Merhaba kızlarsoruyor'un değerli üyeleri. Benim sizlere danışmak istediğim konu şu; Biz istanbul/sultanbeyli'de oturuyoruz ev kiraları ortalama 600-700 lira olduğu halde biz her şeyi yeni evimizi 450 liraya kiraya verdik senesi dolunca evi 550 lira kiraya vereceğimizi söyledik. diğer kiracılarımız kabul ettiği halde bir kiracımız bunu kabul etmiyor bizimle kavga etti ben 50 tl zamla bir sene daha oturur çıkarım 550 tl çok vermem dedi. bizde senen doldu o zaman evi boşalt dedik hayır boşaltmam bir sene daha oturucam diyor gayet yüzssüz bir şekilde. Bu durumda bizim ev sahibi olarak ne yapmamız gerekiyor sizce? Bu konularda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarım düşüncelerini paylaşırsa çok sevirim. Sağlıcakla..
Cevabın nedir?
+1 yılbasından beri evin ederinden ucuza oturdular demişsin kiracıların bu fiyatı kendileri mi belirledi onlarda ev ararken hem bütcelerine hem kendilerine göre sizin evi uygun bulup tutmuslar simdi birden 100 lira zam isteyince bu onların bütcesini sarsabilir kiracı sonucta kazancının bir bölümü ya da büyük bir bölümü kiraya gidiyor bende kiracıyım ve ev sahibimiz daha biz agzımızı acmadan bu sene de aynı fiyattan oturun dedi ve biz iki sene aynı fiyattan oturduk tabi biraz vicdan meselesi birde diger kiracılarımız demişsin ne mutlu sana ki birden fazla eviniz var ve 50 lira eksik alsanız zor duruma düsmezsiniz en azından kiracılar kadar bence haksızlık etmeyin bastan evin ederi kadar fiyat söyleseniz belki de sizin evi tutmayıp bütcelerine daha uygun bir yer bakacaklardı ben olaya hukuksal degil vicdani yönden yaklastım yine son kararı siz ev sahipleri vereceksiniz..
04 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ediyorum size olaya göremediğim farklı bir yerden bakmamı sağladınız. ama biz vicdansız insanlar değiliz ki bu yüzden evimiz bu kadar ucuz. daha önceki kiracılarımızla aile dostu olduk hepsiyle halen görşüyoruz. ev tutmalarına yardımcı olmak için 4 sne hiç zam yapmadığımız kiracımız bile oldu. ama artık bizde bu kadar ucuz verecek durumda değiliz. borçlarımız haddinden fazla (evlerin yapım maliyeti) ben ünv. okuyorum kursa yazıldım kız kardeşim dersaneye gidiyor erkek kardeşim asker ve daha bir sürü şey. peki biz bu zamana kadarki alın terimzi hem bu evlere yatırıp hemde ucuza verirsek nasıl geçinicez? birazda bu açıdan bakmanızı rica ediyorum.
- +1 yıl
kiracınız zaten 50 lira zam yapıp bir sene daha otururum demiş sonra cıkınca evin gercek degerinden kiraya verirsiniz bir sene idare etmekle birsey kaybedeceginizi sanmıyorum Allah zor durumda olana kolaylık gösterene daha cok verir sizde borclarınızın üstesinden gelirsiniz elbet..
Soran+1 yılinşallah. umarım sizlerin dediği gibi olur.
- +1 yıl
Peki siz bu evlerin kirasini eldenmi aliyorsunuz yoksa kiraci hesabi acip kiralarinizi bankadanmi aliyorsunuz ayrica bu daireler icin MALIYEYE kiraci beyannamesini sundunuzmu? Eger bunlari yapmadiysaniz kiraciniz size dava acip suc duyurusunda bulunursa yuksek miktarda ceza odemek zorunda kalirsiniz! BILGINIZE...
En İyi Cevaplar
+1 yılKimsenin cevapları düzgün bir sekilde vermemissin. Sana kac yıl sözlesme diyorlar hic birine cevap vermemissın adam ne isi yapıyoruda gectim. Sananeeeee babanın parası sananeee senin haddine mi baban kalkıp seni mi dinlicek. Sdn yorulma baban bunu düsünür ayrıca onları yerine koy elektirik su doğal gaz yemedi İçmesi giyinmesi bir düsün yazık günah fakirlik nedir bilir misin kesin sen hic görmemissin o belli de baska birsey demek istemiyorum allah herkesi ıslah etsin...
