Öncelikle mutlu ve huzurlu bir evliliğin olmasını herkes için dilerim. Toplu ya da çevremizdeki insanlar çocuk istiyor diye çocuk yapılmaz herkesin kendi yuvası ve sorumlulu kendine ait üçüncü şahısların fikirlerini çok dikkate almamak gerek. Karıkoca olarak çocuk yapma hazırsanız ozamana sorun yok her türlü istek tarzınıza göre çocuk yapabilirsiniz. Çocuk yapmadan önce sorulması gereken sorulardan öncelikli olarak biz çocuk yapmak için Karıkoca hazır mıyız. Maddi ve manevi imkanlarımız mümkün mü. Karıkoca olarak ne kadar Zaman birlikteyiz Karıkoca olarak birbirimizi çok iyi tanıyor muyuz. Karıkoca olarak çocuksuz yaşadığınız hayatta gördüğünüz istediğiniz gibi yatıp istediğiniz gibi kalkıyorsunuz işinize gücünüze gidiyorsunuz seyahatler yapıyorsunuz bunlardan fedakarlık yapmaya hazır mısınız bunlarla baş edebilir misiniz. Önemli olan dünyaya çocuk getirmek değil.
Önemli olan topluma doğru insanlar kazandırıp gelecekti güzel temeller atılır. Bugün Türkiye cumhuriyetine baktığımızda her kanalda her gün şiddet ölüm haberleri gibi şeyler mevcut bununla birlikte maddi krizler de mevcut buna bir de Coronayı da eklersek halimiz vahim. Gelecekte huzur içinde mutluluk içinde sağlıklı yaşamanız dileğiyle fikirlerimi paylaştım umarım bakış açınız değişmiştir saygı ve sevgiler.
Bence herkes yapmamalı... Çünkü geleceğe bir insan yetiştirmek hiç kolay değil... Her anne baba adayının öğretmenlerin aldığı gelişim psikolojisi dersini alması gerek bence. Çocuk sahibi olmak isteyen her birey bütün şartları göz önünde bulundurarak karar vermeli başıboş bırakılarak çocuk büyümüyor büyüsede iyi bir birey olamıyor 😕
Herkes, herkesi memnun edemez Etmek zorunda da değildir. O herkesin istekleri de hiç bitmez. Sonradan görme zengin gibidir. Evlen çocuk sorar, boşan evlen der, birinciyi doğur ikinciyi sorar. 3 çocuk yapsan çok der. Ayy içim şişti anlatırken bile. Uyuzlar..
İsteyen olsun. Hatta görüp bazen üzülüyorum nasıl çocuk bakıyorlar diye sonra o çocuklar büyüyüp bizim karşımıza geçerek diklenmeye adamlık taslamaya kalkıyor işte oysa ki inin bakalım çocukluk evresine de görün..
Evlilik, nesep karışmasın diye var. Yani çocuk için evlilik şart; o da demek oluyor ki evlilik, çocuk sahibi olmak için gerçekleştirilen bir aktivite. Sözün özü evet, "nikah" varsa o çocuk doğacak ağa!
Ben valla bundan 3 ay önce kafama uyabileceğini düşündüğüm bir kızla ilerde çocuk felan yapmayalım. Ekonomik kıriz var. Çocuğun bakımı büyütmesi çok zor gibisinden birşeyler söyledim.
Ne güzel kafamıza göre gezer tozar hayatımızı yaşar ve ikimizde birbirmize destek oluruz dedim. Hanım kızımız çocuk istemeyince beni bıraktı. Ben çocuk istemeyen biriyle yapamam dedi.
Kimse geniş düşünemiyor valla duygusal bakılıyor bu gibi konulara.
@Aryarzu Yobaz demiyorum ama sonuçta hayatın gidişatına görede birşeyleri ölçüp tartmam gerekiyor. Bende mesela bir kızımın olmasını istiyorum. Ama hayat şartlarındaki zorluklarını bile bile çocuğu dünyaya getirdikten sonra ne olacak. O çocuk sadece bebek olarak kalmayacak. Büyüdükçe masrafları artacak. İstediği oyuncaklar, almak istediği kıyafeti, okul servisi üni'ye göndermesi derken bir sürü sorumluluğu var. Ve bu çocuğun babasıysam ben o çocuğu en güzel şartlarda yetiştirmek isterim. Ama imkan yoksada yoktur kardeşim zorlamayacaksın. Birşeyleri göre göre bazı gerçekler göz önündeyken, yok çocuk berekettir, yok rahmettir, yok çocuk evin neşesidir çiçeğidir gibi duygusal davranıp hurafelerle yaklaşırsan, o çocuğun sorumluluğunu yerine getiremeyince insana çok koyar.
Ha sen şimdiki iktidarın zihniyetiyle yaklaşıp, peygamberimiz bir hurmayla doyardı diyip, ağzına bir iki lokma koyarakta çocuk yaparım ve bunu bulduğuna şükretsin dersen, bir değil bin tane bile çocuk yaparsın.
Çocuk öyle eski kafalıların yetiştirdiği gibi yetiştirilmez.
Ben sadece olaya çocuk açısından bakarak yazdım. Daha çok şey yazarım buraya roman olur.
Çocuk bir evin neşesi dir. Evin çiçeğidir gökkuşağı dir. ve en önemlisi çocuk o evin bereketi dir. her anne babada çoğunun soyunun devamını görmek ister bu düzen değişmez
Çocuk getirmek zorunlu değil. Ama sonuçta insan anne veya baba duygusunu yaşamak ister. Elbette çocuk getirmek büyütmek kolay bir iş değil. Ama Allah anneye babaya sabır sevgi verir. o şekilde çocuk büyür babasının annesinin arkadaşı olur. Ileride onlar yaşlanınca onlara bakar vefat edince de dua eden iyi bir çocukları olur. Allah isteyene nasip etsin.
Çocuğunuz okusun veya okumasın ona her yaşta gelecek hazırlayabilecekseniz sorun değildir. Dünyaya getirdiğiniz evladınız siz yokken bile sizin eserlerinizle ileliyebilmelidir.
Elbette her evlenen çocuk sahibi olmak zorunda değil. Eğer ki sahip olduğun genlerin çoğalarak bu memlekete ve insanlığa yarım etmesi fikri hoşuna gitmiyorsa çocuk yapmamalısın. Tadını çıkar ;)