Evrensel deniyor ama kitabı arapça indirdik anlasilsindiye diyor
Böyle bir din evrensel olabilir mi arabin dilini niye ogreneyim
Böyle bir din evrensel olabilir mi arabin dilini niye ogreneyim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tam olarak hangi dilde inmesini beklerdin? 100 dilde 100 kitap olarak mı inmeliydi? Siz niye hiç aklınızı kullanmiyorsunuz merak ediyorum. Ulan yüzlerce dil var demi? 1 tane dilde inecekti bu sonuçta demi? O da Arapça olmuş bu kadar. Allah herkese şuur ihsan etsin gerçekten.
Muhammed yazmış işte
Öldükten sonra yüzünün alacağı şekli çok merak ediyorum
Kanıtın var mı ölümden sonrası için
Kuran en güzel kanıt da görebilene işte. Kör adama ne gösterirsen göster kördür en nihayetinde
Ona bakarsan Süpermen de gerçek
Tamam ölünce görücen sen anca belli
Kur'an genel itibariyle evrensel değil tarihsel bir kitaptır. Nitekim Kur'an'daki zıhar ayetini bugün anlayamayız. Dönemin Arapları için olan bir ayettir. Aynı şekilde Kur'an'daki kıssalarda dönemin Araplarının anladığı şekilde bir anakronik düzleme sahiptir. Kur'an'daki sadece güzel ahlak örnekleri evrenselliğe taalluk edebilir.
Cevap
2Cevap
Bir Arap yazmış çünkü, altında başka bir şey aramaya gerek yok. Bahsetmediğin veya görmediğin başka Ayetlerde var bu konu üzerine, güya kendi Tanrısı Muhammed'e seni Mekke ve çevresine gönderdik diyor, başka bir Ayette ise biz peygamber göndermediğimiz kavme azap etmeyiz diyor, ben o yüzden Türk peygamber bekliyorum bakalım :D
Neden Arapça olduğu İbrahim suresi'nin 4. Ayet'inde yazıyor zaten ! Hiç zahmet edip araştırmamış kişilerin hiçbir şey bilmeden araştırmadan sanki çok araştırmış gibi "çok araştırdım mantıklı bulmadım" veya benzeri cümleleri kurmaları çok komik oluyor ! Bari "işime gelmedi, kafadan attım" deyiverseler en azından daha anlaşılır olur 😏
Kuran neden Arapça sorusunu saçma buluyorum. Çünkü nedeni belli. İlk olarak arab bir kavme indi , ikinci olarakta fransızca olsa bile, sonradan neden fransızca diye sorulacaktı🙃
Sevmiyorum bu dini başka bir dine geçmek daha mantıklı
İstediğini yapmakta özgürsün
Fussilet 41/44 oku her peygambere kendi kavminin diliyle göndermiştir Allah. Arapçadaki bazı harfler hiçbir dilde bulunmaz örnek verelim mesela fatiha suresindeki birey de ki dad hiçbir dilde bulunmaz bu harfin bulunduğu bir kelimeyi başka bir dilin ifade etmesi imkansız
Öğrenme
Kimin umrunda sen inanmissin inanmamissin
Zerre umrumuzda değil
Vevevevevve
Ne bekliyordun aciklama falanmi
İstemiyormusun
Öğrenme
İnanmiyormusun
İnanma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?