tüekiyede neden bukadar cinayet ve tecavüz yaşanıyor?
merakediyorum neden
merakediyorum neden
Çünkü sistematik bir şekilde kadın değersizleştiriliyor. Suç işleyen erkekler ceza almadan, tutuklu bile yargılanmadan salınıyorlar. Bu haberler sürekli bu şekilde yayılıyor ve böyle suçlara meyli olan olmayan tüm erkekler bu tarz bir eylem sonrasında başlarına bir şey gelmeyeceğini "öğreniyorlar".
Adalet için topal derler, bizim ülkede ise adalet omzumuzda taşıdığımız bir tabutun içinde. Taşıyarak götürebildiğimiz kadar yerine geliyor.
Bu ülkede çocuklar, her canlının yaşamının değerli olduğu bilinciyle yetiştirilmiyor. Eğitimin, ailede başlayıp, hem ailede hem okulda devam etmesi gerektiğini unutmayın. Küçük yaşta çocuklarına, hayvanlara eziyet etmenin yanlış olduğu öğretilmiyor, çocuklarda vicdan ve empati duyguları geliştirilmiyor. Kendini, zarar verdiği canlının yerine koymak öğretilmiyor. Aileler çocuklarını sevgi ile büyütmedikleri gibi, sevmeyi, değer vermeyi de öğretemiyorlar. Bugün bir kedini, köpeğin önüne mama koyup başını okşamayan çocuklar, aileleri tarafından itilip kakılarak, sevilmeden büyütülen çocuklar, geleceğin katilleri olacak. İnsanlarla aralarındaki sorunların çözümü için konuşmayı değil, şiddete başvurmayı da yine ailede öğreniyorlar. Düşünce olarak şaşırtıcı gelse de, masum bir bebekten bir katil yaratmak mümkün. Gençler, herkesin hakkını şiddet yoluyla aldığı TV dizilerinden etkileniyor, çünkü o etkiye karşı koyacak zihinsel altyapıları yok, ailede, okulda oluşturulmamış. Gençlerin hedefleri, hayalleri, idealleri yok. İnsan yaşamının, genel olarak canlı yaşamının değeri yok bu ülkede. Toplumsal yapı çarpık, ahlak anlayışı çarpık, namus anlayışı çarpık. İnsanlara, bir amaç uğruna yaşamak değil, bir amaç uğruna can vermek aşılanıyor. Bir amaç uğruna can vermeye kendini adayanlar, can almaktan da çekinmiyor.
cok güzel yorumm👍
teşekkür ederim 😍
@cennetbenim EİG için teşekkürler 🙂💐
Erken yaşta cinsel eğitim verilmeli kesinlikle ama gel görün ki 17 yaşında çocuk penis diyince terbiyesiz diyenler var
Taciz, Tecavüzün mantıklı bir açıklaması olamaz, o tamamen karakter yoksunu onun bunun evlatlarının yapacağı şeyler. İnsanlığını kaybetmiş karakter yoksunları bu tür adi suçları işliyorlar.
Cinayet konusuna gelince, ülke zaten bunalımda herkes burnundan soluyor, maddi sıkıntılar, işsizlik artık ülkenin psikolojisi bozuk. Biri "Hişt" dese kavga çıkaracak seviyeye gelmiş durumda. Cinnet ile aramızda bir küçük bakış duruyor artık. Ülkede her üç kişiden biri antidepresan kullanıyorsa bu da bunun delilidir.
Kadın cinayetleri konusunda aynı düşüncede değilim. Kadın öldüren benim gözümde kişiliksiz, ezik, sözünü geçirmeyi becerememiş kişidir. Aldattı mı ne öldürüyorsun? Boşan bitsin. Boşanmak varken öldüren adam da bence avanaktır. Ne kendi hayatını yakıyorsun, sal gitsin o zaten bir şekilde hakettiğini bulur.
Bizim millet cinsel olarak aç olduğu için tecavüz olayları öldürme de kadınları hala hor gören kendi maliymis gibi gören insanlar var maalesef bu da değişmez gibi geliyor bana
Cevap
25Cevap
Cezalar ağırlaşmalı suçlular hapise girmeli öyle arkadası var diye gezmemeli. Almanya gibi yerlerlerde ceza sıkı hakimler iyi olduğu için düzen var Türkiye de mükkemmel bir ülke her yönüyle ama insanlar bunu bozuyor.
bu ne
kadın cinayetleri oranı. yani tr' batılı ülkelerle aynı seviyede
Cehaletten ve kültürden, kadınları mal olarak görüp gerekirse oldurebilecegine inanan örümcek kafalı yobaz cahil yaratiklar yaşıyor bu ülkede
Neden biliyormusun 2-3sene sonra ellerini kollarini sallayarak cikabildikleri icin caydırıcı bir cezalari olmadigi için🙂🙂
Eğitimsizlik ve ülkede adalet sistemi diye birşey olmaması
Bunun bi çözümi olmalı ama kanunende olsa artık milletimiz sapıttı ben böyle şeyler duyunca erkek halimle küfür ediyorum sürekli denk gelsem elimden zor alırlar beni aldatanda oldu terkedende ama hiç birşey hiç bir sebeb kadına el kaldırmaya haklı yapmaz sonuçta onlar emanet olarak bahçe olarak onları ekmek biçmek çicek açmasını sağlamak bize bağlı yazık
Aile gereken eğitimi vermiyor, her kötülüğün başı cehalet
siyasal islamın uzantıları son 19 yılda bu topraklara ulasınca kadın bedenı uzerınde metalastırıldıkca degersızlestırılır. cinselliğin afrikası olan bu ulkede normal.
hersey ailede baslar .
