Nedense insanoğlunu yasak olan her şey daha çok cezbediyor.
İnsanlar, yasak olan bir şeyi yapmamak yerine, nedense yapmak için yarış içine giriyorlar...
Mesela, yasak olan bir kitabı okumak, yasak olan bir filmi izlemek, yasak olan internet sitelerine girmek, yasak olan okul kurallarına uymamak, yasak olan işyeri veya toplum kurallarına uymamak... gibi daha bir çok şey sayılabilir...
Sizce, neden yasak olan bir şeye uymak yerine, yasağı delmek için uğraşıyoruz?
*İfade edilmemiş duygular asla ölmez; sadece diri diri gömülür ve sonradan daha korkunç şekillerde tezahür ederler. Freud* Ben bunu kısmen de olsa şöyle bağdaştırmak istiyorum konumuz yasakların cezbediciliğiyle ilgili, bastırılmış her duygu halı altına sürülmüş toz gibidir, bu duygularımızı karşımıza alıp içsel bir muhasebe yapmamız gerekir. Ben ne istiyorum? Gerçekten istediğim için mi bunu yapıyorum? gibi sorular sorulmalı, kendimizi dinlemeliyiz. Evrensel etiği aşmadığı sürece yapmak istediklerimizi yapmalıyız. Ve aslında içteki her ukte, kişisine şu yüzden azap verir: kişinin kendini gerçekleştirmemesinin cezası gibi de düşünülebilinir. Özkendimizin bize tokadı gibi.✨
Yasak olanı yapmak gibi bir dürtüsü var insanoğlunun bazıları uyar buna Bazıları sadıktır yasaklara Genelde kazananlar sadık kalabilenlerdir her anlamda Bu devirde yasağa uyanları alnından öpmek gerekiyor sanırım Bana gelecek olursak kurallara uyarım bunuda severim Ama yasak olanıda denemişliğim var şimdi yalan yok
Yasaklar koşul demektir. İnsan ruhuna aykırı geliyor yasak dediğin, bana göre. Manipüle gibi vesaire.. Bana bu saydığın yasaklar ne cazip gelir ne de mantıklı. Gereksiz buluyorum yasakları. Bırakın herkes özgürce yaşasın. Mesela insan öldürmek bile yasak değil, ama sonucuna katlanmak var.
bazen yasak işler zelil olursun, bazen yasak işler kahraman en nihayetinde kişinin iç dünyasındaki yaramaz, uçarı veya ezik çocuğu tahta çıkarmak arzusundan doğan içgüdüsel bir eylemdir yasak çiğnemek