bir kere arkadasım adem havva hikayesi tamamıyle uydurmadır din kitaplarının yayılan bir efsane insanoglunu genetik yapısı karısıktır hayvanlardaki gibi tek çiften türemek gibi bir imkanı yok insan oglunun genetik olarak mümkün değil bunun olması için farklı dört beş çiftin olması bunların olusturmus oldugu karmasık bir gen havuzu olması gerekiyor sen eger herkesin adem ve havvadan geldiğine inanıyorsan biraz düşün en basit örneği vereyim sana yakın akraba evliliklerinden dogan çoçuklarda olusan genetik bozuklardan dolayı olusan rahatsızlıklara bak derim aklın alıyor mu senin adem havva dan geldiğimize artı türkiyede sadece 6 milyon kürt var bunun dısında kalan kısım kendini kürt sanan kürt kültürü altında asimile olmus türkmenlerdir ayrıca bir ırkın ırk olması için genetik olarak kendilerini ayıran ortak genetik özelliklere sahip olması yazılı tarihi olmaları hatta geçmişte devlet kurmus olmaları gerekmektedir ortaya atmışlar bir laf bizler medlerin devamlarıyız diye gidiyorlar adam gibi bir alfebeleri bile yok latince fasca arapca karısık alfebe kullanıyorlar bunların hangisine sahipler peki ayrıyette kürtlerin tarihte ortayı çıkısları osmanlıya dayanır bir anda ortaya çıkmışlar bir çok kişi kürtlerin ingilizlerin rusların ortaklasa bölgede söz sahibi olmak osmanlıyı yıpratmak için ortaya çıkardıkları bir proje olarak düşünür
02 Yorumla- +1 yıl
Dedi ve cümlesini bitirdi şairimiz
Cümlenin sonuna noktayı koymayı unutmuştu ama asıl sorun kimsenin onu bi boktan saymamasıydı - +1 yıl
Ne ilgisi var olm soru ile şimdi bunun mal ya
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılneden kardeşiz diyoruz? halbuki bir çok millet var kardeş ama onlara demiyoruz. çünkü 1071 malazgirtte türkler zaten yine buradaydı ve türklerle birleşip ( ikiside müslüman olduğu için ) savaştılar ve kazndılar. türkler anadoluya geldi böylelikle kardeşlik buradan başlıyor. ve daha sonra osmanlı devrinde kürtler irana karşı osmanlıyı destekledi ve osmanlıya katıldı yavuz sultan selim zamanında böylelikle kürtlerle beraber şah ismailide dövdü türkler. son olarak kurtuluş savaşında bir iki milyonluk çakma milletler bile bağımsızlığını ilan etmesine karşın. kalabalık ve çok daha güçlü olan kürtler milliyetçi olmadığından islam için bağımsızlık ilan etmedi ve düşmana karşı savaştı. bu yüzden kürt türk kardeştir. ama bugün bu var diyebilirmiyiz hayır diyemeyiz çünkü kürtlere cumhuriyet kurulurken ihanet edildi. 90 senedir ezildiler üvey evlat muamelesi yapıldı bilinçli olarak ve türklerin önemli kısmında anlamsızca kürtlere karşı bir nefret var. halbuki tarihi iyi okuyabilen birisi böyle yapmaz. şimdi kardeşlik kalmışmı dersen herkesle değil ama bir kısmımız halen kardeşiz. ben bir kürt olarak kimseyi kendimden üstün görmem ve görmedim. kimseyide ırkı içni kendimden aşağı görmem görmedim. benim gibi düşünen müslüman bütün türklerde benim can kardeşimdir.
2427 Yorumla- +1 yıl
teşekkür eic için. bir kaç kelime hatası olmuş ama
- +1 yıl
ne kadar haklisin !
belli ki kurtlere buyuk ihanet edilmis ve duyduklari aidiyet duygusu silinmis. aidiyet duygusu olmadan, kendilerini ulkelerine yabanci gorerek nasil ayrilmak istemezlerdi ki?
benim bir kurt yengem var milli mac izlerken aa sizin takim gol atti falan diyo. "siz" yani. annem de her seferinde siz degil kizim, biz der :D yani su anda naparsak yapalim sizli bizli bir durum var ortada. bilmiyorum nasil asicaz bunu. - +1 yıl
kimse beni kapmamış valla :)
- +1 yıl
iki tarafında tartıldığı terazisi aynı olursa gerisi kendiğinden düzelir merak etmeyin.
- +1 yıl
Bravo kardeşim... +1+1+1
- +1 yıl
Yorumlarina katiliyorum ancak 1071 malazgirtte turkler zaten buradaydi degil kurtler zaten buradaydi evet bir kardeslik soz konusu ama turkler anadoluya geldigi zaman kurtlerin destegi ile malazgirt kazanildi. Yani turkler burada degildi kurtlerin destegi ile bu topraklarda beraber yasanmaya baslandi
- +1 yıl
@Astraios kardeş yorumu yaptıktan sonra kürt yerine yanlışlıkla türk yazdığımı farkettim ama düzenleyemedim tekrar. zaten cümlenin tamamında yanlışlıkla yazdığım belli oluyor. aynen senin dediğini yazmak istedim.
- +1 yıl
kürtler ezildi diyorsun atatürk vefat erttikten sonra hain ismet inönü gecti başa ve ismet inönü kürttür camileri ahira cevirdi ayasofyayi kapatti kuranlari yakti dini gasakladi atatürkün üstüne iftiralar atti kürtler hep ihanet ve nankörlük ettiler tayyip denenn it kürt acilimi yapti bayrak indirmek moda oldu
- +1 yıl
@Türkçü156 biraz mantığınla konuşamazmısın. ismet inönünün kürt olduğunu nerenden çıkardın sen o göçmen bir ermenidir ve bu ispatlıdır. ayrıca ismet inönü türk milliyetçiliği yapmıştır. kürtlere ne yapmış kürtleri astırmaktan başka hey bahtsız zavallı herif seni. kurtuluş savaşına gelelim kürtler yüzde ikiymiş babanmı ölçtü bunu? sen türkiyedeki kürt aşiretlerinin tarihine bir bak hele eski sayısını toplasan bile nereyi buluyor. yunanla işbirliği yapmış ulen oranızdan buranızdan canınızın istediği gibi hikaye uydurmayın. Allahtan korkan bunu yapmaz. yunanistan şimdiş bile 12 milyon ve türkiyede yunanistanın iki buçuk katı kadar kürt nufusu var. kürtler eğer ayrı devlet isteseydi herkesden önce kurabilirdi. kürt halkı osmanlıyada kılıç zoruyla değil kendi isteğiyle tabi oldu yavuz döneminde. sebebte şiaya karşı sünni kardeşiyle birlik olmaktı. alparslana gelince sen galiba hep türkçü milliyetçi kitapların yalanlarını okuyorsun
- +1 yıl
@Türkçü156 bak ahmak herif ben türkleri seviyorum. ve nasıl kardeş olduğumuzu iyi biliyorum. ama senin zihniyetinde olanların benim gözümde türk kürt olduğun farketmez bir bk sineği kadar değeri yoktur. benim yazdıklarım türklerin lehinedir. senden daha çok türkü severim ben merak etme. senin ağzından düşen her laf türk tarihine ihanettir. senin zihniyetin çürüdü artık. bu fikirlerinden dönmessen hayatın boyunca üzülmeye mahkum olacaksın hep. hadi dahada polemik istemiyorum. gerçekleri öğrenmek istiyorsan adam gibi sor o zaman konuşuruz.