01 Yorumla
Soran+1 yılşu an fakirliği dibine kadar yaşıyorum ve hiç bir zaman yüksek standartlarda yaşamadım. çok fazla soru var hepsine cevap vermeye çalışıyorum. evin sözleşmesinin bir senelik olduğunu çoğu cevapta belirttim. bizde türlü türlü zorluklar çekiyoruz burada tek tek yazıp kendimi acındırmak niyetinde değilim. kaldı ki kimseden hakkından fazla para istemiyoruz biz. Babamda annemde bende aynı fikirdeyiz hem annem babam takmazken bir tek ben durduk yere celallenmiyorum.
Aile & Toplum konusunda 444 cevap paylaştı. Kiracınıza istediğiniz fiyat biraz yüksek gibi 100 tl zam.. belki haklı olabilirsiniz emsallerine göre düşük kalmış olsada yüzdelik artışı fazla.. yalnız Sultanbeyli için 700 kira fazla bence ben çekmeköydeyim mesela bizim burada 600-700-800
şamandırada 450-500 e oturan arkadaşlar var..
sorunuza gelince sözleşme yapmış olmanız gerekirdi. sözleşmeniz varsa günü dolmadan 1 ay önce ihtarname çekmeniz gerekir evi boşaltması için.. sözleşme yoksada noterden ihtarname çekin internetten evi boşaltması için haklı nedeniniz için sebepler var araştırın. mesela kendimiz oturacağız gibi sebebini yazın. sözleşme olmadığı için en az 3 ay daha oturur ama belkide ev bulana kadar.
yerinizde olsam 1 yıllık sözleşmeyi yapar 500 e veririm 1 ay kala bitime ihtarnameyi çeker yollarım.03 Yorumla
Soran+1 yılhımmm haklı olabilirisiniz. evt efe tüfe oranından fazla artış yapıyoruz orası muhakkak zaten yorumları okudukça düşüncelerim değişmeye başladı açıkcası.
- +1 yıl
Tabi şurda şöyle bir durum varki sizin paradan ziyade başka türlü soğunmuşssunuz kiracıdan. kiracıda istenemdiği yerde durmaz gıcığına denk gelmessen tabi.. hukuksal anlamda yakalamaya çalış.. mesela geç ödüyor demişssinkirayı bu evi boşaltma nedenidir hukukta ama sözleşme yok ve bankaya yatmıyorsa nasıl istpat edeceksişn
kiracıyı sözleşme bitimi nedeni ile çıkaramıyoruz. Geçerli bir neden sunmak gerek bunu da en az 1 ay önceden yazılı bildirmek gerek. (çocuğum oturacak, satacağım, buyuk bir tadilat yapacağım v. s.) Kiracı en az 5 yıl oturmuş ise o zaman sebep göstermeden yine 1 ay önceden haber etmek şartı ile çıkartabiliyoruz.
Kira bedeline gelince bununla ilgili kira tespit davası açılır ve bilir kişi o bölgedeki kiraları emlakçılardan ve komşulardan sorarak öğrenir ve mahkeme kararı ile kira belirlenmiş olur. Birde kirayı düzgün ödemiyor bir sonraki aylara sarkıtıyor ise bununla ilgili 1 ya da 2 adet farklı dönemlerde ihtarname çekmek gerek buna dayanarak mahkeme kararı ile çıkartabilirsin. Aynı şekilde aidat içinde geçerli bunuda düzgün ödemiyorsa aynı yol takip edilmeli...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
36Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Elektrik ve su aboneliğini üzerinize geri alın.. Ve sonra aboneliği kapattırıp elektriği suyu kestirin..
Geçen seneki kira kontratıyla gidip kendi üzerine tekrar abonelik alamayacağı için kesilen elektriği ve suyu açtıramaz.. Evde mağara hayatı yaşamaya kaç gün dayanabilir ki? :D14 Yorumla
Soran+1 yılböyle yöntemler bize uygun değil. Bunu yapmak eziyet olur insanlara. :(
- +1 yıl
Sizin boyle bir hakkiniz yok Hukuksal olarak. yapsabiz bile bunun cezayi islem uygulanir alehinize. ayrıca kisiyi hirriyetinden alı koyma kanunu bunuda kapsadığı için. Bunun para haricinde hapis cezasıda olur. :))
- +1 yıl
@Şizofren-çocuk
Saçma fakat doğru olabilir, kanunlarımızdan her türlü saçmalığı beklerim.
