kürtlerin yoğun yaşadığı bir coğrafyada sık sık birbiriyle ilitişim halinde olup ta kürtçeyi bilmemek mantıksız gelir kanımca şayet başka bir coğrafyada olsam başka dillerden insanların dillerini gözlemlerdim sizlerin sıradışı gözlemlerini alalım:
Cevabın nedir?
+1 yılİstanbulda, ankarada, bursada, adanada, antalyada, izmirden otururlar, pkk 300 kişi 40 kişilik karakolu basınca onca asker şehit olunca, ses çıkarmaz özgürlük savaşcılarımız derler asker bu sefer operasyon yapınca faşist tc, asimileci tc, katil tc, kürdistandan defol derler ulan hem faşist, asimileci, ırkçı, katil tc diyorsun hemde Türk şehirlerinde yaşıyorsun bu ne perhiz ne lahana turşusu? Onu geçtim bence AtaTürk'ün en büyük yanlışıdır kürtleri kandırıpta güneydoguyu kürtlere vermemesi, eğer AtaTürk kürtlere güneydoguyu verseydi şu an ne başımzda terör belası olurdu, ne 7.000 askerimiz şehit nede on binlercesi yarım canlı kalırdı, harcanan paraları saymıyorum bile. Ya versene atam oraları alsınar topraklarını güle güle kullansınlar düşünmedinmi bunlar şimdi başıma belalar ileride nasıl olurlar? ne güzel onlar sag biz selamet olurduk. bugun eğer batıdaki kürtlerin hepsi kürt devleti kuruldugunda gideceklerse güneydoguya vallahi billahi razıyım Alsınlar topraklarını güle güle kullansınlar okadar isterimki kürtlerden ayrılmayı anlatamam.
13 Yorumla- +1 yıl
ne diyorsun l*n işte daha ne diyeyim.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bazı malum zihniyete sahip aklı evveller"Burası Türkiye , biz niye kürtçe bilelim ki" gibilerden bişeyler söylemişler.. Bu durumda bence kürtlerin türkçe öğrenmeyi ve konuşmayı reddetmeleri çok yerinde bir davranış olurdu. Sebep çok basit. SAYGI DUYMAYANA SAYGI GÖSTERİLMEZ.
931 Yorumla- +1 yıl
birisi çalmış diğeri oynamış :D.
- +1 yıl
Hem cahil hem de ahlaksız insanlarsınız. O yüzden ülkede hiç bir sorun çözülemiyor, yıllarca insanlarımız her iki taraftan hayatlarını kaybediyorlar. Bakın kardeşimm.150-200 sene evvel Osmanlı sınırlarına.. Fırsatını bulan her vilayet bir şekilde toprağını ayırmış. Herkes haindi de siz mi haklıydınız? İşte kafa olmayınca , fikirler yetmeyince küfür ve zorbalık başlıyor. Bu pislikleri işte sizlersiniz. Ağzınızdan salyalar akak aka hakaret etmeyi vatanseverlik sayııyorsunuz. Halbuki farkında değilsiniz ki vatanın dibine dinamit döşüyorsunuz. Hain dedikleriniz de sizden çok daha bu vatana hayırlı insanlardır.
- +1 yıl
İstanbulda, ankarada, bursada, adanada, antalyada, izmirden otururlar, pkk 300 kişi 40 kişilik karakolu basınca onca asker şehit olunca, ses çıkarmaz özgürlük savaşcılarımız derler asker bu sefer operasyon yapınca faşist tc, asimileci tc, katil tc, kürdistandan defol derler ulan hem faşist, asimileci, ırkçı, katil tc diyorsun hemde Türk şehirlerinde yaşıyorsun bu ne perhiz ne lahana turşusu?
- +1 yıl
Onu geçtim bence AtaTürk'ün en büyük yanlışıdır kürtleri kandırıpta güneydoguyu kürtlere vermemesi, eğer AtaTürk kürtlere güneydoguyu verseydi şu an ne başımzda terör belası olurdu, ne 7.000 askerimiz şehit nede on binlercesi yarım canlı kalırdı, harcanan paraları saymıyorum bile. Ya versene atam oraları alsınar topraklarını güle güle kullansınlar düşünmedinmi bunlar şimdi başıma belalar ileride nasıl olurlar? ne güzel onlar sag biz selamet olurduk. bugun eğer batıdaki kürtlerin hepsi kürt devleti kuruldugunda gideceklerse güneydoguya vallahi billahi razıyım Alsınlar topraklarını güle güle kullansınlar okadar isterimki kürtlerden ayrılmayı anlatamam.
- +1 yıl
Cahil yorumlarına devam ediyorsun.. terörün kaynağı kürtçülük ya da sağ sol değildir.. Cehalettir. Ama buna kafanız basmaz. Ve ayrıca ben de bölünmesinden yanayım.. Ama kendimi kürde ya da türke ait görmüyorum. Akıllı vicdanlı iyi insanlara ait görüyorum. Kürtlerde de sizin gibi cahil ve pislik olan da var tabii.. Bu arada kendince ülkeyi çok güzel pay etmişsin de bayıldım. Kaç yaşındasın sen kardeşim?
