Bu yardımın sonuçları ne oldu süt tozu ve zeytinyağı olayı nedir amerika neden bize yardım etti
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu yardımlar ülke ekonomisini kalkındırmak ve Amerika'nın Türkiye'yi Sovyetlere kaptırmamak için yaptığı yardımlardır.
Süt tozu olayı ve margarin ne bir de zeytinyağını niye kötülüyorlardı hani bi şarkı vardı ya zeytinyağlı yiyemem aman basmalı fistan giyemem aman diye
2’nci Dünya Savaşı sonrası Amerika bir yardım paketi hazırlar. Adı da Marshall Planı’dır. 1947’de önerilir, 1948-1951 yılları arasında yürürlüğe girer. Türkiye ile birlikte 16 ülke yararlanır. ABD çok eski yıllardan beri dünyanın en büyük mısır üreticisidir. Haliyle ülkede birikmiş olan mısırı eritmenin yolu da bunu diğer ülkelere satmaktan geçecektir. Amerika elindeki mısır dağını eritmek için Marshall Planı’ndan faydalanmak isteyen ülkelere mısırözü yağı alma ön koşulu koyar. Türkiye de buna karşılık ilk margarin fabrikasını kurar. Sırf bu yüzden birçok zeytin ağacı yerinden sökülür. Elde kalan zeytinlerden elde edilen yağ da ABD’ye satılır ve mısırözü yağı olarak bize geri döner. Ve mısırözü yağına teşvik etmek amacıyla ısınan zeytinyağının kanser yaptığı bilgisi kamuoyuna pompalanır. Oysa zeytinyağı en zor yanan sıvı yağlardan biridir. Sonuç olarak Türk insanı bu tarz haberlerle zeytinyağından uzaklaştırılıp margarine alıştırılır. Bu da yetmez, zeytinyağı hakkında olumsuz imaj oluşturmak için bir de türkü siparişi verilir. Bir anda döneminin en popüler türküsü haline gelir. Yetmez, türkünün devamında olduğu gibi basma fistan giyen kadınlar da zamanla sentetik kıyafetlerle tanışır.
Vay be neler olmuş. Süt tozu ne peki
Süt tozu da okullarda içilmeye mecbur bırakılıyor ve çocuklar gerçek sütten koparılıyor. Sonuç olarak yeni nesil yeterli gelişemiyor
yan etkisi neydi peki
Yan etkisi olarak kanser deniyor
vay şerefsizler ya
Ayrıca biz bu kanser ilaçlarını kimden aldık sence?
Marshall yardımı inönünün bize attığı en büyük kazıklardan sadece biridir. Sol kesim utanmadan bunu savunur.
Amerika bizim dostumuz mu
Dostumuz mu?
öyle değil mi
Kimse kimsenin dostu değil, biz tarih boyunca kimi yanımızda gördük ki Amerikalı yanımızda görelim. Son 10 20 yılda Kuzey Suriye ve ırakta yaptıklarıyla iyice ayyuka çıkardılar, Yunanistan dedeağaç ta askeri yığınak ile tepe noktasına vardırdılar. En büyük düşmanlarımızdan biridir Amerika.
Pkk dostumuz diyen biri var bu sitede
önünü arkasını bilmeden hemen suçlama
öncelikle şunu belirteyim ki ne sağ kesimdeyim ne sol kesimde ülkemin menfaatleri neyi gerektiriyorsa o noktadayım. 50 60 yıl öncesinin hatalarını eksiklerini o dönem konjektüründe değerlendirmek gerekir, kaldı ki abd marshall yardımı ile adnan menderes döneminde Türkiyeye el atmıştır daha çok
www.oncevatan.com.tr/.../...a-el-attik-h31789.html
@görmüş_geçirmis Olur mu hiç Amerika bizim dostumuz !
abd si... mediği eşeğe ot vermez kardeşim bu bir gerçek yardım ediyorsa vardır daha büyük bir çıkarı
Görmüş geçirmiş, anlaşmanın altında kimin imzası var? pkk dostu olan onlarla yatıp kalksın.. ben vatan haini değilim.
ne diyosun konuyu nerelere çekiyosun asıl amacın ne ne demek istiyorsun derdin ne yani provakasyon mu
Ne düşünürsen düşün lan... basit soruya bile cevap veremiyorsun, hemen provakasyon lafına yapışıyorsun, ne oldu ağa babana mı dokundu.
beyler tartışmayın lütfen
lanlu lunlu konuşarak seviyeni belli ediyorsun ancak, ben herhangi bir tarafta değilim kimse de ağam babam değil neyin ne olduğunu biraz beyni olan araştırıp bulur
Herkes neyin ne olduğunu bilirken İnönü zamanında imza altına alınmış bu Marshall yardımlarını Adnan Menderes dönemine ithaf edip asıl provakatörlüğü yapan kişi başlattı, yaşı benden küçük ama daha nezaketten uzak kelimelerle gelmeyi yeğliyor. Birde hesap soruyor utanmadan, sen neyin peşindesin diye. Provakasyonmuş.