Öte yandan, kirasını ödemeyen bir kiracının ev sahibi aleyhine dava açacağını sanmıyorum.
Bencede razi olmanizi tavsiye ederim cunki kit kanaat gecinen bir aile olabilir veya o kiracinin yerinde sizde kiraci olabilirdiniz o yuzden anlasma yoluna gitmeniz gerekmektedir o yuzden bir konuda anlasmaniz gerek daha da kotu olup bu seferde mahkemeye kadar gidebilir haklisiniz ama makul bir fiyatta anlasip devam etmeniz gerekmektedir belki o vatandas veremeyecek durumda o yuzden anlayisla karsilamanizi tavsiye ederim kardesim...
02 Yorumla
Soran+1 yılanlayışsız insanlar değiliz kardeşim bilmiyorum sonuç yine sizlerin dediğine varacak zaten. çünkü biz kiracılarla uğraşan onlara kök söktüren ev sahiplerinden değiliz bilakis çogu zamn biz onlardan çekiyoruz.
+1 yılsözleşmesi nezaman bitiyo? eğer bir kaç ay sonraysa 500 den versin şimdilik sonra çıkarırsın çıkmazda polise başvurursun bu işler öyle herkesin kafasına göre değil çıkarım çıkmam gerçi sizde kafanıza göre zam belirleyemezsiniz ev 600tl kira edebilir ama bunu 450ye kira vermeden düşünseydiniz sözleşmede yürürlülükte herşey bellidir , hukuk ev sahibinide mağdur bırakmaz kiracıyıda
04 Yorumla
Soran+1 yıl450 tl ye yani değerinin altına verdik diye bundan sonraki yıllarda da değerinin altında neden verelim?
- +1 yıl
çıkarın kiracıyı baştan fiyatına uygun bir kirayla yeniden sözleşme yapın başka kiracıyla..
Soran+1 yılsorunda bu madem fiyat sana uymadı çık diyoruz polis çağır çıkar diyor. ama rezillik taraftarı değiliz.
- +1 yıl
sözleşmesi dolmuşsa ve rezillik istiyosa elden ne gelir , belliki uyanık geçinen bir artiste çarpmışınız ama onun havasını söndürmekte hakkınız kadın başınızada bişey yapamayacağına göre hukuk size yardım edebilir anca , rezillik taraftarı olmamanız tabikide güzel bişey ama karşınızdaki rezil biriyse mecbursunuz
Aile & Toplum konusunda 830 cevap paylaştı. Bir düşünelim arada 50 tl fark var bir yılda 600 tl eder siz 1 ay kiraya veremediğinizi düşünün 500 tl zararınız var arada 100 tl fark var 100 tl için değer mi birde kiracı yönünü düşünelim belki de kıt kanaat geçiniyor ancak yetiyor siz yüzde 23 zam yapmak istemişsiniz enflasyon yüzde 10–14 aralığında olduğunu düşünürsek 50 tl zam yapar normal birde şuna bakın ödemeleri düzenli mi ona göre karar verin bence
03 Yorumla
Soran+1 yılinanın bu kiracıyla her konuda istisnasız her konuda problem yaşıyoruz. ayrıca evimiz öyle bir iki ay boşta kalacak bir ev değil o daha çıkmadan yeni kiracı bulabiliriz. ya da bu işin sonunda zarara girsek bile o kadar illalah ettik ki bu sorunu çözsek 2 hafta sonra başka sorunlarla dikilcek karşımıza bu yüzden de çıkmasını istiyoruz.
Soran+1 yıleve lavabo takmadık çünkü çok borcumuz var. eve girmeden önce lavaboları uzun bir süre takamıycaz demiştik. şimdi de sizin borcunuz bitmiyor diyip kiraları her ay ortlama 20 gün geç veriyorlar.