- +1 yıl
Amerikada kaç tane eyalet var ve eminim 100 lerce dil konuşan insan var neden orda böyle sorunlar olmuyorda burada oluyo şu yorumlara bak acınacak hallerdesiniz ben bir Türk'üm ama en yakın arkadaşlarımdan çevremden çoğu insan Kürt kökenli siz bu kafayla bir yere varamazsınız kimseyi kınamayın kimseye ırkçılık yapmayın bir toplumda bir ülkede dil çokluğu demek kültür demek değer demek ama siz ne anlarsınız bunu kuş beyinli egoist insanlar sizde Türkçülüğün ne 't' si nede müslümanlığın 'm' si ni aramak gerekir.
- +1 yıl
23 yaşındayım ben aşagıda kötüde bişey demedim bunu istemiyormusunuz zaten? ayrılmayı istemiyorsunuz? hakaret var mı? küfür var mı? yanlış bişey var mı? cehalet diyorsun ne cehaletinden bahsediyorsun taa cumhuriyetin ilk yılları isyanlar başladı dersim, zilan olaylarını ne sanıyorsun sen ya? ozaman ayrılık olsaydı ne dersim derdiniz şimdi nede zilan eee? istediğiniz topraklarda sizin? daha ne dememi bekliyorsun? cahillikmiş bugun üniversitelerden ne kadar insan dağ'a çıkıyor biliyormusun? akp olmasın din tüccarı bir parti bdp güneydoguydan %100 oy çıkarır eee daha neyin muhabbetini yapıyonki ben zaten ayrılmaktan yanayım.
- +1 yıl
ayakta ölen adam senin zihniyetinin ben tee amina koyayim l*n nasil dersin topragimizi verelim anadolu 16 bin yildir Türklerindir ve öyle kalacaktir git taeih oku Başbug mete hanin bir avuç kurak toprak icin savastiguni bilmiyormusin bu topraklar kan ile alindi kan ile verulir
- +1 yıl
Ben kendimi ne türkçü ne de kürtçü.. Temeli milliyetçiliğe dayanan hiç bir akıma yakın görmem. Her zaman zalime karşı mazlumun yanındayımdır. Bu güne kadar ırkçı turancı politikalar yapılmasaydı elbette kürtçülük te bu derece kabarmayacaktı... Sebep sonuç ilişkisidir bu. Bu arada ayakta ölen adam beni bir cephenin yandaşıymış gibi görüp cevaplamış.. Dediğim gibi. benim için kürt, türk, laz filan farketmez. haksızlığı gördüğüm yerde tarafımı milliyete, d, ne, mezhebe bakmadan belli ederim. Ama sizin gibi insanlar bundan pek anlamazlar. Zira sizin yapınızda doğru yanlış yoktur. Taraftar olmak vardır.. tıpkı takım tutar gibi.
- +1 yıl
Türkçü156 ben ülkücüyüm benim kadar sen acaba mücadele verdinmi bdpliere pkklılara karşı aptal herif şu an ayrı olsaydık Türkiye avrupa standartlarının üstündeydi ne terör belası vardı, ne azınlık belası, ne dış güçlerin üzerimzde oynayacak oyunu kalacaktı, nede güneydogu gibi bir kamburumuz olacaktı. şu an Türkiye 1. sınıf ülke olurdu AtaTürk zamanında güneydoguyu kürtlere verseydi n e güzel onlar sag biz selamet olurduk kötü mü diyorum gerizekalı? 7.000 asker yok yere şehit oldu,10 binlercesi yarım canlı kaldı, 10 binlerce ailenin gözü yaşlı, harcanan milyar dolarları geçtim ne oldu? sonuç ne? ben tunceli ovacıkta askerlik yaptım ne olursa olsun oralarda terör pkk bitmez tuncelinin daglarında halkından çok terörist var nasıl bitiricen o arazi şartlarında pkkyı?
- +1 yıl
aerolite: görme bozuklugumu var sende ulan ne yazmışım neyin tarafını tutmuşum ben? bak dediklerimi tekrar iyi oku: bence AtaTürk'ün en büyük yanlışıdır kürtleri kandırıpta güneydoguyu kürtlere vermemesi, eğer AtaTürk kürtlere güneydoguyu verseydi şu an ne başımzda terör belası olurdu, ne 7.000 askerimiz şehit nede on binlercesi yarım canlı kalırdı, harcanan paraları saymıyorum bile. Ya versene atam oraları alsınar topraklarını güle güle kullansınlar düşünmedinmi bunlar şimdi başıma belalar ileride nasıl olurlar? ne güzel onlar sag biz selamet olurduk. bugun eğer batıdaki kürtlerin hepsi kürt devleti kuruldugunda gideceklerse güneydoguya vallahi billahi razıyım Alsınlar topraklarını güle güle kullansınlar okadar isterimki kürtlerden ayrılmayı anlatamam.
- +1 yıl
yazdklarımda ne yanlış var söylesene?
- +1 yıl
"23 yaşındayım ben aşagıda kötüde bişey demedim bunu istemiyormusunuz zaten? ayrılmayı istemiyorsunuz?" Bu cümle sana ait.. Beni katagorize ediyorsun. Benim de düşüncem bu saatten sonra ülkenin ayrılmasıdır. Zira ayırmazsan insanlar birbirini boğazlamaya başlayacaklar. AMa cahile bunu da anlatamazsın. İş işten geçer, on binlerce insan ölür ve yine de anlamazlar. Ama benim beraber yaşamak istediğim insan topluluğu her ırktan her inançtan ama akıllı ve dürüst insanlardır.