- +1 yıl
@türkçü156 senin katlin helaldir. sen nerdesin bana mesaj gönder and olsun sana önümde diz çöktürmessem namerdim. eğer bu yazdıklarını önümde söyleyebilirsen elini öperim giderim. söyleyemessen o zaman göreceksin. eğer benle iletişime geçip gerçek adresini numaranı vermessen senin veledi zina olduğunun ispatıdır.
- +1 yıl
ben insanım diyen herkese sesleniyorum. bu tür sapkınlara aranızda yer vermeyin dışlayın. bunun gibiler ırkı milliyeti farketmez en bölücü kimselerdir. her türk evladı bunun gibi düşünse. ve her kürt evladı bunun gibi düşünse ne olurdu? kaç parça olurduk. bu kılı bitmemiş velet çocuk olabilir ama belliki büyükleride bunun gibi. terbiye vermemişler. o asıl terbiyeyi kara yumurtalıya denk gelince alacak. bakalım görelim. bekliyoruz.
- +1 yıl
ulan çakal özel mesaj atıyorsun ben ırkçı değilim diyorsun. kürtlerin hepsine demiyorum diyorsun. bir dk geçmeden kürtlerin geneli haindir diyorsun. gerizekalı senin devlete ne faydan olmuşki başkasını eleştiriyorsun. ben kürt oğlu kürdüm. benim kuzenim yaşadığım şehirin iki yıldır vergi şampiyonu. kaçak elektirk kullanmak hırsızlıklır hayatımda kullanmadım ailemde kullanmadı ve bu konuda çok hassaslar. ayrıca se buradaki şartları biliyor musun? adam pamuk ekiyor sulaması gerekir sonra pamuğu satınca elektirik faturasını bile karşılayamıyor bırak diğer masrafı. bu adam ya tarlayı boş bırakacak ya da kaçak elektirik kullanacak başka çaresi yok. bunun suçu devlettir. ayrıca sana vatan haini türkleri saymakla bitiremem ama türkse sorun yoktur değilmi bankayıda hortumlasa vatanı israilede satsa sorun yoktur hain değildir çünkü türktürr. ulan bütün ahmaklar beni buluyor. hey ben size terbiye veren yetiştirenin bilmem ne edeyim.
- +1 yıl
@eelanurk bu konu aslında çok karmaşık bir konu bir sorun var biliyoruz fakat sorun hâlâ icimizde yaşıyor daha doğrusu sorunu çıkaran zihniyet zaten onun bunun kopekligini yapmalarından belliydi çünkü Türk ve Kürt bir olursa ne İngiliz kalır ne yunan bunu çok iyi biliyorlar bir soz vardı "biz cok güçlüyüz fakat asıl sorun batinin içimizde kolay adam satın alabilmesinde" cuk oturan bir sözdür
- +1 yıl
Doğru söze ne denir
Insanlarin bir arada yasayabilmesi icin, anlasabilmeleri icin, birbirlerine kalplerini acabilmeleri icin vs.
kardes olmalari kesinlikle gerekmiyor öncelikle
Türkler ile Kürtler kardes midir bu sizin de sordugunuz gibi tartismaya aciktir
Fakat irkcilik, zulm, küfur kabul edilemez ve bunun tartisilacak hicbir yani yoktur bana göre
Bu iki millet ayni topraklar üzerinde, ayni vatanda yüzyillardir yasiyorlar. Yasamaya da devam edeceklerdir
Burada bence konusulmasi gereken tek sey huzur olmalidir
Huzur ve esitlik saglanmalidir yeteri kadar... gerektigi kadar...
Her iki milletten de provokatör, irkci kimseler var. Onlar susturulmali mesela.
Bence Türkiye'yi Türkiye yapan en büyük etkenlerden bir tanesi Kürt milletidir, tipki Türk milleti gibi
tipki vatanini benimsemis diger milletler gibi...32 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende size katılıyorum. . Bu ülkeyi o kadar çok seviyorum ki anlatamam ama insanlardan midem bulandı. .
Ben Türk milliyetcisine karşı Kürt milliyetciligini
Kürt milliyetciligine karsi Türk milliyetciligini benimsemis bir insanim- +1 yıl
Insanlar mide bulandirici uzun zamandir...
Milliyetcilik ircilik ile ayni anlamda degildir. Tabiki her insanda bir parca milliyetcilik olacaktir olmalidir
Fakat bu kayitsiz sartsiz kibri, küfrü ve de zulmü hakli kilmaz
Anlasilmasi gereken nokta bu olmali
Ülkesini ve vatanini seven bir bütün olarak sevmelidir... herkesi ile.
insanlara kurt turk alman bilmem ne olarak bakamayiz. sonucta insanin kendisi secerek belirledigi bir sey degil irki. milliyetci olabiliriz ama mhp nin su anki hali gibi irkci olamayiz. yani ortada bir devlet var, bu devlet de tek bir irkin degil, asla olmadi. cokuluslu devlet anlayisi olmadan bir arada kalamayiz. hepimiz ayni ulke icin beraber calissak, yani ayni yerde yasiyoruz ayni egitimi aliyoruz ayni saglik hizmetleei ayni meclise giriyolar ulke kalkinirsa hepimiz kalkiniriz batarsa hepimiz batariz. ayni gemideyiz daa.
bir de soyle bakarsak "butun Muslumanlar kardestir." "irkcilik yapan bizden degildir."