öncelikle kira kontratınız kaç senelik. kira kontratlarında %10 üzerinde artış yapmak mümkün olmuyor diye hatırlıyorum kontrata bağlıysanız 495 lira kira alabilirsiniz en fazla.. yok kira kontratınız yoksa dilediğiniz gibi çıkartırsınız evden kiracıyı..
04 Yorumla
Soran+1 yılki sözleşmesinde bir yıllık yazıyor.
Soran+1 yılçıkmam diyor.
Kiralarda usul vede ahlaki olarak olmasi gereken bence maksimum %10 zamdir siz %20 den fazla yapmissiniz hos degil. ha diceksin 450 zaten ucuz onu bilemem ama 450 lik kirayi 550 yapiyosaniz haksizsiniz
15 Yorumla
Soran+1 yılkiracının bir sene boyunca değerinin çok altında oturmasına bişey demedik ve artık evimizi biraz olsun hakkettiği fiyatta vermek istiyoruz. işine gelmiyorsa çık diyoruz asla çıkmam diyor neden? çünkü s. beylide böyle bir evde asla 450 milyona ev bulamayacağını kendileri de biliyor.
Soran+1 yılböyle gelmiş böyle gider diyelim yani.. çık o zman değerini verecek bir kiracı çok rahat buluruz diyoruz ama çıkmıyor. sizce neden?
Soran+1 yılevet zam çok ama o zammı evi gerçek değerine çekmek için yapıyoruz.
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Yaptığınız zam çok fazla ve bu konuda kiracı haklı. Çıkmaması konusunda hukuksal yardım alıp öyle karar verin. Bileğiniz sağlamsa buna da gerek olmaz...
14 Yorumla
Soran+1 yılkiracının senesi 11. ayda biticek bizde işinize gelmiyorsa o zmn 2 ayınız var sne dolunca boşaltın evi dedik. boşaltmıyorum bir sene daha oturucam ama zammı da 50 lira vercem diyor.
Soran+1 yılaçıkcası kural felan bilen biri değil. sadece fazla çirkef''
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen hayatında çalısıpda 1 ayda olsa hiç kira ödedinmi? sen kendi imkanlarınla çalısıpda bir ev alabildinmi?
baba malıyla ahkam kesmek kolay. çalısıpda aldıgın bir mülkün varsa konuş..
inşallah beklenen marmara depreminde bütün malınız mülkünüz yıkılırda , tavanı akan bir eve muhtaç olup ev sahibinin kulu olursunuz.11 Yorumla
Soran+1 yılDüşmez kalkmaz bir Allah. kimseye ahkam kestiğimiz yok arkadaşım. evimizi hakkettği fiyata kiraya vermek istiyoruz. bu kadar.
Şu tarihlerde yasal bir ihbar çekip , kontrat süresi bitiminde evi boşaltmasını hukuki olarak iletebilirsin. 2 aylık bir süre yeni ev bulmak içingeniş bir süre. Hukuksal anlamda yaptırım gücünde olmuş olur.
05 Yorumla
Soran+1 yılşu an konuşarak ( daha doğrusu konuşamaya gidip kavga etmeye başlayarak) anlaşmayı deniyoruz. olay o boyutlara varsın istemiyoruz çünkü.
Soran+1 yılumarım hiç birine gerek kalmaz.
Soran+1 yılteşekkür ederim :)
+1 yıladam haklı. l*n fiyatı arttırıp napıyonuz? gönüller bir olsun koyam paranın götüne. senelik 1200 tl fazladan girmeyiversin kasanıza çok mu? hadi 50 tl arttı 600 tl girmeyiversin. ne yani?
27 Yorumla- +1 yıl
ayrıca insaniyetinizi gösterin, elleşmeyin adama. mezara mı götüreceksiniz sanki?
Soran+1 yılkimseden fazla para aldığımız yok. kaldı ki bu zamana kadar bir sene çok ucuza oturduk Allah razı olsun kimse demedi. şimdi fiyatından vermeye çalışınca biz kötü olduk.
- +1 yıl
yani zammı tavrın cezası olarak görüyorsunuz? siz bilirsiniz yani. ancak birini sokağa atmak çok beter koşullar haricinde hiçbir şekilde onaylayabileceğim bir şey değil.