- +1 yıl
ayakta ölen adam ülkemizin başunda hep hainler oldu Atatürkten sonra ismet inönü denen soysuz kürt iti ne bokluklar yaptu bir arastir atatürkün ustüne. e iftiralar atti ve ondan sonradakilerde hain hepsi mesela osman oamuk oğlu genel hali ile bizzat askerleri ile pkk ile catisti 20 bin pkk lidan 15 bin pkk liyi gebertti tam son darbeyi vuracak iken süleyman demirwl ibnesi osman paşayi zorynlu emekli ettirdi ne baskilar yaptilar askrrlerin basina ne hainler fetirduler bilmedugin cok sey var yani pkkk bu yüzden bitmiyor bak tayyip itine mahvetti her seyi ayrixca topraklarimizi nasil vermemizi istiyorsun bu nasil zihniyettir hepsinde atalarimizinin kanı var böyle aptalca şeyler dusunme ve benim babam 16 sene uzman cavusluk yapti osman pasa nin ordusunda da görev yapti bende diyarbakirda dogdum büyüdüm pkk lu itlerle cok kavga ettim hep mücadele ettim yani klavye erkwkligide yapmiyorum
- +1 yıl
aerolite: iyi işte bende diyorumki batıdaki kürtlerin hepsi güneydoguya gidecekse şimdiden kabulum ayrılmaya alın kardeşim güle güle kullanın topraklarınızı, siz sag biz selamet, ne Türkler kürtleri seviyor, ne kürtler Türkleri seviyor eee en iyisi ayrılmak işte anladın?
- +1 yıl
Türkçü156.. Başkalarının değerlerine saldırırsan onlar da sana saldırır. Hoşuna mı gidecek şimdi burada ırkına , soyuna sövdürmek? Küfürsüz 2 kelam yapamıyor musun sen? cahilsiniz diyorum da kızıyorsunuz. yaa arkadaş bir toparlayın kendinizi. Bırakın artık ülkenin dibini dinamitlemeyi. Ülke akılla, çalışmakla sevilir. Böyle olmaz. Yolunuz yol değil.
- +1 yıl
Türkçü156: neyse kusura bakma ama emin Turan ülkümüz ayrılınca çok daha kolay olur Kars'tan turan kapılarını açıcaz ben aslen Karslıyım :D.
- +1 yıl
Babaları ölen 2 kardeş malları paylaşıyormuş. Abi olan hep değersiz olan malları küçüğe değerlileri kendine ayırıyormuş... Arada küçük olan diyormuş ki "abi beni bir öpermisin?" Tabii abi malı bölerken bu laf birkaç kez tekrarlanmış. Bir ara abi dayanamayıp sormuş.". Yaa kardeşim niye seni öpmemi istiyorsun ikide birde?" O da demiş ki deminden beri kıymetlileri kendine değersizleri bana verip duruyorsun. Ben de s*kilirken öpülmeyi çok severim de ondan söyledim bunu "demiş... KISSADAN HİSSE...:) Türkiye ekonomisinin % 90 ı batıdadır ve özellikle marmaradadır.. Çok güzel pay etmişsin..:))
- +1 yıl
ayakta Olen adam ister mardinli ister urfali nereli olursan ol türk ol yeter İnşalllah Türk turan birligini kuracagiz tüm vatan hainlerini gebertecegiz aeroliye gibi cahillerede aciyorum l*n biz pic kürtlerin yaptiklaro pislikten bahsedince yanlis yolda oluyormuşuz hasiktir ordan
- +1 yıl
aerolite: sen malmısın? topraklarımız neresi diyorsun ? haritalarda terörist vekilleriniz nerelerin sınırlarını çiziyor? nereyi istiyorsunuz? oldu bide batıyıda komple size verelim öyle mi istiyorsun? zihniyetsizlik bu işte zihniyetsiz bir milletsiniz siz. Ayrıca iki kardeş filan yok Türklerle, kürtler kardeş filan değiller, Türk kürtlerden nerfret ediyor, kürtler Türklerden nefret ediyor böyle kardeşlik olmazki bu iki millet birbirini kardeş görmüyor zaten. Türkler hiç görmüyor zaten
- +1 yıl
böyleleri mal işte zihniyetsiz insanlar bunlar ne versen kabul etmezler, neyi savunduklarını neyi istediklerini kendilrei bile bilmiyorlar, okadar mallar
+1 yıl"dostunu yakın tut, düşmanını daha yakın" diye bir söz vardır..
o yüzden fazladan dil bilmenin kimseye zararı dokunmaz.. şahsen bulunduğum bir ortamda 3-4 kişi kürtçe bilse ve kendi aralarında konuşsalar acaba benim hakkımda mı konuşuyolar diye endişelenirim.. ama bilirsen ne dediklerini anlarsın.11 Yorumla
+1 yılÇima ez, ez je te hezdıkım , kuzukeri mi öyle bişey bide bu üçünü biliyorum ama alttaki yorumlara katılıyorum Türkiyenin resmi dili türkçedir. Türkçe konuşulur kimse başka dil öğrenmek zorunda değil
014 Yorumla- +1 yıl
adam zorundamıyım diyor egoıst beyınlı? :)
- +1 yıl
Böyle sizin gibi insanlar yüzünden kürtlerden soğuyorum yemin ederim. Egoist beyinli ne demek terbiyesiz. Bu soruyu soran kişinin alttaki yorumlarını oku öyle benim cevabıma yorum yap boş muhabbet.