Muslumanlarin bu konuda Rasulullah s. a. v. in soylediginden baska sekilde inanma sanslari yok. butun muslumanlar bu konuda ayni emiri aldi istese de kimseyi irkina gore siniflandiramaz.32 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun. . MHP limisiniz
- +1 yıl
milliyetciyim ama mhpli degilim. galiba mhp nizami alemciydi nizamcilar bbpye gitti alemciler mhpde kaldi gibi bir laf vardi. ya da onun gibi bir sey. benim yakinimdaki mhplilerin hepsi icer, muzikle ugrasir, namazi da ikinci plana atar. asil gorev okul der. mhplilerin halini hiiic begenmiyorum benim gorduklerimin islamla alakasi yok.
gerci ben muslumanlarin hicbir parti icin sucuyum bucuyum dememesi gerektigini dusunuyoeum. siyaset cunku bu. pis bir sey. bir taraftan olmasa bir taraftan muhakkak b. ka sarar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. şu anda hükümet medya kültürel konjenktür kardeş olduklarını angaje ediyor. tabi sosyal açıdan böyle de olmalı. ben her zaman insana insan ise değer veren biri oldum. ama geçmişin yaraları da haybeye atılamaz. bir nesil gördü bu acıları. şu anda türk milletinin en sevmediği ırklar arasına girmişse kürtler bence karşılıklı yaşatılanlardır. ermeniler yunanlar rumlar israilliler de var tabi. şahsi fikrim mi, bence islam alemi kardeştir. ben dini açıdan bakarım bir müslüman olarak. ayrıca kürtler bir etnisite kavim olarak değelendiriliyor. millet ise daha üst bir kavram. neyse arkadaşım. mevlanacıyım ben. açıkcası da biraz eksi puanları var iyi anılarım olmadığı için. zihinleri temizlemek kolay iş değil. bizim oralarda kızını kürde vermek istemezler eğer böyle bir algı varsa toplumda bunu da kendileri sorgulamalılar. çünkü laza şuna buna değil kürde. iyi akşamlar
06 Yorumla
Soran+1 yılBir millet neden isyan etsin iyi araştırın
- +1 yıl
bence ortam gayet iyi. ben başka ülkelerdeki böyle isyanları da inceledim. orda iş verilmezmiş kanuni hak verilmezmiş. daha başka şeylerde. ama bence türkiye de öyle bir durum yok. bu hükümette şans. normalde hiç tasın altına elini koymaz oyunu alır batıdan ama bu yüzden çok oy kaybetmeyi bile göze alıyorlar. o ter r ör gğtünün internet sitesini bile buldum okudum merak etme. siyasi konulara ilgiliyim bende sana araştırma tavsiye ediyorum
Soran+1 yılİstiklal mahkemelerinin donemini ve o dönemde olaylara bakin bir bence
- +1 yıl
benim bildiğim 1927 de kapatıldı o mahkemeler. o mahlemelerin amacıda yeni kurulan ve yeni rejim değiştiren ülkede düzeni sağlamak. bu her zaman yapılmıştır. rusyada 1917 devriminde franso-ız ihtilalinde. yeni bir durum var kazanımlarını kaybedenleri dizginlemesi gerek devletin. sert olmaları bundan. diğer ülkelerdeki emsallerine nazaran idamları da o kadar değil. savunmuyorum ama reel dünyada bunlar meşru. yani olan şeyler. yeniden olsa yeniden olucak yani. ayrıca o dönem bu ülkenn kurucusu herkesin taptığı en mükemmel dönem olarak sylenen atatürk dönemi. neyse tartışmaya gerek yok arkadasım ben orta yollu yazdım yorumumu. ülkeye kan kaybettiriyo. sevmeyebirliriz ama mantıklı olan sevmemiz kürtleri onların da türkleri. yoksa 2 tarafta kaybediyor
Soran+1 yılbenim amacim kan kaybetmemek.. kanla kazanildi her iki tarafin kaniyla
Ataistsen hepimiz maymundan geliyoruz dersin kardeşiz. İnançlıysan hepimiz Ademden geliyoruz kardeşiz dersin :)
Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar.
Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.
Albert Einstein21 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın
tabikide kardeşizzz hepimiz aynı millettizz aynıı kökeniz osmanlı döneminde kürt mü var dı yokktuu sadecee lehce farklılıgı bu bunuuu yanlışş tarafa cekip bizi birbirimize düşürmeye calısıyorlar ben sahsım adına izin vermemmm ya güney doğuyu ve doğu an. cahil bırakıpp türkeyiyi bölmeye calısanlar geberinn hepiniz itoğlitlerrr !!
02 Yorumla
Soran+1 yılOfff helali hoş olsun
- +1 yıl
Helal ablam
Irkçılıktan nefret ediyorum. Türk, Kürt, Yahudi, Hristiyan dinsiz hepimiz insanınız. İnsana, insan olduğu için değer veririm ben; dini, kökeni, mezhebi, ırkı benim için hiçbir zaman öncelik olmamıştır.
Birazdan terörist olmakla suçlanırsan şaşırma, böyle dedim diye ben suçlanmıştım :)01 Yorumla
Soran+1 yılYani onlar vatan aşkı ile dolu.)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimse kusura bakmasin bu fasistligin sebebi 1923 de sozde Türkiye Cumhuriyetini kuran adamin ta kendisidir. Basibos bir 80 milyon yerine kendi adamini basimiza koydular 1. Dunya Savasinda ingilizleri yendik diyorlar Canakkale Segitliginde nedense hep yenizellandalilarin. Ve avustalyalilarin mezarlari var o zamanki savasanlar gozlerimiz bagli buraya getirildik diyorlar neden 18 martta Canakkaleye gelen ingilizler yok bunlar hep oyun bee. Bugun ku Turkiye Cumhuriyetinde yasayan insanlar rahatca dinlerini yasayabiliyorlarmis ataturk sayesindeymis vsvsvs disarisi zina kayniyor turban yasakti yillarca anayasadan islam ibaresi kalkti seeriat yok boyle devlet olacagimiza hic olmasaydik!!
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrica o zatin dogu anadolu da istiklal mahkemelerinde katlettigi insanlari unutmamak lazim.
Soran+1 yılTarafsız bakış açısı tebrik ederim
- +1 yıl
böyle bilinçli insanları görmek sevindirici. .
Soran+1 yıl@phisicix tehtidin kime?
- +1 yıl
Kimse kusura bakmasin bu fasistligin sebebi 1923 de sozde Türkiye Cumhuriyetini kuran adamin ta kendisidir. Basibos bir 80 milyon yerine kendi adamini basimiza koydular 1. Dunya Savasinda ingilizleri yendik diyorlar Canakkale Segitliginde nedense hep yenizellandalilarin. Ve avustalyalilarin mezarlari var o zamanki savasanlar gozlerimiz bagli buraya getirildik diyorlar neden 18 martta Canakkaleye gelen ingilizler yok bunlar hep oyun bee. Bugun ku Turkiye Cumhuriyetinde yasayan insanlar rahatca dinlerini yasayabiliyorlarmis ataturk sayesindeymis vsvsvs disarisi zina kayniyor turban yasakti yillarca anayasadan islam ibaresi kalkti seeriat yok boyle devlet olacagimiza hic olmasaydik!!
Bu yazi suctur. Ulu Őnderimize hakarettir... uzerime duseni yaptim. Bu yazinin gerekli linkini gitmesi gereken yere yolladim. Iyi bayramlar.