Soran+1 yılhayır asla tabiki. kimseye ceza vermek bizim haddimize değil diğer kiracılarımızla gayet iyiyiz hiç bir problem yaşamıyoruz ama onlara da aynı oranda zam yaptık ve anlaştık. bu kiracıyla anlaşamama sebebimiz zaten bu herkesin kabul ettiği bir olayı sadece o kabul etmiyor. madem anlaşamıyoruz 2 ayın var evi boşalt madem ev pahalı ucuza bul diyoruz ben seneye yazın çıkarım o zmna kadarda 50 tl zam öderim diyor.
Soran+1 yılhem sokağa attığımız yok ki 2 ay içinde kendine yeni bir ev bulabilirsin diyoruz kendisi kabul etmiyor.
- +1 yıl
maddi durumu sıkıntılıysa 450-500 arası kalmasına izin verin bir yıl daha. yok, maddi durumu yerindeyse size kalmış.
- +1 yıl
ya hayır herkesin istediği fiyat bir yere kadar dikkate alınır. siz kendi insiyatifinizle, diğer bir çok durumu da göz önünde bulundurarak karar verebilirsiniz. eve zarar vermeyen birisiyse üstelik pek sorun olacağını da sanmıyorum.
+1 yılSultanbeyliğinde normal o fiyat. 500 tl ideal bence çünkü halıcıoğlu okmeydanı fatihte bile 800 tl kiralar.
01 Yorumla
Soran+1 yılbizim evimizde s. beylinin ücra yerlerinde değil ama gayet merkezi ve bina yeni. evin her şeyi sıfır. ve en başından beri zaten ucuza oturuyorlar ki kaldı ki diğer kiracılarımız bunu kabul ettiği halde bu kiracımız sorun çıkarıyor. sadece bu konuda değil her konuda tartışmak zorunda kalıyoruz.
Kiraya o kadar zam yapmak etik değil ama dediğin gibi piyasanın altında bir fiyatsa ve yine altında kalıyorsa kiracı da iyi biri değil ki kira sözleşmesinde yazan süre dolduysa kanunen evden çıkarma hakkına sahipsiniz
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten kiracımızda evin ne kadar ucuz olduğunun ve burdan çıkarsa bir daha aynı fiyata bizim gibi keriz ev sahipleri bulamayacağının gayet farkında ki çıkmam diye diretiyor.
+1 yılSen o Adamı 500 Liraya Oturt Belki İhtiyacı vardır MÜSADE ET Her ay 50 tl nı Ben Vereyım 50 Tl Icın Huzurlarını Kacırmana Evlerınden Etmene gerek yok :))))))
23 Yorumla
Soran+1 yılbiz zaten bir sene ucuza oturttuk ama kıymetimiz bilinmiyor... teşekkür ederim yinede
- +1 yıl
rica ederim olsun Dene derim Ben Bişe Kaybetmezsin basın gozun hurmetıne sadakan olsun ama bunu Onlara belli ettirme :)
Soran+1 yılya birde bu zamana kadar annem le kiracımız olan bayan çok kavga ettiler her konuda tartıştılar apartmanı ayaga kaldıracak derecede oldu hemde her seferinde. hiç birinde karşı tarafa bir saygısızlığım olmadı ağzımı açıp bir kere bile annemi savunmadım. ama bu sefer sabrım taştı benmde amacım sesimi yükseltmek ve saygısızlık yapmak değildi ama karşı taraf normal konuşmaya çalışınca bile bağırınca bnmde ses tonum yükseldi. ama gerçekten böyle bir duruma düşmek beni çok üzer. şu an saygısızlık mı yaptım diye kendi kendime içerleniyorum...
+1 yılbence biraz anlayışlı olun evet hata onda ama belki yeterli maddi imkanı olmayabilir sen 100 liraya zengin olmassın ve de çok bişey kaybetmessin zannederim tabi bu bir tavsiye son karar yine sizin
01 Yorumla
Soran+1 yılbu evleri yapmak babamın 30 yıllık alın teri ve hepsini borç harç yaptık ama değerin, çok altında kiraya verince zarara vermiş oluyoruz evin kendi borcunu ödeyemiyor.
