Yemin ediyorum abimin evliliği için 50-60 bin lira çöpe gitti saçma sapan gelenekler yüzünden. Bir günlük giyilecek gelinliğe 9 bin lira mı verilir agk
Günümüzde düğün, kına gecesi gibi şeyler istemeyen bir kız bulunabilir mi?
Kız istememiş olsada neticede kızı ailesinden bizzat istediğinden, senden gelinlik düğün vb isterler. Zaten evlilik dediğin zaman esasında sen ve kız boş yere kendinizi yormuş oluyorsunuz yok şunu istemesekte olur falan filan gibisinden. Herşeye aileler müdahale ettiğinden esasında sen ve kız bostan korkuluğusunuz.
Sen derken buarada temsil bakımından diyorum. Belki bir başkasıda olabilir yani ama netice bu şekilde ilerliyor.
Nerede evlilik mevlilik duyarsan orayı terket. Aranızda duygusal bir bağ varsa yaşayıp o ilişkide bulunduğun sürenin ve anın tadını çıkarmaya bakacaksın. Öbür türlüsü tam baş ağrısı.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben ne ailemi ne de bir başkasını dinlemem. 1 gece için dünyanın parasını da harcamam harcatmam. Ben düğüne milleti eğlendirmek için vereceğim paraya balayına gider kendime harcarım. Hiç kimseye de laf söyletmem. Bugün başkaları tonlarca para harcatıyor ailem beni ezikliyor sende yaptır diye. Yaptırmayacağım mutluluğumu ipotek ettirmeyeceğim ben.
Ben de o kadar masraf yapmaya karşıyım bir kere evleniyorsun diye dünyanın parasını harcamaya karşı tarafı da sıkıntıya sokmaya karşıyım ama özensiz birşey olsun da istemezdim yani küçük de olsa bir düğün isterim yani.
Ahanki gecenlerde kuzisimle bu konunun ne kadar gereksiz oldugunu konuştuk hakikaten gereksiz masraf ev duzmek daha mantikli geliyor dugun yerine o parayla
Valla ben istiyorum saçma sapan düğün istemiyorum modlarina giremem birlikte yaparız gerekirse ya da çok fazla takı istemem durumu yoksa ama ben hayatımın en güzel günlerini kutlamak isterim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geleneklerimiz bunlar adetlerimiz yapılmalı bence en azından kına gecesi yapılmalı