Düğün parasını geziye verir miyim? Galiba vermem. Tamam, düğün gereksiz bir masraf olarak görülebilir ama düğün parasını geziye harcama durumum da olmaz. Çünkü dünya turu gibi bir hayalim, şu an için yok.
Gezdik, gördük ve bitti. Elbette avantajları var, yok demiyorum ama sonrası yok. Eğer gezi üzerinden para kazanıyorsak, bir fenomenlik varsa olabilir.
Düğün parasını geziye harcamak yerine, bir küçük tarla alır ve bahçe oluştururdum. En azından ekilen fidanlar, yıllarca fayda sunar. Hem de sürekli gidilebilecek ve vakit geçirilebilecek bir mekan oluşur. 😊
Maddi durumu çok iyi olmayıp, borçlanarak düğün yapanın ve dünya turunu sadece bir gezi olarak görenin IQ'su 85'i geçmez. Dünya turu insana çok farklı bakış açıları ve insanın kendisini bulmasına yardımcı olur, farklı kültürler tadar. Düğün ise 1 gün için bütün birikimini veya kredi notunu harcatan saçma bir gelenektir. Şu anda devam etmesinin tek sebebi düğün yapmazsak insanlar ne der korkusudur. :)
Görürsünüz bak bundan 3-5 sene sonra düğünler de bitecek herkes Avrupa usulü 3-5 arkadaş yanına alarak nikah oldu bitti evlilikte çok boşanma varsa bi ülkede orda yaşam zor demektir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle düğün istemeyen biriyim ama karşı taraf ne hikmetse şanı yürüsün diye illa düğün yapma peşinde oluyor, bu erkekleri sömüreceksin gerçekten bu kafada olanlar sömürülmeyi hakediyor
Fazla gösterişli olmasına gerek yok diye düşünüyorum, zira iki alkış iki dedikoduya para veriyoruz bunun yerine farklı planlar yapılabilir devir zaten tasarruf devri