Amerika da İsveç de Çin de veya Avrupa ülkelerinin çoğunda daha da fazla
Geldi yine kafasında beyin yerine çay olan kişi.
1- Türkiye'de tecavüzlerin %70'e varanı kayda geçmiyor (vaka sayısı gibi).
2- A haberde gördüğünüz her şeye inanmayın
3- www.statista.com/.../
@lugon 😂😂😂😂
@lugon ülkemizde CNN veya onun gibi onlarca yabancı basın var tecavüzler kayda geçmiyor diyorsun öyle mi cahil arkadaşım o işler öyle değil ayrıca kayda geçmiyor ama sen biliyorsan bence süper zekalı bı insansın at gözlüğü ile bakma siyasete bulaştirmayın bu işleri gereksiz çünkü ortada namus meselesi var cahillik yobazlık akıyor suratindan kayda geçmiyor dediğin o tüm vakalar listede yazılı duruyor aç bak ab dahi bunlari listeliyor ama sen bunu nerden bileceksin 😀ama sen bulunduğun ülkeden dışarı ciktin mi ama sen sadece hükümeti kotule ama sen tecavüz olayında bile siyasete fie çay felan de olm bu kadar cahil olmayın biraz delikanlı ol adam ol
Ve ayrıca her şeye inanmayın diyorsun ya statista şu alman sitesine para verip oradaki sayıları düşüren ülke haberlerini de gördük 😀 ampute misin sen burada bir ton kadın derneklerinin tuttuğu kayda inanamayip yine Almanya da siteye inanıyorsun o siteyi sana çok iyi biliyorum ki ayrıca sen evinde çay içerken biz AFAD da yangın söndürüyorduk istersen röportajlarimi atayım veya bı kıyafetle fotoğraf atayım insanları tanımadan klavye delikanlıgi yapma
Irkçı Diyebilirsin Fakat Sebebini Suriyelilere bağlıyorum kısacası mültecilere araplar geldikten sonra ülke azıttı.
Sen sadece türkiye dekileri görüyorsun asıl tüm dünyada oluyor
Ama senin bu profil fotoğrafın beni çok azdırıyor ya, gerçekten son zamanlarda ben de asyalıların videolarını izler oldum çok hoş bence
@lugon 🤣🤣🤣🤣
Televizyon dizileri sayesinde bu kadar özenti olursa aile bağı kalmaz ise olacağı bu
Yav derim de herkes muhalefet.. hakediyoruz sadece.
Karakterleri oturtamıyoruz
😀😀😀
Gülme nedenin
oturtamıyoruz demen 🙈
Evet malum türkçenin çekim kanunları 🙂
sebebi yok nefis pislikse yapacak bişi yok aga insanlarda cniayte için bu alfım sabır kalmamış pimi çekilmiş bomba gibi düşünseene bir yan baktın kavgası çıkıp ciniayet işleir
Her yerde yaşanıyor aslında sadece Türkiyede olan bir şey değil
hyr en cok tr, de görüyorum gaberleri açınca hep cinayet tecavüz kayıp haberleri görüyorum
Dünya haberlerini bilemezsin abd de çok daha fazla
kdın cinauetleri ve tecavüzleri en cok tr, de
Öyle bir şey yok nerden çıkardın bunu tr de çok ama çok daha fazla olan ülkeler var araştırmanı tavsiye ederim
araştır linkin buraya at
Sen araştıramıyor musun
yok ben işi babına bırakıyorum
😀ok.
Sadece bunlar değil adalet bile yok insanlar islamiyeti ögrenmedikleri için dahada kötüye gidecek
Dünya sıralamasına bakarsan en çok mu değil mi anlarsın
Adaletsizlik ve eşitsizlikten
Gücleri kadına yetiyoda ondan
dünyanın her yerinde var böyle şeyler ve Türkiyede bu oran düşük diye biliyorum.
@lugon açıkcası sen ülkenin gerçekten tecavüzde zirveye koştuğunu düşünecek bir zihniyete ulaşmışsan , bu senin etrafında gerçekten birçok taciz tecavüz olayı yaşandığı anlamına gelir. Şahsen 40 yıllık hayatımda etrafımda tecavüz olaylarına neredeyse hiç denk gelmedim. Yani bana sunduğun sayfanın provokasyon amaçlı olduğunu düşünüyorum ve senind e buna hizmet etttiğini. ben bu tarz istatistiklerde önce çevreme bakarım ne derece doğru bu istatistik benim çevrem bunu gösterir. Ki İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşıyorum. Bu da senin provokasyon yaptığın gerçekğini görmeme neden oluyor. Soradan bir vatandaş olarak artık kimin ne amaçla birşeyler paylaştığını sayenizde anlıyorum :) gidip istediğin yerde ülkemde tecavüz olayları zirveye tırmanıyor diye bağır inandırıcı değilsin.
Dayı dalga mı geçiyorsun benimle :D Arkadaşımın KS hesabına attığın özel mesajı paylaşıyorum seninle "ahh evlenmekten neden vazgeçtin ve neden o güzel iri g*ğüsleri emdirmek için evlenmeyi mi bekleyeceksin yani" sen ve senin gibiler busunuz işte dayı. Orda burda namus koruyup aynı zamanda kadınları böyle taciz edersiniz. Potansiyel bir tecavüzcü adayısın tedavi almanı öneririm.
kavga etmeyin tamam 😂😂😂😂😂
Cehalet hat safada çünkü
Maneviyat eksikliğinden
Çünkü halk eğitimsiz ve gelişime kapalı
Cezası yok.
Çünkü caydırıcı cezalar yok.
Adalet mülkün temelidir. (Bizde temel bozuk)
Cezası yok o yüzden
yaptırım eğitim yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?