Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz?
İleride çocuğunuz sizin onaylamadığınız biri ile evlenmek isterse karışır mısınız?
Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz?
Yani benim evladım birini sevmişse hani şöyle bir araştırırdım. Şayet aklıma takılan bir şey olursa da evladıma söylerdim. Yani şayet kesin kes çocuğuma yakışmayan, niyeti başka ve içime hiç mi hiç sinmeyen biri olursa rıza göstermez, ekonomik olarak arkasında durmazdım. Ama böyle bir durum yaşayacağımı sanmıyorum ilerde. Çünkü evladım aşağı yukarı bilir benim karşıma kimi çıkarıp, kimi çıkarmayacağını. Ha gelin adayını pek beğenmesem dahi itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var deyip, oğlumun kızımın hatrını yıkmamaya çalışırım.
Düşününce, bizde gördük geçirdik birşeyler. Büyüklerimizden öğrendiklerimiz, hayatında bize öğrettikleri var. Hele ki evlenip, üstüne çocuk doğurup büyüttüysem, benimde varmıştır bir bildiğim. Gel gelelim ki, çocuğum benim görüşümü önemsemeyip gözü kapalı bir yola giriyor. Öncelikle engellemek için elimden geleni yaparım, evet. Ha gözü karaysa da, uyarır, bu son gayretim der köşeme çekilir birdaha ağzımı açmam. Ama evladım gelip bana sormadan, akıl almadan hareket ediyorsa zaten anne olarak birşeyleri yanlış yapmışımdır zaten o zamana kadar.
Cıkss aslaa karışmamm😂
Zira ben evlenmesine karşıyım skslsl😂😂
Beterin beteri var hahahah
Sıksksksksks
annnem dicemmm etmee eyleme hayat güzell yaşamana bakkk 😂😂😂 ben arkandayım 😂
Kızlar güzell neden 1 iyle yetinesın dlşslsls
Offf💃💃😂😂😂😂 taşlanacam
İlk başta taşlayan benim niye biriyle yetinesin ne demek poliii🤨🤨😂
Shshshshs tamam şaka 😂😂😂
Ama ben hiiç yetineni görmedim 😂😂😂
Yetinecek elimin altında bayıltana kadar inek gibi sağırsam enerjisi kalmaz dııııı yaparsada ceza vağğrr🤨🤨🥳😂
Shshshs mersi bebeem🥰😘
Sjjsj Rica ederim
Ben gerekli uyarıları yaparım ama karar onun. Zorlayamam hicbirşeye ama yanlış kararlar almaması için onu iyi ahlaklı birisi olarak yetiştireceğiz
Cevap
56Cevap
Bizzat bu olay dayım, anneannem ve dedemin başından geçti; dayım bir kıza aşık olmuş kızın da ailesi pek iyi değilmiş kopuklarmış birbirlerine dayım, kız arkadaşını anneannemle ve dedemle tanıştırmış dayım ciddi düşündüğünü onunla bir yuva kurmak istediğini söyleyince onay vermemişler ailesinden dolayı. Dayım da dedem ve anneanneme darılmış dedem diğer dayıma söylemiş bizim istemediğimiz bir evlilik yapacak biz buna karışırız karışmak en doğal hakkımız demiş büyük dayım da, yarın bir gün sizin istediğiniz biriyle evlenirse küçük tartışmalarında bile sizi suçlayacaklar hep sizin yüzünüzden oldu diyecek hem kendi hayatını hem de karşısındaki insanın hayatını mahvetmesin sevdiğiyle evlensin yarın bir gün sevdiğiyle tartışma çıkarsa en azından severek evlendim kendi kararımdı diyebilesin dedi dedem ve anneannemde bunları dinleyerek zor şer izin verdiler.
İleride ben çocuğumu yetiştiririm ve kendi kararlarını alacak hale getiririm. Benimle aynı karakter ve yaşam tarzında fabrika ürünü gibi bir çocuk yetiştirmem. Evlenme çağına geldiği zaman ise kendi eşini kendi seçebilecek kadar büyümüş bir birey olacaktır. Sadece saygı duyarım.
Somut şeyler üzerinden ilerleyip, onunla inatlaşarak değil konuşup uzlaşma yoluna giderim. Onaylamıyorsam keyfim öyle istediğinden değil, çocuğuma uygun biri olmadığını gördüğümdendir. Sabırla gözlemler gidişata bakarım, ama asla baskı kurup çocuğumla inatlaşmam bu karşı tarafa yarar.
Tabiki karışırım hayat senin diyerek başıboş bırakmam onaylamıyorsam ön yargıyla değilde gerçekten somut birşey görüdüğüm için onaylandığımı gösteririm görmesi için uğraşırım görmüyorsa izin veririm ama her şekilde de yanında olurum en azından yarın birgün kötü birşey olduğunda kendi kararlarının bedelini çektiğini bilir
Aslan damat derim sen bi yanaş. İçkiyi sevmem ama onunla sohbet için içerim içerim elime haydarı veya ıstakayı alırım. İyi bir döverim, seviyormusun diye de sorarım eş zamanlı, ona rağmen seviyorum derse tamam. İşte damadım olmaya hak kazandı sağlam adam derim. Nişanı takarım, elini yüzünü yıkarım güzelce bi. Sonra iyi bir aile oluruz.