Soran+1 yılYani? Bunun için urasacaklarini sanmıyorum abicim
Türk kürt kardeş değildir dir çünkü anayasa da hiç kürt var mı kürt hakı verildimi biz kürtler lere ülkede bile türk olarak gözüküyoruz benim dedem min askerleri de çanakkale savaşına girdi bize dediniz size toprak verecez bizi kandırdınız türk kürt kardeş değildir düşman dır ama biz sizi dostumuz gibi gördük sırtımız dan vurdunuz bize bizsizlere ne yaptık topraklarımızı zorla elimiz den aldınız türkiye devlet ti kurdunuz bunu kabul etmeyenler de terörist dediniz bizleri böyle mi kardeş görüyorsunuz siz ancak bizleri yeniden kandırmak için diyonuz türk kürt kardeştir ama biz artık yemeyiz bu lafları türk kürt kardeş se neden anayasa da bir kürt hakı yok neden anayasa da kürt yok kabul etmeyenler dağa çıktı pkk ya katıldı sizin kardeşliğiniz bu mu pkk masum dur kim ne derse desin ben pkk destekçi siyim zaten size bişey söylüyüm pkk terörist diyonuz ya sizin istediklerinzi yapmayan herkez terörist tir size göre bu bunu iyi biliyorum biz kürt ler den bir daha bahsetmeyin
21 Yorumla- +1 yıl
Kardeş az oku ya bende kürdüm yarı Kürt yarı türk yalnız öyle bi mevzu yok sorun kemalist lerde adamlar ya türküm dersin ya da işkence kafası taşıyorlar bunları çöp torbasına koyup viyanaya mancınık la fırlatmak lazm
+1 yılyavv arkadaşım bu kardeşlik işini müslümanlıkla bağdaştırmayın malzeya da müslüman var kardeşin mi şimdi senin o. Bu soruya cevap ım ise şu eskiden kardeşmişiz ama artık kürtlerde bir bilinç oluştu dayılık taslar oldular öyle kardeşlik olmaz Azeriler, Türkmenler kardeştir ve diğer türki uluslar ama kürtlerle aynı coğrafya da yaşıyor olsak da ciddi kültürel fark var bu da bizi kardeş yapmaz.
10 YorumlaYaa birakin su kardeslik hikayesini. Escord evladlarindan kardesmi olurmus. Birakin masali. Bizim ulkemizde bizim Mehmetciklerimizi sehid ediyorlar daha kardesmidir diyorsunuz. Ne cabuk unuttunuz őlen şehitlerimizi. Ne cabuk unuttunuz Aktùtùnù gecenin bir vakti gozunu kirpmadan askerlerimizi òlduren escord evladi kùrtleri. Birakin simdi masali. TÙRKLER VE kùrtler kardes mardes olamaz. Onlar hain , 2 yuzlu, fesat, serefsiz insanlardir. Sert olduysa k. Bakmayin ama bunlar gercekkk
24 Yorumla
Soran+1 yılO insaff.. o ölen mehmetciklerden hic mi Kürt yok
Soran+1 yılDiyecek hiç bir sözüm yok artık. . Ahirette kürt olduğunu ogrenirsende hiç sasirma..
Simdi gidebilirsin!- +1 yıl
Tűrk'ům ben. Ve bundan gurur duyuyorum. Atatűrk'ūmuzun yolunda ilerlemeye calisiyorum. Sizden bize kardes olmaz olcak olsaydi zamaninda M. Kemal ATATURK ve İsmet Paşa Zilan deresinde yaklasik 20.000 kűrtű katletmezdi. Helal olsun diyorum. Adam ozamandan bugunleri gormus... bknz. Zilan Katliami
+1 yılKafatasçı zihniyet neden gelmesin diyorsun ki? Herkes görüşünü belirtmekte özgür :)
Ben kardeşlik kavramına ve enternasyonalizme inanmıyorum. Zaten karşı taraf kardeşlik istemiyor, biz neden isteyelim ki?211 Yorumla
Soran+1 yılKüfür edecekse gelnesin..
Hic mi sevmiyorsun Kürtleri- +1 yıl
sen müslüman değilsinki zaten sen kardeş olamassın. çürümüş bir beyinsin bu çağda sen ve sen gibiler. etkisiz eleman çığırtkan boş boğazda diyebiliriz.
- +1 yıl
@hadesiçe, nasyonal hareket engellenemez ! :)))
- +1 yıl
cesi, ümmetçilerin arkasında amerika olmasa sizde etkisi eleman olacaktınız. dua et ümmetçilerin ve enternasyonalistlerin arkasında dış güçler var. ama elbet nasyonalistler bir gün sizin kafanızı ezecek.
Soran+1 yılNe diyeyim umarim bir Kürt ile evlenirsin.. senin gibi konuşan kişiler evliler.)
- +1 yıl
ne ümmetçisi amerikanın arkasında oldukları ümmetçi görünümlülerdir sadece. milleti aldaymak için. ben hiç bir cemaate partiye bağlı değilim. müslüman ve ümmetçi olmakda bunu gerektirmiyor zaten. müslümansan gerçekten ümmetçisindir ve şeriatçısındır. ben müslümanım ama şeriata karşıyım demek saçmalıktır. milliyetçilikde islama tam aykırı bir şeydir. bu yüzden sende müslüman değilsin. tartışmayada gerek yok gerçekten sen farkında değilsinde fransız ihtilaliyle popüler olan milliyetçilik miadını doldurdu ve milliyetçilik üzerine kurulu rejimler bir bir tarihe karışıyor. globalleşiyoruz anlıyacağın. sen ya fikrini değiştir. yapmayacaksanda yalnızlığa ve her seçimde yenilgiyi tatmaya mahkumsun kusura bakma bunlar gerçekler.
- +1 yıl
cesi, Milliyetçilik İslam'a aykırıdır evet. Gelde bunu Türk-İslam sentezcisi ülkücülere ve alperenlere anlat. Şeriata karşıyım diyende senin dediğin gibi müslüman olamaz. O kısımlara katılıyorum. Ama milletler var olduğu sürece milliyetçilik de var olacaktır. İkinci dünya savaşında Nazi Almanyası yenildikten sonra milliyetçi ideolojiler gerileme dönemine girdi. Ama şu an Avrupa'da milliyetçilik tekrar yükselişte. Yunanistan'da Golden Dawn, Fransa'da Ulusal Cephe gibi partilerin aldığı oy ve destek oranları her gün artıyor mesela. İskandinavya'da da milliyetçilik artıyor. Ukrayna'da neo nazilerin sayısı baya arttı. Karşı taraf milliyetçileşirken, bizimde kendi milletimizi savunmamız gerek.
- +1 yıl
@Secretgardenblood, yok ben evleneceğim kişiye çok dikkat ederim. Tipinden ve karakterinden çok ırkına ve milliyetine önem veririm canım ^^
- +1 yıl
karşı taraf derken batıyı kasdediyorsun ve haklısın. milliyetçilerin sesinin yükselmesi milliyetçiliğin yok oluş çığlıdır bana göre. ha diyelimki olmasın milliyetçi olsunlar bu demek kutuplaşmaları anlamına gelir demek bu da bizim işimize gelir batı kutuplaşsın birbirlerine karşı. sn diyorsunki bizde böyle olalım. bende diyorumki müslümanların tek kutbu olmalı. osmanlı devleti gibi tek çatı altında.
