Laiklikle alakası yok bunun dönemde imamlık için maaş almak doğru değil gönüllülük esasına dayanır ayet bile Allah'ın ayetini menfaat karşılığında satanların vay haline onu. Dışında ülkemizde meyhaneden kerhaneden kumardan faizden vergi alınıp maaş alıyorlar yani haram para para diyabeti ozellestirip isteğe bağlı olsun yani bı miktar vergi gelsin din hizmeti almak isteyenler ödesin her dinintemsil etmeli bide birçok kiliseye rahip papaz dışardan geliyor onlarda temsil edilsin burdan atama yapılsın kim neye inanıyorsa ona vergi versin olurken dedin islemleri için İslam da ticaret helaldir imamlık yapan namaz kildirdiktan sonra ite yapabilir
Laik ulkerelde devlet yönetimini din kurallarına göre belirlenmez asgari insan hakları normlarına göre belirlenir başka bir acidanda din ve devlet işleri birbirine karıştırılmaz herkesin dini inancına göre ona dini eğitim verilir inancını göre ibadet hane açar ona ona görevli atar maaşını öder kimsenin dini inancını sorgulayamaz dini inancının dışında dini eğitim veremez anca insanda dinini yaşaması için hizmet eder ha bu arada laiklik insanların saçını başını açmak değildir arkadaşım zamanin yapılan yanlışlar yüzünden şu an ki trajediyi yaşıyoruz
Her cemaat, ibadethanesinin ve din görevlilerinin masrafını kendisi karşılamalı. Din görevlilerinden zaten hazzetmem, çoğu 5 para etmez, iktidar yalakalığı yapıp cennetten arsa vaadederler, e camiyle de işim olmaz, niye benim ödediğim vergiler din adamlarına gitsin isteyeyim ki? Alkollü içeceklerden alınan vergilerle, ki en iyi gelir getiren vergi kalemlerinden biridir, imam maaşı ödenmesini imamlar nasıl içine sindirebiliyor?
Cünkü din siyaset altı bir kurumdur. Bu gune kadar din görevlilerinin aslında iktidarın kararlarına kılıf bulmak bunun yaninda da namaz kildirmak cuma mevlit ölü yıkamak gibi ufak islerde de kullaniyorlar.
Hic görmedim ben ingilizce arapca bilip mantik felsefe ve usul yöntemini bilen bir imama. Böyle bir imam varsa hakediyor maaşı degilse hepsi bana göre hepsi asalak. Vergimden ödenen butün haklarımı haram ediyorum!
Diyanet İşleri Başkanlığı , 3 Mart 1924 tarihinde Şer'iye ve Evkaf Vekâleti'nin yerine kurulan, İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli kurum. Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle 429 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlı bir teşkilat olarak kurulmuştur. (Din adamları bu kuruma bağlıdır.)
Bu iş devlet kontrolünde olmazsa iyice sapıtırlar. Din adamı da olsa maaşı kim veriyorsa o kişi sahibi olur. Toplumda yönetilemez bunlar. Mesela cemaatler kendi ekonomilerini kendileri oluşturuyor bak durum ortada. Bu adamlar çok insanı etkileyebiliyor, halk bunların yönlendirmesine çok açık. Maaşı devlet vermezse hiç kontrol edemez.
Etmezse kontrolden çıkar başka gruplar kullanır. Baksana bu ülkede bir vaiz olan Fethullah cemaati ülkenin en büyük ekonomisini elinde tutuyordu. Cemaatler bile tehdit, kontrol altında tutulamıyor.
Din adamlarının maaş durumu, kamu personellerinin eşdeğer piyasa çalışanlarına göre maaş farklılıları ve birçok dengesizlik ve bundan istifade eden toplum olduğu için bu maaşlar çatır çatır ödenir.
Bu kimseler arap kıyafetiyle sanki kutsal biriymiş gibi hava vermeye çalışıyorlar. Halbuki peygamberin sandaleti başındaki örtüsü elindeki baston dönemindeki her insanın tamamen ihtiyaç gereği herkesin kullandığı alet gereçlerdi. Büyük ihtimalle hayvanlardan korunma ya da yürümek kolaylaştırır diye kullanılan baston bugün sihirli değnek gibi kutsal görülmüş.
Bir madenciden değerli değil. Lazım da değil. Namazını millet içinden birini seçipte kıldırabilir. Ne yiyip içtiği vergilerinin böyle faydasız sözde mesleklere para aktarılmasını gerektirmez. Bu ülkede hala ücretli öğretmen rezaleti yaşanırken imamlık iş bile değil.
keşke annemin adını almasaydın , o annem ki babasız Hz. İsa Peygamberim Aleyhisselamı doğurdu Rabbimin izniyle mucizesiyle şimdi ise annemin adını taşıyan lanet ağızdan beyin den çıkan kelimelere düşüncelere bak. çok büyük azab göreceksin
keşke bu kadarla kalsa dilerim isminin yüzü suyu hürmetine Rabbimiz sana hidayet yaratır da sonsuza dek cehennem de kalmazsın. seni uzun zamanlar önce engellemişim , yanılmadığıma üzülsem mi sevinsem mi bilemedim Allah hidayet versin. iyi günler
Doğru değil zaten. Ama işte sana bana soran yok sorun burada. Birisi istiyor ve oluyor bütün mesele bu. Senden ve benden de parasını paşa paşa alırlar.