Genellikle Adanalılar kürt oluyor sanırım. Çoğu kürt mü?
Çoğu Kürt
Kürt değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hayır genelde oradan buradan gelenler var. işte onun haricinde Türk , ülkücüler çoktur genelde ama chplilerde çok bana sorarsan parti taraftarı değilim. Atatürkçüyüm ama chp eski chp değil.
Birde conolar var Ankarada ' ki çinçin neyse bizim karşıyakada bir kaç mahalle öyle onun haricinde normal işte
Bilmeden konuşuyorsunuz abi Adananın yerlisi tam bir Türktür. Doğudan göçle gelmiş kişilerle karıştırmayın. Adana'da sanayi firmalarında çalışmak için doğudan çok kişi geldi.
Ek olarak, Adana MHP'nin kalesi ve siz Adana kürt mü diyorsunuz. Adana Türkiye'deki en Türk şehirlerden birisi. Nasıl bir zıt soru anlamadım.
kaba filan olunca kürt sandim
en türk dedigin sehirde mhp yüzde 30la kıl payı almıs akpde bir okadar aldı chpde yüzde 28 aldı adanaa cok karısıktır
Alakası yok neredeyse tamamı ülkücü.
Anne tarafım Adanalı, Adanaya her gittiğimde görüyorum, birçok gençte türk bayrağı, kurt dövmesi falan var.
Urfa, Mardinden gelen kürtdür aslen Adanalı kürt birini göremezsinn ki zaten kürtlerdende hiç hoşlanmazlar
Cevap
15Cevap
Arkadaşlar ben gaziantepte doğdum bûyûdüm babamla annem maraş pazarcıklır ve annem babam ben sülale hepimiz pazarcıklıyız türküz şimdi doğuda kürtler le türkler beraber yaşar ama güneydoğuda fazla kürt yok ki bak gaziantep türktür kahramanmaraş tûrktür adana türktür adıyaman türktür diyarbakırın yerlisi türktür ama nüfus olarak yarısı türk yarısı kürtdür urfa da öyledir kilis zaten türk mersin de türk antalya da yani güneydoğu akdeniz her yerin çoğunluğu Türk yani şöyle saçma sorular sormayın bende türküm ama yani güneydoğunun akdenizin çoğunluğu Türktür yani doğuda şırnak mardin ağrı bitlis bunların çoğu kûrt dür aksi takdirde ığdır van bunlar nüfus olarak türkler daha çoktur ığdır da azerbeycan tûrkleri vardır çoğunluk olarak vanda normal bizim türkler var yani türkiyede max 15 milyon vardır fazla olması imkansız dünya üzerinde de 25 milyon en fazla abartmanıza gerek yok yani kürtlerin türklerden fazla olduğu 4 şehir var başka yok
Selahattin Demirtaş'ın Adana'da % 10,66 oy aldığını düşünürsek Adana'nın %10'unun Kürt olduğunu söyleyebiliriz. Ona oy vermeyen Kürtleri de saymazsak tabi. Onları da sayarsak herhalde % 20'yi bulur. Çünkü RTE'nin en az Selo kadar Kürt oyu var. Adana'da azımsanmayacak kadar çok Kürt var. Bir o kadar da Arap var. Ayrıca Çukurova Üniversitesi'nin Türkiye'nin en özgürlükçü üniversitelerinden biri olması ve dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesi sebebiyle orada kültürel bakımdan biraz alt seviyelerde olan Ülkücülerin azınlıkta olduğunu söyleyebiliriz.
Saçmalamışsın. Adananın yerlisi Türktür. Yorumları oku. O dediğin kşiler doğudan göçenler.
Adana'nın yerlisi Araplar ve Ermenilerdir. Türk dediklerinin soyunu sopunu bir incele.
adananın yerlielri arap alevileridir görüş bildiren kişiye fazlasıyla katılıyorum yerliler akkapı ve karsıyaka dolaylarındaki insanalrdır türkmenelr son 45 50 yıldır sehrimize göc ediyorlar
Yaw arkadas insan cahil oldumu böyle cevaplar veriyor Kürtler Hz ibrahimden bu yana o bölgede yaşıyor Türkiye devleti haritayı bölgelere ayırmış adana gozukmedigi için Kürt şehri değil diyirsunuz normalde Adana'da Mezopotamya bölgesine giriyor harita sınırları öyle olduğu için Güneydoğu'ya girmiyor normalde Hatay sivas adana Kürt bölgeleri Mezopotamya bölgeleri
Adanada Kürtler çok azdır, cono var orda cono, conolarda kürt değil binevi çingenedir
Ah o conolar :D
Adana milliyetçinin önde gideni amk. Kürt çok az var onlarda söylemiyor kürt olduklarını. Nesi kötü kürtlüğün. Cono çok onlarda çingene.
Benim Kürt arkadaşımda var alevide var Türk'te var Erzurum gibi karışık milliyet çarşısida Erzurum'a benziyor zaten
adananın yerlileri yörük kanka cok eskiden öyle deniyormuş onlarda türkün özü ve çoğumuz mhpliyiz yani. cono var çingeneler adımızı çıkardılar
adananın yerlileri ülkücü degildir arap alevileridir yörük türkmenler son 40 45 yıldır sehrimize geliyorlar asıl yerliler fellahlar yani akkapı yamaclı mıdık hadırlı tarafındakı ınsanlardır
benim gibi yerlisi değil hatta hiç sevmezler kürtleri. doğudan gelenler kürt. doğunun parisi olarak bilinir adana
değiliz valla hiçte sevmeyiz kürt falan oturduğumuz çevredede yok zaten
Bu topraklarda beraber savaştık. Asıl biz ayrımvıları sevmeyiz✌️🤘
Adanalılar Kürt değildir fakat büyük bir kürt nüfusu var ki bu nüfus doğudan göçle gelmiştir PKK saldırıları ve ekonomik zorluklardan dolayı gelmişlerdir
adanada hertürlü insan var siyasette bakarsan meclisteki 4 partide adanada yarısıyor örnegin mhp akp yüzde 30 chp yüzde 25 hdp yüzde 12 adana cok uluslu sehirdir ve ADANA TURUNCUDUR
Adanalı kız seviyorum ama kürt mü deyil mi bilmiyorum sorsam ayıp olur sormasam kafam karışık dogru dürüst bilgi verin adana seyhan da..
Adanalı yerli Kürt yok hepsi göçle gelmiş diğer illerdeki gibi örn İstanbul
Adana'nın yerlisi kürt değil dostum.. ben adanalıyım Kürdüm ama bizimkiler muştan göçme
Abim bana ulaşırmısın rica etsem..
Adana mhpde farkındaysan.
dogru
Cono aşiretliler çingene değil Kürttür.
Urfa'dan Adana'ya göç edenler kürt olur genelde.
Değil bence, çoğunluğu Türkmendir diye biliyorum.
bircogu kürt #kanka^^
Bilmeden konuşuyorsunuz abi Adananın yerlisi tam bir Türktür.
adana araptır. kürtlerin hepsi göçmenn
değiliz
tamam
çoğu kürt bence eniştem adanalı kürt :)
aslen mi adanalı yoksa goc mu
aslen adanalı
aslen adanalı kürt yoktur kökeni dogudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar