduğumuzu düşünüyorum toplum olarak 7 yaşında dahi eğilip ayakkabısını formasini giydirenler var okulda az bi sorunu olsa gidip çocuklarla konuşup müdehale edenler var bunlar gereksiz ve çocuğun yasam becerilerini özgüvenini zedeleyen şeyler bazi şeyleri kendi kendine asabilir çocuklar
Genel olarak bizim toplumumuzda çocuk yetiştirirken önemi büyük olan konularda titizlikle duruluyor. Elbette ki ailenin bilinçli olması da mühim. Eleştiri yapılabilir ama bu konuda benim için istisnalar kaideyi bozmaz, çok şükür diyorum.
Müslüman ailelerin istisnasız TAMAMI çocuk yetiştirmeyi bilmiyor. Ateist ve deistler akıllı, zeki olduğu için bu konuda da öndeler. Mesela en basit örnek bütün müslüman ailelerde az ya da çok yemek baskısı vardır. Emin olun hepsinde var. Bu barbarlıktan başka hiçbir şey değildir.
Türk aileleri genelde fazla korumaci yetiştiriyorlar. Genelde cocuga hukmetmek istiyorlar. Onu ayri bir birey degil kendisinin uzantısı gibi görüyorlar. Bu da cocukta özgüveni azaltiyor. Bir de babalarda öpme sarılma beraber vakit geçirme yok. Babadan duygusal olarak beslenememek çocukta ozguvensizlige ya da dikkat çekmeye fazla merakli biri olmaya sebep oluyor. Aileleri demokratik cocuk yetistirme konusunda egitmek lazim.