+1 yılcirkef bir aileymis onlarda ya. s allah kolaylik versin ama bir avukata danisin yardimci olurlr
02 Yorumla
Soran+1 yılinanır mısınız sorun çıkarmadıkları tek bir konu yok. apartmanı temizlikçi bayan tuttuk bize bağlı olmayan sebeplerle kadın her daireden 5 tl zam istedi bir sene sonra. bütün apartman kabul etti yine bu sorunlu kiracı vermem diye apartmanı inletti. bıktık usandık artık hep aynı insan ve aynı sorun.
- +1 yıl
iyi iste bir bahaneniz daha olmus huzursuZluk yaratiyo apt. da kimseyle gecinemiyo dersiniz hatta apt. da sahitte bulabilirseniz %100cikarirlar onu sizin evden
+1 yılElinizdeki sözleşmede de yazdığı üzere tefe ve tüfe ortalaması oranında artışı kabul etmezse evden çıkarma hakkını haizsiniz. Özel şartların son maddesinde belirtilmiş olması gereken ilgili mahkemeye başvurun
00 YorumlaSen, sana paranı düzenli şekilde verdiğine şükret. Bizim kiracı başka şehirdeydi. Ya eksik gönderiyor. Ya geç gönderiyor. Çekmediğimiz kalmadı. Yinede ortak fiyat bulun. 525 olsun deyin
01 Yorumla
Soran+1 yılşu çirkeften bir kurtulalım annem adak adadı 3 gün oruç tutucam diye..
- 02 Yorumla
Soran+1 yılsıkıntımla dalga geçmeyiniz rica edicem :D
sözleşme yaptıysanız o sözleşmeye göre tüfe ye göre zam yapabilirsiniz. üfe ye göre yse de en fazla yüzde 10 zam yapabilirsiniz. kanunen böyle. yani yaptıgınız zam fazla.
07 Yorumla
Soran+1 yılbu zamana kadar evimizi alın terimizi zaten çok ucuza verdik. şu an yaptığımız zam biraz daha hakketiği fiyata yaklaştırıyor evi. yani bu zamana kadar düşük fiyata verdik diye ömür boyu da ucuza vericez diye birşey yok.
Soran+1 yılEn başından zaten dşük verdik bari bundan sonra vermeyelim diyoruz.
Soran+1 yılevi 700 e değil 550 ye veriyoruz. baştan ucuz verdik neden bnde bilmiyorum.
Soran+1 yılederi o kadar olsaydı diğer kiracılarımızda kabul etmezdi yeni fiyatı emin olun herkes farkında ederinin.
Aile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. kira sözleşmesinde 2 sene yazmıyorsa şikayet edin çıkartırlar ama yazık ya birden de 100 lira zama fazla ya
02 Yorumla
Soran+1 yıldirek 100 milyon zam yapıyor diye düşününce acımasızlık gibi geliyor ama dediğim gibi evimiz merkezi evin içindeki herşey sıfır. apartman da güvenlik kamerası na varana kadar herşey var. bunu da geçtim çevremizdeki evlerin hepsi dediğim gibi 600 tl bizimki 450 lira.
+1 yılBizim de başımıza gelmişti. Avukat tutarak çıkartabildik ancak
03 Yorumla
Soran+1 yılinşallah buna gerek kalmaz. buna vicdanımız dayanmaz bizim asla yapmayız kiracımızda bunu biliyor zaten.
- +1 yıl
Ben de öyle diyordum ama öyle insanlar var ki bundan başka bir şey yapılamıyor
Soran+1 yılyani düşünüyorum. bu kiracımızla yaşadığımız ilk sorun değil ve kalmaya devam ederse belli ki son sorunumuzda olmayacak. güzeelikle çıksa gitse artık...
+1 yılanlasarak guzellıkle cıkartma yoluna gıt mahkeme dava sen zararlı cıkarsnı bı kere dava surecınce kıra vermez bı davada ez az 6 ay surer
01 Yorumla
Soran+1 yıldava süresince neden kira vermesin ki?
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılbence kiracı kesinlikle haklı... hukuksal yardıma gitsen devlet kiracıdan yana olur.
14 Yorumla
Soran+1 yılneden haklı sizce?
- +1 yıl
450 iken birden 550 olmaz bu bir. ikinci olarak sözleşmeniz yoksa zaten haklı durumda olur hukuk olarak. böyle artışları ancak sözleşme ile yapabilirsiniz bunun dısında kıracı hukukende haklıdır. 100 lıra zam cok. adamla anlaşın bu sene 500 e otur. ama seneye 550 olur felan diye.
