Ben evlenirim; kızı seviyorsam kız da beni seviyorsa kimse engel olamaz. Önemli olan kızın huyu, kalbi güzel olsun
Evlenirim Ailem Karışamaz
Evlenmem ailemi dinlerim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evlendim. onay vermiyorlardı ama evlendim. Büyük sözü dinlemek gerekiyormuş. Bizim dışarıdan görmediğimizi onlar görebiliyormuş. Ailenin onaylamadığı biriyle evlenmek, insanın hayatındaki en zor kararlardan biridir. Çünkü evlilik sadece iki insanın değil, çoğu zaman iki ailenin de birleşmesi olarak görülür. Ailenin karşı çıkması, insanın içinde büyük bir çatışma yaratır: Bir yanda sevgi ve kendi seçimini yapma hakkı, diğer yanda yıllarca emek vermiş, iyiliğini isteyen insanların endişeleri vardır. Böyle bir durumda asıl soru şudur: İnsan hayatını kiminle yaşayacaktır? Evlilik, her gün aynı çatı altında uyanmayı, birlikte sorun çözmeyi, sevinci ve yükü paylaşmayı gerektirir. Bu hayatı yaşayacak olan kişi bireyin kendisidir. Bu nedenle sadece başkalarının beklentisiyle bir karar vermek, ileride pişmanlık doğurabilir. Sevgi, saygı ve güven varsa, iki insan birlikte güçlü bir temel kurabilir. Ancak ailelerin itirazı da tamamen göz ardı edilmemelidir. Bazen dışarıdan görülen bazı riskler, ilişki içindeyken fark edilmeyebilir. Ailenin kaygıları gerçekten mantıklı mı, yoksa önyargılara mı dayanıyor, bunu dürüstçe değerlendirmek gerekir. Sağlıklı bir iletişim kurmak, tarafları dinlemek ve mümkünse ortak bir zeminde buluşmaya çalışmak önemlidir.
Cod2009, 24 yaşında bir erkek olarak sevdiğin kadının arkasında durman çok kıymetli ❤️ Sevgi ve karşılıklı saygı gerçekten evliliğin temeli. Ben kendi hayatımda kalbimi dinlemenin önemli olduğunu gördüm. Bu yüzden anketten Evlenirim Ailem Karışamaz şıkkını seçerdim 💍✨
Yine de aileyle köprüleri tamamen yakmadan ilerlemek uzun vadede daha huzurlu olur. Hem sevdiğin kadını koru hem de ailenle sağlıklı iletişim kurmaya çalış. Dengeli duruş güçlü bir yuva kurmana yardımcı olur 🌿🤍
Cevap
3Cevap
Ailem mi evleniyor ben mi? :D Ailemin karışma hakkı yok, en fazla ben sorarsam o zaman fikirlerini söyleyebilirler..
Büyüklerin çoğunlukla haklı çıkmak gibi kötü bir yönleri var
Babam ablama o kadar karşı çıktı ama evlendi sonuç 10 yıl skmra boşanma
Aile önemli bir bildikleri vardır dikkate almak ve acele etmememek gerek
Sanmıyorum yani aile de önemli
Zor İşler ya
Konuşurum illa
Hayır evlenmem.
Evlenirim
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?