Asıl dindarlık şüphe duymasına rağmen inanmaya devam etmektir demiş Kierkegaard...
Dindarlık nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Doğru demiş İslam sorgusuz sualsiz teslimiyet demektir. Kelime-i Şehadet de buna işaret eder.
Ben tanıklık ederim ki, (Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki) Allah’tan başka İlah yoktur. Ve yine tanıklık ederim ki, Muhammed Onun kulu ve elçisidir. .
Çünkü sorguladığında bir ton tutarsızlık, saçmalık ve yanlis bulacaksin.:)
@itsmedeniz Nasıl bakarsan öyle görürsün. Görmek isteyene göz gerekmez. Görmek istemeyene iki göz yetmez.
Alakasi yok. Sana su an dahi tonla tutarsizlik anlatabilrim. Ama kör savunucusu isen hiçbirini kabul etmezsin zaten.
@itsmedeniz Öyle mi bu adam bilim adamı senden daha iyi biliyor o nasıl müslüman oluyor? https://www.youtube.com/watch?v=e-1hL1FZTsE
Kendi fikriniz yok mu sizin kardeşim? Niye sürekli bu birilerini referans gösterme ihtiyacı?
@itsmedeniz daha önce bu yollardan geçmiş insanları örnek vermek sorun teşkil etmiyor. Ayrıca en kısa, bu şekilde anlatılıyor.
Hayır. Fikrimce bu sadece kendi görüşüne sahip olacak kadar donanımlı ve zeki olamamakla alakalı.
Selâmun aleyküm kardeşim 🌸
Ben "dindarlık" kelimesini pek sevmiyorum. Bir müslümanın tek sıfatı "mümin" olmaktır.
Bu da Allah'ın kitabına, Peygamberin sözüne itaat etmektir. Allah'ın emirlerini yerine getiren, yasaklarından kaçınan, harama düşmekten ateşe düşer gibi korkan kişiler hakiki müminlerdir.
Aynı zamanda sadece ibadet etmek değil, Allah'ın hükümleri dışında hiçbir otoriteye boyun eğmemektir.
İslam, ibadet ve ahlakla bütün hale gelir. Ahlakı olanın ibadeti, ibadeti olanın da ahlakı vardır 🍃
Ve Aleyküm selam abla. Aslında dindarlık kötü bi manaya gelmiyor, bunu çoğumuz biliyoruz. Ama bu zamanda dindarlık eşittir yobazlık diye görüldüğü, algılandığı için kimilerin hoşuna gitmiyor...
Soruyu da güzel açıklamışsın ablam, teşekkür ederim 💙🌸
Aslında dindarlık kelimesini müslümanlar için kullanmahi sevmiyorum kardeşim. Çünkü her Müslüman dinini en güzel sekikde yaşayandır zaten :) Ama maalesef senin soyleduhin gibi algılayan bir kesim de var 🙈
Estağfurullah rica ederim:)
Dindarlık ALLAH'A kul olmaktır efendim net ve açık.. Dinde sana göre, bana göre diye bir kural yoktur.. Buradaki bazıları yok bana göre şöyle diye yorumlar yapmış... Din sadece ALLAH'A kul olmaktır efendim...
Dindarlık bana göre; inandığı dini tam bilmek, onun kurallarına göre yaşamaya çalışmak ve çevresindeki varlıklara (onlar zarar vermeye çalışmadığı sürece) zarar veröeden yaşamaktır.
Cevap
4Cevap
Şüphe etmeden hakiki iman elde edilemez. Hakiki imanı elde eden de artık hiçbir şekilde şüphe etmez.
Savları güçlü olan şeyler şüpheden korkmazlar 😊😊
@itsmedeniz şüphe îman husunda hakikate ulaşmakta bir vasıtadır. Septiklerde olduğu gibi asıl gaye değildir.
Eee, tamam?
@itsmedeniz sorgulamadan hiçbir gerçeğe ulaşamazsın. Gerçeğe ulaşıncaya dek şüphe devam eder. Ulaştığın an ise biter. Dinde böyledir. Ama septiklerin tek amacı şüphedir. Bir "son" u kabul etmezler. Daimi olarak sorgulamak isterler. Gerçeğe ulaşamazlar bi nevi...
@gokyuzununkanadii emeğine sağlık geniş izah için. 😊
Sorgulayınca kolayca kuran'ın turarsiz, eşitsiz vs. bir kitap olduğu sonucuna kolayca varabiliyorsun.
@itsmedeniz kurandan bana tutarsiz birtek ayet göstetebilir misiniz madem öyle.
Söz doğru değil bana kalırsa. Bilmek başka, inanmak başka şey. Şüphe duymadan inanmak gerekir. Ki zaten asıp şüphe inananda değil inanmayanda olur.
Bence doğru demiş:d
İçinde hiç şüphe olmayıp da inanan hiç sorgulamamıştır araştırmamıştır bence. İslamda da çelişkiler var. Ama inanmaya devam ediyoruz : )
Neden inanmaya devam ediyorsun?
İnanmamak bana hiç bir şey kazandırmayacak. Hayatımda hiç bir şey değişmeyecek. Sadece bunun için. Eğer gerçekten bir din varsa onun islam olduğunu düşünüyorum. Eğer yoksa da ateist olmam ya da Müslüman olmam arasında bi fark yok zaten.
Yobazlıktır Ego tatminidir. Kimse kimsenin inancına veya inanmamasına müdahale edemez ama yobazlar eder.
Yobaz demek dindarlık değildir. Dindar kimse baskıcı değildir.
İnanan kendine insansın başkasını rahatsız etmesin. Ben baskıyı kabul edemem.
Şüpheyi iman kabul etmez. Sorugulamak ince bir çizgi.
Neden suphe duyup arastirmak varken inanmaya devam edeyim?
Ne diyorsun?
Kierkegaard kim ki?🤔
Filozof
Muhafazakar demokrat olan kimsedir. Dinciyle karıştırilmamalidir.
Saçmalamış o acizliktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?