Şimdi arkadaşlar 2 sene önce üniversitede başıma bir şey geldi olay öyle ben okurken okuduğum yerin ismi altında itiraf sayfası açarak aileme Instagram üzerinden mesaj gitmesi ile başladı aileme tehdit mesajları gitmeye başladı ailemde korktuğunu ve başıma Bir şey gelmesin diye karakola gitmem gerektiğini söyledi bende gittim ve karakola mesajların ekran kayıtlarını verip şikayetçi oldum karakolda birinden şüphelenip şüphelenmediğimi sordular bende kimseden şüphelenmediğimi söyledim bunun üzerine son zamanlarda kavgalı olduğum birinin olup olmadığını sordu bende eski ev arkadaşım ile tartıştığımı ama böyle bir şey yapacağını düşünmediğimi söyledim o yaptı demedim sadece onlar tartıştığım biri olup olmadığını sorduğunda o kişi ile tartıştığımı söyledim ama karakolda ben o yaptı demişim gibi ifade yazılmış bunun üzerine hesabın hangi numara ile açıldığı ortaya çıktı ama eski ev arkadaşım'ın babası iftara attığım gerekçesi ile dava açmış ben arkadaşıma onu suçlamadığımı olayların az önce anlattığım gibi olduğunu söyledim o da sorun olmadığını uzatmadıgını ama babasının uzattığını söyledi bende uzatmadım sadece kendimi ifade etmek istediğimi ve aslında ifitira atmadığımı söylemek istedim 2 senedir süren dava sonuçlanmış az önce elime karar ulaştı kararda suçsuz olduğum delillerle ortaya çıkmış ama anlamadığım şey beraatine karar verildi ama 7 gün içinde itiraz hakkım olduğunu yazmışlar anlamadım itiraz etmem gereken bir şey mi var? Suçsuz olduğum ortaya çıkmamış mı? Ne demek bu? SON FOTOĞRAFA DİKKAT EDİN NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAYACAKSINIZ
Mahkeme ile alakalı bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Geçmiş olsun Efendim madem sanığın beraatine karar verilmiştir yazıyor o zaman senin suç işlemediğin kesinleşmiş ve mahkeme tarafından üzerine atılı suçlamaların bir bir düştüğü açığa çıkmıştır. İkinci maddede yazılanlar şu şekilde, kanun senin beraat kararnamesini imzalamış ya, bu kararnamenin sana ulaşması için mahkeme duruşmasında bulunman gerekliydi, tabi ki seninle davacının da bulunması gerekiyordu. Beraatine karar verilen sanığa dava açan taraf tazminat ödeyecekmiş bu arada, yani onlar. Orda olsaydınız kesinleşen mahkeme kararı tefhim yani izah etmek şuretiyle size açıklanacaktı, oraya hiçbirinizin gitmediğine göre kararname içindeki maddelerin açıklanarak size tebliğ suretiyle teslim edilmiştir. 7 günlük yasal süre ise, kararın mahkeme kayıtlarına sabit olarak geçmesinden önce çıkan karara itiraz hakkınızın saklı ve geçerli olduğunu söylüyor. Belki ben yanlış anlamış olabilirim, yine sen bir avukata danışırsan daha kesin bilgi alırsın. Geçmiş olsun tekrardan.
öncelikli olarak polis te verdigin ifade ile ilgili mahkemede yargılaman olmamış hakim senin ifaden dogrultuesunda ve eldeki delillere göre bir karar vermiş ve hükümde beraat etmişssin karşı taraf temyiz bile etse burdan birşey çıkmaz ki temyiz edeceklerinide sanmıyorum genelde edilmez hakim hakaret olarak yorumlamamış anayasal hak olarak yorumlamış sarf ettiginiz sözleri
Hayır itiraz etmen gelen gereken bir durum yok ama etmek istersen yok açık yani hakkın var demek, etmeyeceğine göre konu kapanmıştır. Dava bitmiş rahat ol, ayrıca bu cümleler klasık mahkeme sözleri, her davaya otomatik yazılır boşver yani...
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bişey olmaz yani bitti deme karar çıktı mahkeme suçsuz gördü ve düştü ona göre babama diycem 😂
Vikdan bildirim geliyor, o akilsiz ne yazıyorsa boşver, onun birşey bildiği yok, takma onun sözlerini, görmüyorum beni engellemiş işine gelmedi tabi, çok da tın...
@Vildan000 kizin babasinin isi gucu yoksa ve ugrasmak istemesse kapanir bu olay... yok ugrasirsa temyize gider.. en az 1-2 sene sonra bisey olmaz zannederim... olsa olsa en fazla tazminat odersin...10-15 binlik... bir işte calisiyor musun?
@Vildan000 o gecti kank... simdi durup polise dava acamazsin acarsan uzar gider bu muhabbet... ve kamera kayitlerini da polis mahkemeye getirirse ve eger soylemissen o kizi bu sefer kizin babasi gibi polise de iftira atmaktan da gene tazminata carptirilirsin... tazminati devlet onlara öder mahkeme sonuclanir sonuclanmaz... sen de devlete birclanirsin ama ödeme kosullari cok rahat... az az... karsi tarafi ikna etmek icin arabulucu tutsan olmaz mi?
Ben madurdum ailem ve ben rahatsız ve tehdit edildim gidip ifade verdim ve kimseyi suçlamadim ben neden suçlu durumuna düşüp para ödüyorum hiç adil değil
Polisin yazdığı tutanağı aynı yazmış mı diye dikkatli okusaydın, şimdi onun suçu demezdin, zaten sana imzadan önce oku diye vermiştir. Farketseydin düzeltme yaptırırdın, bu da sana ders olsun bir daha ifadeni iyice oku öyle imzala... Bu beyefendinin dediği biraz uzun hikaye, bunlara gerek kalmaz merak etme ki tazminat vs de çıkmaz, adam mahkemeye bile gitmemis onu mu yapacak yapsa bile senin de yapacaklarin var boşver o kadarını canını sıkma birsey çıkmaz...
@Vildan000 magduriyetini yaparken de baskasini da zan altinada birakmissin kank... ifade alirken polis ifade odasinda kamera olur... ama dedigim gibi gercekten eminsen... soylemedigini polise de dava ac... ama bana kalirsa ara bulucu bul...1 1500 binle karsi tarafa ikna etmeye calissin
Arkadaşım mahkeme kağıdındaki ifademi okumadın mı burda da yazdım kimseyi suçlamadim kimseyi zan altında bırakmadım ben o arkadaş ile tartıştım ama o yaptı diyemem siz son zamanlarda tartıştığınız biri var mı dediğiniz için ben o ismi verdim dedim açıkça o yaptı demedim hala da o suçlu demediğime eminim ne dediğimi iyi biliyorum 15 binden daha fazla birikimişim var sorun para değil ama haklı iken suçum yok iken niye geleceğim için sakladığım para boşa gitsin
@burock123 ben gitmediği için dava düşer demedim, zayen sonuç çıkmış, istinaf olmazsa zaten bitmiş dana dedim ki zaten1 haziran karar yazılmış 7 günlük süre zaten bitmiş ama yeni tebliğ edildiyse bile kızı korkutma yeter, birşey çıkmaz, adalet sanki varda, adam öldüreni bile salıyor
@Vildan000 dosyayi tam okumadim ki yani senin ifadeni... beraat paragrafini okudum... ifaden de ayni son yorumunda yazdigin gibiyse bisey cikmaz... dedigim gibi temyize de gitse bisey cikmaz...