Soran+1 yılbir yıllık sözleşmemiz var. kira artış oranı efe tüfeye göre olcak diye yazıyor. efe tüfeye göre zamanında vermedik ama...
- +1 yıl
bir yıllık sözleşmen var ise vicdanına kalmış. istersen cıkartabilirsin kiracını.
+1 yıl* 1000 lira kira veriyor her sene zam yapıyo p**evenk mezara götürecek, ev bulsam cıkacam da.
04 Yorumla
Soran+1 yılbizim evimiz 450 lira dikkatinizi çekerim. İstanbul standartlarında evlerin ne kadar olduğunu tahmin edersiniz.
- +1 yıl
sana demedim zaten bizim ev sahibine dedim
Soran+1 yılpeki o zaman :)
- +1 yıl
:) selametle
Gizli Üye(30-35)+1 yıll*n 450 den 550 yapılırmı. ne cani ev sahibisnz siz adam haklı sonuna kadar. ev sahibim 600 olan kiramı 700 ypsa onun ağzına sıçardm
16 Yorumla
Soran+1 yılbaşından beri vurguladığım bişey var vurgulamak istiyorum. piyasanın zaten 200 lira kadar aşağı fiyatına oturuyorlar bir yıldır. 100 liralık zama karşılık bir yıl boyunca ortlama 200 lira evden kaybımız ne olacak bu durumda?
Cevap sahibi+1 yıl450 tl ile 550 tl aynımı sence? herkes maaşına göre hesaplar kirayı ev bulur ve yerleşir. o 100 tl ile adam mutfak erzagından olcak ondan kesilcek. ki allahın sultanbeylisinde bu kira çok fazla. eyüp gibi bir şehir merkezi değil orası. enayi kiracı bulamazsınz daha
Soran+1 yıl2 ay sonra senesi doluyor zamlı fiyat kesene uygun değilse 2 ay yeni bir ev bulmak için gayet yeterli bir zaman. ama kiracımız çıkmam diyor. buda bizim kara kaşımız kara gözümüz için değil tabi. Allahın dağı dediğin s. beylide bu kadar ucuza böyle bir evde oturamayacağın farkında. bizde 550 tl ye evi veremeseydik halihazırdaki kiracımıza çık dmezdik. nokta
Cevap sahibi+1 yılsultanbeylide 300-400 e apartman dairesi bol canım :)
Soran+1 yılmadem öyle çık daha ucuza bul diyoruz bizde arkadaşım :) size ucuza ev bizede bu fiyata tutacak kiracı bol medem...
Soran+1 yılayrıca o 300 400 dediğin dairelerde de kiracımız oturmak istemiyor. biz zorla gel evimizde pahalıya otur demiyoruz.
+1 yılSözleşmeniz falan yok mu? Mecbur verecek ya da çıkacak. Sizi çok iyi anlıyorum öylelerine acımayacan
05 Yorumla
Soran+1 yılbir yıllık sözleşmeleri var. bir yılın dolmasına da 2 ay var ama bir yıl daha oturucam çıkmam diyor.
- +1 yıl
2 ay sonunda dediklerini yapmaya diretirse hukuki işlemlere başlayın diyeceğim ama savcılığa falan vermeyeceğiz demişsin, haklısın aslında. Bilmiyorum...
Soran+1 yılbende bilmiyorum :) kafalar karışık... ne yapacağımızı şaşırdık bir yandan vicdanımız el vermiyor bir yandan kiracımız kavgacı ve şirret bir yandan evimizi değernde vermek istiyoruz ama tatsızlık yaşamakta istemiyoruz. .. Allah sonunu hayır etsin bu işin.
- +1 yıl
Zor bir durum umarım çözülür...
Soran+1 yılteşekkür ederim inşallah kimsenin hakkını yemeden ama hakkımızı da yedirtmeden çözülmesi taraftarıyız ben ve ailem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılalmanyadan oglum gelcek o otutucak 1 haftanz var ya cıkın ya da polis zoruyla cıkarsınız
03 Yorumla
Soran+1 yılona yakın bişey denedik :) oğlum askerden gelicek sözlendi evden çıkın dedik. '' yokk yaaa'' dedi :D
Cevap sahibi+1 yılyuzsuz sozlesme falan yoksa polis devreye sokun
Soran+1 yılçevrede bir itibarımız var polisin devreye girmesini ve tatsız şeyler yaşanmasını istemiyoruz.