- +1 yıl
Hayır alttaki yorumlarından biz öğreniyoruz siz niye öğrenmiyosunuz falan demişsin ben onun için dedim. siz doğu tarafı hariç bir tarafa geldiğinizde kürtçe konuşma alanınız çok dar olucak mecburen öğreniceksiniz ama bizim öyle bir mecburiyetimiz yok demek istediğim o @bak-i
- +1 yıl
@apex2121 bir küfür ama tam olarak bilmiyorum ayrıca normal hayatımda da küfür ederim sorun değil
- +1 yıl
Anlamı ne heryerde farklı bisey soylediler biri anaya kufretmek oldugunu digeri farklı falan ne şimdi bu küfürün anlamı tam olarak
- +1 yıl
He bu anlamınıda duymuştum ama bu küfür değil ki öyle neyse tam anlamıyla bunuda ögrenmiş olduk
- +1 yıl
Keşke her dili bilebilsek ama kolay değil işte :D
- +1 yıl
Benim bir önyargım yok ki çevremde yakın bir kürt arkadaşımda var ama öğrenmek zorunda değikim şu an mecbur kalırsam doğuda yaşarsam öğrenirim
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
47Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılez nızanım, ezdıkım sıpas dıkım, çiye çitu neye, tınne, kitka, yek dü se car :D falan kürt bir arkadaş vardı ben ona çerkesce öğretiyordum oda bana kürtçe tabi arkadaşın dili çerkesceye hiç dönmüyordu, ama kürtlerde pek beçeremiyor türkçeyi özellikle baya doğuda kalanlar o yüzden türklerin öğrenmek zorunda olduklarını düşünmüyorum ama öğrenmek güzeldir bir zararı dokunmaz...
11 Yorumla
+1 yılAmerikada kaç tane eyalet var ve eminim 100 lerce dil konuşan insan var neden orda böyle sorunlar olmuyorda burada oluyo şu yorumlara bak acınacak hallerdesiniz ben bir Türk'üm ama en yakın arkadaşlarımdan çevremden çoğu insan Kürt kökenli siz bu kafayla bir yere varamazsınız kimseyi kınamayın kimseye ırkçılık yapmayın bir toplumda bir ülkede dil çokluğu demek kültür demek değer demek ama siz ne anlarsınız bunu kuş beyinli egoist insanlar sizde Türkçülüğün ne 't' si nede müslümanlığın 'm' si ni aramak gerekir.
01 YorumlaHa cıgara ber bayé ha gayina nav kayé :))
(Ha rüzgara karşı içilen sigara, ha samanlıkta yapılan sevişme)
Ben Atatürk ilkeleri doğrultusunda milliyetçiyim ama kafatası milliyetçiliği asla yapmam, yapılmaması gerekir. Yaşasın ''Halkların kardeşliği'' diyelim ''bütün'' olalım :))04 Yorumlaturkler kurtce oğrenmek zorunda degıl.
cunku burası turkıye
o zaman lazca da öğrenın baska ırkların turkıyede yasayan dıllerını de öğrenın.
ama yıne de kurtce bı kac sey bılıyorum, konusulanları anlıyorum.326 Yorumla- +1 yıl
ya bı sıe ıyıce zorla ırkcı yapıonuz benı
yemınle gram zeka yok bak
olm hangı zıhnıyet l*n
ben neden kurtce ögreneyım
ben karadenızlıyım
o zaman sen de gıt lazca öğren
türk, yede türkçe konusulur bu kadar.
ayrımcılıgı yapan sızsınız.
turkıye turklerın demıyorum ama turkce sart. - +1 yıl
tamam o zaman sorun yok
ısteyerek ogrenıyorsun demı, zorla oğrenmek zorunda degılsın sonucta ben de bunu dıyorum.
oğrenmek zorunda degılım ama ılgımı cektıgı ıcın kurtce bılıyorum ben de bunu dıyorum severek de öğrenırım
ama zorunlu oldugu ıcın turkce bılıyorsun. ben de bılıyorum ortak dıl cunku
mesela askre gıtsen herkes kendı kulturunun dılını konusmıcak turkce konscak bu yuzden zorunlu demek ıstıyorum - +1 yıl
Anlaştık bu konuda :) ama türkler kardeşlerinin dili öğrensin ırkçılıktan arınsın. Kürtlerin dilini öğrenmek zorunda değil demesin. Bunu kürtler bilirse görürse kendini dışlamış olarak görmez gerçekten bu benim kardeşimdir der :) bak ben ne güzel türkçe yazıyorum istesem aynını kürtçeyede çevirip yazarım kültürel renklilik güzel şey sonuçta insanız ırk ne farkeder.