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşte bu! Beyni çalışan bir genç daha. Şimdi aptallar başlayacak uzun uzun yazmaya hakaretlere :) Kürtleri hep ezik görüyorlar. Lisede kimse benim kürt olduğumu bilmiyor. Ama tüm kızlar peşimde. Asıl kürtler hep göçmen olduğu için her yerden birini bulmuş. Türemisler. bir arkadaşım var sarı saçli mavi gözlü oda kürt ama soyu ruslara dayalı :) birçok kişi kurt olduğunu bile bilmiyor:)
05 Yorumla
Soran+1 yılBende sarisinim kimse bilmiyor kürt olduğumu soylemesem eğer
- +1 yıl
Bu dediğin olasılık senin orta kuşak için geçerli olabilir oda çok küçük bir nüfusa takabül eder ama şunuda bil kürtlerin içinde abartsısz 300e yakın zamanla kürtleşmiş türkmen bulunmaktadır ve gene ayrıcada alevi kürt takılanlarında soyları ermeni olduklarınıda biliyorsundur umarım.
Cevap sahibi+1 yılÇok değişik ama türkler hep kürtleri kötüler. İngiltere de türkleri hiç sevmezler. Ama kürt olduğunu soylesen çok değer verip' severler. Ruslar genellikle kürtlerle evlenir, bunu çok az kişi bilir. Tüm dünya kürtleri daha çok değer veriyor. Mesela ay lav yu filminde rus kızın kürtle evlenmesi bu konuya gönderme yapılmış. Ama hepimiz kardeşiz.. Aslında türk-kürt catismasinin sebebi devlet herkese eşit deseydi davransaydı herkes bir partiye oy verirdi. Atatürk öldükten sonra CHP nin düşmesini sağlamanın tek çaresi bu çatısmayi alevlendirmektir. Ve başardılar. Benim dedem tam bir kürt ama atatürkü en fazla seven adam. İşte yeni nesilde çatışma içinde kendini buldu.
- +1 yıl
bende kumralım. da sen hele türklerin tipi nasıl oluyor onu söyle türkler ruslar ya da japonlar gibi belli bir tiptemi? asıl kürtler kumral tenli sarı saçlı renki gözlü iri yapılı insanlardır. ama anadolu bir koridor olduğundan her milletle akraba olmuşuz. arap - türk kürt- ermeni - rum bir sürü damarı almış kürtlerde türklerde yani o yüzden. senin niye kürt olduğuna inanmıyorlar bu sorunun cevabı budur. biz kürtleri yıllarca ekranlarda çok kıllı simsiyah çirkin insanlar olarak gösterdiler ve devam ediyorlar. bunuda bilinçli olarak yapıyorlar. ondan kardaş yoksa bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılHaklısın
aslına bakarsan Kürtler, Türkler, Araplar hepsi kardeş çünkü dünyanın bize bakış tarzı hep aynı cünkü aynıyız tabii farklılıklaraınımız var ama aynı coğrafyanın insalarıyırz. 1000 yıl geçmiş birlikte yaşıyoruz. şu an için soruyorsan iki tarafta birbirini sevmiyor, ama yapacakları birşey de yok birlikte yaşamayı tekrar öğrenmek zorundalar.
10 YorumlaBiz kürtler, türklerle asla kardeş olmak istemiyoruz. kardeş falan değiliz. en yakın duygusal bağımız ancak düşmanlık olabilir.
28 Yorumla
Soran+1 yılDe yürü git o zaman
Soran+1 yılMal zaten Kürdüm küfür etme
Soran+1 yılÜstünlük takvadadir
+1 yılyengeye saxip çıkmax / much tilili such halay
https://i.hizliresim.com/kZdDPv.jpg10 Yorumla
+1 yılkurtten kurde fark var vatanini topragini seven kurdistan diye gotunden eelement uydurmayan turkuz turkiye bizim diyen bir kurtse kardesimdir tabiki
18 Yorumla
Soran+1 yılBirde onlarin acisindan bak olaya
- +1 yıl
bakiyorum sacma yani turkiye varken hepimiz birlik beraberik. icnde yasarken niye kurdistan ordan lazlar ciksin lazistan istiyoz bizde desinler aleviler ciksin alevistan istesinler sacmaliga bak turkiye bunun adini kurdu alevisi lazi hepsi bir cati altinda
Soran+1 yılAtatürk'ün dönemini iyice araştırma yapin
- +1 yıl
bu saçı uzun aklı kısa vatandaş diyorki. asimile olmuş kürde tamam ama aslını inkar etmeyen kürdün canı cehenneme diyor bende diyorumki. o gotunden element üretiyor dediklerinin got korkusundan doğuya gelemiyorsunuz. unuttun herhalde ucuz lejyoner meta
- +1 yıl
kurdun asli turke dusman olmak mi kurt ne turk degilmi gavurmu ! niye lazlar aleviler asimilemi oldu sanki tabiki hayir zaten hepimizi ozu turk ama kurtler ozlerini kaybettiler kendilerini millet saniyolar
Soran+1 yılMedler kim peki
- +1 yıl
sen gerçekten cahil birisin zavallı kız seni :) nelere inanmışsın sen böyle :)) sinirlenmedim sana şimdi sadece acıdım. türk değil gavurmu diyorsun türk demek müslümanmı demek ahmak kız. ikincisi ne türemesi sen manyakmısın? kürtlerin içine gel bak ne kültürümüz aynı ne geleneksel kıyafetimniz nede dilimz. dilimiz aynı dil grubundan bile değil hey cahil kız. beş bin yıl öncesinin kürtçe yazılı tabletleri bulunuyor sen ne konuşuyorsun hey cahil kız. yav vu internet çağında bilgi çağında nasıl beceriyorsunuz bu kadar cahil kalmayı anlamış değilim.
+1 yılsiktirla ergenler bile bu iş üzerinden pirimde yazık siz hala kürt türk soruları sordukça ortada hiç bir kardeslik kalmaz hala insanların önüne sıfat koyuyosun kürt türk diye diyemiyosun ki ne mutlu insanım diyene
14 Yorumla
Soran+1 yılNe salak bir insansin yorumlarimi oku
- +1 yıl
salak herif bu soruları cıkarın diyorum hayatınızdan sormaktaki amacın ne mal gibi hala bir kac puan toplayacaz diye ortada sacma sorular atıyon kürt türk diye
Soran+1 yılSalakca buluyorsan cevap verme o zaman
- +1 yıl
amacın ne ne öğrenmeye calısıyon onu anlamadım yıllarca bir kürt türk muhabbeti amacın ne öğrenmek istiyon
Değildir. Olması gerekir mi o da tartışılır. Neden kardeş olmak zorunda olsunlar ki? Ayrıca bu ne köken merakı canım. İnsansa, vicdanı varsa, kör koyun değilse tamamdır.
