Selam Gençlik 🙂Düşünün camdan bakıp temiz hava alıyorsunuz veya balkonda dinleniyorsunuz, elinizde telefon, tek başınıza, kafanız meşgul... Tam o esnada yan veya karşı komşunuz balkonda birileriyle bir konuda hararetli bir tartışma yapıyor.. Şimdi bu duyduklarınıza dikkat kesilip kulak kabartsanız bu sizi kötücül ruhlu bir kapı dinleyen mi yapar? Nedir düşünceleriniz?
Selam gençlik :) Tele kulaç çetesi gibi herşeyi dinleyen insan, fazla merak, ilgi alanı olmayan konu oldukça yanlış ve ayıptır.. Fakat burada ele alınması gereken en önemli konu ise bana göre; toplum içerisinde, duyulacağını bile bile her türlü konuşmanın yapılmasıdır.. Bugün buna benzer şeylere sıklıkla rastlıyoruz.. Ben kimseyi dinlemem, fakat ben balkondayken birinin konuşmasına tanıklık ediyorsam, ya dikkatimi verip dinlemem ya da içeriye giderim..
Duyduklarını başkasıyla paylaşırsan, yorumlarsan kapı dinleyen hizmetçiden farkın kalmaz xdxd Ayrıca kulak misafiri olmak ile kulak kabartmak diye iki tane güzide deyimimiz var. Sen hangisini seçiyorsun? :))
Aslında özel bir konu olsa balkonda konuşmazlar, mevzu rahat ya balkonda milletin kafasını ütülemekten zerre çekinmiyorlar sanırım. Hani insanın gamer kulaklığı takası geliyor!!!
Evim bahçeli ve o yüzden ne ben komşuları, ne de komşularım beni duyuyorlar. Anca, bahçede parti falan yapılırsa duyuyorum ama oradaki konuşmaları değil, dj lerin çaldığı müzikleri duyuyorum ve çok da umurumda değil ^^
Birkaç kez tesadüfen hakkımda konuşulduğunu duyduğum için o günden beri bir kulak kabartırım acaba ismim geçecek mi diye.. Bakarım konu benden bağımsız o zaman bırakır kendi işime bakarım.😄