bak öncelikle yaşın benden büyük mü küçük mü bilemem saygı görmek istiyorsan sataşmadan saldırmadan iftira atmadan eğrisiyle doğrusuyla dürüst bir tavır sergileyerek kazanırsın
dön bak yazdıklarına önce kim ne demiş saldırmış önce neyi ima etmiş sonra savunmaya geç
ben ne menderesi kötülüyorum ne inönüyü devrin konjektürü belki öyle icab etti.. günümüz politikası da aynen bu yönde ilerliyor farkeden bir şey yok hatta eleştirdiğin noktalar şu anki dönemde çok daha fazla. demek istediğim abd dostumuz değil ama 50-60 yıl öncesini eleştirip birilerini suçlayıp birilerini akpak yapma gayretinde olunmasın.. geçmişten ders alıp günümüzde daha iyisini nasıl yapabiliriz ona bakmak lazım. sanayide, teknolojide, tarımda, bilimde, eğitimde, adalette yağab, leceğimiz yatırımın en iyisini yapmalıyız.. ne denirse doğru abul edilen sorgulamadan biad eden bir toplumla bir yere varamayız
Hala kuyruğu dik tutma telaşındasın, ilk sataşan sen olduğunu bile farkında değilsin, ben seninle neyi tartışacaksam. Hala kim iyiyse onun yanındayım, kim ülkeye fayda veriyorsa onunlayım, kısaca ABD itin önde gideni deyip konuyu kapatalım. Ben senin neyi tartıştığını bile anlamıyorum, bilip bilmeden konuşma diye başladın olay nerelere geldi.
anlamayacak bişey yok sen "Marshall yardımı inönünün bize attığı en büyük kazıklardan sadece biridir. Sol kesim utanmadan bunu savunur." dedin ben de bu sadece onların marifeti mi demek istedim. biri imzalamış diğeri de hani bana hani bana diye yıllarca uygulamış bu planı suç varsa iki tarafta suçlu
ayrıca zaten en başta chp bunu yaptı bunlar böyleydi demek de yanlış hem sağdan hem soldan doğru insanlarda oldu yanlış insanlar da oldu gerçekten vatanperverlerde vardı iki tarafta gerçekten kullanılanlarda oldu kaldı ki menderes de chp de yıllarca hizmet etti chp yi tümden kötü dersek buna menderes de girmez mi... saçma yani 50-60 yıl öncesinin kavgasını ideolojiler üzerinden eleştirmek
Arkadaşım şuanki CHP içinde vatanı için mücadele edenden çok vatanı satmaya meraklı, sadece dışarıdan aldığı emirleri uygulayan, pkk yandaşı var. Benim eski CHP de eleştirdiğim kişi İnönü ve politikalarıdır, çünkü bu ülkeye yararı olan bişey yapmamıştır, parantez içinde bana göre. Yemişim marshall yardımını yemişim abd sini.. sen ayakları üzerinde durabilen bir ülke olamıyorsun, neden mi, chp nin içinde halen eğer ülkeyi bizim istediğimiz gibi yönetmezsen dış müdahaleye maruz kalabilirsin diyecek kadar alçak insanları barındırıyor bu parti. Bu parti üyeleri pkk itinin leşine gidiyor. Hani ülke menfaatleri, hani vatan millet Sakarya dediğin ülkü? Ben doğuda 18 ay askerlik yaptım, elimizde silah olmayınca uyuyamıyorduk, chp itin cenazesine giderken beni neden düşünmüyordu? Ben bu ülkenin evladı değil miyim? Bırakın bu sosyal politikaları, gözünü açma vakti bu milletin. Biz daha içeride birliği sağlayamıyoruz, popülist söylemlerden sen kalkınmadan bahsediyorsun.
aynı eleştirileri kürt açılımında ya da seçim dönemlerinde öcalanın ağzından sözleri yayınlatanlara bu sayede oy devşirmek isteyenlere de yapmalısın bence
İşte hocam sizin derdiniz bu, popülist yaklaşımla genel konuşup sonrada başkasına çamur atmaya çalışmak, muhalefet olmak bu değil, muhalefet olmak alternatif üretmek. Ben diyorum ki oradaki benim, bu vatanın evladı, şunu diyemiyorsun, ayıp ediyorlar. Hani hiçbir partiden değildin, hani vatan millet diyordun, ne oldu? siz çare üretin, boşverin çamur siyasetini.
yanlışa yanlış diyebiliyor musun ne taraf olursa olsun ben diyorum diyemeyen sensin... ben mi populist oldum bu durumda.. çareyi söyledim işte geçmişe takılmadan ilimde fende teknolojide sanayide tarımda eğitimde adalette yapabileceğimiz yatırımı yapıp elden gelen gayreti göstermek
hala beni bi tarafa çekmeye çalışıyorsun ben ortadayım ve benim gibi düşünen emin ol milyonlar var sağda ya da solda durmak zorunda değilim kimin borusu ötüyorsa o taraftan konuşmak zorunda da değilim
elindeki telefon ne marka diye de sor tam olsun
herşey çok güzel herşey mükemmel yönetiliyor diyelim susalım mı yani
Ben çok güzel diyorum ki bak sen bile daha yanlış yapıyorlar diyemiyorsun. Ben kimin borusuyla konuşuyormuşum? Benim söylediklerimden bir parti üyeliği veya yakınlığı mı hissettin, hayırdır?
evet aynen öyle hissettim kardeş ne tarafa yakın durduğun gayet açık şimdi bir de o tartışmaya girmeyelim kim bu vatan için kötü niyet besliyorsa şahsi menfaatleri uğruna ihanet ediyorsa kim ve onlara hizmet ediyorsa, iki cihanda kahretsin diyelim konuyu kapatalım
Ben seni tanımıyorum, senin için vatan haini veya şu bu partili diyemem, beni nasıl anladın bilmiyorum. Dediğin gibi vatan haini kimse Rabbim onu bu dünyada da o dünyada da rezil etsin ve ediyor. Bu zamana kadar şükür ne iktidardan nemalamdım ne de muhalefetten, kim boğazından haram lokma geçiyorsa hesabını ahirette verecek zaten. Allah mazlumun ahını sorar, kimsenin şüphesi olmasın.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!