Ahmet Kaya'nın Kürtçe şarkı söylemek istiyorum dediğinde yediği hakaretleri çatal bıçağı unutamıyorum ben hala. İsmet İnönü Kürtçe'yi yasakladığında yıl 1925'ti. Sırf bu nedenlerden dolayı herkes Kürtçe öğrenmeli bence. Benim bildiğim kelimelerden bazıları:
Rojbaş: günaydın
heval: yoldaş
keçe kurdan: kürt kızı
niştiyan: yurt
jin jiyan azadi: kadın yaşam özgürlük20 YorumlaAile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı. dai dandum, ıırım muke doğuda yaşasam öğrenirdim ama batıda olduğum gereksiz mesela osmanlıca öğrenenler var hiç bir faydası yok onun yerine ingilizceyi sağlamlaştırmak mantıklı ;) Ayrıca soruyu soran kişi Türkçe'ye gereksiz diyemessin yaşadığın ülkenin dilini bilmen gerek almanyada yaşasan essek gibi almanca bilcen bazı bilmeyenler Türkler var onlarda az cocuk doğurup alman dilini öğrenmeleri gerek
03 Yorumla
+1 yılkürdistan coğrafyasında görev yapaca her memura kurs verilmeli diye düşünüyorum sonra gelip zırlıyorlar insanlarla anlaşamadık falan diye. dilini bilmezsen anlaşamaman mucize değil.. kürdistan özerkliğe kavuştuğunda bu sorun ortadan kalkacaktır
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürtler ve kürtçe umrumda değil kürtlerin hepsi şerefsizdir aralarında birkaç iyi kürt varsa bilemem ama istisnalar kaideyi bozmaz ve iyi adam gibi adam olan bir kürt zaten böyle bişey istemez veya dağa çıkıp askere kurşun sıkmaz o yüzden hepsinin mk kara köpekler aponun soysuzları
24 Yorumla- +1 yıl
geçen gün yazdığım soruyu gözden geçir istersen
.
Televizyon cocuklari sizi..
Televizyonun diktator dedigine diktator, terorist dedigine terorist, hain dedigine hain, sehit dedigine sehit, serefsiz dedigine serefsiz, kahraman dedigine kahraman diyen uydu alicilari sizi..
Spikerin dudak uclarinda yasayan okumaktan sorgulamaktan arastirmaktan nefret eden universite mezunlari sizi..
Hic okumayin, sorgulamayin, arastirmayin, incelemeyin..
Sadece kumandanin tusuna basip ezberleyin.. Televizyonda yemek yiyenlerin goruntuleriyle beslenip opusenlerin sevdasiyla tatmin olup, askere gidenlerin kanli elbisesiyle cesur olun.. Dunyanin obur ucunda hic tanimadiginiz birini alcak ilan edin, yine dunyanin obur ucunda hic tanimadiginiz birini kahraman..
Dua edinde elektrikler gitmesin..
[K. C. Y]
https://www. kizlarsoruyor. com/haberler-medya/q1672863-televizyonun-diktator-dedigine-diktator-terorist-dedigine-terorist
(boşluğu doldur)
Cevap sahibi+1 yılKes Ian pkk lı şerefsiz !
Ogreniyorum bireymin butun kufurleri biliyorum 1 yil ingilizce hazirlik okudum kurtce ogrenmekteki merakimin zerresi olmadi bu arada gejoo kelimesini cok kullaniyorum türküm kurtcenin gelisimine kesinlikle sicak bakiyorum cografyamizdaki bir zenginlik olarak goruyorum ve siyasete alet edilmesinden rahatsizlik duyuyorum zamaninda kisitlama yapilmis yasaklanmis bu ulkede ne kisitlanmamiski guzel gunler geliyor sewbaş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yıladıyamanlısı başka diyarbakırlısı başka bilmem nerelisi başka kürtçe konuşuyor
o kadar kürtçeyi öğrenmek zor olsa gerek
bilinenlerde küfürdür her yabancı dili öğrenmeye başlayanların bildiği kadar07 Yorumla- +1 yıl
ili geçtim köy köyü anlamıyor
böyle yerler var
bunu ben değil bilenler söylüyor - +1 yıl
merhaba nasılsın iyimisin le iş bitiyor mu?
- +1 yıl
darısı başımıza diyelim
dil öğrenmek güzel
ne ka dil o ka insan demek
saçmaliga bak la burasi türkiye tabiki türkçeyi bilmek Orunda ama kürtçe denen uydurma at hırsizi dilini bu ülkede kullanmasi bile cok sacma birde bu sacma swyi ezberleyecekmiyiz olum kafanmi güzel la senin
19 Yorumla- +1 yıl
Bak barbarcım at hırsızı kürtler değil türklerdir çin seddini çinliler türkler için yaptı türkler çinden hırsızlık yaptığı at çaldığı i çin yaptılar anladnmı korktukları için değil :) şimdide türkleri yatrp içki içirtiyorlar :)
Fazla bir dil bilmek avantaj, ama Kürt dili Türk dili gibi yaygın bir dil deği. Ama öğrenmek isteyen de öğrene bilir yani. Çünki Türkiye'de ikinci bir dil kürt dili
10 Yorumla
+1 yılKuzi keri herkes biliyor zaten... Ez dı hezdikim : seni seviyorum, min beriya te kiriye : seni çok özledim, çi : "ne?" sorusu
09 Yorumla- +1 yıl
Eşşeğin cükü değilde bana diğer versiyonuyla öğretildi ama :D
- +1 yıl
Hadi eşek bul varak vurak :D askdadasjda