10 Yorumla- Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılKardeşlik çift taraflı olur. Tek söyleyeceğim bu :)
22 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah kardeşim :) Bizim kapımız herkese açık. Karşı tarafında bize açık olduğu sürece :)
birbirlerine saygı ve sevgi içerisinde kardeş gözüyle bakabilen insanlar kardeştir.. paylaşımcıysan derde kedere ortaksan olur ancak
20 Yorumlaeğer tarih okursan zaten kürt ve türkün aynı kandan iki kardeş olduğun usonradan ayrıldıklarını bilirdin.
03 Yorumla
Soran+1 yılKürt müsün
Türk müsün
Soran+1 yılKızma sadece merak ettim
+1 yılTÜRK'ün dostu yoktur
Türk'ün içinde tabikide kazak türkmen azeri kardeşlerimiz vardır gerisini boş ver kanları bozuk.36 Yorumla- +1 yıl
türkmen kardeşlerin çaldıran savaşında şah ismailin yanında yer alırken kürtler sizinleydi?
- +1 yıl
benim ulkemin ekmegini yicen suyunu icicen sonra gozumn icine baka baka kitabini s*ktigmnn aposunu pkk sını savunucan yok oyle yagma
diğer kalan Türküz diye geçinen kürtleri çok gördük Türk bayraklarıyla gıttık adam 1 2 hafta once her biji apo yazmıs kanları bozuk cogunun bdpye veren var ve zaten mıtınglerınde o sarı kırmızı yesıl renklerı kullanıyolar Atatürkcü kürtlere saygım var ama cok nadır oda.
Yukarda arkadas soylemıs 1071 malazgırtte kım yanımızda vardı sadece şanlı Türk ordusu vardı ve kendı kendımıze kurduk devletlerımızı
zaten ben yanlıs yazmıs olabılırım en ıyı cevap kısmındakını oku en ıyısı o yazmıs en ıyı o belırtmıs benım yıne hatam vardır
Soran+1 yılO Kürtler demek istemiş
- +1 yıl
o kürtler demek istemiş diyon
pkk avrupalılardanmı olusuyo sanıyosun sen ya %1 kısmı ermenı zaten apo p*cı yuzune gerıye kalan tum *rospu cocukları kurt
bende sakın kusur bulmayın ben ıyı anlatamadım kesın demek ıstedıgım tek sey Atatürke saygıları olsun Vatanını Milletini sevsin benimde onlara saygım olur zaten kürt diye kavram kalmaz
Soran+1 yılOff sana laf anlatamam bye
- +1 yıl
ya bı s*ktır gıt once turkce konus bye nedır la
ayrıca senınle muhattap olan kım dedıgın seye bak ya ne sacma ınsanlarsınız yuruyun gıdın.
Türk kürt çerkeş arap laz hepimiz bir bilek bir yüreğiz bizi sevmeynler ermenli kürtleri zaten onlarda pkkyı oluşturan sınıf ermeni kürtleri hariç hepimiz kardesiz
20 YorumlaAdem ve Havva bizim Babamız ise halen niye tartışıyoruz. Ve bütün islam alemi tek ümmet.
10 YorumlaDünyada 2 tür insan vardır. 1- iyi insanlar. 2-kötü insanlar. Başka bir ayrımcılığım söz konusu değildir.
00 Yorumla
+1 yılSen halkların kardeşliği diyerekten onları benimser onların yanında olursun. Onlar ise kürdistan hayaliyle yanıp tutuşurlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum bende bir kürdüm fakat olay tam olarak öyle değil
Kitaplara konu olmuş Diyarbakır zindanları ya türküm de ya da tamam, asitli kuyuya atarız, karını soyarız vb olaylar yaşatırsan Kürtlere elin iti gelir (yahudi) kendi projesi için Kürtleri kandırır kardeş kardeş yaşıyorduk ne güzel neden yaptı bunları kemalistler ne yaptı ki kurtler onlara
+1 yılAmerika'da ki siyah beyaz ayrımı gibi oldu Türkler üstün Kürtler alt sınıf kısacası
24 Yorumla
Soran+1 yılBeyaz üstün olduğu için mi şimdi beyaz sarayin başkanı!
Herseyin bir miladi var- +1 yıl
geçmiştekini kast etmiştim
Soran+1 yılHerseyin miladı var
- +1 yıl
öyle tabi ki azizim
Kız almış kız vermiş soy sop kan karışmış ama özellikle yarayı kaşıyan birileri var.
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen
- +1 yıl
çok katılılıyosun kapılacaksın şimdi :)
+1 yılBen Türküm kimsenin Kürtlerle bir sıkıntı sı yok sıkıntı Kürtlerde gibime geliyo yok eziliyoz orayı ver burayı ver alibabanin cifligi zannetiler galiba
20 Yorumla
+1 yılinsanların birbirlerini sevmesi ya da birlikte yaşamaları için illede kardeş olmaları gerekmiyor... bazen gerçek bir dost kardeşten daha çok sevilir...
10 Yorumla
+1 yılBiz turklerle kardes falan degiliz bizi sevmeyeni biz de sevmeyiz.
32 Yorumla- +1 yıl
Sana bu meseleyi uzun uzun anlatirdim ama simdi hic polemige girmek istemiyorum. Yine de biseyler soylemek gerekirse bu ulkede dogu bolgesinden nedensiz yere nefret eden zibilyon tane turk var bunu sen de biliyorsun olayin sadece dagla pkk ile alakasi yok. Turklerin kaninda var mikropluk
Kardeştir kanka bu ayrımcılık a karşıyim ben Konyalıyim
24 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun
Da konya ne alaka
Soran+1 yılKonyadada kürt var
+1 yılTabiki kardesiz boyle bir soru bile olmaz bence
Sadece ezik olan fikirler esit olmadihini dusunur karsisindakiyle20 Yorumla
+1 yılCok fazla dusmanlik var turklerde de kurtlerde de. Her iki tarafta herseyi unutsa cok guzel olur. Utopya gibi geliyor ama bana.
10 YorumlaAyni topraklarda ayni bayragin altinda degilmiyiz hepimiz topraktan yaratildik insan degilmiyiz kardesiz tabi
10 Yorumla
+1 yılNeden Türk-Kürt? Bu ülke de Ermenisi, Lazi, Çerkezi de aynı bayrağın altında yaşamıyor mu? Niye bu ayrımcılık?
02 Yorumla
Soran+1 yılDikkat et kaç gündür Kürtlere saymadiklari kalmadi
- +1 yıl
Başkalarının ne dediği beni ilgilendirmez. Tüm halklar kardeştir.
Türk topraklarında yaşayan kendilerine özerklik verilmesini istiyen topludur ki bilmiyorlar ki oraları alsalar bunlar yine turkiyeye gelirler is güç var sanki toprak istiyorlar.
08 Yorumla- +1 yıl
teorini yıkmak için yazıyorum sadece atatürk barajı bile güneydoğuya yeter o enerji batıya gidiyor. tr nin en verimli toprakları güneydoğuda bu bile yeter. çıkarılmamış petrol güneydoğuda bu da yeter. yani dediğin şey devlet 80 sene yatırım yapmadı doğuya sadece doğunun hazinelerini sömürdü. o yüzden bilinçsizce yazmasak hani bir bilen çıkar yıkar tüm yazdıklarını bir kalemle. arkadaş fırat ve dicle nehri bile yeter.