- Ama tabiki daha evlenmek kız bulmak vs vs daha yeni yol verdik birtanesine uzun iş 😂💥
O yaşa geldikten sonra. Onaylasam ne onaylamasam ne. Atı alan Üsküdarı geçmiş olabilir.
Mesele, vaktinde öğretmek, eğitmek. Bilgi ve düşünce yürütme yetisi kazandırmak. Sonradan sonraya, ah vah etmemek...
Rahmetli ananem güzel söylerdi. '' Vaktinde gelmeyen aklı, popona sok... '' diye...
Hey gidi hey...
.
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Cocugumu yetiskin olacak yasa kadar ben yeristiririm. Elimden geldigince dogruyu yanlisi ögretmeye calisirim. Hata yapmasina ve o hatalardan ders cikarmasini deneyimlemeye firsatlar veririm. Ben ancak ögretebilirim dogruyu yanlisi ama deneyimleyecek olan kendisi.
Tüm fikirlerimi düsüncelerimi koyarim ortaya bunlari göz önünde bulundurarak karar verir.
Bana ancak saygi duymak düser. Ne olursa olsun hep yaninda olmaya calisirim.
Onay vermediğim biriyle evlenmek isterse ben söylemem gerekeni söylerim, uyarımı yaparım.. Buna rağmen kendi bildiğini yapmak isterse yapabilir yaşayıp görmesini isterim ileride bana sen sebep oldun senin yüzünden olmadı gibilerden yorumlarda bulunmaması için.. Keyifli günler..
Ufaklık yavaş yavaş kendin olmaya başladın. Karakterin olumlu yönde oluşmaya başlıyor. Sorduğun sorulardan ve yorumlardan belli oluyor. Yine de bu siteye çok zaman harcama. Seni dönüştürüyor. Sadece bu sitede kendini değerli hissetme. Aklı başında birisin. Her insan değerlidir. Soruna gelirsek. Karışırım. İkna ederim ya da ikna olmalıyım. Yoksa kavga çıkar.
Benim onaylayıp onaylamamak mesele değil. Mesele çocuğumun mutlu olup olmayacağı. Eğer mutlu olacaksa, seçimine saygı duyarım ve desteğimi asla kesmem. Bu onun hayatı, ben sadece doğruyu söylerim. Seçim ise ona kalmış, bana sadece saygı duymak ve onu koruyup kollamak düşer.
Nedruî 🌿
Çevremden edindiğim bilgilere göre Ailesinin uygun görmediği eş ve bunu kabul eden erkek veya kadın ilerde hep pişmanlıklar duymuştur.. İnsan aşık olduğu zaman gözü birşey göremediği için sonradan fark edincede iş işten geçmiş oluyor.
Selam,
Karışmak noktasında temel amacım şu olur seçtiği kişi eğer ciddi anlamda zarar verme eğilimde ise, geleceğini ya da hayatını riske sokacak bir tipte ise kesinlikle müdahele ederim.
Neden onaylamayayayım ki? şu an çocuğum da, sevdiği de olmadığından net bir cevap veremem. Ama gelinimi ya da damadımı ben değil, çocuğum seçmeli.
~gözümün tutmadığı birine teklif edemez zaten, izin vermem 🌷
Eger cocugumun göredigi risk noktaları var ise ve cocuğum konuya mantik degilde duygusal bakiyorsa ve evlenecegi kisi osuruğun tekiyse tabi müdehale ederim yok öyle yok ben onu seviyorum falan isleri önemli olan risksiz hayat
Ailenin müdahale etmedigi hic bir evlilik mutlu yürümez ben daha denk gelmedim üstelik 81 ilin tamamını gezmeme ragmen kızın gönlüne kalırsa ya davulcuya kacar ya da zurnacıya oğlanin gönlüne kalirsa ya pavyon karisini alir ya da genelev karisini alir
Öte yandan 18 yasindakini biyana gec günümüzün 30 yas erkekleri bile hala coçuk is sakal bıyıkla olmuyor bu isler göreceli degil kapasite meselesidir
Fikrimi söylerim tabii ki ve bu evliliği onaylamadığımı da söylerim. Ama evlenmesine mani olmam. Belki de ben yanılıyorumdur ve mutluluğuna engel olmak istemem. Yanlış seçimse de kendisi elbet görecektir.
Napim ne kariscam uyarımı yaparım sonrası kendi bileceği iş
Karışmam çünkü yaşayıp kendisi görmeli ben doğrumu söyler geri çekilirim nasipse olur zaten diğer türlü karışıp engel olup bir ömür onun serzenişini çekemem
Neden onaylamadığıma bağlı kötü biriyse sıkıntı hadi evlendi diyelim yapacak bir şey yok yanında olmak zorundayım
Karşı tarafın nasıl olduğuna bağlı. Çokta karışmak istemem benim annem bir fotoğrafa bakar hayır der. Ben böyle bir anne olmıcam
evlensin de görsün ben diyeceğimi derim tabi ama dinlemez ise yaşayıp görür sonra ağlayarak döner. hep aynı hikaye
Sonuçta kızımı veya oğlumu seviyorsa karşı taraf istediklerini yapsınlar sonuçta iyisiyle kötüsüyle destek olurum
İstediği kişiyle evlenebilir. O güvenmiş sevmiş ben bilemem nasıl birisi olduğunu tanımaya çalışırım yanlışını görürsem o zaman müdahale edebilirim.