- +1 yıl
Yarın :D
- +1 yıl
Irkçılık yapma olum :D Zürafa, zebra, eşek ne olursa artık :D
1 ay önce ağrıya geldim
hez dikim seni seviyorum
neva te çiye adın ne
min beriya te pir kir seni çok özledim
nan ekmek
vara gel
çevani başi nasılsın
bubarada tüm kürtlerin a m k
saygılar13 YorumlaBen kürdüm ama bitek vara vara yı biliyorum onuda bara bara bere bere şarkı vardı ya orda capste mi ne ogrenmiştim :D bide novatiçiya ama onu bilmeyen yok
19 Yorumla- +1 yıl
kurt olupta dogma yeri farkli olup bilmemekte var bende kurdum ve az biliyoum bunun nedeni ailenin konusmamasi ve ankarada dogmam ailede konusmayan olunca sende ogrenemiyosun mecburrn :)
- +1 yıl
Arkadaşım siz türkçe ogrenmek mecburiyetindesiniz bizse degiliz nerde yasiyoruz turkiye cumhuriyetinde soledigim sey kurt turk ayrimi yapmak amacli değil. sadece mecburiyet faktörü var
+1 yılEj hez dıkım: Seni seviyorum
Buke: Gelin
Vara vara: Gel gel11 Yorumla- +1 yıl
Bêje: Kelime
Hevok: Cümle
Serbend: Paragraf
Şemî: Cumartesi
Yekşem: Pazar
Duşem: Pazartesi
Sêşem: Salı
Çarşem: Çarşamba
Pêncşem: Perşembe
În:Cuma
Rûniştin: Oturmak
Rabûn: Kalkmak
Bazdan: Koşmak
Meşîn:Yürümek
Şûştin: Yıkamak
Mizgîn: Müjde
Kom: Grup
Civak: Toplum
Bihişt: Cennet
Dojeh:Cehennem
Ferîşte: Melek
Giran Ağır
Xurt Güçlü, Kilolu
Bes Yanlız, Yeterli
Digel ile
Kê Kim
Dîtin Görmek
Heyv Ay
Zirav İnce
Tişt Şey, Nesne
Hiş Akıl
Hin Biraz
Başur Güney
Rojihat Batı
Bakur Güney
Demsal Mevsim
Havin Yaz
Payiz Sonbahar
Zivistan Kış
Bihar ilk bahar
Wêne Resim
Aşpej Aşçı
Ardu Yakacak
Disa Yine
Ajnej Kirin Yüzmek
Bacane Patlıcan
Baver inanılan
Dibinim Görüyorum
Leşker Asker
Hatin Gelmek
Çav Göz
Çar Dört
Çand Kültür
Çem Dere
Dê Anne
Dayik Anne
Dêr Kilise
Deng Ses
Erd Toprak
Evin Sevgi
Ezing Odun
Êvar Akşam
Zêr Altın
Zer Sarı
Ker Eşek
Kêr Bıçak
Ferheng Sözlük
Firoke Helikopter
îro Bugün
îcar Bu Sefer
îsal Bu Sen
Kürt yoktur, kara basınca kart kurt seslerden türemiştir diyen bir anlayışın torunları mecbur kalmadıkça öğrenmez bence
BERXWEDAN JIYAN E03 Yorumla- +1 yıl
Bence Hava atılacak bir noktada değil Kürtçe. Türkiye Rojava ve Şengaal de Kürtlerle kardeşlik adımları için çok iyi fırsatlar yakalamasına rağmen, ölümlere sebep olmayı seçtiler. Her geçen gün örgütlenen Kürtleri mücadeleden alıkoyacak tek şey benimsemektir, saygı duymaktır. Şu sayfada cahilce nefret şuçu işleyenler masum erleri şehit ettiklerinin hiç farkında değiller. Bu nefretleri hergeçen gün birilerini daha hırslandırıyor. Bu nefret cevaplarına takındığın olumlu ve saygılı tutum için teşekkürler.
+1 yılKürdüm, akademik kürdçe öğreniyorum, kursta bir çok türk ermeni rus vs vs millet insanlar var. nedeni hepsine göre değişiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgerek olmadığını düşünüyorum zira kürtlerle işim yok...
49 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılülkemiz Türkiye ve burada Türkçe konuşulur dolayısıyla biz değil onlar bu ülkenin dilini bilmek zorundalar. bizim öyle bir zorunluluğumuz yok. hem ona bakarsan ülkemizde arap da çoğunlukta arapça da öğrenelim o zaman.
Cevap sahibi+1 yılaynenn
Cevap sahibi+1 yılişidi araştırmanı tavsiye ederim derince. zira onlar siyonist ordusu. gerçek islamla alakaları yok. bilip bilmeden konuşanlara 'cahil' denir , ha işine gelmiyosa ona diyecek lafım yok...
Cevap sahibi+1 yılben defalarca hem arapca hem türkçe olarak kuranı hatim ettim. dolayısıyla kuranı ve islamı bilmeyen ben diilim. işine gelmiyo işte kabul et bence din hakkında daha çok konuşup cahilliğini ortalığa serme arkadaşım , zaten ne dinin beni ilgilendirir nede ırkın istediğini konuş istediğine inan , bana ne ki
Tabikide bilmek zorundalar bu ülkenin resmi dili türkçe.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir kavganın ortasında öğrendim ki Bara Bara gel gel demekmiş ben vuruyorum o bara bara diye bağırıyor küfür ediyor zannediyordum meğersem arkadaşlarını çağırıyormuş :D
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 884 cevap paylaştı. Hiçte bilmiyorlar Türkçeyi ben çat pat bilirim kürtçe ama küfür falan :)
023 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBURASI TÜRKİYE'DİR ANAYASANIN TEMEL MADDESİ TÜRKÇEDİR..! BU ANAYASA DEĞİŞTİRİLEMEZ VE DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ.!
710 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa seviceksin ya da defolucaksın. Seviyorsan Türküm diyeceksin! En son olarak bu lafı seviyorum, vergi vermezsin, yardım alırsın. cahilim dersin, öğretmenimi şehit edersin. hastayım dersin, doktorumu şehit edersin. yolumuz yok dersin, mühendisimi şehit edersin. özgürlük dersin; 20 yaşında ki askerimi şehit edersin. resmi dilini bile öğrenmeye tenezzül etmediğin devletten iş beklersin. fakirim dersin, ama inatla çoğalıp virüsleri bile kıskandırırsın. fakirim dersin, aşiret düğününde 20 kilo altınla görgüsüzlüğün dibine vurursun. sıkıntın varsa gel savaşalım deriz, aaa pis faşist dersin! arkamızı döndüğümüzde pusu kurarsın. allah düşmanın bile "şereflisini" versin
- +1 yıl
@türkçü156 haklısın kafese almışken pkkyı osman pamukoğlu , süleyman demirel vur emri vermedi
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen kürdüm kürtçeyide biliyorum türklerinde öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum mademki hepimiz kardeşiz öğrensinler İngilizceyi öğrendikleri gibi
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe zehmete ev tırse dıbejın dema em kürdî fem bıkın eme bıbıne kurt xweli seran bıratiye fem nakın :))
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlar zorunluluktan ziyade birbirini anlamak için bir gereklilik
Cevap sahibi+1 yılTürkçe Türkiyenin resmi dili hepimiz biliyoruz ama Türkiye de bu kadar çok kürt varken Kürtçede ortak dili olabilir pekala onu söylüyoruz gayet normal yani :))
Kendim kurdumde burdan. biriyle tanismistum. anne babasi adir ataturku ama kiz apoyu seviyor ve de kurtceyi ogrenmeye calisiyordu. nit falan tutardi. hep. anlamafim gitti
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlgisi olmayan bir insan Kürtçeyi niye öğrenmeli.. seni Türkçe öğren diye zorlayan yok. Türkçe'yi öğrenmessen Türkçe konuşan toplumun arasında yaşayamazsın, Kürtlere meraklı olan gitsin öğrensin Kürtçeyi zaten :D
00 Yorumla
+1 yılez kuzu babey diyat tenem i öğrendim birde es ta buqijim
03 Yorumla- +1 yıl
öğretenleri kınamak lazım adam gibi öğretmiyorlar ki zaten kürtlerde sürekli küfür var ağızlarında
ben kurtum ama kurtce bilmiyorum bir kac kelime haric. ama guzel bir dil bence
02 Yorumlakürtçe diye bir dil yok bence. şırnaktaki kürtle bingöldeki kürt kürtçe konuşamıyo. bence tarzanca bir konuşma şekli
23 Yorumla- +1 yıl
bingöl kürt degil zaza
+1 yılben anlıyorum ama konuşamıyorum. geçen gün hatta benim hakkımda konuştular. bişey diycektim ama sonra vazgeçtim. ama hepsini aanlamıyorum tabi
16 Yorumla- +1 yıl
kürt değilim. ama mardinliyim. arabım. çevremde konuşanlar var onlardan öğrendim
- +1 yıl
kkkk ^^ öyledir.
Kardeş burası Türkiye ve resmi dili Türkçedir başka dil öğrenmeye lüzum yok İngilizce niye öğreniyorsunuz diye sorarsan İngilizce küresel bir dildir , peki kütçe nedir? Ne işime yarayacak?
04 Yorumla- +1 yıl
Kendi çevremdekileri sevmiyorum hatta adamdan saymıyorum genelleme yapmayım ama birçoğu Vatan haini, öbür taraftaki insanların dili dediğin dil sayesinde dünya dönüyor farkındaysan Kürtçe bilenlerin sayısına bak İngilizce bilenlerin sayısına bak zaten ben yazılımcıyım İngilizce büyük rol oynuyor bu meslekte yazılımcı olmasaydım da yine öğrenirdim süper bir dil
+1 yılKürt olmayıp da en çok ben mi biliyorum ne :)
Tu çerdıkı- ne yapıyorsun
Ez zozana te kurbana. Kurban olurum dağlara
Mı beriyate kiri- seni özledim
Rojbaş heval Günaydın kardeş01 Yorumlanavataçiye :) rojbaj. serok. herbiji.:) heval. çavaye..:D
04 Yorumla
+1 yılEvet o cografyada yasayip hic kurtce bilmemek olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBikaç şey kapmıştım hatırlaıdığım kadarıyla yazayım.
behtı bare - kar yağıyor
Çıdıikiye - nasılsın
Hez başi dı çidki - iyiyim sen nasılsın03 Yorumla- +1 yıl
birde ben bir kelime katmak isterim :)
çawreşamin kara gözlum
+1 yılKürt olduğumuz için evdekiler konuştuğundan biliyorum ama öyle Türkçe gibi akıcı ve rahat konuşamıyorum..