- +1 yıl
Kardeşim alsınlar satabiliyorlarsa satsınlar ama o zaman da şöyle yapalım turkiyede bir tane bile kurt kalmiyacak o barajda birbirinizi yersiniz biraz mantıklı düşün alayınız İstanbul İzmir taraflarında çalışıyor orada ne is yapacaksınız emin ol turkiyeye muhtaç olacaksınız ve yine bir blokların peşine dusuceksiniz benim kastım kürtler değil benim kastım o pkk li kansizlar benim hiç bir kürtle bir derdim yok onların benimle varsa eğer son damlasına kadar savaşırım ve eminim kazanırım ben isterim ki özerklik olmasın türkiye pkk yi 2 günde tarihten siler bunda herkes hem fikir.
- +1 yıl
evet haklısın aç işşiz yatırımsız bırakılan topraksız kürtler batıdaki büyük şehirlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. bunun tek sebebi ekmek davasıdır. ikincisi ben bölünmek gibi bir talebim yok ama özerklika yrı bir şey. istanbulu da antalyayıda diyarbakırıda çok seviyorum. bunlar bir bütünken çok daha güzel. bak ispatı kuzey ırağa yatırım yapılıyor bir sürü insan oraya göçtü türkiyeden. ikincisi. pkkyıda bu devletin bir projesiydi ama elinen kaçırdı. taktiri ilahi türkiye doğurdu pkkyı. ama şu an pkk ile senin cumhurbaşkanın ortak çalışıyor. ve emin ol pkk olmasa şu an türkiye işidle savaştaydı biliyorum bunu kabullenmek zordur. ama gerçeler böyle arkadaş
- +1 yıl
Bak kardeşim ben öyle c. başkanına ne desem az onun bende farkındayım bunun farkında olmayanlar sadece akplileer hem fikiriz dimi? Bak kürtlerin korkusu mhp den ve gerçekten haklılar ülkücüler gerçekten rahat bırakmazlar kürtleri gel gelelim bende milliyetciyim ama ben istemiyorum analar ağlasın. benim de kurt arkadaşım var ama onlar pkk yi desteklemiyor. Ben sırf kurt olduğu için arkadaşlığını kesmem. ama sunu d sen biliyorsun ki kürtlerin araların da çok kansız var yasadigin ülkede neden çatışma neden huzursuzluk çıkarıyorsun bak sana yemin ederim hiç birisine acımıyorum o anaların gözlerinde damlara muhtaç olsun o askere kurşun atanlar destekleyenler.
- +1 yıl
@anl0037 bilinç altında ırkçılık yatıyor sen diyorsunki. kürt olacaksa bana muhtaç aç cahil kürt olsun benimle aynı haklara sahip olmasın. bunu istiyorsun asıl sen olmayacaksa hiç olmasın diyorsun. tarafsız değilsin iyi niyetli olsan. bana kürtlerin içinde bir sürü kansız var demezdin. önce iğneyi kendine batırırdın. kürtlerde ne kadar varsa en az türklerdede o kadar var. bunu deseydin sana saygı duyardım ama bunu diyemiyorsun bu saatten sonra desende farketmez.
+1 yılIrkçılık aptallarin işidir kardezaligi bölen kallestir knaka
00 YorumlaEvet hepimiz kardeşiz ayrımcılığa karşıyım yeterli insan olalım ;)
10 Yorumla
+1 yılEee heralde kardeşiz savaşta sırt sırta veripde kazandık bu ülkeyi.
00 Yorumla
+1 yılsanmıyorum elektriği beleş kullanıp kardeşlerine mi ödetiyolar
22 Yorumla- +1 yıl
istersen istaitisklere bakarak konuş @HELOB
Bölücülük yapan hiçbir güç veya ırk Kardeş değil düşmandır.
15 Yorumla
Soran+1 yılIrkçılık en büyük bölücülüktür
Soran+1 yılTarihe iyi bak.. Atatürk'ün döneminde girildi bu nifak
- +1 yıl
Kardeşim yanlış anlamada kurdistanın kurulmasını isteyen Kürtler var eyw ama bir o kadarda kurulmasını istemeyenler de var benim babaannem Kürt ığdırlı kocası gazi (yani dedem) babaannemde bu yüzden tam bir vatanseverdir değil Kürdistan bunu duşuneblerden bile nefret eder.
müslüman müslümanın kardeşidir dil ve ırk ayrımı yok
10 Yorumla
+1 yılPkk yi hizbullahi ergenekonu jitemi işidi hepsini devlet yaratti hepiniz salaksiniz
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu demeye çalışıyorum işte amaç rant sağlamak
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen kürdüm lanet türklerden nefret ediyorum onlar kardesim mardesim olamaz.
27 Yorumla
Soran+1 yıll*n gebertirim seni birak bu iblisin oyununu
- +1 yıl
Lanet demezsen sevinirim her yerin insanı aynı değil Türk olarakta geçerli bu Kürt olarakta yanlış anlama ama bende bizim burdaki Kürtleri sevmem ama babaannemin oradakileri çok severim içtendirler
- +1 yıl
Ama lanet demek başka birşey bu sana birşey yaşatan varsa onlar için kullanılmalı
Cevap sahibi+1 yılYıllarca kürtlere eziyet katliam yapan dillerini yasaklayan bir ırkı sevmemi beklemeyin. Neden türkler tarihte yalnız kaldı hic dusundunuzmu. Tek biz kürtler yanlarinda kalmistik ama artik bizde lanet turklerin yaninda degiliz.
Cevap sahibi+1 yılBen derim siz daha kotu laflara layiksiniz
- +1 yıl
asıl size lanet olsun siz bizim kardeşimiz olamazsınız ağzını topla sen türklerin bastığı toprağa kurban ol be
türk kürt kardesdir ama adedleri farklı oldugu icin yan yana gelmiyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
Sende namus var mı bendede var sende ibadet var mı bendede var sende islam var mı bendede var biti knk bizim başka adede ihtiyacımız mı var
Gündem konusunda 387 cevap paylaştı. Kürt-Türk değil,
Tüm insanlar KARDEŞ!!31 Yorumla
Soran+1 yılhelâl olsun
Kardeşim değil onlar çünkü hepsi sinsi
215 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin
Kac kürt tanıdınız- +1 yıl
iyiki vermemiş. haklıymış siyaset konuşmakta çünkü ne olursa olsun bir millete karşı ön yargı yapılamaz. yürü git rezil ol.
Soran+1 yılAcin var anladım
. Neyse geçmiş olsun
Soran+1 yılSinsinin kelime anlpami ne alttan alttan laf sokma.. bizde kolay kolay kiz vermezler çünkü sizlerdende öyle kimseler çok
Soran+1 yılKürtler sarışındir.. ve onlarin kültürleri çok farklı Turkiyedende oradan istemiyorlar siz nasil istediniz hayret
Soran+1 yılEseri?