Evet karışırım çünkü seven kişiler genellikle sağlıklı düşünemez kötü bir evlilik yapsın istemem..
Çocuğumun hayatına müdahale etmeyi düşünmüyorum. Kendisi yaşasın, karar versin ve görsün.
elbette ki?
hislerime guvenırım.
ben babayım onu korumam gerekır 50 yasında olsada.
deneyimlemelerim cok daha fazla.
Buna kesin ve net bir cevap vermek mümkün değil perso sadece kendim için değil çocuğumu da düşünerek bir karar verebilirim.
En korktuğum durumlardan birisi bu. Umarım başıma gelnez. Amin. Başıma gelirse de haklı çıkacağımı bildiğim için kötü olur ya😥
Ben evlenecim de çocuğum olacak da o da büyüyecek de birini bulacak ama ben istemeyince ne tepki vericem kdjdhd
Karismam kendi hayati kendi tercihleri ama bir hata yaparsa bunun tek sorumlusunun kendi olacağını söylerdim.
Evlenmek istediği kişiyi önce araştırırım yine de.
Ona anlatırım. Anlamıyorsa da evlenip, yaşayıp görsün ne olacağını.
Aşık olduğu kişi ile evlenmesini isterim mutlu olsun yeter eğer kötü bir durum var ise (alkol, uyuşturucu) karışırım istediği ile evlenebilir
Neden onaylamadığımı anlatırım önce sonra illa ki istiyorsa kendi bileceği şey elimden geldiğince destek olmaya çalışırım.
Eğer bu kararı 25inden önce verirse müdahale ederim.
Ama 25 den sonrası kendi yaşasın görsün hayatı öğrensin.
Uyarırım ama aldıgı kararı da desteklerim.. Düşersede tutmak için yanında olurum..
Düşe kalka ögrenecek yaşayacak ama hep kendi yapacak:)
Karsi cikmam. Hayat onun hayati, pisman olacaksa olsun. Ama benim yuzumden asla pisman olmasin
Evlenilmeyecek kadar kötü bir insansa ne pahasına olursa olsun izin vermem..
Çocuğumun kiminle evleneceğine karşı gelmem kendisi yaşasın görsün :)))
Daha totonu yıkayamıyorsun derim ne evlenmesi yürü la teneke derim fdssa
Kendisi eder kendisi bulur efendim.. Tıpkı benim bulduğum gibi..
Hayat onun ama her şekilde iyi veya kötüyü ona tarif eder destek olurum
Ben karışmam kendisi bilir ama gün gelip bana minnet eylerse ağzını yırtarım evladımın...😂
Onayladığım ile de sorun yaşayacaktır, o yüzden sıkıntı yapmaya gerek yok, kimle olursa olsun...
öncelikle karşıma alır konuşur haklı nedenlerimi sunarım fakat hala ısrarcı ise suya sabuna dokunmam
🐍 sa karışırım sonuna kadar
Evlilik yolu bu oyun değil
Uzulecegini bile bile sessiz kalamam
ne yönden onaylamadığıma bağlı en ufak bi hatasını görürsem vermem tabi
Ben evlenmiyorum kendisi evleniyor bu yüzden karışmam banane ne yapıyorsa yapsın.
ilerde çocuğuma güzel hayat dersleri vereceğim için asla kalitesiz paçoz biri ile evlenmez :))
Karışırım tabiki ayırmak için elimden gelen her şirretliği yaparım hahah😂
Karışmam. Birşey olursa sen istedin sonuçlarına katlan derim.
Öyle olursa saygı duyarım ama yinede iyice araştırırım
Yine de dinlemiyorsa açıklama yapıp kararı kendine bırakırım, sonuçta hayatı yaşayacak o dur.
Çok ta umurumda değil biliyor musun?
Bana ne milletin hayatından?
onu mutlu olması için izin veririm evlensin onu hayatı
Karısırım onun mutsuz olacagını gördügüm yerde müsaade etmem
Ben karşımam ya isediğiyle evlensin sonra senin yüzünden mutlu olamadım demesinden iyidir
Karışırım ama şöyle karışırım. Hiç laf etmeden gizlice ayırmaya çalışırım ve ayırırım da.
Kendim sevgililerimden örnek veririm ona dinlemese de kendine yapar.
Sevdiği orsorspu, kaltak olmadıktan ya da pezeberk şero olmadiktan sonra karışmam.
Tokat manyağı yaparım ya da evlatlıktan red ederim
Neden onaylamadığım önemli. Aşkın gözü kör hesabı gidip saçma sapan, ipe sapa gelmez biriyle evlenicem derse, karışırım. Siz kardeşsiniz bile derim. Nikah memurunu kaçırırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?