+1 yılSanırım bir sey yapamazsın. bahane bulup cikartacaaksin
00 Yorumla
+1 yıl100 tl çok adam 50 tl yaparım demiş ona razı olun otursun
02 Yorumla
Soran+1 yılsonuç dediğiniz gibi olacak bu gidişatla. daha fazla tatsızlık yaşamak hiç istemiyoruz.
- +1 yıl
başınız ağrıyacağına senede 600 tlden olmak sorun değildir bence
doğru diyor, o kadar zam yapamazsınız kanuni olarak
04 Yorumla
Soran+1 yılbiz yapmak istiyoruz ama ne olcak? :dd
Soran+1 yılel mahkum onun bizden vazgeçmesini bekleyeceğiz yani..
Gizli Üye(36-45)+1 yılyasa ne öngörüyor kira oranına ona bakmak gerek gereğinden fazla zam yapmışsan çıkaramazsın haklı çıkar
00 YorumlaVer savcılığa seve seve çıkartırlar ;)
03 Yorumla
Soran+1 yılhayır olay savcılığa taşınıcaksa zam yapmadan otursun diyoruz. asla böyle bişeyin taraftarı değiliz. biz kiracımıza bu zamana kadar evlerimizi zaten ucuza verdik bu yüzden 50 tl değilde 100 tl yapıyoruz ama size yine haksızlık olmuyor. ucuza oturduğunuzda yanınıza kar kalmış oluyor dedik. bu kiracımız kabul etmedi üsütne ağzına geleni saydı tartıştık. ama yined e savcılığa vermiycez. olayı zorbalığa da vurmak niyetinde değiliz..
Soran+1 yılyok yanlış anladınız ben savcılığa gitmek zorbalık olur demedim savcılığa gitmek ya da yasal yolllar dışında bir zorbalık yoluna gitmek bize yakışmaz demek istemiştim.
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Kontrat yapmış mıydınız?
02 Yorumla
Soran+1 yılevet.
+1 yıl500de anlaşın yazıktır. mesleği falan ne yaşı kaç
01 Yorumla
Soran+1 yılotogarda dükkanları var. kendileride uzun yola yolcu çıkarıyolar kendi arabalarıyla. bir oğuları da başka işte çalışıyor mağazada. yaşları 45-50 anne babanın.
+1 yıll*n benim babam olsa silahi dayar kafasina mq
01 Yorumla
Soran+1 yıl:D :D
100:tl cok zamm olarak
01 Yorumla
Soran+1 yılev zaten değerinin altında bir fiyatta 450 lira ya oturuyor şuan. yüz lira zam ile 550 tl oluyor ve bnce değerine biraz daha yakın bir fiyat çünkü çevremizdeki ev fiyatları hep 600-700 lira.
+1 yılpatron mafya çağar kesin çözüm...
02 Yorumla
Soran+1 yıloh yok daha neler :D
- +1 yıl
olmadı çağar senet imzalatırız :D çolugunu cocunu kacırır el koyarız :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılevi olanlara ne kolay dimi zam yapmak
13 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşım ev bize gökten hazır ve nazır bir şekilde gelmedi. alın terimiz o bizim
Cevap sahibi+1 yılolabilir ona bişey diyemem ama karşındaki insanı da düşünmek lazım zaten diğerleri kabul etmiş birinden 100 lıra eksik alsan bişey değişmez neyse ya uzatmıyorum
Soran+1 yılsen bilirsin uzatma :)
+1 yılDövelim. Ben 600-700 tutarım
02 Yorumla
Soran+1 yılçok şakacısın :D
- +1 yıl
Ciddiyim
Sözleşmeniz yokmu?
01 Yorumla
Soran+1 yılvar. bir yıllık
+1 yılinsanoglu boyle ıste
02 Yorumla
Soran+1 yılne gibi?
- +1 yıl
sen ekmek atarsın o taş atar ^.^
bazıları tabı
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Senesi dolan kiracımızın kirasına zam yaptık kira artırmasını kabul etmiyor evden de çıkmam diyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler