Doyumsuz insanoğlu işte, elimizdekilerin değerini kaybedince anlıyoruz. Hep daha fazlasını, daha iyisini, daha dahasını istiyoruz, değil mi?Bizden güzelini bulurlar ama güzel sevenini asla. 💅
Ulaşamadığınız her şeyin delisi ; ulaştığımız herşeyin nankörü müyüz?
Evet aslında yukarıda çok güzel bir şekilde özetlemişsin İnsan gerçekten sahip olduğu şeylerin nankörüdür insanoğlunun yapısında bir şey vardır ki çok aptalca bir şeydir bana göre bir şey sahip oluyor ama o sahip olduğun değerini değil daha iyisini istiyor elindekinin kıymetini bilip hiçbir zaman İnsanoğlu zaten şükür etmez işte maalesef dünyanın en büyük sıkıntısı bu gözü aç bir millet olduğu için Elindekini avucundaki de kaybediyor ama hiç üzülmüyorum Eğer bir insanı gerçekten gözü yüksekte ise elindekinin kıymetini bilmiyorsa zerre kadar o insan için üzülmem
Evet haklısın insanoğlunun gözü doymaz hep bana rep bana der kendine ister başkası için istemez insanoğlunun gözünü ancak bir avuç toprak doyurur.. Benim elimde olan ne ise onun kıymetini bilir onun için, vede o an benim sahip olduğumun başka birisinin daha sahip olmasını allah"tan dilerim.. En güzelide budur zaten,, Kendin için istediyini başkaları içinde isteyeceksin ki oda sahip olsun oda mutlu olsun
Sonsuz yaratılan bir ruhu fani bir bedene tıkarsan yetinmeyi bilmez... Ama nefsini eğitebilen/dizginleyebilen bir ruh yetinmeyi öğrenir. Maalesef bunların sayısıda çok azdır.
Kimisi öyledir elindekinin değerini bilmez kaybettiğinde anlar. Ama bana göre ulaşamadığım hersey unutulmaya mahkum dur çünkü olmayacağı için zorlamaya gerek yok. Elindekinin değerini bilsen yeter bence. Ama kimisi çok nankör dur bu konuda.
şu gelinin yanındaki damat o kızın neyine bakmış anlamadım ha soruya gelirsek evet böyle bir olasılık var tabi ulaştığımız şeyin kıymeti büyükse bu ayrı
Ulasamadiklarimin hicbir zaman delisi olmadim, daha iyileri beni bekliyo dedim, ulastigimin nankorude ilma ya daha kotu olursa dedim... Yani cevap, icelim guzelleselim 🤭
İnsan oğlu kadar nankör ve doyumsuz bir varlık daha olamaz elinde olanın kıymetini bilmez ulaşamadığı her şeyin delisi olur ona ulaştığında iste daha fazlası için deli olmaya devam eder...
Sosyoloji dersinde insanın tanımına bunu da eklemek lazım çok doğru bir cümle olmuş. Tam olarak öyleyiz aslında ulaşamadıklarımız hep ulaştıklarımızdan daha cazip gelir.
Ulaşamadığım seyin delisi olurum... Fakat ulaştığım zaman asla nankör olmam çünkü ona ulaşabilmek çok zorlu yollardan geçmişimdir ve değerini bilirim...👈👍
Bu her zaman böyle olmuştur kedi ulaşamadığı çiğere mundar dermiş. Biz insan oğluda öyleyiz ulaşamadığımız herşeyin delisi ulaştığımızda da nankör oluyoruz bende bunu çok sonradan fark ettim ama her şey geçmiş oldu.