Soran+1 yılHaa anladım
Soran+1 yılYani?
en iyi kürt ölü kürttür %90 vatan hainidir neyin kafasini yasiyorsun sen humanizmci ezik
426 Yorumla
Soran+1 yılEmin ol senden daha fazla vatanimi seviyorum
O asagiladigin kürt olarak- +1 yıl
Sende irkcisin sus.
Soran+1 yılDefol buradan
Soran+1 yılSoyum belli soruyu açan benim.. elimde ayna ile yazdigini yansitiyorum
Soran+1 yılÖncelikle türkçe yazmayı öğren
Soran+1 yılBenimde dokunmatik
Soran+1 yılBeni görsen aşık olursun.. senin gibi düşünen bir çok insan tanidim bana asik olan
Soran+1 yılBak benim anneannem seyyid ve kocasi Türkmen
Benim babaannem ermeni kocasi kürt
Sence buna rağmen soysuz mu oluyorum ve her iki tarafta medrese egitimi almış alimler! Soysuz diyerek azda olsa peygamber kani tasiyana hakaret ediyorsun!
Soran+1 yılYok çalmak ne demek..
Evlilik olmuş sonuçta
Dedigimi unutma peygamberimizin soyuna sahibim demek yalandan büyk bir günah ki bn ibadetlerimi aksatmazken
Soran+1 yıltamam duyma ama peygamberimize bagliysan veda hutbesine bir göz at. Bye
- +1 yıl
https://www.kizlarsoruyor.com/uye/cesi272727 benum yorumumdada irj
kci degilim yazmistim çakal yavsusu mk evladi istedigin kadar kendini yirt seinin gubi tilkilerinde sonu elbet gelir tarihi carpitan bir şerefsizsin sen - +1 yıl
Ne alaka Peygamber kanı taşıman? Hadi taşıdın diyelim, Peygambereimizin sözü var "Bana yakın olanlar soyumdan gelenler değil, yolumdan gidenlerdir" diye. Taşıyan bile bi şeyi ifade etmiyor. Şu anda da Türk kürt kardeşliği diye bir şey yok, olmasın da.
Gündem konusunda 740 cevap paylaştı. Türkün Türkten başka dostu yoktur
417 Yorumla
Soran+1 yılNeden asil Türkler ortaasyada
Soran+1 yılEe eesi.. tarihi iyice bakin bir millet bosu boşuna isyan etmez
Soran+1 yılBen hem kurdum hem Türküm anacim Türk bacim
Soran+1 yılBacim annem Türk babam Kürt. . Melezim ben ya.. anam Türkmen
Soran+1 yılBen kendimi hz muhammed sas veda hutbesinden seslendigi gibi insan olarak görüyorum. . Yorumlarimda soyledim
Soran+1 yılBen Türk milliyetcisine karşı Kürt milliyetciliginiKürt milliyetciligine karsi Türk milliyetciligini benimsemis bir insanim
Soran+1 yılIlkem ve hedefim insanlik.. senden bir halt olmaz demissin merak ettim elinde ayna mi var
Soran+1 yılDe git be.. insanin insandan üstün olmasi içintakva sşart
Azeriler ve Türkmenler kardeşimdir.
35 Yorumla
Soran+1 yılAnam Türkmen babam Kürt ne oluyorum düşmanın mi kardeşin mi
Soran+1 yılAsil hainler senin gibiler bnce
+1 yılYakışıklılar kesinlikle kardeşlerim değildir.
05 Yorumla- +1 yıl
:)) inceydi
Soran+1 yılNe alaka
- +1 yıl
yakışıklı olanlar kardeşin olursa onlarla olamassın anladımda
- +1 yıl
Ahaha :)
- +1 yıl
kadeşim güzel olabilir ama güzeller kardeşim olamaz gibi bir paradoks bu.
- Gündem konusunda 787 cevap paylaştı.
+1 yılkardeş degil sadece arkadaş olabilirler
10 Yorumla
+1 yılDevlet adamları olmasa tüm insanlar kardeştir..
23 Yorumla
Soran+1 yılVayy adamın hası
- +1 yıl
İnsanları birbirine düşürenler hep devlet adamlarıdır.. Onlar olmasa dünya daha güzel olurdu.. Hep kendi emelleri için insanları birbirlerine verdiler.
Soran+1 yılAynen
Kardeş kardeşe nankörlük yapmaz..!
41 Yorumla
+1 yılPKK yanlısı olmayan Kürt'le Türk kardeştir.
32 Yorumla- +1 yıl
bifr türk milliyetçisi olmayanıda ekleseydin alkışlanırdın. ama bu dediğin boş sadece bir cümleden ibaret.
- +1 yıl
@cesi272727 aşırı milliyetçiyimdir. Belki de gördükleri arasında ilk 5'e dahi girerim. Ben böyle düşünüyorsam Problem olmaz diye düşündüm. Muhtemelen senin gördüğün kısım milliyetçi değil kürt düşmanı.
Müslüman müslümanın kardeşidir.
10 Yorumla
+1 yılevet kardes ama bazi kurtler haric.
01 Yorumla
Soran+1 yılBazi?
+1 yılkürtler benden uzak cehenneme yakın olsun
37 Yorumla
Soran+1 yılMerak etme senin gibi zihniyetler elbette cehenneme yakin olur.)
Soran+1 yılKimse bir milleti asagilayamaz kaldi ki bnde yari Türk yari Kürdüm Allahin mali
- +1 yıl
baban kürtmü
Soran+1 yılEvet var mi itirazin
Soran+1 yılHayin değil hain diye yazilir!
Tamam sen çok seviyorsun zaten
Soran+1 yılDoguracam hemde catir catir. p neyse babam hsin olduğu için evlenmis değil mi anamla.. hadi byee
- +1 yıl
@kakarotto89 musun kaka çorbasımısın değişik isimli üye. sen bu cümleyi kurmakla bile cehenneme yakınlaşıyorsun. biraz aklınızla yazın. gerçi faşist kafatasçı ahlaksız biri nasıl akıllı olabilirki
Türkün Türkten başka dostu yoktur.
19 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin!
Soran+1 yılPeygamberin sözünü eZdiysen dinden cikmisindir merak etme
Soran+1 yılHayir ama hadis bilgilerimden yola cikarak dedim Resûlallah öyle diyor
Soran+1 yılSen muslumansan önce bir islami öğren k. Bakma
Soran+1 yılByeee
türkü kardeşi olarak gören her kürt kardeşimdir.
35 Yorumla
Soran+1 yılSorun bizde değil
Soran+1 yılBen Türk Kürt meleziyim babam Kürt
Soran+1 yılBende dedimki ırkçılık yapanlarda sorun sözüm size değil
+1 yılPkk kalleş onu destekleyende.
13 Yorumla- +1 yıl
@dontmorry Farkındayım benim dediğim kardeş ama pkkyı destekleyene insan muamelesi bile yapmam zaten vatan haini olanlarda eksilemiş :))
- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat