Benim amcamın iki eşi var ve senelerce hepsi aynı evde kaldılar.
Çocuklar büyüyünce iki tane daire alıp evleri ayırdı.
Amcam son aldığı kadının yanında duruyor.
Öbür yengem de kaynana gibi üst katlarında oturuyor.😀😀😀

Halamın kumasi vardı. Onun çocukları olduğu için başka bir kadını daha aldı eşi. Garip ama ben halamı o şekilde tanımıştım zaten hayatımda iki kere gördüm. Onun çocukları halama anne derlerdi.
Kuma olayı yanlış ve gereksiz özellikle günümüz materyal toplumunda her artı bir ilişki büyük sorunları beraberinde getiriyor. İster legal ister illegal olsun çok insan çok başağrısı. Legalden kastım birinci eşin rızası. Neslini düşünen insan bence uzak durmalı.
yok ama mahallemde vardı 2 karılı bir adam sonra dini nikahli eşi ondan ayrıldı yıldırım nikahlı eşi boşanma davası açtı adam şimdi yeni bir kadınla evli
yakışıklı zengin falanda değil serefsizin teki
Cevap
36Cevap
Dedemin 2 , büyük dedemin 3 eşi varmış. Geleneği devam ettiren de bir amcam var. Hala 2 eşiyle beraber ayni evde yaşıyorlar ve hanımları da asla birbirinden ayrılmaz. Misafirliğe, bayramda ziyarete bile beraber giderler. 🤷♀️
Bu sadece doğuda değil mesela büyük büyükbabamın 2 hanımı varmış o zamanlar bir savaş varmış ülkede 2. Hanımının eşi ölmüş çocuğu da varmış ee bir yandan yokluk dedemin durumu daha iyiymiş o kadına da nikah kıymış ama bildiğim kadarıyla çocuk yapmamış
Hayatta hiçbirzaman büyük konuşmamak lazım, kuma olayını yaşayan tanıdıklarım var, memleketde annemin eski sevdiği adam annem ile kavuşamayınca başkası ile evlenmiş, evlendiği kadının üstüne de kuma getirmiş, annemle kavuşamadı diye adam unutmak için herşeyi yapmış. Bunu biz hatta bazen espri konusu yapıyoruz aramızda annemle. Eşimin babası bazen şaka ile karışık kuma konusu açıyor hastalıkda vs. Şaka desede ben bile rahatsız oluyorum yani, kaynanama söylüyorum iyi tepki vermiyorsun diye.
Evet teyzemin oğlu, Türk kadınla evli, üstüne Rusya'dan birini getirdi. kaç senedir ikisiyle beraber takılıyor. Karısı bir şey de demiyor. İlginç insanlar.
O tamamen karakter meselesi ya Karadenizliyiz bizde de yok bi ayarları oynayan dayım olmuş, çocuklu yaşlarında ilk eşini 10 yıl sonrası ikinciyi alıyor ilki boşanmayınca diğeri imam nikahı kabul edip kalıyor. Çok değişikler be her yere beraber falan gidiyorlar, dayımla biri kavga edip tartışınca ikisi bir küsüyor adama 😅😂
Bu erkekleri anlamak zor biriyle zor uğraşıp iki üç hatun alanların kafa yapısı cidden tuhaf, gerçi kafa olduğunu düşünmüyorum.
Var evet, kuzenim 10 yıl önce evlenmişti, 4 yıl önce 2. Kez evlendi.
Son görüşmemizde 3. Kez evleneceğini söylemişti. 🙄🙄🙄🙄
😄Tarikatçı olunca mübahmış Jsjsjsjsjs.
Hayır aldatıp boşanan da var aldatıp boşanıp sonra aldattığı kadınla evlenen de var ama kuma yok. Bizde kimse bunu kabul etmez. Tüm aile ayağa kalkar. Zaten en başta bizi geç üzerine kuma getirilen kişinin ailesi ayağa kalkar.
Rahmetli babamın emaneti iki annem var. İkisi aynı evde. Elimden ne geliyorsa yapıyorum ikisi için de
O herkese beğenmeme işareti koyan arkadaş, kendi kaderini nerede ne zaman kimin evinde doğacağını kendisi mi belirliyor aceba
👍🏻
Senin bu olay hakkında düşüncen ne? Bu zamanda kuma bence kötü
Kuma getiren yok bizde
Benim babam şahsen. Neden ne oldu ki? Toplumsal anket mi bu?
Peki
Var bir sürü hemde büyük babam 3 eşliymiş keyfine değil tabi büyük babam 2 eşli amcam 2 eşli babamin kuzeni kuma gitti hatta bir ani bile var nenemin tabi nenem dedeme eş kendine kuma istemeye gitmiş dayim kizin babasini tehdit etmis oda ne diyicem diye düşünmüş annem o zaman 15 16 varmıs küçükmüş kendine istemiş dedem ise kızin bana aşık 50 yasındasin kücük kızımi kendine istiyorsun ogluna istesen veririm ama sana vermem demiş 😅baya bir aksiyonli ailem var...
Hayatımda görmedim duymadım yakınımda. En yobaz akrabam bile bunun için on kere kocasını boşar. Ne yamyam adetler bunlar ya
Oha öyle bir şey yapan olursa ölmeye hazır olsun benim akrabalarım öyle şeyler yapamaz.
Bir dayım eşi öldüğü için getirdi.
Bir yeğenim karısı aldatti gitti diyd getirdi.
Biri varken birinin üstüne getirmediler yani.
Hayır yok maraşlıyım doğulu ya da Kürt değilim bizde en yobaz bile kabul etmez
Canım bunun kürt olmakla ne alakası var kürt kelimesini yazdın aşkım
@Karıncaısırdı aşkın değilim genel olarak kürtlerde böyle hareketler var
Iftira atma kulaktan duyma laflarla yumurtlama
O yumurtayı geri teperler
@Karıncaısırdı he aynen
Bitaneyi bukdukta kuma eksik kaldı :D Ben antalyalıyım yörüğüm bizde o şekilde yok ama boşanıp tekrar evlenme çok var mesela benim dedemin hem anne baba aynı olan hem sadece annesinden hem de sadece babasından kardeşleri var :D
Ne garip insanlar... yedek sevgili olunca ses yok.. parası için ses çıkarmayanlar.. üçlü dörtlü Grup yapanlar.. burada ahlak zabıtası kesilmiş
Biz sarilacak insan bulamiyoruz elerinden tutalim da icimiz isinsin 22 yasinda olduk halya bi manita yapamadik... :D :D helal olsun adama ne diyelim bize yazik ( :
Bizde mutsuz olan ya da evliliği kötü giden direkt boşanır, ardından evlenecek ise yeniden evlenir. Ailemde kuma muhabbetinin mevzu bahsi bile geçmez.
Bizim buralarda öyle adet yok buradaki erkekler genelde turizm işi yapanlar eşlerinin haberi yok Rus kadınlarla beraber olup onlardan çocuk yapıyor yani bu da bir nevi kuma ama kadınların çok zor haber oluyor zaten
Çevrem de bunu yapan insanlar yok umarım da olmaz rezillik sadece.
Erzurumluyum, Erzurum’da yaşıyorum. Bu durum normal değil. Kürtlerin yoğun olduğu yerlerde normal olabilir.
Öyle bir şey yaşamadık hiç ailecek fakat komşumuzda vardı. Bence çok zor bir şey. Ben dayanamazdım sanırım.
erkeekk helal bu adama demisler, nesi adamlık bunun ya bildigin aldatmadır? aynı anda birden fazla kisi olması cidden hosunuza nasıl gidebilir
Ben ilk olacam inş. Şu ilkini bi bulsaydım. İkincisi hazır :D
Ay sinirlerim bozuldu😫
Gerçekler
Bizim dedelerden de var, dede vefat etmiş, 4 kuma aynı evde yaşamaya devam ettiler😅
Bizim kültürümüzde yok. Kadın adamı ya kapının önüne kor ya da topuklarına sıkar.
Benim kayinvalidemin annesine olmuş bu olay iki tarafta çok üzülmüş ve içlerinden atamamış asla
İğrenç. Ailemde de akrabalarımda da yok öyle şeyler çok şükür.
Yok çok şükür... Korkunç bir şey. Allah kimseye yaşatmasın.
Dinde var maaalesef
Haklısın hocalar izni gerek yok nikah sahihtir diyorlar ben bu durumu kabullenemiyorum
doğuda eskiden vardı artık pek yok, öyle biri olsa onu aileden saymam zaten
Hayır yok olmadı olamaz teklif bile edilemez
Bizde tek eşlilik esas
Hayır yok çok sacma ya kuma geri kafalık bence evlilik 2ksii ile olur
Kur An I Kerim de saçma diyorsun o zaman getirmek saçma değil isten getirir kimseye de geri kafalı deme hakkına sahip değilsiniz
@Tubaacelyaaa kuran ı kerime oyle bisi demedm kuran i kerime saygı duyuyorum ve seviyorum lan sanane istedigimi derim geri kafalida derim malda sanami sorcam
Harbiden salak olduğunu şimdi çok iyi anladım HZ Muhammette mi geri kafalı oluyor demeye çalıştın salak Kur An da ALLAH siz erkekler en az dört kadını kendize eş alabilirsiniz diyor Müslüman olan bazı erkek bunu yaprak geri kafalı mı oluyor? Herkesin inançina saygı durmalısınız. Sen kendini kandır ben Kur An a demedim senin dediğin bu şeyler Kur An a şart hem zaten Allah demiyor ki gidin illa kuma getirin Allah diyor ki sizin için en hayırlısı tek eştir. Kadın kumayi kabul etmek zorunda değil zaten kadının da rıza olmadan erkek kuma getirmez getirse bile Allah katında nikah haramdır. Şimdi git olmayan akılı beynini geliştir
Yanımda ki adam otobüste bir kadınla otursa kafayı yerim gelmiş ki evlensin yooooooğğ arrrttttııık
Başını kuma sokanları gördüm getireni görmedim
Malesef ki uzak akrabalarimizdan birinde var, halamin kocasının kız kardeşinin kocası yapmis bunu
Hyr aşiretiz ama herkesin bir eşi bir kocası var.
Ben izmirliyim Bizim buralarda öyle şey olmaz ama doğu taraflarında çok var, kadınların hiç söz hakkı yok tamemen hizmetkâr gibi kullanılıyorlar çok yanlış
Buralarda aşiret gelini olmak isteyenler vardı. Onlar vardır belki zira tanıdığım kimse yok
Evet annemin dayısı 3 eşi var
Oha 😂
Töbe töbe 🤭🤭 korkum yok zaten 😂
Tanıdık yok ama mahallede yatalak bir kadın vardı kocası kuma getirmiş beraber kadına bakıyorlardı
İnsanlar bunu nasil kabul ediyor cok garip.
Millet biriyle zor başa çıkıyor..😀 hiç yok..
Iyyy bizde oyle seyler olmaz. Kuma olmayi tercih edenle kuma isteyenle de isimiz olmaz allaha sukur. Boyle olanlara allah akil fikir versin en yakin zamanda tedaviye baslasinlar.
Hayır yok görmedim ben.
Yok getiren olmadı henüz 😎
Yok benim bildiğim yok
Uzak bi akrabamizda olmustu
boşnaklarda öyle bi kültür yok ama sınıfımızda iki kız vardı aynı babadan farklı anneden
Hayır yok. Bende getirmem kesinlikle
Ben o olay bitti sanıyodum
Var çok eskide dedemin kardeşi şefsiz işte kvvat
Böyle şeyler caiz değil ama
Yok ama bu gidişle olacak
Hayır bizim ailede hiç yok
Bu arada ben de Güneydoğuluyum kendi çevrem de hiç görmedim
Hayır, yok çok şükür öyle biri.
Bizde yok öyle şey...
Dedem getirmişti hemde 3 tane eşi vardı 🤢
Hayır bizde öyle şeyler olmaz, çok korkunç 😓
Çok gıcık bir şey yaa... Kuma yok çevremde