01 YorumlaKürtce ve ingilizceyi bilmiyorum malesef öğrenmek istiyorum
09 Yorumla
+1 yılDünyanın en gereksiz dilini ne gerek var öğrenmeye :d
24 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler :)
yanlışlıkla gizli yazmışım cevabı :d - +1 yıl
şimdi düzelttim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBabam bir ara batmanda çalışmış 5 yıl mı ne. Yani iyi bir lise mezunu öğrencinin ingilizce bildiği kadar kürtçe biliyomuş, şimdi bile azcıkta olsa konuşuyo trt6da cümle olarak olmasa da bazı kelimeleri seçiyo, anlıyo
01 Yorumlaşu ingilizcesiyle övündüğü halde kürtçeye gelince sıra burası türkiye diyenler beyniniz yok sizin
10 Yorumla
+1 yılNe gerek var.. 19 yıl D. bakırda yaşadım bir gün ihtiyacım olmadı
011 Yorumla- +1 yıl
Ister İnan ister inanma..
- +1 yıl
Onları bilmem.. Ben liseye kadar orda okudum tek kelime öğrenmedim, tek kelime sorulmadı.. Gereksiz
- +1 yıl
Ne alaka?
- +1 yıl
Sen bir psikologa görün bence.. ;)
- +1 yıl
Ne dil ne dil anlatamam yani..
+1 yılNe bilecem mk onlar burada yaşıyorsa onlar bilecek ben mi bilecem
02 Yorumla- +1 yıl
Kürtler ile hiç bir işim olmaz onları da hiç sevmem onların yeri yurdu olmaz bu gün burada yarın ingilterede sonra almanyada yaşarlar belli bir yerleri yok.
Aile & Toplum konusunda 482 cevap paylaştı. ben bile dört dörtlük bilmiyorum , zor bir dil yaşamadan zor öğrenilir.
02 YorumlaÖyle bir dil varmı? Türkçe Türkiye'nin Resmi Dilidir. Ya kürtçe?
02 Yorumla
+1 yılalakası yok sen almanyaya gittiğinde nasıl akmanca biliyosan onlarda biliyo bilmek zorunda
05 Yorumla- +1 yıl
merak etme yakında 2. diye kalmicak bu gidişle
- +1 yıl
böyle giderse ana diliniz olur direk
- +1 yıl
Hangi hayal dünyasında yaşyorsun, saçmalama ya da sen daha 17lik ergensin
Ben bilmiyorum. Ama ogrenirseniz iyi olur
Bilmekten zarar gelmez.02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVan doğumluyum ama pek bilmem hatta hiç bir kaç kelime :)
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılvanda yaşamıyorum :) 1 yıl felan yaşadım :)
1. çıtki tatlım :D
2. here mere mi ne eve git :D
3. tinne :D
bir kaç küfür birazda sayı :D01 Yorumla
+1 yılkürtler özellikle şeytanla kanka olan ezidiler benden uzak dursunlar ):
16 Yorumla- +1 yıl
@Bıkkın48 kardeşim siz şeytana tapıyorsunuz bunun nesi masum? allah sizi katliamlar ile cezalandırıyor dilerim bir katliam daha yaşarsınız amin.
En iyi Kürt ölü Kürt'tür. Aksini söyleyen it oğlu it'tir.
23 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılapo'yu s.. kiyimi öğrendim :
816 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıloo merhaba apo'cu
Cevap sahibi+1 yılnereden bildin
Cevap sahibi+1 yılhaha gvat ,
3 hilal <3
Cevap sahibi+1 yılöyle arkadaşların varsa iyi seni korur kollarlar ;)
Cevap sahibi+1 yılevaat
Cevap sahibi+1 yılniye seveyim?
Cevap sahibi+1 yılyok ya kuzey ırağ'a postalayacağız ne ömür geçirmesi, ve ırak'daki Türkmen soydaşlarımızla değiş tokuş yapsalar sizleri çok iyi olacak.
Cevap sahibi+1 yılyeterli değil'mi
adalet yok işte, değiş tokuş yapılsın yapılmalı
ne haddine bana sözde olmayan dil'i dayatırma özelliğini bulursunuz kendinizde
oralara bolca Türkçe gerekli. bizim olmayan dil'i öğrenmemiz değil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha kendi dilimi öğrenemedim, bir de kürtçe ile mi uğraşıcam. Global bir dil olsa neyse
00 YorumlaGereksiz bir dil öğrenilicek kadar önemli değil.
33 Yorumlabize genellikle küfür öğretiyorlardı.
01 Yorumlaben küfürlerdeyim daha :)
03 YorumlaAile & Toplum konusunda 527 cevap paylaştı. ser cawa yı biliyorum filmden öğrendiydim
00 YorumlaÇavay brime - nasılsın kardeşim/biraderim
02 YorumlaBunun için çabalamadım
01 Yorumla
+1 yılOnların Türkçe öğrenmesi gerekiyor bence.
16 Yorumla- +1 yıl
O kadar emin olmamanı öneririm. Bildiğin için de teşekkür ederim. Bazen özellikle doğuda kavgalar oluyor ve iki taraf arada bir aracı olmadan anlaşamıyor ve kavgalar çok büyüyor.. :)
- +1 yıl
Evet, ama arada tek tük çıkıyor öyle.
- +1 yıl
Evet var ben bunu inkar etmedim.
+1 yılez cite hazdikim-yanlis yazmis olabilirim :)
01 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Malum kürtler türkçeyi ezbere biliyorlar. peki, türklerden kürtçe öğrenen yokmu? çevreden kelimlere öğrenen bilenler yazsın lütfen?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler